Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חיישן MAF מודד מאסת אויר ברמה מאוד מדוייקת בלי חיישן טמפ' אויר ואם יש ליחידת בקרת המנוע נתון של מאסת אויר מדויק, מה אכפת מהטמפ' של האויר ואיפה בדיוק היא נמדדה? יחידת הבקרה יודעת בדיוק רב מאוד כמה אויר נכנס ומסוגלת לתת את כמות הדלק מדוייקת.

דבר שני, אני בכלל לא בטוח כי נתון טמפ' האויר משפיע על תזמון ההצתה.

חיישן מסת אוויר מודד את מסת האוויר אשר המנוע יונק בקילוגרם לשעה.

בגלל שיטת המדידה של חיישן MAF 'חוט חם' אשר מחומם בצורה חשמלית חייבים למדוד באותה נקודה גם הטמפ' של האוויר אשר המנוע יונק מכיוון 'שהחוט החם' של החיישן וגם חיישן הטמפ' הם חלק ממעגל חשמלי שהתנגדות תלוייה בטמפ' ולכן המתח פרופורציונאלי למסת האוויר הזורמת ומתח זה מוזן למחשב הצתה/הזרקה וככה המחשב יודע את כמות האוויר שהמנוע יונק.

בקיצור בחיישני MAF המבוססים על אלמנט חימום חוט או משטח חייבים את חיישן הטמפ' מאחורי אלמנט החימום.

איזה כייף לי :)

פורסם
ואיך אתה מסביר שיש מערכות שבהן חיישן הטמפ' במערכת יניקה מורכב במקום אחר לגמרי מחישן ה MAF?

קיים גם סוג של חיישן שמודד מערבולות בזמן מעבר האוויר וע"פ התדירות קובע את כמות ומהירות האוויר (vortex כמדומני) וגם חיישנים שבנויים עם מדף.

פורסם
התשובות של שלושת המגיבים האחרונים מדוייקות אך למרות זאת אני רוצה להקשות...מדוע צריך את זה? הרי ברוב ברכבים מד כמות האויר מודד את מסת האויר ולא את משקלו ולכן נתון טמפ' האויר לא ממש נדרש!

אז למה בכל זאת ניתן למצוא מערכות שיש בהם גם מד מאסת אויר (MAF) וגם חיישן טמפ' אויר יניקה (IAT)?

חיישן MAF יכול לעבוד בדיוק טוב גם ללא חישת טמפרטורת האוויר. אני חושב שתוספת חיישן האוויר רק משפרת את דיוק המדידה.

מפצה על ההשפעה של שינוי טמפ' האוויר.

הקריאה של החיישן היא פונקציה של מהירות זרימת האוויר על פניו ושל הצפיפות שלו, אבל גם של הטמפ' שלו (כי העקרון הוא הרי שהאוויר הזורם על פני החוט או הפילם מסלק ממנו חום בקצב שאותו למעשה אנחנו מודדים, ואם האוויר למשל חם יותר (באותה צפיפות ומהירות זרימה), טמפ' החוט/פילם גם תהיה גבוהה יותר). למעשה באמצעות נתון טמפ' האוויר עושים כיול מחדש לפונקציה שבין הזרם החשמלי בחוט (הנדרש לשמירה על טמפ' קבועה של החוט), לבין ספיקת המסה של האוויר.

נ.ב.: אני חושב שבמקום "מד כמות האויר מודד את מסת האויר ולא את משקלו" התכוונת לכתוב "מד כמות האויר מודד את מסת האויר ולא את נפחו".

פורסם

מתחמם, חם, חם...אבל יש כמובן עוד.

לגבי הכיול מחדש של החיישן כתלות במידת טמפ' האויר, אין צורך בחיישן כדי לבצע זאת, המעגל האלקטרוני המיוחד של החיישן עושה זאת (זכורה לי טמפ' קבועה של 70 מעלות).

בכל מקרה לגבי נפח במקום משקל, אתה צודק.

פורסם
ואיך אתה מסביר שיש מערכות שבהן חיישן הטמפ' במערכת יניקה מורכב במקום אחר לגמרי מחישן ה MAF?

באיזה רכב או לייתר דיוק באיזה מערכת בקרת הזרקה/הצתה של חברת בוש קיים חיישן MAF כאשר חיישן הטמפ' של האוויר אשר המנוע יונק לא מותקן יישר אחרי פילטר האוויר ?

