Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב, הכדאיות עבורי היא באפשרות לשלם את סכום היתרה באמצעות מכירת הרכב כך שאגיע לנקודת ההתחלה שאיתה נכנסתי לעסקה, ללא רכב, ועם סכום קטן בכיס (של נניח 5-10 אש״ח) כשבעצם מה ששילמתי פה זה דמי שימוש בעלות מחצית מן הרכב. כלומר שככל הנראה אין לי אינטרס להחזיק ברכב יותר מתקופת התשלום החודשי

אני חושב שמשהו התפספס כאן. או שהנציג שישב מולך לא הסביר מספיק טוב, או שהוא פשוט בחר לא להסביר לך.

כאחד שהרכב הראשון שלו הגיע בתנאי מימון שכאלו וגם אני די הלכתי כמו תם אחרי סוכן מכירות שרצה לסגור את העסקה - בתום שלוש השנים אין לך שום אפשרות למכור את הרכב כדי לכסות את החוב. הדרך היחידה שלך למכור את הרכב היא קודם על ידי כיסוי החוב.

המשמעות היא פשוטה: לוקחים הלוואת כיסוי חוב, היא בד"כ ניתנת על ידי התחייבות שאתה מחזיר אותה ב-X זמן, והזמן הזה לא גדול מדי. למעשה אתה תצטרך לקחת הלוואה על היתרה, לשלם ליבואן ואז לנסות למכור את הרכב בעצמך בשוק הפרטי, כדי להחזיר את ההלוואה שלקחת לכיסוי החוב.

זאת פרוצדורה נוראית, מעיקה ואם התוכנית שלך בעוד שלוש שנים היא באמת לעזוב את הארץ ולהיפרד מהנכסים שלך, קח בחשבון שאתה בדרך לכאב ראש עצום.

כמו שרשמו לך באחת התגובות, הלוואת בלון אפקטיבית רק למי שרוצה אחרי שלוש שנים לקפוץ עם הרכב שלו לרכב חדש אחר ולמעשה הוא "לעולם" לא משלם את היתרה, עד היום בו יחליט שנמאס לו לשלם כל חודש על נכס שהוא למעשה לא ממש שלו.

פורסם
היחיד שחושב פה בהגיון....

יש לי פונטו ב6 אלף שקל, זה מה שיש לי.

יש לי הכנסה מספיק יציבה + קידום בעבודה + אין לי הוצאות. אני יכול להרשות לעצמי רכב בתשלום חודשי, חדש או משומש בטווח המחירים שבין 30 אלף ל70 אלף, תלוי בהצעה ובאופציית המימון. לחסוך 20 אש"ח ולשלם אוטו במכה ובתמורה לקבל אוטו שאשלם אותו בתשלומים למוסך נשמע לי לא אטרקטיבי, אעדיף לשלם לרכב חדש עם אחריות וראש שקט.

וגם אם לא אקנה רכב חדש מיבואן, אלא אחד ב50 אש"ח, הרי שגם פה אני מקבל רכב יותר חדש עם ככל הנראה פחות בעיות, שכל הסוסים עדיין באורווה ועסקה יותר נוחה מלחסוך כסף במשך חודשים ארוכים.

עריכה: אגב, ההחלטה שנפלה היא כנראה מימון לרכב פרטי מיד שניה (אין ידניות במגרשי המכירה כמעט בכלל)

והוחלט לוותר על סוכנויות הרכב ועל הניילונים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כל אחד עובד בצורה שאותה הוא ראה בבית.

במחשבה שניה אולי אתה צודק.

אותי לימדו בבית שאם יש כסף, קונים.

שאין כסף לא קונים.

ועל הדרך לימדו אותי שאפשרויות מימון למוצרים בסדר גודל כזה שווה ערך לאין כסף.

אבל מי יודע, אולי הגישה שלי, שאותי לימדו, היא הלא נכונה.

בכל מקרה, מה שלא תבחר סע הדרכים טובות.

ושהיה בהצלחה

פלג_

פורסם
אני חושב שמשהו התפספס כאן. או שהנציג שישב מולך לא הסביר מספיק טוב, או שהוא פשוט בחר לא להסביר לך.

כאחד שהרכב הראשון שלו הגיע בתנאי מימון שכאלו וגם אני די הלכתי כמו תם אחרי סוכן מכירות שרצה לסגור את העסקה - בתום שלוש השנים אין לך שום אפשרות למכור את הרכב כדי לכסות את החוב. הדרך היחידה שלך למכור את הרכב היא קודם על ידי כיסוי החוב.

המשמעות היא פשוטה: לוקחים הלוואת כיסוי חוב, היא בד"כ ניתנת על ידי התחייבות שאתה מחזיר אותה ב-X זמן, והזמן הזה לא גדול מדי. למעשה אתה תצטרך לקחת הלוואה על היתרה, לשלם ליבואן ואז לנסות למכור את הרכב בעצמך בשוק הפרטי, כדי להחזיר את ההלוואה שלקחת לכיסוי החוב.

