Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אצל והפלמח שיפרו טנדרים והפכו אותם משוריינים

כמו כן עשו הכלאות בין גירים מייצרנים שונים לשפר אותם למשימות שעמדו לפניהם.

הרכבים תוצרת ישראל מורכבים משלל רכבים שונים ומשונים

למי שעוקב אחרי און .

קאסטום זה בנשמה שלנו ... ובהיסטוריה

נא לא להתחסד!!

וכן משרד התחבורע באמת נצמד לחוקים מפגרים

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חשבו גם לציין - אנו עוסקים באספנות מתוך אהבה.

מדובר בסה"כ על צירוף של מכלולי מתכת ופלסטיק (ועוד מספר חומרי גלם) שחוברו יחדיו כדי לאפשר לבעליהם להינות.

ולכן, אם הפכית רכב להוט-רוד הופכת מישהו למאושר וגם מקדמת את התרבות המוטרית של ארצינו - הרי זה מבורך !

פורסם

קובי אני לא דיברתי על מה שהזכרת אלא על חברה כאן בארץ שהיו מורידים כנפיים לפורד וי-8 והיו מתחרים באופן "לא רשמי" בדרך לירושליים אבל לפני קום המדינה - את האנגלים זה (שיפורים ושינויים) לא עניין. אח"כ הכל נאסר, היה צנע וכו' וכו'...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
קובי אני לא דיברתי על מה שהזכרת אלא על חברה כאן בארץ שהיו מורידים כנפיים לפורד וי-8 והיו מתחרים באופן "לא רשמי" בדרך לירושליים אבל לפני קום המדינה - את האנגלים זה (שיפורים ושינויים) לא עניין. אח"כ הכל נאסר, היה צנע וכו' וכו'...

נשמע מאד מעניין , אשמח לעוד אינפורמציה בפרטי

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

כפי שכבר אמרו פה, חוץ מהעניין שמבחר הרכבים הוא קטן בארץ ולכן לפעמים חבל שרכב כזה או אחר ''נהרס'', מצד שני שוק היבוא פתוח ולכן מי שממש ירצה את אותו סוג הרכב ה''נהרס'' יכול לקחת ולייבא את אותו הרכב ולא לבכות כי מישהו הרס כזה רכב בארץ.

בארה''ב שיש בה רכבים מכל המינים והזנים בכמויות זאת בהחלט תופעה יפה לראות רכבים בצורות שונות עם שיפורים שונים אם זה RAT ROD או HOT ROD וכו'.

שורה תחתונה כל אחד יעשה מה שבא לו עם הרכב שלו, תמיד יהיו בעניין שני צדדים רק לא צריך להגזים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

וואה!

אני אפילו לא ידעתי שאני כזה!

קודם כל תודה שההודעה שלי הוסרה - מסתבר שלא היה מספיק ברור שאני מתלונן אמנם, אבל ברוח היתולית. בגלל זה בנוסח המקורי המלא (לא אחזור עליו, לא התכוונתי לפגוע, ומי שהגיב והציע לי ללכת לטיפול - קיבלתי, אעשה זאת עוד הבוקר) הדברים נכתבו בשיא שיאי ה.. איך נגיד, בוטות?

אני חוזר ומתנצל, שמח שזה רענן את הנושא, אבל עומד מאחורי דעתי (יותר בעדינות, כן?) שלקחת רכב קלאסי ונדיר בארץ, ולשנות לו את הצורה הרחק ממראהו וטיבו המקורי זה אפעס... לא... איך נגיד, טעים?

מילא שאני לא נהנה לראות שרשורי תמונות של מכוניות אמריקאיות (שם, ביונייטד סטייקס) שעברו ניתוחים פלסטיים מרחיקי לכת. אבל כאשר טנדר פארגו כזה, יחיד אולי (יש עוד כאלה מהדגם עם הגלגלים הכפולים, בידי אספנים?), שהיה נפוץ ואופייני מקבל כזה שינוי זהות, אני כואב את הדבר באמת.

מאותה סיבה, דרך אגב, התמרמרתי מאוד כאשר יבואני משאיות סקניה בארץ, "מקס משאיות", שמנהליה הבכירים הם ידידים ואנשים טובים בהחלט, השקיעו הון ושיפצו סקניה 76 שהגיעה לידיהם במראה מאוד ישראלי אופייני - למראה "קטלוגי" - ממש כך, צבועה בצבעי בורדו וקרם, עם ארגז עץ נמוך וכנפי פלטיק עגולות לגלגלים האחוריים.

