אני חושב שמשהו התפספס כאן. או שהנציג שישב מולך לא הסביר מספיק טוב, או שהוא פשוט בחר לא להסביר לך.
כאחד שהרכב הראשון שלו הגיע בתנאי מימון שכאלו וגם אני די הלכתי כמו תם אחרי סוכן מכירות שרצה לסגור את העסקה - בתום שלוש השנים אין לך שום אפשרות למכור את הרכב כדי לכסות את החוב. הדרך היחידה שלך למכור את הרכב היא קודם על ידי כיסוי החוב.
המשמעות היא פשוטה: לוקחים הלוואת כיסוי חוב, היא בד"כ ניתנת על ידי התחייבות שאתה מחזיר אותה ב-X זמן, והזמן הזה לא גדול מדי. למעשה אתה תצטרך לקחת הלוואה על היתרה, לשלם ליבואן ואז לנסות למכור את הרכב בעצמך בשוק הפרטי, כדי להחזיר את ההלוואה שלקחת לכיסוי החוב.
זאת פרוצדורה נוראית, מעיקה ואם התוכנית שלך בעוד שלוש שנים היא באמת לעזוב את הארץ ולהיפרד מהנכסים שלך, קח בחשבון שאתה בדרך לכאב ראש עצום.
כמו שרשמו לך באחת התגובות, הלוואת בלון אפקטיבית רק למי שרוצה אחרי שלוש שנים לקפוץ עם הרכב שלו לרכב חדש אחר ולמעשה הוא "לעולם" לא משלם את היתרה, עד היום בו יחליט שנמאס לו לשלם כל חודש על נכס שהוא למעשה לא ממש שלו.