נקודה ששכחתי לציין שחיישן הטמפ' לא משדר שום נתון של טמפ' האוויר למחשב הזרקה/הצתה ברכבים שבהם החיישן הינו חלק אינטגרלי מחיישן MAF.

פורסם

החיישן IAT מסייע בחישוב כניסת האוויר למנוע, החיישן MAF מודד כניראה את נפח האוויר, וע"י חיישן IAT המחשב מחשב את משקל האוויר במשולב שני החיישנים מגיעים לנתון (G/S), כך אני מעריך, השאלה שלך באמת מעניינת.

כמו שאמרתי קודם.

מרק, אתה טועה, חיישן IAT שמשולב בגוף ה MAF ועוד איך משדר את נתון הטמפ' למחשב, אם תירצה דוגמה, אז חיישן MAF של מאזדה לאנטיס/6/3, טויוטה קורולה ורוב הטויוטות(אותו חיישן MAF למאזדה וטויוטה מתוצרת DENSO) החיישן IAT משולב בMAF והוא משדר את נתון טמפ' האוויר למחשב, וגם ע"י סורק ניתן לקרוא נתון זה.

החיישן IAT שמשולב בגוף הMAF אינו קשור כלל למעגל הפנימי של הMAF, יש לו 2 פינים ישירות לקונקטור ומשם ישירות למחשב.

פורסם

מרק כמובן מתחכם ושואל בערמומיות (לאחר שבטח בחן מספר דיאגמות חשמליות) איזה מערכות אנחנו מכירים שהם של בוש בלבד...

אז אולי אני לא מכיר את כל המערכות של בוש, אבל אם תנסה לחפש מערכות עתיקות של בוש, מהימים שהם רק התחילו עם חיישני מאסת אויר (מהניינטיז), אני חושש שתמצא כאלו.

בכל מקרה אם יש לך שרטוט פנימי של חיישן MAF של בוש עדכני אנא העלה אותו לכאן.

פורסם

וואו תודה לכל העוזרים

עזרתם לי מאוד בידע שלכם.

הסיפור הוא שהורכב פילטר פתוח ללא החיישן ורציתי לדעת מה ההשלחות.

אז שוב תודה לכולכם עזרתם לי מאוד.

רז.    

פורסם
כמו שאמרתי קודם.

מרק, אתה טועה, חיישן IAT שמשולב בגוף ה MAF ועוד איך משדר את נתון הטמפ' למחשב, אם תירצה דוגמה, אז חיישן MAF של מאזדה לאנטיס/6/3, טויוטה קורולה ורוב הטויוטות(אותו חיישן MAF למאזדה וטויוטה מתוצרת DENSO) החיישן IAT משולב בMAF והוא משדר את נתון טמפ' האוויר למחשב, וגם ע"י סורק ניתן לקרוא נתון זה.

החיישן IAT שמשולב בגוף הMAF אינו קשור כלל למעגל הפנימי של הMAF, יש לו 2 פינים ישירות לקונקטור ומשם ישירות למחשב.

קודם כול לפני שאתה כותב שאני טועה רצוי שתבדוק את עצמך ולא לקבוע עובדה חד-משמעית מבלי להכיר את כול סוגי חיישני מסת אוויר.

במאזדה 6 למיטב זיכרוני במנוע LF או L3 קיים חיישן MAF בעל 5 פינים ואכן בתצורה זו קיים חיישן טמפ' נוסף המשולב בחיישן מסת האוויר והוא משדר את טמפ' האוויר הנכנס למחשב הזרקה/הצתה ואינו קשור בכלל למעגל החשמלי או יחידת העיבוד שהינה חלק אינטגרלי ממעגל מדידת מסת האוויר שבה קיים חיישן טמפ' (יש כאלה שקוראים לו טרמיסטור).

ברכבים בהם מותקן חיישן MAF בעל 4 פינים לא תוכל לקרוא את הטמפ' של חיישן IAT בעזרת סורק תקלות כי החיישן לא משדר שום טמפ' למחשב.

הבנת את זה ברוך :roll:

אם עדיין לא שכנעתי אותך אנא צרף שרטוט חשמלי+מבנה מערכת כניסת האוויר וננסה יחדיו לנתח את המבנה ולא לנסות לשכנע אותי ככה זה בטויוטה או במאזדה.

