Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היום עברתי מסע לא קטן בניסיון למצוא מחליף חדש לרכב הנוכחי שלי.

הייתי בכל החברות הגדולות למכירת רכב (אלבר, אלדן, אוטו סנטר, באדג'ט, לובינסקי טרייד ושלמה SIXT). לבסוף יצאתי עם הצעה אחת בלבד. בכל חברות הרכב האלו ישנו רק רכב ידני אחד, סיאט איביזה יוצאת השכרה.

נעזוב את זה בצד רגע.

במהלך החיפושים הגעתי לסוכנות של פולקסווגן בראשל"צ (קלדס) על מנת להתעניין אם יש שם רכבים יוצאי טרייד וכו' שעונים על דרישותיי באבזור (תיבה ידנית) ובמחיר.

נאמר לי שלא, אבל הוצעה לי הצעה.

נציג מכירות של קלדס ישב מולי והסביר לי שבאפשרותו להציע לי רכב מסוג פולו יאנג (אבל לא חושב כרגע, כי אפשר גם 5 דלתות בתוספת מחיר) ב80 אש"ח, כאשר המקדמה עלותה 13,000 אש"ח, תוספת של עוד תשלומים חודשיים (בגובה שאני יכול להחזיר) למשך 36 חודשים, ואז עומדת מולי יתרת התשלום לרכב (ע"ס 45 אש"ח בערך) בסוף שלוש שנים, שגם אותה אגב ניתן לפרוס.

אני מהרהר ושוקל, ושואל את עצמי בעצם למה לא?

אני נדרש לשלם מקדמה קטנה, ועוד שווי שימוש של סך כלשהו שאני יכול לעמוד בו מדי חודש ולקראת סוף 3 השנים אוכל למכור את האוטו ולצאת ברווח זניח (נניח למכור ב50 אש"ח ולצאת עם 5K), הרווח פה הוא לא מה שמשנה לי, וגם לא העובדה שלא יהיה לי רכב (מכיוון שאולי ארד מהארץ וארצה שלא יהיה ברשותי רכב)

החישוב פה הוא כזה, ארכוש רכב במקדמה קטנה ובתשלום חודשי, אשלם על האופציה לנסוע ברכב חדש לחלוטין מהחברה במשך 3 שנים ובסוף התקופה את הרכב אמכור, אקבל חזרה סכום מסוים, איזה שלא יהיה (לפי מה שארוויח במעמד המכירה), אשלם את היתרה בכסף המכירה ולמעשה, אצא כלעומת שנכנסתי.

השאלה פה היא כזאת. מכיוון שמעולם לא התנסיתי ברכישת רכב חדש מיבואן, וגם הוריי לא מיהרו לבצע רכישה מעין זאת, הייתי רוצה לדעת האם יש איזה עוקץ בעסקה והאם יש סיבה לשלול כזה דבר, כאשר בעקרון אני מבין ומוכן לסיים את התקופה ללא רכב (כשם שנכנסתי אל העסקה עם רכב ששווה פחות מ10, אז אין פה מי יודע מה הפסד).

האם אני חושב לא ריאלי? או שאולי זו עסקה משתלמת?

דעתכם על העניין?

עריכה: אבקש להוסיף את העובדה שאם אקנה נניח רכב משנת 2006, מכירתו בעוד 3 שנים כשארצה להשאר ללא רכב (עקב מעבר לחול נניח) תהיה קשה יותר, ועל כן אני שוקל אופציה מעין זו שלמעלה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא מדובר בשום עוקץ, אבל יש לעסקה עלות כלשהי. עליך לבדוק מה הריבית שתשלם בסופו של דבר, מה עלות כל הפרוצדורות שסביב העסקה, כמובן לודא כי היתרה בסך 45 אש"ח תעמוד לרשותך בעוד 3 שנים.

בדוק גם אפשרויות מימון אחרות - כגון הלואה בנקאית.

