Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן עדין יש כאן פאנבוי אחד של נוקיה, מודה באשמה. בכל מקרה אני מעתיק ומדביק את הסקירה הראשונית של הנוקיה לומיה החדש.

--------------------------------------------

האירוע החל ב16:30 שעון ישראל.

נוקיה הציגו עד כה את הנוקיה Lumia 920, הממשיך של לומיה 900.

הלומיה הוא המכשיר הראשון שיריץ Windows Phone 8.

יש לציין כי האירוע הזה מושך אליו המון רייטינג בעולם הסלולר מכיוון שמדובר בהכרעה לגבי העתיד של נוקיה.

עד היום נמכר הLumia 800 ו 900 בארה"ב בכמויות לא מבוטלות אך כמובן לא ברמות של אפל וכל מכשירי האנדרויד למיניהם.

בין היתר הוצגו:

1. מטען אלחוטי!

2. מסך 4.5" - מודל WXGA האיכותי ביותר בשוק הסמארטפונים (יותר מ HD), גורילה עמיד נגד שריטות, כולל טכנולוגיית ClearBlack

3. זכרון 1GB RAM מהיר

4. מעבד חסכוני ומהיר כפול ליבה, במהירות שעון 1.5ghz, נוקיה טוענים שהוא הכי חסכוני בצריכת חשמל

6. סוללה של mAh2000 - הגדולה ביותר אי פעם במכשירי נוקיה

7. שורת אביזרים צבעוניים (רמקולים, אוזניות וכו')

8. שירות מפות GPS עם הדמיה על המציאות CityLens - ההצגה נכשלה בפעם הראשונה

9. מצלמה בעלת 8 מגה פיקסל עם עדשת Carl Zeiss! בנוסף עם הטכנולוגיה החדשה והמדוברת PureView וPureMotion HD+

10. שיתופי פעולה עם מגוון רשתות גדולות לצורך פריסת מטענים אלחוטיים בבתי קפה וכו'

11. תמיכה ברשת דור 4 (LTE) - אגב כמו בקודמו הLumia 900

12. זיכרון פנימי של 32 GB ובנוסף 7GB בשירות הענן של מייקרוסופט

13. טכנולוגיית NFC (ישמש ככל הנראה לתשלום בארנק סלולרי)

נוקיה טוענים כי מדובר במסך האיכותי, המהיר והבהיר ביותר בשוק הסמארטפונים.

gsmarena_003.jpg

79b0f13b-f023-48ef-bc5c-f4c975e7abbf.jpg

Lumia-920-820.jpg

073d225a-9da0-47cf-bd03-469cf94a7107.jpg

להלן הדגמת וידאו של המכשיר:

http://cnettv.cnet.com/nokia-ceo-elop-world-most-innovative-phone/9742-1_53-50130654.html

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז טוענים :)

בינתיים הם עם 2 אחוז בשוק, נוקיה היא החברה השניה שמגלה מכשיר רשמי (סמסונג קודם, כנראה אבל נוקיה תהיה הראשונה בשוק).

המכשיר מבחינת המפרט לא ממש מרשים , אז השאלה נשארת במערכת ההפעלה.

לדעתי זה מאוד תלוי איך WIN8 הביתית תתקבל. לנוקיה בזכות היותה נוקיה לדעתי כבר אין יתרון Brand למכור סמארטפון , למייקרוסופט יש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים עם ליביו.

החומרה שוות ערך לסמארטפונים שהוצגו בתחילת השנה.

אין פה שום דבר פורץ דרך פרט ל-marketing mambo-jambo.

נוקיה כמותג זה כבר לא מה שהיה פעם, בטח לא בתחום הסמארטפונים.

נקווה שיצליחו. תחרות זה דבר טוב.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני מנסה להבין אם אלה פרפורי גסיסה של נוקיה

אני לא מתכוון לקנות מהם כרגע כלום

נכוותי מספיק חזק מסימביאן ומה 5700, מכל אחד מהם בנפרד וביחד.

ב 12 לחודש יוצא הטלפון הבא שלי, איפון5, הנה אני בא.

