Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחר הרבה שנים אמי תוציא רשיון בקרוב ורציתי לדעת איזה רכב היא תוכל לקנות במחיר נמוך של עד 8000 ~ 10,000

נכנסתי לאתר יד 2 וכיוונתי על אוטומט כי זה מה שהיא עושה ועוד קריטריונים כמו קילומטרז נפח מנוע וכו'.

עשיתי רשימה של כל הרכבים שמצאתי. איננו יודעים רבות בתחום ולכן הרשימה ארוכה במעט. 19 רכבים.

קריטריונים שאנו מציבים:

1)אמינות כולל : תדירות בעיות ותקלות למינהן וכו'

2)דלק

3)בטיחות (כי הישנות לא בטוחות מי יודע מה כמו שהיום)

4)טיפולים-מחיר!!וזה... וזמינות חלפים

הרשימה: *השנים זה בערך אני מתכוון בעיקר לדגם ספציפי שנמכר בשנים אלה.

1)סוזוקי סוויפט (עד 97)

2)דייהטסו שרייד (93) ודייהטסו שרייד (97)

3) דייהו לאנוס ~98

4) מאזדה לנטיס 323 ~98

5) פולקסווגן פולו ~96

6)קיה מנטור~2001

7)טויוטה קורולה~95

8 )יונדאי לנטרה~96

9)אופל קורסה~97

10)מיצובישי כריזמה~97

11)ניסאן אלמרה~97

12)סוזוקי בלנו~97

13)הונדה סיוויק~93

14)דייהו נובירה~2000

15)יונדאי אקסנט~96

16)דייהטסו אפלאוז~95

17)רנו מגאן~2001

18 )סובארו אימפרזה גרנד לאונה ~95

19)מיצובישי סופר לנסר~95

בבקשה לפי הקריטריונים איזה רכב הוא המומלץ ביותר ולמה?

תודה רבה. הצעות נוספות יתקבלו בשמחה אבל לא יותר מ10אלף

ביי :-)

פורסם

לפי דעתי הבחירה מבין ה19 היא דיי בעייתית. אני ממליץ לך לשלול מראש, ולצמצם את הרשימה. לצמצם לפי תכונות, אפילו שמועות, (סתם כדי לשלול כמה שיותר רכבים) וכמובן מראה חיצוני. לדוגמא צרפתיות לא כי הן לא אמינות בשנתונים מתקדמים(לא נכנס לסוגיה זו), גרמניות בגלל הביטוח. כך הרשימה תצמצם גם אם תשלול רכבים טובים מאוד, זה לא מה שיעשה לך את ההבדל בסופו של דבר.

כך אני עשיתי לפחות, שללתי מראש קבוצות וכשהציעו לי רכב מסוים אפילו לא קראתי עליו או ביררתי, מהסיבה היחידה שאפשר להשתגע.

לשאלתך הייתי מציע לך לכוון לשנתונים גבוהים ככל האפשר.

פורסם

שכחת (או שלא ראיתי) סיטרואן קסארה\סקסו.

בתקציב שלך נכנסים שנתונים 2000-2001. תשאיר כסף ליישור קו מכאני.

רכבים אמינים וטובים, מתאימים מאוד לצרכים שלך.

פורסם

צמצתי ל11

דייהטסו שרייד ~97)

דייהו לאנוס ~98

מאזדה לנטיס 323 ~98

קיה מנטור~2001

טויוטה קורולה~95

)יונדאי לנטרה~96

מיצובישי כריזמה~97

)ניסאן אלמרה~97

)סוזוקי בלנו~97

)הונדה סיוויק~93

)דייהו נובירה~2000

אני רוצה כמובן לצמצם עד הסוף כדי לבחור את הרכב שאותו נקנה אבל לא בלעדיכם לכן פניתי לפורום הזה!

פורסם

מה אתם אומרים על יונדאי לנטרה שנת 96 יד 1אוטומט עם 220אלףק"מ אחרי פחחות וצבע שמור פנים חדש חלונות חשמליים ב6000 שקל?

פורסם

220 אלף ק"מ זה הרבה, תחפש רכבים יותר שמורים.

אני באמת לא מבין את הקבעון על יפניות וקוריאניות, אם אתה לא חייב גיר אוטומטי, אתה יכול לקחת את המגאן או הקסארה כמו שהציעו לך, שמצד אחד יקנו לך בטיחות טובה יחסית (בעיקר המגאן), אמינות לא רעה אם טיפלו ברכב כמו שצריך, הטיפולים לא יקרים מדי, הרכבים נוחים לנסיעה ונותנים תמורה טובה למחיר. חבל להיות מקובע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא יודע אם זה משנה כי אני לא בקיא במכוניות מהשנים האלו אבל אני יודע שלאבא שלי הייתה פורד פוקוס 2008 והוא הגיע ל350 אלף ק"מ והאוטו היה בסדר גמור אז למה שזה לא יהיה חוץ מזה 220 זה כל כך הרבה? חוץ מזה אני חייב גיר אוטומטי כי אמא שלי לא מתכוונת לעשות רשיון על ידני. שקראתי על הלנטרה כתבו שהיא בסדר גמור אמינה לא שותה הרבה דלק...

