Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום אודיו.

החלטתי לשדרג את המערכת בפורסטר (99) שלי. אני צריך ייעוץ בבחירת הרכיבים השונים.

מה אני רוצה מהמערכת:

1. איכות טובה, אני לא מחפש לפתוח דיסקוטק באוטו אבל אני רוצה שתהיה אפשרות לשמוע בווליום בינוני פלוס בלי להרגיש שהרמקולים מתפוצצים. לצורך העניין יש לי גם מאזדה 6 עם מערכת מקורית שדי מתקרבת לצרכים שלי מבחינת ווליום.

2. תדרי רדיו ישראלי חובה (הבנתי שיש HU שמותאמים לתדרים אמריקאים ולא ניתן לקלוט בהם רדיו בישראל).

3. חיבור ושליטה לאייפון, ספריית המוזיקה שלי נמצאת על האייפון וחשוב לי חיבור נוח אליו (היום יש לי משדר FM - לא איכותי ולא נוח). אין לי בעייה עם חיבור בכבל מכיוון שיש לי דיבורית BT באוטו.

4. תקציב 2000-2500 ש"ח כולל התקנה אצל מתקין מקצוען.

5. להשאיר אפשרות לשדרוג המערכת בהמשך מבלי להחליף את כולה.

שאלות:

1. האם ניתן להגיע לאיכות טובה ממערכת בלי מגבר? שימו לב שמבחינת ווליום המערכת שיש לי במאזדה 6 מספיקה לי...

2. אני כל הזמן נתקל בהמלצות על קומפוננטים בשילוב של סאב. האם ניתן להגיע לאיכות סבירה של סאונד, בדגש על באסים (פה המערכת במאזדה קצת חלשה בווליום גבוה) ע"י בחירת רמקולים נכונים וללא סאב?

אם קראתם עד כאן אז קודם כל סליחה על החפירה ותודה על הסבלנות, ועכשיו אם גם יש לכם המלצות טובות / תשובות בשבילי אני

אשמח.

תודה

ירון

פורסם

שלום וברכה.

קבל ח"ח על ההודעה המפורטת.

1. המערכות הבסיסיות של המאזדות אכן טובות יחסית לשאר הרכבים ואכן יש להם חוסר בבאס.

2. 95% מהרדיו דיסקים שתקנה מחנות בארץ אמורים לקלוט תדרים של הארץ (די הגיוני)

3. כל רדיו דיסק עם 3/2 יציאות למגבר מחברה טובה יעשה את העבודה.

תחפש רדיו דיסק עם USB ותבדוק במפרט שהוא שולט IPOD.

4. בחישוב זריז (כולל מגבר, סאב, זוג קומפוננטים, רדיו דיסק, התקנה) התקציב קטן מדי

5. בנוגע לשדרוג עתידי הייתי ממליץ להשקיע מחשבה בעיקר במגבר.

תשובות:

1. לפי מה שאני מבין אתה רוצה קצת יותר ממה שיש לך כרגע. אז כן, כן אפשר לקבל תוצאה מספקת ללא מגבר:

אתה צריך:

רדיו דיסק איכותי

ורמקולים בעלי נצילות גבוהה שמסוגלים לנגן טווח תדרים רחב (קומפוננטים מקדימה ו6*9 מאחורה/בדלתות מאחורה)

תבקש המלצות על קומפוננט שמנגן נמוכים טוב כדי שלא יחסר באס (אני אישית לא מכיר מספיק)

2. סט של: מגבר, קומפוננט, וסאב, הוא הכי מומלץ אתה יכול להגיע לסט כזה אם תחרוג בכמה מאות שקלים+אפשרות ליד 2

אם למומחים פה יש משהו לתקן אותי אני אשמח.

אגב על כל שאלה/בקשה ששאלת יש המון תשובות בפורום פשוט תריץ חיפוש על כל נושא:

"מערכת עד 2500/3000 שח" "רדיו דיסק שולט אייפון" וכדומה

סט מומלץ:

מגבר GBL 1004

קומפוננט MOREL TEMPO/DOTEC

סאב - צריך לשמוע בשביל לאהוב

(נ.ב. אני מאמין שאצלך יספיק סאב 10" ולאו דווקא 12" . ייתן לך יותר דיוק, פחות רעידות באוטו, ויותר מקום בבגאז' :wink: )

סליחה על החפירה:lol: (בכיף)

אראל

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בשלב ראשון החלטתי ללכת על רדיודיסק וקומפוננטים, ואתמול הם הותקנו באוטו.