בקשר ל 8, אני מתכוון לקנות, אבל את הסרפיס של מיקרוסופט ולא כטלפון, אם רק מיקרוסופט יואילו בטובם למסור עליו קצת פרטים כמו מועד השקה, מחיר, רזולוציה של המסך ובקיצור את כל המפרט ולא רק תמונה של היצור הזה...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בשביל שתרגיש טוב, הנה עוד פאנבוי של נוקיה :D למרות שיש להם הרבה מה להשתפר בתחרות אל מול המתחרות שלה אחרת העתיד שלה לא ורוד. אגב סתם לידע כללי נוקיה היו הראשונים להציג מכשיר חכם.

פורסם

כל עוד שוק האפליקציות שלהם נראה כמו שהוא נראה, כל המאמץ הזה מצידם באמת לחינם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

המכשיר מבחינת המפרט לא ממש מרשים.

מסכים עם ליביו.

החומרה שוות ערך לסמארטפונים שהוצגו בתחילת השנה.

עד כמה שאני הבנתי, המערכת לא תומכת בחומרה יותר חזקה.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

עם נוקיה הסנובים היו עושים את הצעד הנכון - מתחילים להיות "סמסונג" וליצר חומרה טובה לאנדרואיד - הם היו שורדים. כיון שנוקיה כבר כמה שנים מהמרים באופן עקבי על הסוסים הלא נכונים ולא ממש מחדשים כלום, הם בדרך הנכונה לאבדון בעולם המערבי.

ולמה בעולם המערבי? כי אני עובד בימים אלו באפריקה, ונוקיה כאן חזקה מתמיד: סדרת ASHA שלהם, מכשירי דואל-סים, כולם מדברים עליהם, כולם רוצים לקנות אותם. קצת כמו שנוקיה היתה בעולם המערבי לפני מספר שנים.

פורסם

מייקרוסופט פישלו בענק כשהכריזו שכל המכשירים שמריצים WP7 לא ישודרגו ל-WP8.

הטיעון שלהם היה שמדובר בפלטפורמה חדשה לגמרי, והאמת, שכבר חשבתי שכל המכשירים שישוחררו עם WP8 ירוצו על ארכיטקטורת X86 (עובדה שתהפוך את הטיעון של MS למאד הגיוני)

אם הדור החדש אכן רץ על ארכיטקטורת ARM אין סיבה הגיונית לא לשדרג את המכשירים הקיימים, שלמיטב זכרוני החלש ביותר שבהם הינו בעל 512MB של זכרון RAM ומעבד עם לפחות 1Ghz...

פורסם

אני לא יודע כמה אני לא אובייקטיבי במצב הזה אבל אני רואה פה משהו שכבר דיברתי עליו כמה שנים.

נוקיה חברת ענק מייצרת את הברזלים הבסיסיים הטובים ביותר, אין על זה עוררין. מבחינת טלפון.

הם כבר עברו את שלב הגסיסה לטעמי וכן גם יעידו 7 מליון המכשירים שהם מכרו מסדרת הלומיה וכמובן הסימביאן שעדין רץ חזק בארצות ערב בעיקר וכמו כן גם הN9 שלי שרץ גם שם ובאוסטרליה ובמזרח בצורה סבירה מאוד. שלא לדבר כמובן על הגב שלהם מבחינת מכירות של מכשירים פשוטים לעולם השלישי - הם מספר אחד בשוק ולא יזוזו כנראה וזה אגב שוק עצום.

היום כבר לא מפתיעים אותנו (ההפתעה הגדולה הייתה מסך מגע וחנות האפליקציות של האייפון הראשון) ולכן דווקא מבחינת החומרה מוכרים לנו בעיקר גימיקים (מעבד כפול ליבה או מתומן ליבה וזכרון ענק של 2 ג'יגה).

בינינו, כל מכשיר חדש שיוצא לא מחדש יותר מידי, עוד 100 mhz או עוד 2 ליבות שלא באמת משפיעות על הביצועים הנראים לעין אלא יותר משפיעות על דף המפרט של המכשיר ועל הביצועים הגרועים של הסוללות. מסך יותר גדול? עוד אינץ' וזה כבר לא נכנס לכיס סטנדרטי.