בקטלוג יש משאיות כאלה, בהחלט. אבל בארץ? בארץ הסקניות היו רובן בצבע חקי כהה, לזו היה ארגז להובלת גרעינים, דלתות מאוד אופייניות, סולמות וברזנט.

מאותה סיבה לא אמכור את משאית הוולבו שלי לאף אחד שלא יתחייב להחזירה למצב אופייני - לאוו דווקא מלוקק ומצוחצח, אבל בצבעי אפור/אדום, ארגז עץ עם הדלתות האופייניות, סולמות, ברזנט, וכל הקיט להסעת נוסעים בשבת - ספסלי אורך, דלת אחורית עם שני פתחים וסולמות קטנים לעליה לארגז. (כל החלקים נמצאים בידי).

בשרשור הזה, כמה תמונות לאחור, יש ויליסים מנופחים ומונמכים... איף אפשר, מה אני יגיד לכם...?

טוב, כמו שאמרתי בהודעה המקורית, עכשיו אני צריך לנוח.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה ממש יפה לראות מכונית משופצת למצב בו יצאה מהמפעל ולידה עומד אותו דגם אבל משופר, מונמך וצבוע בצביעה יחודית!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההתרעמות הבאה לידי ביטוי בשירשור זה אינה מובנת לי ....

אין ספק שקיימות דעות שונות ושיטות רבות לשיפוץ/"שיפור" רכבים.

ואולם, הפורום הנוכחי מארח בין היתר, גוף שאחת ממטרותיו הינה שימור התרבות המוטורית במדינת ישראל, לפיכך סביר להניח שחלק מחבריו של גוף זה יחפצו בשימור ההיסטוריה המוטורית ברוחה ובמקוריותה. יש כאלו הרואים בלקיחת רכב נדיר ומאד ישן (שייתכן ואף שזור במהלך ההיסטוריה של המדינה בדרך כזו או אחרת), השתלה של מרכיבים מכניים חדשניים ושונים בתכלית, קיצוץ גופו מלמטה למעלה או מקדימה לאחור (או סתם שימוש במעטפת החיצונית בלבד) - מצב שאינו נופל בגדר "שיפוץ" (אין ספק שזהו שיפור).

הצורך הוא גם "מהצד" השני להבין מהיכן נובע "הכאב" של המעוניינים לשמר את ההיסטוריה לדורות הבאים.

ואקנח בסיפור הבא להסביר לאלו הטוענים שתמיד ניתן לייבא רכבים זהים מחו"ל מדוע דווקא הרכב הספציפי שבילה את חייו "כאן" חשוב!!

קבוצה של תלמידים ביקרה באחד מהמוזיאונים בצרפת. המדריך הסביר על כל פריט ופריט והדגיש את חשיבותו למהלך ההיסטוריה ואת הצורך בשימורו. לקראת סוף הסיור נעצרה קבוצת התלמידים למול גרזן שנחזה להיות חדש באופן יחסי. המדריך הסביר שמדובר בגרזנו האישי של נפוליאון ולפיכך חשיבותו!!! אחד מהתלמידים (דווקא אחד מהשקטים והמופנמים) ביקש לשאול שאלה - "האם המדובר בגרזן הספציפי של נפוליאון?" והמדריך השיב שכן....והתלמיד הקשה, אזי כיצד הוא במצב כה טוב?? והמדריך השיב ...ובכן זהו אומנם הגרזן של נפוליאון, אולם במהלך השנים הוחלפה הידית 5 פעמים ולהב הגרזן 3 פעמים.....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

עוד קצת סנגוריה עצמית - אנחנו חברים בפורום עקב מעורבות רגשית עמוקה מאוד, אחרת מי היה קונה גרוטאות חלודות ועושה מהן מכונית מלוקקת, או שם 100K ומביא אחת כזו מחו"ל, או מעמיד בחצר משאית כאבן ללא הופכין... או משפר טנדר פארגו נדיר למפלצת אימתנית...

(או יושב שעות מול שרשורי האספנות ב"קארספורום" במקום לעבוד או לישון?...)

