Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

צביעת ג'אנט כוללת עבודה רבה, הכוללת שיוף של הצבע הישן/ניקוי חול, צביעה בצבע בסיס ולאחר מכן בצבע המבוקש. עבודה כזו עלולה להגיע לסכומים גבוהים, לעתים יותר מעלות סט חישוקים חדש, ולכן אינה נפוצה.

בזמן האחרון ישנו טרנד חדש - הדבקה על ג'אנט, המאפשרת ליהנות מאותה תוצאה בעלות נמוכה יותר, ומבלי לפחד משריטה כתוצאה מבורות/מדרכות. לעוד פרטים פנה אל אודיבה ארט.

פורסם
צביעת ג'אנט כוללת עבודה רבה, הכוללת שיוף של הצבע הישן/ניקוי חול, צביעה בצבע בסיס ולאחר מכן בצבע המבוקש. עבודה כזו עלולה להגיע לסכומים גבוהים, לעתים יותר מעלות סט חישוקים חדש, ולכן אינה נפוצה.

בזמן האחרון ישנו טרנד חדש - הדבקה על ג'אנט, המאפשרת ליהנות מאותה תוצאה בעלות נמוכה יותר, ומבלי לפחד משריטה כתוצאה מבורות/מדרכות. לעוד פרטים פנה אל אודיבה ארט.

האם אתה יודע מה העלות של הדבקה על ג'אנט? ואיך זה מגיב לחומרי שטיפה?

ואיפה יש מקום שמתמחה בזה באזור המרכז?

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

"סאן טק" ציפויים. שנית זה לא עד כדי כך מומלץ..במקרה של מדרכה זה מקבל קילוף.

פורסם

אתה יכול לעשות את זה בעצך עם ספריי של פלסטי דיפ (או אם יש לך מרסס אז עם החומר הנוזלי)

פורסם

במידה ויש לך ידיים טובות, וסבלנות.

להלן רשימת המצרכים:

ספריי צבע יסוד של DUPLI COLOR X 2

ספריי צבע (שחור לדוגמא) מט של DUPLI COLOR X2

ספריי לקה למתכת (דגש על המתכת). X 2 של יעקובי.

נייר שיוף מים.

שפכטל למילוי סדקים (אם יש צורך).

ולהלן סדר העבודה:

לגבי הגאנטים, תוצאות טובות קשורות להכנה טובה, ז"א שיוף שטח המגע, צביעה בצבע יסוד , זמן ייבוש מתאים. וצביעה אחידה.

כל התהליך לקח 3 ימים (זמני ייבוש ארוכים)

שלבים: (לפחות שאיך שאני ביצעתי)

1. פירוק 4 גאנטים מהרכב, ומספור כל גאנט כדי שאותו סט גאנטים+ צמיגים יחזרו לאותו מקום שפורקו מהם

(אני הרכבתי סט ישן שיושב בבית)

2.שטיפה טובה לגאנטים עם סבון (לא השתמשתי במסיר שומנים מכיוון שלא הסרתי את הצמיגים בכל התהליך).

3. לאחר מכן מעבר על כל גאנט וסימון עם טוש אזורים בעייתים (שריטות וכו)

4. 2 גלילים של נייר שיוף מים, ויאללה לעבודה, שיוף כל הצלעות של הגאנט כמו כן כל החלק הפנימי. אני החלקתי כל הגאנט בעת השיוף, התהליך ארוך ומייגע אבל מבטיח הצמדות טובה יותר של צבע היסוד. (כשעה וחצי לכל גלגל). לא מרגישים את הידיים לאחר מכן.

5. במידה וישנם שריטות עמוקות , ניתן לתקן בעזרת חומר מילוי.

6. לאחר שיוף כל הצמיגים, שוב שטיפה טובה וייבוש מלא, אני השתמשתי גם במפוח אוויר על מנת לודא כי לא נשאר אבק על הגלגל.

7. מורידים את האוויר בצמיגים ובכך מרחיקים את הצמיג משפת הגאנט, לאחר מכן מצפים את כל הגלגל בנייר דבק (לא מניילון).

יש לצפות טוב טוב , לא להתקמצן . ולוודא כי דבק הנייר נמצא תחת השפה של הגאנט.