עכשיו זה כבר עניין של שלמות ושל העדפה.

מכשירי נוקיה עד היום (כמו הe6 שלי נניח) הסתדרו מצוין עם מעבד 560 mhz ו256 מגה זכרון. הם לא צריכים מעבר לזה וכהוכחה הסוללה מחזיקה הרבה מאוד זמן.

הם הבינו שזה עולם של גימיקים וצריכים להגדיל את המספרים ולכן עברו למעבד כפול ליבה 1.5 ו1 ג'יגה זיכרון.

פה הם בשת"פ עם מייקרוסופט, שתי חברות ענק שמסוגלות לדחוף לנו בכח כל מה שהן רוצות.

ה"בטא" נחל לא הצלחה ולא כשלון אלא בינוניות מבחינת מכירות (הלומיה 800).

אנחנו כבר לא נראה מכשירי סלולר עם מעבדי 3.2 בדיוק כפי שהפסיקו לקדם את המעבדים במחשבים רגילים ועברו להתעסק בטרנד האמיתי - חסכון בחשמל. מערכות ההפעלה נהיות יותר חסכוניות ויותר יעילות ולכן אין צורך במעבדים עם מהירות שעון מטורפת.

לגבי האפליקציות, דווקא פה, נקודת החולשה של נוקיה בזמן האחרון, כאן עם מערכת הפעלה Windows - זו תהיה הנקודה החזקה ביותר. תחשבו על חברות שמפתחות תוכנה גם למחשב וגם לטלפון ותחשבו על מתכנתים שרגילים כבר לflow של מייקרוסופט, באיזה קלות ימירו תוכנה של מחשב שולחני לטלפון.

השוק דורש שינוי.

ההימור שלי, אומנם long shot, זה המכשיר שישלוט בכותרות בשנים הקרובות.

פורסם

רק אני לא מבין מה הפואנטה של טעינה אלחוטית כרגע? לפי מה שאני רואה, זה לא יותר מגימיק.

כאילו, במקום שתחבר את המכשיר למטען , אתה צריך לשים אותו על מין משטח כזה. מה זה כזה משנה?

פורסם

לגבי האפליקציות, דווקא פה, נקודת החולשה של נוקיה בזמן האחרון, כאן עם מערכת הפעלה Windows - זו תהיה הנקודה החזקה ביותר. תחשבו על חברות שמפתחות תוכנה גם למחשב וגם לטלפון ותחשבו על מתכנתים שרגילים כבר לflow של מייקרוסופט, באיזה קלות ימירו תוכנה של מחשב שולחני לטלפון.

if only

המרקט של מייקרוסופט הוא מביך, במקרה הטוב. אחרי שהורדת את אפליקציית הפייסבוק, יקח לך עוד 15 שניות להבין שזה הדבר היחיד שמעניין ושווה הורדה שם, מבין 30 האפליקציות הזמינות...

בעולם שבו אנשים מתרגשים מגרסא חדשה לאנגרי בירדס, לפלטפורמה כזו אין סיכוי לשרוד. הדרך היחידה של נוקיה / מייקרוסופט להפוך לרלוונטיים, היא בניה של המרקט מחדש, והצפתו באפליקציות פופולאריות. אחרי זה נדבר על מי יכבוש איזה שוק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אחת הטעויות הגדולות של מייקרוסופט היא דמי החבר שהם גובים ממפתחים, בדומה למה שאפל גובים - 99$ בשנה רק בשביל הזכות להעלות אפליקציות למרקט שלהם.

אם זה היה תשלום חד פעמי (בדומה לגוגל, שגובים 25$ חד פעמי), כבר מזמן הייתי רותם את יכולות ה-.NET שלי (והזמן הפנוי שלי) לטובת פיתוח אפליקציות לפלטפורמה הזו.

אבל 99$ בשנה? מי עובד פה אצל מי?!

• תוכן חדש...