Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה במיכל עיבוי בפורד פיאסטה 97'

yuio1
שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בזמן האחרון החלו מים ממכיל העיבוי לצאת החוצה בלחץ ושעון חום מנוע עולה לחצי בזמן נסיעה קצרה כלומר הרכב מתחממם מהר גם כהמזגן לא פועל...

תודה לעוזרים וחג שמח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לבדוק,שהפקק יושב כמו שצריך,אם יש גומיה סביבו לוודא שאוטמת כראוי /הקפיץ שמחזיק את הפקק לא עייף.

אם כל אלו לא תקינים, יש להחליף לפקק חדש ולבדוק האם התקלה חוזרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון עם המיכלים הללו. לפעמים המיכל יכול להיות סדוק בצורה מעגלית סביב ההברגה של הפקק. דבר כזה יכול לגרום לנוזל קירור לפרוץ כאשר החום והלחץ עולים במערכת. אם זה עדיין לא הסיבה שקול לבדוק את הטרמוסטט. יכול להיות שהוא תפוס, או רדיאטור שלא מתפקד היטב או משאבת מים תקועה.

מיכל עיבוי חדש תחליפי עולה 150 שקלים לפי מה שזכור לי פעם אחרונה שקניתי כזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון עם המיכלים הללו. לפעמים המיכל יכול להיות סדוק בצורה מעגלית סביב ההברגה של הפקק. דבר כזה יכול לגרום לנוזל קירור לפרוץ כאשר החום והלחץ עולים במערכת. אם זה עדיין לא הסיבה שקול לבדוק את הטרמוסטט. יכול להיות שהוא תפוס, או רדיאטור שלא מתפקד היטב או משאבת מים תקועה.

מיכל עיבוי חדש תחליפי עולה 150 שקלים לפי מה שזכור לי פעם אחרונה שקניתי כזה.

בדקתי ואין סדק מסביב לפקק ומה לגבי חום מנוע האם יש קשר בין הדברים??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה פיאסטה יש לך, דגם ה YOUTH או הדינאמיק? אם היה סדק מסביב להברגה אז בהחלט זה היה יכול להשפיע כי היית מאבד נוזל קירור ואז הרכב כן היה יכול להתחמם.

איזה יד הרכב וכמה ק"מ הוא עבר?

יש מצב שמדובר כאן בטרמוסטאט תקוע על מצב סגור או הוא פתוח אבל לא לגמרי לכן אין זרימה חופשית או אין זרימה בכלל של נוזל קירור במערכת. אני החלפתי טרמוסטאט ורדיאטור חדשים לאחר שהרכב היה מתחמם והיום אפילו עם מזגן בשיא החום אין שום סימן להתחממות.

יותר נכון את הרדיאטור המקורי החלפתי לאחר שזה נזל בצורה מוגזמת. את הטרמוסטאט החלפתי לאחר שהרכב היה מתחמם בצורה מוגזמת בלי בכלל שאימצתי אותו.

תפתח מכסה מנוע כאשר המנוע עובד ותראה (עם העיניים בלבד) אם הפולי של משאבת המים מסתובב. אל תעיז לנגוע שם כאשר המנוע עובד שלא תאבד אצבעות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה פיאסטה יש לך, דגם ה YOUTH או הדינאמיק? אם היה סדק מסביב להברגה אז בהחלט זה היה יכול להשפיע כי היית מאבד נוזל קירור ואז הרכב כן היה יכול להתחמם.

איזה יד הרכב וכמה ק"מ הוא עבר?

יש מצב שמדובר כאן בטרמוסטאט תקוע על מצב סגור או הוא פתוח אבל לא לגמרי לכן אין זרימה חופשית או אין זרימה בכלל של נוזל קירור במערכת. אני החלפתי טרמוסטאט ורדיאטור חדשים לאחר שהרכב היה מתחמם והיום אפילו עם מזגן בשיא החום אין שום סימן להתחממות.

יותר נכון את הרדיאטור המקורי החלפתי לאחר שזה נזל בצורה מוגזמת. את הטרמוסטאט החלפתי לאחר שהרכב היה מתחמם בצורה מוגזמת בלי בכלל שאימצתי אותו.

תפתח מכסה מנוע כאשר המנוע עובד ותראה (עם העיניים בלבד) אם הפולי של משאבת המים מסתובב. אל תעיז לנגוע שם כאשר המנוע עובד שלא תאבד אצבעות.

לי יש דינאמיק שנת 97 עשה 198000 אגב איך אני מגיע למשאבת מים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסה לבדוק מה מקור חתיכת הפלסטיק שמצאת (האם היא חסרה היכנשהו במקום "חיוני") ?

בדר"כ לכלוך (או חתיכת פלסטיק) לא יגיע סתם ככה למקום הנ"ל.

תשלים /תוסיף מי קירור (נוזל ייעודי) אם חסר, ותמשיך לעקוב בינתיים.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש דינאמיק שנת 97 עשה 198000 אגב איך אני מגיע למשאבת מים?

אם ככה, יש מצב שהטרמוסטאט כבר לא מתפקד היטב. בכל מקרה, משאבת המים היא אחת מהרכיבים שמסתובבת בעזרת הרצועה. תסתכל כאשר המנוע עובד שהיא אכן מסתובבת ולא תקועה ואז הרצועה כביכול מחליקה.

בכל מקרה, אם ניקית כבר את המיכל ומצאת חתיכת פלסטיק ייתכן שזו המחיצה הקטנה שנמצאת במיכל העיבוי של הפיאסטה. וודא שהמיכל נקי לגמרי מחתיכות פלאסטיק, מלא עוד נוזל ותראה מה קורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ככה, יש מצב שהטרמוסטאט כבר לא מתפקד היטב. בכל מקרה, משאבת המים היא אחת מהרכיבים שמסתובבת בעזרת הרצועה. תסתכל כאשר המנוע עובד שהיא אכן מסתובבת ולא תקועה ואז הרצועה כביכול מחליקה.

בכל מקרה, אם ניקית כבר את המיכל ומצאת חתיכת פלסטיק ייתכן שזו המחיצה הקטנה שנמצאת במיכל העיבוי של הפיאסטה. וודא שהמיכל נקי לגמרי מחתיכות פלאסטיק, מלא עוד נוזל ותראה מה קורה.

טוב תורה רבה אני יעדכן בהמשך...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב פעם אני חוזר ומדגיש, תסתכל עם העיניים בלבד כאשר המנוע עובד. אל תעיז לשלוח ידיים שלא תאבד אצבעות.

רוב הסיכויים שמדובר בטרמוסטאט תקוע או שלא מתפקד כמו שצריך. לי יש את דגם ה YOUTH. בכל מקרה מדובר במנועים פרימיטיביים יחסית כך שלא יהיה מסובך מדיי להחליף טרמוסטאט. הוא עולה פחות מ 40 שקלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנה סרטון שמראה איך להחליף טרמוסטאט בפיאסטה שלך. למרות שבסרטון היא נקראת פיאסטה אנדורה לפי הפנסים והגריל כנראה שמדובר בדינאמיק. תראה אם ככה המנוע והסביבה שלו נראים אצלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנדורה זה המנוע

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...