Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' שאלות - פיג'ו 206 XS שנת 2002.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי 2 שאלות.

1. הרכב עבר טיפול 150K לפני כ-6 חודשים, כעת אני על 161K(נוסע הרבה), שמתי לב שמד השמן קצת מתחת למקסימום.

שאלתי היא, האם זהו מצב נורמלי, או שמא עד לטיפול(שהוא ב-165K) המד שמן אמור להיות תמיד על המקסימום?

האם זה מצביע על בעיה כלשהי?

מעבר לזה, האם להשאיר את זה ככה או למלא שמן עד למקסימום?

2. לרוב, בבקרים, או לסירוגין שהרכב לא הונע כמה שעות טובות(לפי מה שבדקתי אחרי 8-10 שעות לערך), הרכב לא מניע בפעם הראשונה.

אסביר זאת, יש מקרים שבהם הוא מניע חלק, אך ברוב הפעמים רק בהתנעה השנייה הרכב מניע.

מי יכולה להיות מקור הבעיה? מצבר?

תודה רבה לעונים :)

פורסם

1 -אין בעיה עם המיפלס וזה לגיטימי בקילומטראז' שכזה לאבד מעט שמן והמצה ניראה אצלך תקין לחלוטין. אם מפריע לך בעיין אתה יכול להוסיף עד המקסימום בלי לעבור אותו או פשוט להשאיר כך ולעקוב פעם בשבוע שבועיים.

2 - לפני שאתה מניע סובב את הסוויצ' למצב ON ותמתין 3 שניות לפני שאתה מניע, תן למשאבה לייצר לחץ ראשוני ורק אז תניע. אם זה לא עוזר צריך להתחיל בבדיקות בסיסיות כמו פילטר דלק, הצתה וכדו... אבל תתחיל במה שאמרתי ומשם ניתקדם. זה יהיה מצבר רק אם אתה שומע שהטרטר לא מיסתובב או פשוט מיסתובב עייף.

פורסם
1 -אין בעיה עם המיפלס וזה לגיטימי בקילומטראז' שכזה לאבד מעט שמן והמצה ניראה אצלך תקין לחלוטין. אם מפריע לך בעיין אתה יכול להוסיף עד המקסימום בלי לעבור אותו או פשוט להשאיר כך ולעקוב פעם בשבוע שבועיים.

2 - לפני שאתה מניע סובב את הסוויצ' למצב ON ותמתין 3 שניות לפני שאתה מניע, תן למשאבה לייצר לחץ ראשוני ורק אז תניע. אם זה לא עוזר צריך להתחיל בבדיקות בסיסיות כמו פילטר דלק, הצתה וכדו... אבל תתחיל במה שאמרתי ומשם ניתקדם. זה יהיה מצבר רק אם אתה שומע שהטרטר לא מיסתובב או פשוט מיסתובב עייף.

שלום מאור ותודה על המענה המהיר.

אז ככה, ברכב הנ"ל, כשאני מניע אני עושה את התהליך הבא:

בצד ימין בלוח השעונים יש את מד השמן, כשאתה נותן סוויץ' עד כמעט מלא, עד לפני ההתנעה, המחוג במד השמן עולה עד הסוף, לאחר כ3-5 שניות צונח למטה ורק אז אני מניע. כך הסבירו לי כשקניתי את הרכב.

כך שלפי מה שאתה אומר אני עושה את זה בצורה תמידית, אם-כך מה יכולה להיות הבעיה?

-פלאגים למיטב זכרוני המכונאי החליף לי בטיפול 150K.

פורסם
מה הוחלף בטיפול האחרון? פילטר דלק הוחלף?

טיימינג, פילטר אוויר, פלגים, טרמוסטט+יוניט חום, בוצעה בדיקת משאבת מים שנמצאה תקינה-נוקז אוויר ומולאו מים מקוריים, הוחלף שמן מנוע.

פורסם

האם ידוע לך מתי הוחלף פילטר דלק במיקרה? יש מצב שהוא פשוט דרוש החלפה והבעיה תיפתר. האם מאז ומעולם מאז שהרכב אצלך הוא היה לא מניע בצורה שכזו? או שזו תופעה שהחלה ביום בהיר אחד?

פורסם
האם ידוע לך מתי הוחלף פילטר דלק במיקרה? יש מצב שהוא פשוט דרוש החלפה והבעיה תיפתר. האם מאז ומעולם מאז שהרכב אצלך הוא היה לא מניע בצורה שכזו? או שזו תופעה שהחלה ביום בהיר אחד?

לא ידוע לי מתי הוחלף פילטר דלק, אם בכלל.

הרכב אצלי כחצי שנה, הבעיה החלה לפני כחודשיים ובשבועיים-שלושה האחרונים מחמירה כך שזה בכל יום כמעט, בהתחלה זה היה פעם ביומיים שלושה.

במידה וזה פילטר דלק, מה עלותו והיכן מומלץ לעשות זאת?(אני גר בבאר-שבע).

• תוכן חדש...