Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הטופיק שהיה עלתה אצלי השבוע תהייה האם אני צריך לתת טיפ.

הנה הסיפור:

השבוע הייתי במוסך מרכזי לטיפול ברכב שלי, טיפול מאוד ארוך ויקר.

העניין שאני מאוד פדאנט לכל הקשור לרכב שלי ולמרות שהרכב שלי במצב חדש הגעתי עם רשימת רג'קטים לא קטנה.

סגרתי עם מנהל העבודה שאני מבקש שהכל יבדק, הוא כמובן הסכים.

הבחור שטיפל לי ברכב היה מבני המיעוטין, אדם מאוד חביב והקשיב לבקשות שלי, טיפל ברג'קטים וענה על כל השאלות שלי.

הטיפול שקיבלתי אכן היה מצויין זאת הסיבה שכבר 5 שנים אנחנו מטפלים באותו מוסך.

הבחור כמה פעמים ציין שהוא עושה לי טיפול מכל הלב וכך זה נראה. השאלה אם הייתי צריך לתת לו טיפ כלשהו על העבודה המסורה שהוא עשה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשלקוח מציע לי טיפ (בעצם רוצה לשלם לי יותר ממה שסוכם) אני מודה לו בחיוך גדול, ואומר שלא צריך. אם הוא מתעקש - אני עוד לא מספיק חזק אופי כדי לסרב בתוקף, אבל מתייחס לטיפ כחלק מסכום העסקה, ומוציא קבלה על כל הסכום.

די מזמן הייתי בחתונה של חבר. בשולחן שלנו אחד החבר'ה נתן למלצרית 50 ש"ח בתחילת הערב, והבטיח שאם תשרת אותנו כמו שצריך תקבל בסוף עוד. אותי זה קצת מגעיל, בעצם קנית מלצרית להמשך הערב, על חשבון האורחים האחרים. היא לא תבצע את עבודתה כמו שצריך (שירות לכל האולם) ותקרקר סביבך עבור כמה גרושים. תחי העבדות.

אני אמנם משאיר טיפים כאחד האדם, כבר גמרתי להתעצבן מזה, אבל מפעם לפעם תוהה בעצב לאן הגענו. מקום שאני יודע בוודאות שהטיפ שלי זו משכורת העובד אשתדל לא לחזור אליו. לא ככה מנהלים עסק.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני אענה לך על זה כך:

כשתעבוד בעבודה מסריחה, בלי שום אפשרות לקידום, בשכר מינימום, בלחץ מטורף כל היום מהבוס ומלקוחות משוגעים למיניהם, אתה תבין לבד למה לתת טיפ לאנשים באותו מצב כמוך.

1. לא אשמתי שאותו בן אדם עובד בעבודה מסריחה

2. לא מתפקידי לממן את אותו אדם, בשביל זה הוא "עובד", משמע, מקבל כסף עבור עבודתו

חבוב, כשאני עבדתי באבטחה בזמן הלימודים אף אחד לא השאיר לי טיפ, ותאמין לי שזו עבודה מסריחה, עבדתי לילות, סופי שבוע, טחנתי שעות וקיבלתי משכורת מצחיקה בשביל השעות שעשיתי. פעם אחת לא עלתה בי המחשבה שאחד הלקוחות שהגעתי אליהם צריך לתת לי טיפ.

ויודע מה? זה שלא נתנו לי טיפ לא אומר שפעם הבאה עשיתי עבודה פחות טובה, רמת הביצוע שלי לא תלויה בהאם אני מקבל טיפ או לא, הלקוח כבר שילם על השירות, הוא לא צריך לשלם אקסטרא.

פורסם
ברווז, עם כל הכבוד, כמו שאמרתי למעלה - אם הבן אדם עשה משהו מעבר - אז מגיע לו.

מבחינתי גם אם הפקידה בבנק הפכה עולמות בשביל לקדם ולזרז לי משהו - ולא הייתה אדישה וכמו שהיא מגיע לה טיפ - אבל זה כבר שוחד...

עם זה אני גם כן מסכים לחלוטין. קורה שאין לי עצבים לשטוף לעצמי את הרכב, אז אני שם אותו בשטיפה במקום שאני מכיר. 2 חבר'ה עובדים שם קשה מאד, אבל לא מחפפים. אז בסוף כל שטיפה הם מקבלים ממני טיפ (במקומות אחרים לא מתאמצים ככה). דוגמא אחת, ויש עוד.

1) לא נכון בכלל, הסבר ממש לא רלוונטי.