אני טועה? עכשיו מצאתי לנטרה אחרת של שנת 2000 יד 2 אוטומט עם 182 אלף ק"מ נראה לי סבבה לא?

פורסם

לנטרה מכונית אמינה יחסית, ובהחלט לא יקרה לתחזוקה, אבל בחשבון שבגילאים האלו ובק"מ האלו, יש סיכוי כבר להגיע לשיפוץ גיר או החלפתו, מתקרבים גם לפעמים לראש מנוע, כי רוב האנשים לא ממלאים נוזל ייעודי לרדיאטור אלא מי ברז או במקרה הטוב מים עם צבע.

לענייננו - אם לאמא אין כוונות לנהוג על רכב ידני, אני ממליץ בחום לאגור תקציב גדול יותר. ברכישת רכב ישן אתה תסתבך עם צרות ועם תקלות, שיכולות לעלות לך כמו הרכב ואפילו יותר.

אם אפשר, הייתי מציע לקחת את ה8000₪, לתת אותם לחברת ליסינג כלשהי, ולשלם בתשלומים כמה מאות שקלים כל חודש, לטובת רכב יוצא ליסינג או השכרה משומש, כמו יונדאי אקסנט או גטס, דייהטסו סיריון וכו', בתמורה ל40-50 אלף ש"ח תקבל רכב בן 3, עם אחריות, עם התחייבות לטרייד אין, תנאי מימון, תיקון כל התקלות ויהיה לך ראש הרבה יותר שקט ותיסע ברכב חדש יחסית ובטיחותי יחסית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

באמת ממש לא מומלץ לקנות? המחיר מאוד אטרקטיבי האוטו נראלי סבבה אתה אומר שהוא אמין וטוב אז מה הבעיה ומה הבעיה לשים נוזל ייעודי לרדיאטור במקום מים כדי למנוע מדבר כזה לקרות. חוץ מזה אפשר ללכת למוסך ושיראו אם יש בעיות לפני הקנייה?

גם לדעתי יש להוסיף כי הרכב לא יסע מרחקים גדולים כמו חיפה תל אביב. אז בכל זאת, כדאי לנו לרכוש את הרכב או לא?

ומה עם הלנטרה 96? 220אלף ק"מ זה כל כך הרבה?לא מומלץ?

פורסם

ממליץ לך לחפש שברולט אביאו.

אמנם רכב גרוע, אבל לפחות תוכל להשיג אחת משנתון 2004 במחיר של סביבות 10 אלף ש"ח. זה עדיף מלהסתבך עם רכבים בני 13.

פורסם

שברולט אבאו עולה 20,000 ש"ח אז לא

מה עם יונדאי לנטרה 1999 יד 1 דגם GL הוחלף המצבר לחדש שמור ומטופל רק במוסך מורשה של יונדאי גרסת האוטומט כמובן 1.6L עם 151,000 ק"מ ב- 10,000 ש"ח עדיף מלנטרה עם 182,000 ק"מ לא?

מה אתם אומרים על זה? אפשר אולי להוריד באלף...

ויש גם את:

סוזוקי יורו סוויפט 1998 GLX 1.3L אוט' יד 2 עם 105,000 ק"מ במחיר: 8000 גם פה אולי אפשר להוריד קצת במחיר...

ויש גם את:

רנו מגאן 2001 EX 1.6L אוט' 160,000 ק"מ ב-9500 ש"ח עם אזעקה וחיישני רוורס כדאי?

*חשוב לי לציין כי לא חשוב לנו הגודל של הרכב כי לא ישבו בו יותר מ4 אנשים כי זה רכב שני במשפחה...

פורסם

אני יכול מאוד להמליץ וכמובן רק מניסיון אישי על פונטו מודל 2001-2003

רכב מאוד אמין ומאוד חסכוני.

גולף GTI כי חיים פעם אחת:twisted:

פורסם
שברולט אבאו עולה 20,000 ש"ח אז לא

מה עם יונדאי לנטרה 1999 יד 1 דגם GL הוחלף המצבר לחדש שמור ומטופל רק במוסך מורשה של יונדאי גרסת האוטומט כמובן 1.6L עם 151,000 ק"מ ב- 10,000 ש"ח עדיף מלנטרה עם 182,000 ק"מ לא?

מה אתם אומרים על זה? אפשר אולי להוריד באלף...

ויש גם את:

סוזוקי יורו סוויפט 1998 GLX 1.3L אוט' יד 2 עם 105,000 ק"מ במחיר: 8000 גם פה אולי אפשר להוריד קצת במחיר...

ויש גם את:

רנו מגאן 2001 EX 1.6L אוט' 160,000 ק"מ ב-9500 ש"ח עם אזעקה וחיישני רוורס כדאי?

*חשוב לי לציין כי לא חשוב לנו הגודל של הרכב כי לא ישבו בו יותר מ4 אנשים כי זה רכב שני במשפחה...

אולי מחירון 20 אלף ש"ח, אבל בפועל אף אחד לא ימכור ב20 אלף ש"ח.

הלנטרה עם ה150 אלף ק"מ נשמעת לא רע אם הגיר שלה תקין.

היורו סוויפט די מיושנת, לא בטיחותית ועם גיר מיושן ולא ממש חסכונית.

למגאן יש גיר אוטומטי די גרוע.

• תוכן חדש...