Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה ממש לא שאלה מוטורית, היא שאלה של חשבונאות אבל 2 רואי חשבון ויועץ מס אחד, שלושתם לא הבינו מה אני רוצה מהם אז ננסה לשאול פה.

אני רוצה לבנות רכב (לא משנה כרגע לאיזה יעוד ספורטיבי),.

לצורך העניין, יש לי ספונסר.

איך בדיוק הכסף שהוא נותן יהפך להוצאה מוכרת? תחת סעיף פרסום?

הוא אמור לקבל חשבונית? ואם כן, ממי בדיוק?

מהמוסך שבונה את הרכב?

ממני?

או שאולי בכלל ההשקעה של הספונסר היא לא הוצאה מוכרת?

אשמח אם תעשו לי קצת סדר בעניינים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וודאי, זו הוצאת פרסום מוכרת.

ברגע שנותן החסות מקבל חשבונית ממך או מהמוסך שמכין עבורך את הרכב הוא מכניס זאת כהוצאת פירסום מוכרת במס.

כדאי לצלם את המדבקות שלו על הרכב ולהכניס לתיק באיזה אירועים הרכב פירסם אותו. כדי שאם עוד כמה שנים מישהו ישאל שאלות הוא יוכל להראות את התמונות ולתת תשובות בקלות .

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

טוב, מהמוסך אני מבין אבל חשבונית ממני? :?

אני אמור לפתוח חברה "בגירה וחתוליו מרוצים בע"מ" ?

בנימה קצת יותר רצינית, מס הכנסה מקבל את זה או שהוא מערים קשיים?

פורסם

מרשל התכוון שמי שמבקש את המימון הוא זה שמוציא את החשבונית - או שזה שבונה עבורך את הרכב יבקש את המימון מהספונסר, או שאתה תבקש את המימון ישירות מהספונסר ותתן לו חשבונית.

אאל"ט לצורך העניין זה לא משנה אם אתה חברה בע"מ או עוסק מורשה.

רשות המיסים רגישה מאד לתכנוני מס, לכן כמו שנאמר שמור כל תיעוד, צלם את הרכב ואת מדבקות החסות ושמור תיעוד השתתפות בתחרויות וכדומה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

טוב, נראה עד כמה הם יאהבו את הרעיון שאני בעל הרכב, אני הנהג ואני גם הספונסר!

מה שנקרא, ONE MEN TEAM:lol:

פורסם

אם כך אז כנראה שהם לא, זה בדיוק מה שאני אומר. גם אם מדובר ביישויות משפטיות שונות. זה לא אומר בהכרח שתהיה לך בעיה, אלא שצריכה להיות הצדקה משמעותית לעסקה הזו.

לכן אתה חייב ליווי של רו"ח רציני שיודע איך להציג טיעונים מול רשות המיסים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו במרבית הנושאים במשפטים, חשבונאות ומיסים - התשובה תלויה במספר פרמטרים.

ככלל, סעיף 17 לפקודת מס הכנסה מתיר ניכוי הוצאה רק אם היא יוצרה לשם ייצור הכנסה.

המשמעות: אם הנכס (ובעניינו, הרכב שאתה בונה), אינו משמש לייצור הכנסה, וממה שאני מבין - הוא לא, אז לא תוכל לנכות את ההוצאות הקשורות בו מהכנסתך.

כך שאם אתה גם הספונסר, גם הנהג וגם בעל הרכב - זו ככל הנראה לא תהיה הוצאה מוכרת, שהרי הרכב הוא לא עסק.

זה ברמת היחיד ועד כאן הדברים הפשוטים יחסית.

מובן שבאותו רקע עובדתי, ניתן לייצר מבנה משפטי אחר שבאמצעותו ניתן יהיה לנכות את ההוצאות על הרכב, כמו שציינת.

אבל הדגש העיקרי יהיה להראות שהפעילות העסקית של החברה/הספונסר וההוצאה על הרכב כרוכות וקשורות אחת בשנייה, או באמת לסווג את ההוצאה כהוצאת פרסום ושיווק.

יש עוד אפשרות. הם יכולים לראות בהשקעה ברכב כהשקעה הונית בנכס - ואז העלויות יהוונו לעלות הרכב ולא יוכרו כהוצאה בשוטף - כלומר לא תוכל לנכות אותן מההכנסה השוטפת שלך, אלא הן ישמשו לקביעת עלות הרכב לצורך חישוב רווח הון ביום שתמכור. (בהנחה ותמכור ברווח).

מובן שכל מה שנאמר כאן הוא על דעתי האישית ואין לראות בדברים ייעוץ משפטי/חשבונאי/מיסויי.

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

נראה לי שהדרך הפשוטה ביותר היא לבנות את הרכב "על חשבוני האישי" ואת הסכום של הבניה לקבל חזרה כהוצאת פרסום על הרכב רק שהבעיה היא אם התשלום הוא על הפרסום על הרכב אז למי אני מגיש את החשבונית, לעצמי? :shock:

ואז עצמי נותן לי צק שוטף +30 :shock:

אני עוד יכול להתחיל לריב עם עצמי שנתתי +30 :wink:

פורסם

אתה מגיש דו"ח שנתי? זה אומר שיש לך עסק פעיל, אחרת לא היית בדילמה הזו.

אם כן, דאג שלפחות חלק מההוצאות על הרכב יהיו מול חשבונית שהיא על שמך.

רואה החשבון שלך צריך לסווג את ההוצאות האלו כתקציב פרסום. מדובר במיתוג של העסק שלך, שהוא לגיטימי לחלוטין. חשוב להפריד בין הוצאות שונות ולהקפיד לסווג איזו הוצאה נופלת תחת החסות ואיזו לא.

כך עושים רבים, אין סיבה שאתה לא, רק צריך להיות מתואם עם רואה החשבון.

כפי שאריה כתב, הקפד ליצור ולשמור "תיק עיתונות" שבו תוכל להראות באופן רציף כיצד הרכב זוכה לפרסום ולכן עוזר לך במיתוג העסק.

למשל - כעת, כשנראה שבספטמבר יתחילו תחרויות עבירות ממוסדות, אני שוקל להשתתף עם המשאית. ברור לי כי הדבר הראשון והעיקרי לו אזדקק הוא ספונסר מתחום הצמיגים, או לחילופין ספונסר שיקנה לי צמיגים - כשאלך לקנות גלגלים וצמיגים, החשבונית תהיה על שם הספונסר שיגיש אותה בתור הוצאות פרסום (כמובן שאם יהיה מדובר בספונסר מענף הצמיגים באופן ישיר, הוא ינכה מהמלאי שלו כך וכך סטים של צמיגים בשנה בתור הוצאות פרסום).

אסף.

פורסם

נפשט את הנושא

יש בגירה בעל העסק יש בגירה בעל הרכב/הנהג

בגירה בעל העסק משלם כספים ואצלו אלה תיחשבנה כהוצאות פרסום.

אצל המקבל שהוא אינו עסק זה לא ייחשב כהכנסה אלא אם הוא יהפוך זאת לעסק ואז יסתכלו מה הוא עשה בכספים , עבור בניית רכב ייחשב הדבר כהשקעה ויוכרו לו הוצאות פחת שנתיות אם כתשלום לנהג בגירה ייחשב הדבר כהוצאה ואצל בגירה הנהג כהכנסת שכר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...