Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה מאד למצוא היום רכב ישן במצב סביר עם טסט מעל לחצי שנה במחיר של פחות מ4000-5000 ש"ח. תוכנית הגריטה גרמה לכך שכל בעל רכב ישן שהוא לא שווה אפילו 1000 ש"ח מבקש עליו 3000 ש"ח. מה דעתכם?

פורסם

אלה הם חוקי השוק, כך לא צריך להיות אבל ככה זה עובד.

דעתי האישית רכב צריך להיות מתומחר לפי השווי האמיתי שלו אף על פי שזה לא עובד עם כוחות השוק של היום.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

כשרכב מגיע לשווי כל כך נמוך שכמות הדלק שבמיכל משפיעה באחוזים ניכרים על שוויו - עדיף שילך לפירוק וימנע מאיתנו את הסכנה הבטיחותית כמו גם את זיהום האוויר.

פורסם

יש רכבים משנות ה-90 שלא יכולים עדין להגרט ונמכרים בפחות מ-3000 שקלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המדינה עשתה בשכל כשעשתה כך.

רכבים ישנים שכאלה הם לרוב מפגעים בכביש מבחינה בטיחותית, מזהמים יותר ובכלל נחשבים יותר בעיתיים. המדינה החליטה שהיא מעוניינת להוריד רכבים כאלה מהכביש.

אם אין לך אפילו 3 אש"ח לרכב, הרי שישנה תחבורה ציבורית בארץ. אם הסכום שאתה מוכן לשים על רכב קטן מסכום שנער בן 17 צריך לשלם על ביטוח החובה שלו, יש פה בעיה תקציבית שלא מתאימה לקניית רכב.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
פחות מ 3 K עדיף להשבית את הרכב, לקבל חזרה את אגרת הרישוי, ולקבל אשבי של החלקים מהפירוקיה הקרובה...

אתה באמת מצפה לקבל רכב נוסע עם טסט בפחות מ 3,000 ש"ח?

חבר קנה דייהטסו שרייד אחרי צביעה, ללא תאונות, שמורה מאוד, עברה 200 אלף קילומטר - ב2000 ש"ח.

מאז, הוא כבר נסע איתה 20000 ק"מ בלי שום תקלה, מזגן מקפיא וגיר אוטומטי נחמד מאוד.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

זה מעצבן וכמובן שפוגעים בחלשים! כי יש הרבה אנשים שאין להם כסף ולא נוסעים הרבה ורוצים רכב זול ! במקום לסבול ולהסתבך עם תחבורה הציבורית !

אם קצת מחפשים טוב ניתן למצוא מכוניות לא רעות בכלל במחיר הזה, למשל לא מזמן אבא שלי מכר את הרכב שלו - רנו קליאו שמורה, אחרי ראש מנוע, טיימינג וגיר ועם טסט לחודש ב2000 שקל בלבד!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
קשה מאד למצוא היום רכב ישן במצב סביר עם טסט מעל לחצי שנה במחיר של פחות מ4000-5000 ש"ח.

גם מקודם לא היה אפשר. רכב בתקציב הזה סביר להניח שלא ישרוד עד פסח, אלא אם כן אתה מתכוון לקנות אותו למטרות פסל סביבתי או פרוייקט לשיפצור.

רכב לנסיעה במצב סביר מתחיל ב15-20 אש"ח, וגם אז נדרש יישור קו לפחות ב1500-2000 שקל.

אל תצפה למצוא מציאות, רכבים זולים, ב99% מהמקרים יש סיבה שהם זולים, ואוכלוסיה שקונה רכבים זולים, זה בד"כ אוכלוסיה שלא יכולה להרשות לעצמה מותרות כמו שמן מפירמה סבירה, צמיגים שהם לא יד שניה, או תחזוקה מונעת, אז רכב כזה, אם הוא כבר נמכר, יהיה בנשימתו האחרונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פחות מ 3 K עדיף להשבית את הרכב, לקבל חזרה את אגרת הרישוי, ולקבל אשבי של החלקים מהפירוקיה הקרובה...

אתה באמת מצפה לקבל רכב נוסע עם טסט בפחות מ 3,000 ש"ח?

מה רע?

באמריקה אני יכול לקנות רכב נוסע גם ב50$, לא במצב מזהיר, אבל נוסע

כבר חתמתי...

פורסם

בניגוד למה שמקובל לחשוב, גם "פעם" מכוניות לא חיו יותר מ 20-22 שנה, ובמקרים רבים עוד פחות מזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=426414

שרשור נחמד שנפתח בפורום אספנות ובו העלו בקשות מידע חברים בקשר למכוניות שהיו ברשותם בעבר.

וזה בהחלט חיזק את טענתי.

לפחות היום בעל המכונית מקבל תמורה נאותה, פחות או יותר עבור מכוניתו.

