Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מכני בעת העברת הילוך לשני לאחר התנעה

computer_freak
שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי, רכב עם 1000 קילומטר, כשאני מעביר להילוך שני (רכב ידני) יש מעין רעש מכני, התופעה קורית רק לאחר התנעה, לא כל כך שמתי לב אם זה קורה גם כשהרכב חם, אבל לדעתי אין קשר לחום המנוע.

בנוסף הרעש לא נשמע בזמן שמעבירים את ידית ההילוכים, ולא בזמן שחרור הקלאץ אלא לאחר מכן, כשהרכב כבר מאיץ בהילוך שני.

מה יכולה להיות הסיבה?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, באיזה רכב מדובר? אני מניח שהוא חדש.

התפועה התחילה רק לאחרונה?

הרעש נשמע כמו רעש גריסה?

דוושת הקלאץ' מתרוממת כמו שצריך לאחר ההעברה של ההילוך?

זה נשמע כאילו הקלאץ' לא נתפס טוב תוך כדי הנסיעה והפלטות מתחילות לזייף. קפוץ למוסך ובקש שיבדקו את הקלאץ'-אולי צריך למתוח את כבל הקלאץ'.

יתכן ויש בורג שמחזק את הדאון-פייפ שהשתחרר טיפה. יתכן והוא לא מחוזק מספיק, ואז כשאתה מאיץ בסל"ד נמוך יש חיכוך ולכן אתה שומע את הרעש.

בדוק האם התופעה מופיעה גם כשהרכב חם. יתכן שלא תשמע את הרעש עקב רעש המנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, רכב חדש מן הסתם

התופעה הייתה קיימת מאז שקיבלתי את הרכב

לא יודע אם רעש גריסה אבל מעין רעש של גלגלי שיניים או משהו בסגנון

הקלאץ עולה כמו שצריך

התופעה מתרחשת רק בהילוך שני

אני אנסה לבדוק לגבי רכב חם

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את האמת יש לי סוזוקי סוויפט 2007 עם 60 אלף קמ, הרכב אוטומט. בעת מעבר מהילוך ראשון לשני יש מין רעש כזה... האם זה גם קשור למערכת היציבות שאמרת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רק אחרי ההנעה אלא כל פעם שהרכב עובר בין הילוך ראשון לשני. וזה לא קנאק זה מין רעש רובוטי כזה.

אם זה בכל מעבר בין ראשון לשני ממליץ להיכנס לבדיקה במוסך. התופעה שדברתי עליה אני מכיר אותה ספציפית בגיר ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב עבר תאונה מלפני שבועיים. שמן גיר הוחלף במלואו עקב חור בצינור הגיר- כמו כן הוחלפו תשובות מנוע בצד שמאל עקב תאונה בצד שמאל. אני חושב שזה קשור לזה בגלל שלא החליפו את התושובת בצד ימין וגם בגלל החלפת שמן הגיר.

לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני אחזור לשרשור שלי, מאור30, אני לא יודע אם לקרוא לזה "קנאק" אלא מעין רעש מכני/רעש גלגל שיניים, רק אחרי התנעה ורק במעבר להילוך שני לאחר שההילוך כבר שולב והקלאץ שוחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...