8. צבע יסוד, אני השתמשתי בשלושה מיכלים של צבע יסוד של חברת דופליקולור, בהתחלה יש לעשות צביעה אחידה, לא לחזור על אותו מקום פעמיים, ולא להתעכב באזור אחד יותר מידי זמן, להתחיל את ההתזה באזור מרוחק שלא במגע עם הגאנט ולאחר מכן להתיז לכיוון בגלגל. לאחר צביעה של שכבה ראשונה לתת זמן ייבוש של 10 דקות ולבצע עוד שכבה. (אני צבעתי באזור מוצל אך חמים מאוד), בשכבה השנייה להתיז באותה צורה, יש לשים לב לכל אזור הצלעות , ולהקפיד להתיז עם ונגד כיוון השעון.

סה"כ 2 שכבות מלאות על כל צמיג.

9. לאחר ייבוש מלא של לילה שלם, ניתן לגשת ולבדוק האם כל פני השטח חלקים , במידה וכן ניתן להתקדם לצביעה, במידה ולא שיוף עדין ובציעה בצבע יסוד במידת הצורך.

8. אני בחרתי בשחור מט ,שוב של חברת דופליקולור, 3 מיכלים. אופן הצביעה זהה כמו ביסוד, אך עם זמן ייבוש של 20 דקות.

לאחר הצביעה (2 שכבות ) יש לתת לצבע להתייבש כ10 שעות עדיף בשמש במקום נקי.

9. הדבקת הליפ האדום (ניתן לקנייה בEBY) מגיע בכל מיני צבעים ומידות רוחב שונות, יש להדביק בצורה שווה (מגיעים 4 חלקים לכל גלגל), לא למתוח את המדבקה, וללחוץ באופן שווה , כמו כן מידי פעם לעצור להתרחק ולהביט שהעיגול שנוצר הוא סימטרי.

10. צבע "מגן"=לקה, 2 מיכלים של לקה, אחד בגוון מבריק והשני בגוון מט, את המט אני התזתי על הצלעות הגאנט בצדדים ואילו עם הצבע המבריק צבעתי את פני הגאנט (חזית) ואת השפה האדומה.

זמן ייבוש של כ 4 שעות, הרכבת הגלגלים (כל סט למקומו לפי המספור) הכנת כוס קפה, ולהביט בגאווה על היצירה.

אני שטפתי את הרכב רק כשבוע לאחר מכן, מאז עברו שנתייםשל חורף , קיץ של גשמיםו אבק, ואני מנקה את הגלגלים עם סקוץ ומים, סבון, אין שום קילוף ולא דהיית צבע.

מקווה שזה עזר.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

חפש פה בשירשורים. לפני שבוע שני חברי פורום צבעו במוסך פחחות בעכו את הגאנטים. ולדעתי גם עשו עליהם עבודת שיוף ומילוי בעכו באזור ה 400 שח ל 4 ג'אנטים. יש תוצאות בפורום.

לא ראיתי בעיניים במציאות אבל בתמונות זה נראה עבודה יפה.

פורסם
אתה יכול לעשות את זה בעצך עם ספריי של פלסטי דיפ (או אם יש לך מרסס אז עם החומר הנוזלי)

אני מבין שאתה מדבר מניסיון?

אז פשוט לפרק את הגלגלים לפרק את הצמיג מהג'אנט.

לשים משהו מתחת שלא כל הג'אנט ייצבע ולרסס/לצבוע על האזור הרצוי ולתת לזה להתייבש?

מישהו ניסה משהו כזה/ משהו דומה?

:roll:

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם
אני מבין שאתה מדבר מניסיון?

אז פשוט לפרק את הגלגלים לפרק את הצמיג מהג'אנט.

לשים משהו מתחת שלא כל הג'אנט ייצבע ולרסס/לצבוע על האזור הרצוי ולתת לזה להתייבש?

מישהו ניסה משהו כזה/ משהו דומה?

:roll:

אם יש לך אפשרות לפרק את כל הגלגל אז עדיף. ככה אתה רק ממסך את הצמיג ככה שלא יעוף עליו רסיסים של הצבע, וצובע את הג'אנט... אם יש לך אפשרות לפרק את כל הג'אנט אז בכלל עדיף..

פורסם
חפש פה בשירשורים. לפני שבוע שני חברי פורום צבעו במוסך פחחות בעכו את הגאנטים. ולדעתי גם עשו עליהם עבודת שיוף ומילוי בעכו באזור ה 400 שח ל 4 ג'אנטים. יש תוצאות בפורום.

לא ראיתי בעיניים במציאות אבל בתמונות זה נראה עבודה יפה.

יש לך מושג מה שם המקום או קישור לנושא? לא מצאתי...

• תוכן חדש...