דבר נוסף - אינך נביא, ואינך יודע מה צופן המחר, לא כל שכן מה יקרה בעוד שנה, שנתיים או שלוש. יתכן שתרצה להחזיק ברכב פחות מ-3 שנים - בדוק מה יקרה במצב כזה. יתכן שתרצה להחזיק ברכב יותר מ-3 שנים. וכמובן שאף אחד לא יכול לחזות את מצב שוק המשומשות בעוד 3 שנים. גם אם מחיר הדגם כיום לרכב בן 3 שנים עומד על 50 אש"ח יתכן שבעוד 3 שנים הוא יעמוד על חצי מסכום זה, או שתתקשה למכור את הרכב ותאלץ למכרו חזרה לסוכנות במחיר טרייד אין נמוך מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרעיון הוא לא להזדקק לחצי הסכום השני ולא להחזיק את הרכב מעבר לתקופת התשלום החודשי אלא למוכרו במחיר זהה לעלות שנותרה (דהיינו בערך 40 אש״ח) ולהשאר ללא האוטו.

אם אני חושב על זה לעומק, מדובר בעסקה יותר הגיונית מקניית רכב ישן יותר וזול יותר שפריסתו לתשלומים תהיה יותר גדולה כי אצטרך לשלם את כל עלותו.

ההצעה המלאה הייתה פולו יאנג בכ80 אש״ח. 13 אש״ח מקדמה, תשלומים של כ800 שקל לחודש והיתרה בסוף התקופה. לא דובר על ריביות כאלו ואחרות אבל כן ידוע לי שיש מחיר רישוי וכל מיני תוספות שהמדינה רוצה להוסיף לנו, אני לא מתעסק בינתיים בעניינים החד פעמיים האלו עד אשר אחליט כי אכן העסקה הזו משתלמת ביותר

פורסם

כמו שאמרת ,

אחרי שלוש שנים של תשלומים חודשיים + מקדמה ,

בסוף התקופה תיאלץ לשלם את היתרה של המחיר של הרכב שהיה כשהיה חדש.

היתרון בעיני הוא רכישת רכב משומש בן שנתיים עד חמש וללא ספיגת ירידת הערך הראשונית.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שוב, הכדאיות עבורי היא באפשרות לשלם את סכום היתרה באמצעות מכירת הרכב כך שאגיע לנקודת ההתחלה שאיתה נכנסתי לעסקה, ללא רכב, ועם סכום קטן בכיס (של נניח 5-10 אש״ח) כשבעצם מה ששילמתי פה זה דמי שימוש בעלות מחצית מן הרכב. כלומר שככל הנראה אין לי אינטרס להחזיק ברכב יותר מתקופת התשלום החודשי

פורסם

תקנה רכב בכסף שיש לך-אם אתה מתכנן לעזוב לחו"ח עדיף שתחסוך קצת כסף בארץ לתופה הראשונית שלך שם.

קנה פונטו 2003-2005 בכ20K סע איתה 3 שנים ואז תמכור אותה ב12-15K

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אתה חייב לברר את גובה הריבית של העסקה, כלומר "עלות המימון" שבזכותו אתה מתקדם לרכב חדש במקום משומש (אני יוצא מנקודת הנחה שעבור רכב משומש אתה לא מתכוון לקחת מימון ושהכסף ברשותך).

גם רכב משומש וגם רכב חדש מאבדים מערכם. רכב חדש יאבד יותר מרכב משומש אבל מנגד הוא מספק יתרונות, לפעמים פסיכולוגיים, כמו אחריות והרגשת הבתוליות שהרכב בוודאות לא עבר כלום אצל הבעלים הקודמים.