פורסם
מרק כמובן מתחכם ושואל בערמומיות (לאחר שבטח בחן מספר דיאגמות חשמליות) איזה מערכות אנחנו מכירים שהם של בוש בלבד...

אז אולי אני לא מכיר את כל המערכות של בוש, אבל אם תנסה לחפש מערכות עתיקות של בוש, מהימים שהם רק התחילו עם חיישני מאסת אויר (מהניינטיז), אני חושש שתמצא כאלו.

בכל מקרה אם יש לך שרטוט פנימי של חיישן MAF של בוש עדכני אנא העלה אותו לכאן.

אני שואל מכיוון שהניסיון המעשי שלי ב-20 השנים האחרונות הוא רק עם רכבי קונצרן VAG שבו ב-99 אחוז מהרכבים מותקנות מערכות ההזרקה/הצתה וחיישנים תוצרת בוש.

יש לי בבית חיישן MAF של בוש שפירקתי ברמה של ניתוח לב פתוח של המעגל החשמלי ואני קצת מכיר את המבנה החשמלי והמכני בצורה די מדוייקת לכן קבלו את התנצלותיי בזה שאני מבקש התייחסות רק לחיישני MAF תוצרת בוש.

פורסם
נקודה ששכחתי לציין שחיישן הטמפ' לא משדר שום נתון של טמפ' האוויר למחשב הזרקה/הצתה ברכבים שבהם החיישן הינו חלק אינטגרלי מחיישן MAF.

ברוך הבין, אבל הקביעה שלך לא חד משמעית ומתייחסת רק לסוג ויצרן מוסיים של MAF.

אתה טוען שכאשר החיישן IAT הוא חלק אינטגרלי מהחיישן MAF אז הוא לא משדר נתון טמפ' למחשב, אבל זה מתייחס רק לחיישן שאתה בדקת ולא נכון להגיד את זה לכלל החיישני MAF, לכן אני ציינתי את החיישן של דנסו שמותקן במאזדה 6/3/לאנטיס וטויוטה קורולה, היילקס, לנדקרוזר ואפילו עוד רכבים, שבו החיישן הוא חלק אינטגרלי מהחיישן וכן משדר נתון טמפ' למחשב.

באותו מטבע אני יכול לטעון שכל החיישני MAF עם חיישן IAT אינטגרלי כן משדרים למחשב נתון טמפ'.

לא דיברנו כאן על MAF ספציפי אחד בניגוד אליך שהעלאת פתאום BOSCH, אלא באופן כללי והטענה/"קביעה" שלך לא נכונה לכל סוגי החיישני MAF.

וללא קשר רק למדידית האוויר החיישן IAT חשוב למערכת ההזרקה גם למפעילים אחרים וזה תלוי בסוג מערכת ההזרקה.

ונכון, לגבי ה 5 פינים, 2 פינים שייכים בלבד ומחובר באופן ישיר רק לאלמנט מדידת טמפ' אוויר ששמו IAT ותפקידו זה למדוד את טמם' האוויר, לגבי המעגל הפנימי של אלמנט מדידת האוויר MAF בין שני האלמנטים האלו אין שום קשר והם מופרדים אחד מהשני רק ייצוקים באותו בגוף.

ה3 פינים הם פלוס, מינוס ואות יציאה. בנוי מאלמנט מדידה מסוג 2 סלילים "hot wire". זה מעגל אחד

2 פנים הם של חיישן טמפ' (התנגדות משתנה בהתאם לטמפ' כמו כל חיישן טמפ'.) וזה מעגל שני

אני לא אומר שאתה טועה לגבי החיישן של בוש שאליו התייחסת בטוח שהעלת מידע נכון לגביו אך אנו כאן מדברים על כלל חיישני הMAF ולא ספציפית, לא הגבתי במטרה לפגוע בך חלילה אנא קבל התנצלותי.

פורסם
ברוך הבין, אבל הקביעה שלך לא חד משמעית ומתייחסת רק לסוג ויצרן מוסיים של MAF.

אתה טוען שכאשר החיישן IAT הוא חלק אינטגרלי מהחיישן MAF אז הוא לא משדר נתון טמפ' למחשב, אבל זה מתייחס רק לחיישן שאתה בדקת ולא נכון להגיד את זה לכלל החיישני MAF, לכן אני ציינתי את החיישן של דנסו שמותקן במאזדה 6/3/לאנטיס וטויוטה קורולה, היילקס, לנדקרוזר ואפילו עוד רכבים, שבו החיישן הוא חלק אינטגרלי מהחיישן וכן משדר נתון טמפ' למחשב.

