Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך נסיעה עם מזגן אני שומע מעין טיק כזה והטורים קופצים מטה ומתייצבים, בד"כ זה קורה כאשר אני מעביר הילוך (תיבה ידנית) או כשאני עומד עם האוטו על ניוטרל, לעיתים נדירות זה קורה גם בנסיעה רגילה.

הדבר שה"טיק" (רעש שדומה ללחיצה על מתג) הזה גורם הוא שהאוטו יורד לסל"ד ממש נמוך והאוטו נכבה, וזה ממש מלחיץ כשאתה מאט פתאום ואז נכבה לך הרכב ואיתו המנוע החשמלי של ההגה והברקסים נהיים קשים.

משרשורים אחרים שקראתי הבנתי שבד"כ שיש בעיה כזאת צריך לנקות/להחליף מנוע צעדים, אך ברכב זה הבנתי שאין מנוע צעדים.

אז מה התקלה ואיך מתקנים?

תודה לעוזרים.

פורסם

היי,

יש ברכב בורג לכיוון מגבר הטורים (אמור להעלות את הסל"ד כשהמדחס נכנס לפעולה).

בתמונה סימנתי לך היכן הוא נמצא- זהו בורג שטוח פלסטי מאחורי החלק שההחץ מצביע עליו.

תדליק מזגן, תפתח חלונות, כשהסל"ד יורד כמו שאתה מתאר- תנסה לשחק עם הבורג, אם הסל"ד

לא משתנה עם סיבוב הבורג- כנראה יש בעיה עם מגבר הטורים.

IMG_7070.JPG

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אני לא חושב שיש צורך לכוון את הטורים (בין טיק לטיק הטורים בסדר גמור, תדירות הטיקים האלה אינה קבועה), מה גם שאינני יכול, בזמן ירידת הטורים לכוון את הבורג כי כפי שתיארתי, יש טיק, הטורים צונחים ואז או שהרכב נכבה או שהם חוזרים לעצמם (או שבעל הרכב מקדים תרופה למכה ונותן גז בניוטרל :lol: )

זה נשמע כאילו הרכב לוחץ על מתג מסויים (להלן-טיק) והטורים קופצים קפיצת בנג'י מיוחדת,כזאת שבה אתה חוזר למקום ממנו קפצת.

מגביר הטורים, איך החלק הזה נראה, היכן הוא ממוקם, כיצד ניתן לדעת שהוא תקול, והאם ניתן לתקן אותו או שזה מצריך החלפה?

פורסם

יש לי גם שרייד כמו שלך, זה קרה לי בקיץ שעבר.

החלפתי את הצינורות וואקום וזה סידר את הבעיה, יכול להיות שיש לך בריחת אוויר.

תבדוק את הצינורות ווקום, אם הם יבשים תחליף אותם.

אני ממליץ לך להגיע עם הרכב לחנות חלפים ולבקש ממנו מודד ככה שתוכל לקנות בדיוק את הגדלים שאתה צריך ולא תקפוץ כל פעם מחדש, (יש כמה גדלים של קוטר).

עוד סימן לזה שצריך להחליף את הצינורות אם תשמע רעש של בריחת אוויר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

זה לא בורג לכיוון טורים בסרק.

זה בורג שמכוון כמה הסל"ד יעלה כשהמדחס נכנס לפעולה.

הטיק שאתה שומע הוא סגירת ממסר שמפעיל את הקלאץ' של המדחס- כלומר

אחרי ה"טיק" המדחס מחובר ויש עומס על המנוע.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

מאור-זה קורה רק עם המזגן

carbonfiber- או שאני לא מבין את ההצעה שלך או שלא הבנת את תיאור הבעיה, כשאני מדליק מזגן האוטו עובד על טורים יותר גבוהים מאשר בלי מזגן-ז"א המדחס מחובר יש עומס על המנוע וזה מתבטא בטורים גבוהים יותר, הרכב יכול לנסוע לו ככה זמן מה, ופתאום יהיה הטיק הזה. אם אני מבין נכון את הצעתך, לכשעשה זאת, בזמן הפעלת המזגן הרכב יעבוד על טורים עוד יותר גבוהים, ואז כשיהיה הטיק הטורים לא יצליחו לצנוח עד לרמת כיבוי הרכב?או שהגברת הטורים תגרום להעילמות הטיקים.

D1winner- אינני מבין גדול ברכב :oops: וכל הידע שרכשתי מגיע מהפורום ואנשים נחמדים שעונים לשאלות, ובעזרת המידע שיש בפורום כבר ביצעתי מס' דבר בכוחות עצמי שלפני כן לא הייתי מעז. לכן, אשמח אם תוכל לומר לי היכן ממוקמות צינוריות אלו, היכן ניתן לרכוש חדשות (כל חנות חלפים סטנדרטית?), אינני מבין מה תפקידן אבל אם הן אחראיות על ואקום צריך איכשהוא לנקז אויר מהן אחרי ההחלפה?

פורסם

גם לי היתה בעיה בדיוק כזאת ואני פשוט הפסקתי להשתמש במצב הECO של המזגן, לדעתי התיק הזה הוא כאשר המדחס נכנס לפעולה מה שגורם לירידה בסל"ד בלי שמשהו שם במנוע מספיק לפצות על זה...

פורסם

אם אני מבין אותך נכון אז אתה מדליק מזגן, הכל תקין- הסל"ד עולה בהתאם לעומס והכל בסדר.

אחרי שהטמפרטורה מתקררת לרמה מסויימת אז הטרמוסטט מכבה את המזגן- אתה שומע קליק,

אז הסל"ד צונח לרמה נמוכה מאד עד לכיבוי הרכב?

אם אכן כך -האם הסל"ד בסרק תקין? אמור להיות 850 סל"ד בערך.

אם תקין הייתי בודק שכל צינורות הוואקום תקינים - כפי שכבר הציעו לך, אגב אין צורך לשאוב מהם אוויר :lol:

מלבד זאת הייתי מבצע ניקוי מצערת.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לגבי המשמעות של הקליק (נשמע יותר טוב מ"טיק")-עד לרגע זה לא ידעתי מה זה אומר למעט ההשפעה של זה, בכל אופן מה שקורה זה בהתחלה המזגן עובד האוטו מגיב בהתאם (עובד בטורים יותר גבוהים) ואז יש את הקליק, ואז או שהרכב נכבה או שהטורים צונחים וחוזרים למצב הרגיל מבלי לגרום לאוטו להיכבות. בסרק, בין קליק אחד למשנהו הסל"ד תקין (ובלי מזגן בכלל אין בעיה והסל"ד בסרק תקין), צינוריות ואקום יוחלפו ברגע שתגלו לי היכן מיקומם במערכת, והאם ישנן אי אלו פעולות מיוחדות או שזה רק החלפה גרידה.

לגבי ניקוי מצערת, אני מאמין שגם הפעם (בחודש הבא) לכשאגש לטסט השנתי אכשל על זיהום אויר(קורה לי כל שנה מאז קניית הרכב, למעט הפעם ששלחתי את אישתי להעביר את הרכב טסט :shock: ), וכחלק מחיפוש התקלה נעשה גם ניקוי מצערת (לבד לעשות אינפוזיה אני חושש).

• תוכן חדש...