אז הרגשות לפעמים עולים על גדותיהם, שוצפים וקוצפים ודורסים כל מה שבדרך... - בדברי רציתי רק להביע את כאבי - אני בהחלט מאמין בחופש השיפוץ, ושכל אחד יכול לעשות ברכבו את אשר ירצה.

אבל אולי, בין כל המתכננים להפוך מכונית קלאסית מקומית ל"הוט רוד" יהיו מעטים שיבהלו מדברי ויירתעו מביצוע מעשים מגונים במכוניותיהם... (לא צריך להדחף, יש מקום לכולם, אחד אחד בבקשה)?

וסתם, כדי עוד קצת להסעיר את הרוחות, לא מעט השתעשתי בהזיות על השתלת מנוע בשרני בסוסיתא 12 שלי (זאת שעמדה שנים בשדה ועברה לאחרונה לידיי אספן) - אבל רק מנוע... וגיר... וסרן אחורי... ולא, זהו. לשמור על הצורה החיצונית התמימה, ולהיות מסוגל להראות ת'זנב לכל מיני GTIיות...

סתם דב חולמני.

שנה טובה

:

ההתרעמות הבאה לידי ביטוי בשירשור זה אינה מובנת לי ....

אין ספק שקיימות דעות שונות ושיטות רבות לשיפוץ/"שיפור" רכבים.

ואולם, הפורום הנוכחי מארח בין היתר, גוף שאחת ממטרותיו הינה שימור התרבות המוטורית במדינת ישראל, לפיכך סביר להניח שחלק מחבריו של גוף זה יחפצו בשימור ההיסטוריה המוטורית ברוחה ובמקוריותה. יש כאלו הרואים בלקיחת רכב נדיר ומאד ישן (שייתכן ואף שזור במהלך ההיסטוריה של המדינה בדרך כזו או אחרת), השתלה של מרכיבים מכניים חדשניים ושונים בתכלית, קיצוץ גופו מלמטה למעלה או מקדימה לאחור (או סתם שימוש במעטפת החיצונית בלבד) - מצב שאינו נופל בגדר "שיפוץ" (אין ספק שזהו שיפור).

הצורך הוא גם "מהצד" השני להבין מהיכן נובע "הכאב" של המעוניינים לשמר את ההיסטוריה לדורות הבאים.

ואקנח בסיפור הבא להסביר לאלו הטוענים שתמיד ניתן לייבא רכבים זהים מחו"ל מדוע דווקא הרכב הספציפי שבילה את חייו "כאן" חשוב!!

קבוצה של תלמידים ביקרה באחד מהמוזיאונים בצרפת. המדריך הסביר על כל פריט ופריט והדגיש את חשיבותו למהלך ההיסטוריה ואת הצורך בשימורו. לקראת סוף הסיור נעצרה קבוצת התלמידים למול גרזן שנחזה להיות חדש באופן יחסי. המדריך הסביר שמדובר בגרזנו האישי של נפוליאון ולפיכך חשיבותו!!! אחד מהתלמידים (דווקא אחד מהשקטים והמופנמים) ביקש לשאול שאלה - "האם המדובר בגרזן הספציפי של נפוליאון?" והמדריך השיב שכן....והתלמיד הקשה, אזי כיצד הוא במצב כה טוב?? והמדריך השיב ...ובכן זהו אומנם הגרזן של נפוליאון, אולם במהלך השנים הוחלפה הידית 5 פעמים ולהב הגרזן 3 פעמים.....

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב ידידי,

את השרשור שנמחק לא קראתי ולכן איני מתייחס אל מה שנאמר לגביו. תגובתי הייתה באופן כללי. אם תשים לב, אין לי ויכוח עם אלו שטוענים כי מכונית נדירה/ואו עם הסטוריה ייחודית לישראל צריכה להיות משופצת בנאמנות למקור. אם מדובר במשהו כמו הקייזר של הנשיא או רוה"מ הדילמה בכלל לא קימת. אך הבלבול מתחיל כאשר אתה שוקל מה זה בדיוק אוריגינלי. קח לדוגמא לילנד ביבר אנגלי שיובא ב1960. ב1964 הוחלף המנוע ל680 Superplus עם מאתיים כ"ס במקום ה150 האורינליים. ב1968 משה זוכמיר הבעלים דאז החליף את תיבת הוילסון בתיבת רואדריינג'ר עם 13 הילוכים וסרן אחורי מהיר של רוקוול הושתל במקום סרן הלילנד עם ההפחתה הטבורית (אתה הרי יודע שהיו דברים מעולם - שאל את דב בינדר). ב1973 הורכב - רחמנא ליצלן - מזגן על הגג וכסא מתכוונן של בוסטרום בקבינה. המשאית הושבתה ב1985. נו אז עכשיו תבטל את השינויים והשיפורים ותחזיר את המשאית למפרט האוריגינלי למרות שהייתה משופרת רוב חייה והינה גם יותר נעימה ונוחה לנהיגה - קצת לא הגיוני...