יש המון עובדים במשק שמשתכרים במשכורת מינימום, ללא אפשרות קידום, בלחץ מטורף ועדיין לא יודעים מה זה בכלל טיפ.

אתה מנסה להפוך את אותם עובדים לאנשים מסכנים שהגורל הכה בהם וזה ממש לא נכון.

2) כל עניין הטיפים הפך לרעה חולה, אני מאוד מקווה שזה יסתיים מתישהו.

ובשביל להכניס אותך לקצת פרספקטיבה, אני יפנה אותך לשרשור הבא.

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=99842

1) אני יודע. הייתי אחד מהם. ולא, אני לא מנסה להפוך אותם ל"מסכנים". אני גם לא מצדיק דרישת טיפ מאף אחד. אם אתה עושה משהו בצורה טובה ויפה, או מעל ומעבר, אתה תקבל טיפ מרצון האדם שמולך.

ולמען הסר ספק, כוונתי הייתה לעבודה ישירה מול לקוחות.

2) כל עניין דרישת הטיפ ע"י נותני שירות הפך לרעה חולה. מי שרוצה, ייתן. מי שלא, לא. כך העולם עובד.

והלינק מצריך הרשמה לאתר.

בעקבות הטופיק שהיה עלתה אצלי השבוע תהייה האם אני צריך לתת טיפ.

הנה הסיפור:

השבוע הייתי במוסך מרכזי לטיפול ברכב שלי, טיפול מאוד ארוך ויקר.

העניין שאני מאוד פדאנט לכל הקשור לרכב שלי ולמרות שהרכב שלי במצב חדש הגעתי עם רשימת רג'קטים לא קטנה.

סגרתי עם מנהל העבודה שאני מבקש שהכל יבדק, הוא כמובן הסכים.

הבחור שטיפל לי ברכב היה מבני המיעוטין, אדם מאוד חביב והקשיב לבקשות שלי, טיפל ברג'קטים וענה על כל השאלות שלי.

הטיפול שקיבלתי אכן היה מצויין זאת הסיבה שכבר 5 שנים אנחנו מטפלים באותו מוסך.

הבחור כמה פעמים ציין שהוא עושה לי טיפול מכל הלב וכך זה נראה. השאלה אם הייתי צריך לתת לו טיפ כלשהו על העבודה המסורה שהוא עשה?

אתה מרוצה מהעבודה שלו? מילה טובה זה אחלה, וטיפ מראה הערכה גם כן. אם אתה רוצה, אני בטוח שהוא לא יתנגד. האם אתה צריך? אי אפשר לענות על זה. אם הייתי משגע מישהו בפדנטיות יתר, והוא היה עושה עבודה טובה ובאדיבות, הוא היה מקבל ממני טיפ. מקווה שזה ענה לך על השאלה.

כשלקוח מציע לי טיפ (בעצם רוצה לשלם לי יותר ממה שסוכם) אני מודה לו בחיוך גדול, ואומר שלא צריך. אם הוא מתעקש - אני עוד לא מספיק חזק אופי כדי לסרב בתוקף, אבל מתייחס לטיפ כחלק מסכום העסקה, ומוציא קבלה על כל הסכום.

היה לי לקוח אחד בתחילת הדרך, שקנה משהו זבל ממקום אחר, והזמין אותי רק עבור ההתקנה. הזבל שהוא קנה דלף מכל כיוון אפשרי, והייתי צריך לחזור אליו 4 פעמים (!) לתקן כל פעם משהו אחר. בכל פעם הוא הציע לי כסף עבור "הדלק" וכאלה (סכום יפה, לא "כסף קטן"). סרבתי בתוקף. אה, אגב, הוא גם נתן לי טיפ על ההרכבה. אם אדם רוצה לתת טיפ, אני לא רואה סיבה לסרב לקבל. אבל אני לחלוטין לא מצדיק דרישת טיפ.

די מזמן הייתי בחתונה של חבר. בשולחן שלנו אחד החבר'ה נתן למלצרית 50 ש"ח בתחילת הערב, והבטיח שאם תשרת אותנו כמו שצריך תקבל בסוף עוד. אותי זה קצת מגעיל, בעצם קנית מלצרית להמשך הערב, על חשבון האורחים האחרים. היא לא תבצע את עבודתה כמו שצריך (שירות לכל האולם) ותקרקר סביבך עבור כמה גרושים. תחי העבדות.