בחרתי בHU של פיוניר (הלכתי על DEH-5450SD) ועל קומפוננטים של אלפיין (SXE170S).

בינתיים השקעתי 1550 כולל ההתקנה.

רשמים ראשונים, הHU מאוד איכותי והממשק מאוד נוח, בהתחלה רציתי ללכת על 5250 או 8350 אבל מה שהכריע את הכף לטובת ה5450 זה הממשק הנוח והאפשרות להתאים את תאורת הפאנל לצבע תאורת הפנים של הקונסולה (ירוק אצלי ברכב).

הקומפוננטים נשמעים טוב ומחזיקים ווליום מעל ומעבר למה שרציתי, מבחינת באסים כרגע הHPF מכוון ל100Hz ותגבורי הבאס השונים של הרדיודיסק (Bass boost, loudness, EQ) מנוטרלים או על ערכים נומכים אחרת בווליום גבוה הסאונד מתחיל להתעוות.

ולכן השלב הבא הוא מגבר וסאב ושוב מומחי הפורום נקראים לחוות דעה.

יש לי אפשרות לקנות מגבר של רוקפורד, 300.4 prime, יד שנייה (בן חצי שנה עם אחריות) מהמתקין שהרכיב לי את הציוד ברכב ב400 ש"ח + 400 ש"ח התקנה - מה דעתכם? המלצות על מגברים אחרים גם יתקבלו בברכה.

מבחינת סאב הוצע לי סאב של סוני Xplode "12 ב400 ש"ח עם תיבה דקה, אני לא כ"כ מתלהב מכיוון שקראתי ביקורות פושרות על הסאבים של סוני וגם כי לדעתי 10" יהיה יותר נכון גם מבחינת הדיוק וגם מבחינת המקום שהוא יגזול. שוב, מה דעתכם?

לכל מי שקרא עד כאן, תודה על הסבלנות ותודה מראש על העצות.

פורסם

רשמים ראשונים, הHU מאוד איכותי והממשק מאוד נוח, בהתחלה רציתי ללכת על 5250 או 8350 אבל מה שהכריע את הכף לטובת ה5450 זה הממשק הנוח והאפשרות להתאים את תאורת הפאנל לצבע תאורת הפנים של הקונסולה (ירוק אצלי ברכב).

.

כמה דברים:

ב 5450 יש יציאות למגברים 4v וב 5250 זה 2v.

ב 5450 יש את הפיצ׳ר שנקרא ״מיקס טרקס״ שלא קיים ב5250 או 8350. אומנם זה לא ״דיל ברייקר״ אבל זה בהחלט פיצ׳ר חביב.

ב 5450 פיוניר העבירו את יציאת ה USB אחורה, עם כבל מאריך מסופק בחבילה. ב 8350 וב 5250 היציאה בחזית הפאנל.

בגדול, הרמקולים יספגו הכי הרבה אם תשאיר את המכשיר Flat ללא תוספת באקווליזר או bass boost.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המגבר שהוצע לך הוא מגבר לא רע שיעשה את העבודה בצורה די טובה במערכת בסיסית. (אם הוא באמת תקין והמתקין נותן לך אחריות, זהו מחיר לא רע בכלל).

בקשר לסאבוופר, על תיגע בוא, סוג של המיץ של הזבל.

תבצע את ההתקנה של המגבר ומשם תוכל לבדוק סאבוופרים מפה ועד אין סוף. פשוט מחברים פלוס ומינוס. מנגן לטעמך? כל הכבוד. לא מנגן לטעמך, מוציאים ומחברים אחד אחר.

בקשר לשדרוג עתידי,די חשוב שהעבודה תיהיה איכותית, ככה זה יכול למנוע המון בעיות לעתיד.

תדרוש קבל מתח בגדול של 4גייג'. RCA יותר איכותי מהבסיסי וסלילת הכבלים בצדדים נפרדים של הרכב.

כמו כן קבל מינוס במיקום טוב ושיהיה מחוזק היטב.

פורסם

מצטרף לעצה של בסיס התקנה טוב!

חשוב מאוד תשתית כבלים טובה והבנה מצידך איך לפרק את המגבר ולהרכיב חדש במקומו. תשאל ותיהיה לצד המתקין לאורך כל ההתקנה!

המחיר של המגבר הוא מצויין, המגבר סבבה.

לגבי סאב, האופציה הכי נוחה ברכב כמו פורסטר היא סאב 10 אינטש. מומלץ סרווין וגה!

• תוכן חדש...