ומה עם הפורד/שברולט קנדה עם מנוע דיזל קומט וצירים של וייט, או הוייט עם קמינס במקום מנוע הבנזין המקורי ועוד ועוד...

אני מסכים גם ששיפור צ"ל בהתאמה לתקופה. אין דבר יותר מגוחך ממכונית או משאית משנות הארבעים או החמישים שהורכבו בה גלגלי אלומיניום מודרניים ושנצבעה בסכימה שמתאימה לבמוו או מוסטנג מ2012 (למשל). אבל כמו שאני מבין ממחשבות הזימה שלך בקשר לסוסיתא, נדמה לי שאנחנו על אותו עמוד - ראה דוגמאות (הכתבה על הקאדילק בגודל מלא כאן: http://www.jalopyjournal.com/?p=17031). הויליסים היו חצי בצחוק, אבל לעניות דעתי עדיף ויליס אפילו מונמך עפ"נ עוד גשר סיני, לא?

בברכה

T

IMG_2396.jpg

IMG_2397.jpg

01.jpg

03-187x187.jpg

02-187x187.jpg

04-187x187.jpg

ChevCanada_Royal Tiger Haramati2.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

מה לגבי השימוש במכלולים "מודרניים" כדי להחזיר מכונית אספמות למצב נסיעה ?

לדעתי זה עדיף מאשר להמתין עד אין סוף למציאת החלפים המקורים (כאשר ימצאו כמובן שיחליפו את התחליפים/זמניים).אסור לשכוח שכאן הזמינות של החלפים היא לא מדהימה ...

או שיפור מכלולים לצורך התמודדות טובה יותר עם יכולת עצירה או נראות (פנסים).

יש כאן המון אנשים שמשפצים, הרבה ששומרים את המכוניות במחסן עוד משתמשים ברכב באופן עבורו נוצר - נוסעים איתו ?

אומנים קבוצה קטנה (מקווה שתגדל) אבל עבורם השמישות חשובה לא פחות מהמקוריות.

פורסם

אם יורשה לי להוסיף את דעתי האישית בנוגע לדיון המלומד:

היש חוקים בנוגע לשיפוץ רכב אספנות? לא ממש. כל אחד יעשה כטוב בעיניו. האחד ידייק בשחזור ברמת השייבה והשני יחליף וישפר רק מה שאפשר. יחד עם זאת, יש נכסי צאן ברזל. מכוניות נדירות, מיוחדות, בעלות ערך היסטורי/מוזיאוני שזה יחשב כמעט פשע לחלל את כבודם ונשמתם. כמה מכוניות כאלו יש כאן?

1. לא הייתי משפץ את הרובר של ישראל אחרת ממנו (גם לא הייתי יכול להגיע לרמה הזו, ולכן לא הייתי נכנס לשיפוץ כזה מלכתחילה). לעניות דעתי כל שינוי או קומבינה באוטו הזה זה הוא חטא.

2. לא הייתי משפץ מכונית שרירים אמריקנית משנות השישים מבלי להוציא את המקסימום שאפשר ממנה בשיפורים ובשידרוגים. כל דבר אחר היה נחשב בעיני לבזבוז זמן ולא היה מעניין אותי.

3. לא הייתי משפץ מכונית אמריקנית משנות השלושים מבלי להפוך אותה להוט-רוד. כי אין יותר "מכונית אישית" מהוט-רוד. הייתי בתערוכה של הוט-רודס' בשנה שעברה בקליפורניה. מאות אם לא אלפי מכוניות ואין האחת דומה לרעותה. כל אחת והפרשנות והטעם של בעליה. פשוט מדהים.

4. לא הייתי משפץ סוסיתא קוביה שלא לחזרה למקוריות. זה הקסם של האוטו הזה. ככה, כמו שהוא.