שיטת הרכישה הזאת נקראת הלוואת בלון (או בולט) והיא הפכה למאוד נפוצה ברכישת מכוניות. השיטה בנויה כך שבסוף התקופה רוב הלקוחות לא יבחרו להישאר עם הרכב אלא לגלגל את המימון באותה שיטה לרכב חדש. אני מכיר הרבה אנשים שכבר נמצאים ברכב השלישי או הרביעי בשיטה הזאת כך שלמעשה הם אף פעם לא משלמים את היתרה בסוף התקופה. ברור שהם משלמים כי זה מקוזז מערך הנכס שקנו מהם, אבל פסיכולוגית זה עובד וגם מאוד נוח עבור הרבה אנשים (בעיקר אלו שמחליפים כל 3 שנים).

למרות שאני מאמין שבמקרה של צ'מפיון הרכב נרשם על שמך, תוודא זאת ותמנע מרישום הרכב ע"ש חברת מימון\ליסינג.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

החישוב פשוט:

13000₪ מקדמה

36*800=28800₪ תשלומים חודשיים

45000₪ בתום תקופה.

סה״כ:86800₪ בקירוב(כי היתרה היא בערך).

לפיכך,המימון הכולל הוא 6800₪.

עלויות רישוי הוא ייאלץ לשלם ממילא ללא קשר לשיטת המימון.

בראייתי,הנחת העבודה שלך נכונה,וגם לא הרפתקה כלכלית מורכבת מדי,בייחוד לאור הנתונים שהצגת.

פורסם
החישוב פשוט:

13000₪ מקדמה

36*800=28800₪ תשלומים חודשיים

45000₪ בתום תקופה.

סה״כ:86800₪ בקירוב(כי היתרה היא בערך).

לפיכך,המימון הכולל הוא 6800₪.

עלויות רישוי הוא ייאלץ לשלם ממילא ללא קשר לשיטת המימון.

בראייתי,הנחת העבודה שלך נכונה,וגם לא הרפתקה כלכלית מורכבת מדי,בייחוד לאור הנתונים שהצגת.

צריך להשוות את ההוצאה הנ"ל בסך של 13,000 + 28,800 ש"ח= 41,800 ש"ח לירידת הערך שתהיה לרכב אם תרכוש אותו בעיסקת מזומן במחיר של 80,000 ש"ח.

אם נניח ירידת ערך סבירה של 13% לשנה, המחיר של הפולו לאחר 3 שנים יהיה: 80,000X0.87X0.87X0.87=52,680 ש"ח.

דהיינו הפסד של 27,320 ש"ח בלבד לעומת 41,800 בעיסקה שהציעו לך, הפרש של 14,480 ש"ח.

כמובן שאם ירידת הערך תהיה נמוכה יותר, העיסקה שהציעו לך תהיה עוד פחות טובה ולהיפך, אם ירידת הערך תהיה גבוהה יותר העיסקה שהציעו לך תהיה יותר טובה.

באופציה של רכישת הרכב במזומן צריך להוסיף עלויות מימון בהלוואה שתיקח לצורך ביצוע התשלום של 80,000 הש"ח. בהלוואה לשלוש שנים בריבית של פריים מינוס חצי, עלות הריבית תהיה בסך של 7,800 ש"ח לכל התקופה. סכום זה יש לקזז מסכום ההפרש הנ"ל, דהיינו 14,480 ש"ח פחות 7,800 ש"ח= 6,680 ש"ח הפרש לרעת העיסקה שהציעו לך. (בעקרון יש לחשב גם אובדן תשואה על הסכומים של ה- 13,000 ש"ח ועל כל תשלום חודשי וחודשי שמגיעים כאמור לסך של 28,800 ש"ח, מאחר ובעקרון יכולת לקבל תשואה עליהם בבנק למשל, אולם זה כבר מורכב מדיי אולם בעיקרון סכום ההפרש הנ"ל לרעת העיסקה שהציעו לך הוא בפועל קצת גבוה יותר מהנ"ל).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גם במקרה של רכב משומש הייתי משלם במימון, הבעיה ברכב משומש היא שהוא היה ישן יותר ולכן מכירתו בעוד כמה שנים תהיה קשה יותר. פה יש לי אפשרות לשלם על חצי מהאוטו, ואת החצי השני ירכוש בעוד 3 שנים מישהו אחר, שאת כספי רכישתו אעביר כ״תשלום יתרה״ ליבואן. אני אצא מהעסקה כלעומת שנכנסתי, היבואן יקבל את כספו ופלוני יהנה מרכב בן 3.