אני אמנם משאיר טיפים כאחד האדם, כבר גמרתי להתעצבן מזה, אבל מפעם לפעם תוהה בעצב לאן הגענו. מקום שאני יודע בוודאות שהטיפ שלי זו משכורת העובד אשתדל לא לחזור אליו. לא ככה מנהלים עסק.

על כל אחד כמוך, יש מאות "רובוטים" שלא חושבים כך.

1. לא אשמתי שאותו בן אדם עובד בעבודה מסריחה

2. לא מתפקידי לממן את אותו אדם, בשביל זה הוא "עובד", משמע, מקבל כסף עבור עבודתו

חבוב, כשאני עבדתי באבטחה בזמן הלימודים אף אחד לא השאיר לי טיפ, ותאמין לי שזו עבודה מסריחה, עבדתי לילות, סופי שבוע, טחנתי שעות וקיבלתי משכורת מצחיקה בשביל השעות שעשיתי. פעם אחת לא עלתה בי המחשבה שאחד הלקוחות שהגעתי אליהם צריך לתת לי טיפ.

ויודע מה? זה שלא נתנו לי טיפ לא אומר שפעם הבאה עשיתי עבודה פחות טובה, רמת הביצוע שלי לא תלויה בהאם אני מקבל טיפ או לא, הלקוח כבר שילם על השירות, הוא לא צריך לשלם אקסטרא.

צודק. מאמין לך לחלוטין. זו הסיבה שאני מקפיד לכל הפחות להגיד שלום ויום טוב ועבודה נעימה לשומרים במקומות השונים שאני מגיע אליהם.

תרשה לי לשאול אותך משהו, ואתה לא חייב לענות. אתה כיום מרוויח טוב? ממוצע, מעל או מתחת?

קראתי כתבה לפני כשנה (וואלה או YNET, לא זוכר) שבה היה כתוב, שאלו שמשאירים את הטיפ היותר שמן, הם דווקא אלו שמשתכרים פחות ברוב המקרים.

התייחסות ספציפית למקרה שתיארת:

אם שליח של הדואר או משהו היה מגיע אליי ב"רגיל" ודורש טיפ, כנראה הייתי שולח אותו לבעל הבית שלו שיבקש ממנו.

אבל, אם זה היה שליח על קטנוע, ביום חורף גשום, שהיה צריך לעלות 10 קומות ברגל כי אין חשמל למעלית, הייתי נותן לו טיפ מרצוני החופשי.

נכון- זו העבודה שלו. נכון, הוא מרוויח את הכסף שלו. אבל בעבודות כאלה, מה אתה כבר מרוויח? אתה עובד קשה, מטמטמים אותך, מלחיצים אותך, ומה אתה מקבל עבור כל זה? אז, אם יש לך אפשרות לתת טיפ, למה לא? תאמין לי שזה עוזר קצת, אפילו אם זה רק להרגשה הטובה של אותו הבחור.

תחשוב על זה ככה: שליח מגיע אליך ומקבל ממך טיפ של 10 ש"ח. כו-לה 10 ש"ח. נכון? מעל שליש מהשכר שעה שלו.

אתה לא תזכור את זה בערב, והוא יספר לחברה ולחברים על "איזה קטע, מישהו אשכרה נתן לי טיפ" כל הערב. עשית למישהו את היום.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתגובה לשאלך,

אני עובד בחברת הייטק ומרוויח מעל הממוצע, אבל זה שאני מרוויח מעל הממוצע לא אומר שאני קמצן או לא מזדהה עם סבל של אחרים. להפך, אני גם הייתי במקום הזה אז אני יודע מה אותם אנשים עוברים ולמי שמגיע אני נותן וביד יפה.

הבעיה שלי היא לא עם נתינת הטיפ, כשלנותן שירות מגיע, אז אני נותן ונותן יפה. הבעיה שלי מתחילה עם אנשים חצופים שחושבים שאני צריך לשלם להם על העבודה שכבר שילמתי עליה בזמן החשבון, ואם חס וחלילה אתה מעז לתת סכום לא "יפה" עושים" לך פרצוף.

למי שמגיע אני נותן, מי שמתנהג כמו אידיוט וזורק משפטים כמו "יאללה אחי, עשה טובה", או כמו שאותו שליח אמר לי "אז תביא לי שטר של 50" אני מעדיף לא לתת. כמו כל אחד אחר, אני עובד קשה בשביל הכסף שאני מרוויח ומשפטים בלי שום ערך לכסף כמו "אז תביא שטר של 50" לא מוצאים חן בעיניי.