בזמנים עברו המכונית פשוט הושארה חונה ליד המדרכה עד שנגררה ע"י הרשות המקומית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מכרתי לפני שבועיים רכב נוסע (רק קדימה הרוורס עובד מתי שבא לו...) עם טסט לחצי שנה ב-1500 ש"ח.

הסיבה: יש עוד שלוש שנים עד שהוא יוכל להיגרט.

לו הייתי מוכר אותו לברזל הייתי מקבל 800 ש"ח + 400 ש"ח הפרש אגרת רישוי - כך שהרווחתי 300 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
גם מקודם לא היה אפשר. רכב בתקציב הזה סביר להניח שלא ישרוד עד פסח, אלא אם כן אתה מתכוון לקנות אותו למטרות פסל סביבתי או פרוייקט לשיפצור.

רכב לנסיעה במצב סביר מתחיל ב15-20 אש"ח, וגם אז נדרש יישור קו לפחות ב1500-2000 שקל.

אל תצפה למצוא מציאות, רכבים זולים, ב99% מהמקרים יש סיבה שהם זולים, ואוכלוסיה שקונה רכבים זולים, זה בד"כ אוכלוסיה שלא יכולה להרשות לעצמה מותרות כמו שמן מפירמה סבירה, צמיגים שהם לא יד שניה, או תחזוקה מונעת, אז רכב כזה, אם הוא כבר נמכר, יהיה בנשימתו האחרונה.

לא מדויק,

אני יכול למצוא לך רכב ב5,000 שמצבו טוב בעשרות מונים על פני רכב שאמצא לך ב20,000 - אין קשר בין עלות למצב בהכרח.

ובכדי להפריך את התאוריה שלך, את הרכב שלי (בן 18 כבר, הרכב, לא אני :-P ) רכשתי ב7,000 במצב יותר טוב מרכבים שיכלתי לקנות בפי חמש מחיר, הכל עובד פרפקט, הכל מושלם, הכל עובד, מעולם לא ישבו במושב האחורי, המאפרה לא שומשה לעולם, מבריק מבחוץ ומבפנים, ובנוסף לכל, רק עם 61,000 ק"מ.

ולמרות מחירו הזול, אצלי הוא רואה רק מוסך מורשה אמין מאד, טיפולים מונעים לכל, חלקי קוסמטיקה חדשים מחו"ל מתי שצריך, ובכדי להשיג לו צמיגים נורמאלים (מידה חריגה, יש רק זבל סיני) עשיתי שמיניות באוויר.

מה שרשמת הוא נכון עבור אדם אשר לא מבין ברכבים ולחוץ לקנות, סטטיסטית, הגיוני יותר שככל שהמחיר גבוה ככה מצב הרכב יותר טוב, בפועל זה רחוק מאמת, כדאי לדעת או להביא מישהו שיודע, עדיף מאשר להוציא יותר כסף בכדי לשפר את האחוזים לא להידפק.

כל מי שרוצה לקנות רכב ומבקש את עצתי, הראשונה שהוא מקבל זה לא להיות לחוץ על הקניה, כי אז עושים שטויות.

סתם דוגמא להמחשה, חבר מהעבודה רצה לקנות לפני כשנה מזדה 3 שנת 2008 או 2006 (זכרון לא משהו) מליסינג בכמה עשרות אלפי שקלים טובים, אמרתי לו שייקח את הזמן וימצא אקזמפל טוב, כי יש בערך מליון בשוק.

הוא ראה אחת-שתיים וכבר התחיל לגרד לו, בסוף קנה אחת עם קילומטראז' בשמיים, בעיות מזגן והמסך המרכזי בדשבורד שרוף בחלקו. אז אולי הורידו לו כמה אלפים על הליקויים, אבל בחייאת, הוא היה יכול למצוא אחת במצב הרבה יותר טוב באותו המחיר, סתם כי הוא לחוץ, הרכב המודרני הראשון שלו, מלא בפאקים שהיית מצפה מרכב זקן פי חמש

כבר חתמתי...

פורסם
ובכדי להפריך את התאוריה שלך, את הרכב שלי (בן 18 כבר, הרכב, לא אני :-P ) רכשתי ב7,000 במצב יותר טוב מרכבים שיכלתי לקנות בפי חמש מחיר, הכל עובד פרפקט, הכל מושלם, הכל עובד, מעולם לא ישבו במושב האחורי, המאפרה לא שומשה לעולם, מבריק מבחוץ ומבפנים, ובנוסף לכל, רק עם 61,000 ק"מ.

תן לי לנחש, הרכב עמד כל השבוע, רק סבא נסע בו בשבת לבית הכנסת, והוא עבר 7 ידיים, אבל כולם במשפחה, והקילומטראז' הוא עם סימן מינוס, כי נסעו רק ברוורס :-P

אני לא אומר שאין הפתעות, אבל ב99 אחוז מהמקרים, מה שתשלם, זה מה שתקבל, ועם רכב שנמכר בקצת מעל 3 אש"ח, סביר להניח שגם תקבל הצעת מחיר לתיקון בת 5 ספרות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...