זה בערך מה שחשבתי עליו.

כמובן שיש לזה ריביות אבל עוד 50 ש״ח בחודש זה לא מה שיפריע לי

לכמה זה יכול להגיע (מבחינת ריביות וכד׳?)

פורסם

למה פולו יאנג? קנה את הסקודה פאביה 1.4 אמביינטה (אמבישן) ותחסוך כ 10,000 ש"ח על רכב שלטעמי נעים יותר לנהיגה מהפולו וכולל את אותם המכלולים ואותה איכות פלסטיקה (וכולל במחיר 5 דלתות, צבע מטלי ומתנות נוספות שניתן לקבל אם מבקשים יפה). זה גם יקטין את הדילמה ואת הסיכון.

לגבי העיסקה, שים לב שאם תלווה את הכסף מבנק שעובד בשיתוף פעולה עם צ'מפיון (למשל לאומי), תקבל את אותה הריבית (פריים מינוס חצי), אבל אם שתי ההלוואות שלך (התשלומים, וה"בלון" בסוף התקופה), כל אחת בנפרד, תהיינה קטנות מ 50,000 שקל (וזה מה שיהיה ברכב הזה) לא תשלם עמלת הקמה (מה שכן תשלם למיטב ידיעתי בהלוואה מחברת המימון של צ'מפיון ואני לא בטוח שכללת אותה בחישוביך). כמו כן, זה יהיה מהיר יותר ופשוט יותר. מעבר לכך, אתה יכול לחלק את המקדמה, התשלומים והבלון איך שבא לך (כל עוד שהבלון לא עולה על מחצית מערך הרכב) ולא חייב דווקא את הסכמה שהבאת למעלה.

פורסם

יש לי חשבון בבנק לאומי. לא משנה כמה ארוויח הם לא יתנו לי הלוואה בגלל הגיל.

מה זה עמלת הקמה ובכמה זה מסתכם?

אגב, אם אקנה רכב מיבואן זו כנראה תהיה פאביה

פורסם

עמלת הקמה זה עמלת הקמת ההלוואה. כמה זה על הרכב שלך תצטרך לברר. משהו כמו 1% מערך הרכב + איזה איגרת של כ 300-400 שקל (אם אני זוכר נכון).

לא בטוח בכלל שלא יתנו לך הלוואה בבנק. אל תשכח שהם משעבדים את הרכב (כמו גם חברת המימון של צ'מפיון). תבדוק.

הפאביה ללא ספק כדאית בהרבה.

פורסם

1. לגבי הלואה מהבנק - יהיה עליך לברר בבנק, לא רק אפ יהיה מוכן לתת הלואה, אלא גם מה יהיו תנאיה (יתכןמאוד שכצעיר ללא הכנסה יציבה מספקת הריביתתהיה יותר גבוהה).

2. כך גם לגבי חברת המימון - קיבלת הצעה מוקדמת, אבל התנאים הסופיים ייקבעו רק לאחר שיראו את תלושי השכר שלך וכו' ועלולים להיות יותר יקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תקנה רכב בכסף שיש לך-אם אתה מתכנן לעזוב לחו"ח עדיף שתחסוך קצת כסף בארץ לתופה הראשונית שלך שם.

קנה פונטו 2003-2005 בכ20K סע איתה 3 שנים ואז תמכור אותה ב12-15K

היחיד שחושב פה בהגיון....

• תוכן חדש...