5. לא הייתי משפץ את הרום כרמל טנדר שלי לחזרה למקוריות כפי שיצא מהמפעל. זה פשוט לא היה מעניין אותי. לדעתי הקסם של האוטו הזה הוא בדיוק מגדל הבבל ממנו הוא נבנה. מה שמאפשר לי להמשיך בקו הזה, להתאים, לשפר ולעדכן אותו כפי שאני רוצה ומוצא לנכון.

אני חושב שכל מקרה לגופו וכל משפץ לפי טעמו וזה מה שיפה בתחום הזה וכל אחד יעשה כטוב בעיניו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
וואה!

אני אפילו לא ידעתי שאני כזה!

קודם כל תודה שההודעה שלי הוסרה - מסתבר שלא היה מספיק ברור שאני מתלונן אמנם, אבל ברוח היתולית. בגלל זה בנוסח המקורי המלא (לא אחזור עליו, לא התכוונתי לפגוע, ומי שהגיב והציע לי ללכת לטיפול - קיבלתי, אעשה זאת עוד הבוקר) הדברים נכתבו בשיא שיאי ה.. איך נגיד, בוטות?

אני חוזר ומתנצל, שמח שזה רענן את הנושא, אבל עומד מאחורי דעתי (יותר בעדינות, כן?) שלקחת רכב קלאסי ונדיר בארץ, ולשנות לו את הצורה הרחק ממראהו וטיבו המקורי זה אפעס... לא... איך נגיד, טעים?

מילא שאני לא נהנה לראות שרשורי תמונות של מכוניות אמריקאיות (שם, ביונייטד סטייקס) שעברו ניתוחים פלסטיים מרחיקי לכת. אבל כאשר טנדר פארגו כזה, יחיד אולי (יש עוד כאלה מהדגם עם הגלגלים הכפולים, בידי אספנים?), שהיה נפוץ ואופייני מקבל כזה שינוי זהות, אני כואב את הדבר באמת.

מאותה סיבה, דרך אגב, התמרמרתי מאוד כאשר יבואני משאיות סקניה בארץ, "מקס משאיות", שמנהליה הבכירים הם ידידים ואנשים טובים בהחלט, השקיעו הון ושיפצו סקניה 76 שהגיעה לידיהם במראה מאוד ישראלי אופייני - למראה "קטלוגי" - ממש כך, צבועה בצבעי בורדו וקרם, עם ארגז עץ נמוך וכנפי פלטיק עגולות לגלגלים האחוריים.

בקטלוג יש משאיות כאלה, בהחלט. אבל בארץ? בארץ הסקניות היו רובן בצבע חקי כהה, לזו היה ארגז להובלת גרעינים, דלתות מאוד אופייניות, סולמות וברזנט.

מאותה סיבה לא אמכור את משאית הוולבו שלי לאף אחד שלא יתחייב להחזירה למצב אופייני - לאוו דווקא מלוקק ומצוחצח, אבל בצבעי אפור/אדום, ארגז עץ עם הדלתות האופייניות, סולמות, ברזנט, וכל הקיט להסעת נוסעים בשבת - ספסלי אורך, דלת אחורית עם שני פתחים וסולמות קטנים לעליה לארגז. (כל החלקים נמצאים בידי).

בשרשור הזה, כמה תמונות לאחור, יש ויליסים מנופחים ומונמכים... איף אפשר, מה אני יגיד לכם...?

טוב, כמו שאמרתי בהודעה המקורית, עכשיו אני צריך לנוח.

דב היקר.

אם לא הייתי מכיר אותך ויודע מול מי אני עומד ("טביב"- חירפן אותך לגמריי.:lol:..), הייתי "מגיב" קצת אחרת.

הפרגו עמדה שנים מחכה שמישהו יציל אותה(דווקא לא רחוק ממך) ורגע לפני שנישלחה לברזל, הגענו מגדרה הרחוקה להושיע מגריטה.

באמת שאני לא שם...על כל הדעות לא שלך ולא של אף אחד אחר, אחרי המוסטנג שעברה שיפוץ בלא מעט זמן וכסף וגם הפרגו שכבר מושקעת בלא מעט מישניהם, ישופץ עפ"י טעמו האישי של המשפץ!!!

"איש איש כטוב בעיניו יעשה" ואם למישהו יש בעייה עם זה ....:screwy:

שנה טובה לכולם , בריאות וכל השאר בונוס...

• תוכן חדש...