באותו מטבע אני יכול לטעון שכל החיישני MAF עם חיישן IAT אינטגרלי כן משדרים למחשב נתון טמפ'.

לא דיברנו כאן על MAF ספציפי אחד בניגוד אליך שהעלאת פתאום BOSCH, אלא באופן כללי והטענה/"קביעה" שלך לא נכונה לכל סוגי החיישני MAF.

וללא קשר רק למדידית האוויר החיישן IAT חשוב למערכת ההזרקה גם למפעילים אחרים וזה תלוי בסוג מערכת ההזרקה.

בו נעשה סדר.

1. כול החיישנים המיוצרים בעשור האחרון וגם לפניו אם זה חיישן תוצרת דנסו או בוש מסוג Hot-film או Hot-Wire בנויים סביב אותה טכנולוגיה בדיוק וצורת המדידה והחישוב זהה.

2. אני לא טענתי אבל עובדתית שני חיישני הטמפ' הם חלק אינטגרלי מחיישן MAF. אחד נקרא IAT והשני (טרמיסטור,חיישן טמפ' או נגד רגיש לחום) או במילים אחרות החיישן שקשור למעגל החשמלי שבעזרתו נמדדת מסת האוויר לא משדר שום טמפ' למחשב הרכב.

3. גם בחיישני MAF בעלי 4 פינים יש ייצרני רכב או ייצרני חיישנים שקוראים לחיישן טמפ' (נגד רגיש לחום) או חיישן IAT ולפעמים זה מטעה מכיוון שבחיישנים בעלי 4 פינים לא ניתן לקרוא את הטמפ' בעזרת סורק תקלות.

אתה כתבת ואני מצטט..

"החיישן IAT מסייע בחישוב כניסת האוויר למנוע, החיישן MAF מודד כניראה את נפח האוויר, וע"י חיישן IAT המחשב מחשב את משקל האוויר במשולב שני החיישנים מגיעים לנתון (G/S), כך אני מעריך, השאלה שלך באמת מעניינת"

שזה בכלל מטעה וראיתי עכשיו שאתה ערכת את ההודעה ואתה מתחיל לפזול לכיוון שכתבתי בהתחלה שאין קשר בין שני החיישנים. אני מקווה שעכשיו ברור לך שחיישן IAT לא מסייע בחישוב מסת האוויר (בדגמי מאזדה 6 טויוטה קורולה, ראנקס).

"במאזדה 6 למיטב זיכרוני במנוע LF או L3 קיים חיישן MAF בעל 5 פינים ואכן בתצורה זו קיים חיישן טמפ' נוסף המשולב בחיישן מסת האוויר והוא משדר את טמפ' האוויר הנכנס למחשב הזרקה/הצתה ואינו קשור בכלל למעגל החשמלי או יחידת העיבוד שהינה חלק אינטגרלי ממעגל מדידת מסת האוויר שבה קיים חיישן טמפ' (יש כאלה שקוראים לו טרמיסטור)."

פורסם

מרק שניה לפני התגבוה שלך ערכתי את ההודעה מחדש, קרא שוב בבקשה.

לפי התגובות כאן, אני מבין שלא טעיתי, ורק אתה חושב ככה, כמו שאמרו קודם החיישן MAF מסוגל למדוד לבד את כמות האוויר, אבל הנתון לא יהיה מדוייק, כי זה תלוי בטמפ' האוויר, ולכן החיישן IAT וחיישן הMAF משני חיישנים אלו מתקבל ערך מדוייק.

עריכה: שמתי לב שגם אתה ערכת את ההודעה וזה מתחיל להיות משעשע עניין העריכות האלו.

מרק, כל הדיון הזה מדבר על חיישן IAT שתפקידו לנטר את טמפ' האוויר ולשדר את המידע הזה למחשב ניהול, אתה שוב מתחכם ובמקום להתייחס לחיישן IAT כמו שפותח האשכול ציין, אתה מתייחס לסליל ששייך למעגל מדידת האוויר שזה עוד יותר התחכמות.

• תוכן חדש...