זאת פרוצדורה נוראית, מעיקה ואם התוכנית שלך בעוד שלוש שנים היא באמת לעזוב את הארץ ולהיפרד מהנכסים שלך, קח בחשבון שאתה בדרך לכאב ראש עצום.

כמו שרשמו לך באחת התגובות, הלוואת בלון אפקטיבית רק למי שרוצה אחרי שלוש שנים לקפוץ עם הרכב שלו לרכב חדש אחר ולמעשה הוא "לעולם" לא משלם את היתרה, עד היום בו יחליט שנמאס לו לשלם כל חודש על נכס שהוא למעשה לא ממש שלו.

זה כבר לא המצב היום

אני לא יודע איך זה בצ'מפיון, אבל ממה שאני מכיר יש בהחלט אפשרות שבסוף התקופה הרכב ימכר לאדם X כאשר אותו אדם פודה את החוב מול חברת המימון בתמורה להסרת השעבוד מהרכב (כלומר הסרת ההגבלה של העברת הבעלות). הכל מגובה במסמכים מסודרים והתחייבות מצד חברת המימון בשביל השקט הנפשי של הרוכש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה כבר לא המצב היום

אני לא יודע איך זה בצ'מפיון, אבל ממה שאני מכיר יש בהחלט אפשרות שבסוף התקופה הרכב ימכר לאדם X כאשר אותו אדם פודה את החוב מול חברת המימון בתמורה להסרת השעבוד מהרכב (כלומר הסרת ההגבלה של העברת הבעלות). הכל מגובה במסמכים מסודרים והתחייבות מצד חברת המימון בשביל השקט הנפשי של הרוכש.

במקרה את הרכב האחרון שלי קניתי מצ'מפיון (סקודה) ואחרי ששאלתי את השאלה הזו ישירות את הנציג, כי נכוותי בעבר, נאמר לי שאכן זה המצב. כמובן שאדם X יוכל לסגור את ההלוואה עבורי, קרי הרוכש, אך זה דורש מבעל הרכב לתזמן את המכירה בדיוק למועד תום שלוש השנים ולקוות שאכן יהיה קונה לרכב שלו שכן אף חברה, ולא משנה כמה היא להוטה למכור לך, לא תהיה מוכנה להמתין לך עד שתמצא קונה כדי להסדיר מולה את החוב.

שוק הפרטיות היום נוראי, למצוא קונה לרכב זה סבל עצום. לא יודע מה המצב יהיה בעוד שלוש שנים, מניח שלא יותר טוב...

פורסם

Worst case scenario –

לוקחים הלוואת גישור לתקופה קצרה.

לפני כמה שנים לקחתי הלוואת גישור של 100K ש"ח מהבנק לתקופה של חודש (תוכנית חיסכון עמדה להיפתח חודש לאחר מכן והייתי צריך את הכסף מיידית).

הריבית על הלוואת הגישור דרך הבנק שלי עמדה על 137 ש"ח.

השד לא כל כך נורא.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לך על התוכנית שאמרתי לך מלכתחילה.

אם אתה חושב שקל כיום למכור רכב כי הוא בן 3, אתה טועה. הרבה יותר קל למכור רכב בן 7-8, כי הסכום שבו הוא נמכר נמוך ונמצא בכיסים של אנשים רבים, בלי מימון ובלי עניינים.

השוק של הרכבים הישנים פשוט רותח - תעלה עכשיו מכונית ישנה ללוחות ותראה איך הטלפונים זורמים. נכון שהסכומים נמוכים ורכב שלצורך העניין שווה 10K במחירון מקבלים עליו בערך 6K, אבל עדיין קל מאוד למכור.

תנסה להעלות יונדאי אקסנט בת 3 ללוחות, ונראה כמה טלפונים תקבל :lol: רמז - 0. ואם מישהו יתקשר, זה יהיה סוחר שירצה לקחת אותה בחצי מהמחירון.

פורסם

בסופו של דבר המועמדים העיקריים הם פאביה ואיביזה.

על כל פנים, אפשר לנעול את הדיון הזה, אני את עסקיי עם יבואני הרכב סיימתי לעת עתה וארכוש רכב בכ50 אש"ח

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
Worst case scenario –

לפני כמה שנים לקחתי הלוואת גישור של 100K ש"ח מהבנק לתקופה של חודש (תוכנית חיסכון עמדה להיפתח חודש לאחר מכן והייתי צריך את הכסף מיידית).

הריבית על הלוואת הגישור דרך הבנק שלי עמדה על 137 ש"ח.

זה פועל בתנאי שיש לך מה לשעבד לבנק - רכב, נירות ערך, השקעה שתאריך פדיונה תואם לפרעון ההלואה וכד'. שום בנק לא ילוה לך עשרות אלפי ש"ח ללא ערבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...