ואגב, למה אותו שליח דואר היה חצוף מעבר לשטר של ה 50 שהוא ביקש? הוא היה אמור לבוא אלי ביום שישי בבוקר, אבל הגיע ביום חמישי. כשאמרתי לו שסכום הטיפ גבוה הוא אמר שהוא עשה מאמץ והגיע יום לפני התאריך המקורי. שתי דקות לאחר מכן הוא, כשחיפשתי כסף קטן להביא לו, הוא לא הפסיק להתלונן שאני מעכב אותו כי מחר (יום שישי) הוא לקח חופש וצריך לסיים את המשלוחים היום. אז שלא ימכור סיפורים על תודעת השירות הגבוהה שלו (במיוחד לא של דואר ישראל) ועל זה שהוא הקדים ביום, הוא בסך הכל רצה חופש ביום שישי.

גילוי נאות, כותב הפוסט הוא תימני :)

פורסם

אה נו, אם אתה תמני אז ממילא זה לא משנה לך :wink:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בגלל שבדר"כ הספר הוא בעל המקום, החופף הוא שכיר שמרוויח שכר נמוך עד לא קיים.

חופף מקבל משכורת מינימום.

הוא פשוט מפנק יותר את מי שמשאיר לו טיפ שמן יותר.

עדין הוא מגיש קפה או אפיילו מביא ללקוחה משהו מהמכולת לנישנוש.

לקוחות לפי דעתי מגזימים בטיפים,אבל זו זכותם.

לי במספרה יש 3 חברה בני 16-18 שמתחלקים בעבודה הזו.

אישית הם מרווחים המון כסף לגיל שלהם,שזה די בעיתי.

דוגמא הכי קטנה היא לכמות הכסף שיוצא להם בחגים,החופף ב 3 ימי עבודה בחג האחרון עשה רק טיפים של 4 אלף נקי מזומן!

וביום הכי חלש הם יוצאים עם 300 בכיס!

תחשבו מה קורה לילד בגיל הזה שמתחיל להגיע לו לידים סכומים כאלו!

הרבה דברים רעים מנסיון!

פורסם

תחשבו מה קורה לילד בגיל הזה שמתחיל להגיע לו לידים סכומים כאלו!

הרבה דברים רעים מנסיון!

כן- קונה אוטו, חוסך ללימודים, וכולו וכולו. מסכנים.

זה תלוי אך ורק בילד. אם זה נערס, אז זו בעייה בכל עבודה שתהיה לו.

אם זה ילד טוב ירושליים, הכל ייצא בסדר.

מתחיל ונגמר בחינוך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו תמיד שמגיעים לדיון הטיפים, יש דברים שמקובל לתת טיפ לנותן השירות, ויש כאלה שלא.

אני בד"כ נותן טיפים גם לכאלה שלא מקבלים בד"כ טיפ על העבודה שלהם, אבל יש לי חוק

פנימי שלי, מי שדורש טיפ, לא יקבל כזה, או שיקבל הרבה הרבה פחות ממה שמקובל.

יש אנשים שאין להם בושה, ובאים ודורשים ממך טיפ, למרות שגם אם היה מקובל לתת

טיפ על סוג העבודה שעשו, להם בכלל לא מגיע, כי הם עשו אותה חפיף.

ותתפלאו, אבל נתקלתי כבר בכמה נותני שרות, שסירבו לקחת טיפ, וזה למרות שהם שכירים

באותו מקום/חברה, ואמרו שזו העבודה שלהם, ותודה על ההצעה, אבל לא תודה.

אז אנשים חוצפנים יש בכל מקום, ותתקלו בהם בהרבה הקשרים, טיפים, תורים, שירות,

וכדומה, ואל תתרגשו יותר מידי. חושבים שלא מגיע לו? אל תתנו.

פורסם

פעם ישבתי עם חברים ועשינו טעות בחישוב (וגם חבר אחד קמצן לא יאומן) , חלק קמו ויצאו ואני ועוד 2 באים לקום וללכת ואז המלצרית אומרת "נהוג להשאיר 10% טיפ" בקול ציני כזה , לקחנו לה את החשבון ולא השארנו שקל.

זה באמת מביא את הסעיף.

אבל בד"כ אני משאיר טיפ כי עדיף כמה שקלים פה ושם מאשר מבטים מאנשים שכן משאירים , ואם זה מקום שאני חוזר אליו אני לא רוצה שיירקו לי באוכל ^_^

כל זאת בתנאי שהשירות הוא סביר , אם באה מלצרית שנותנת חצי צ'ייסר במקום מנה של משקה , ואז אומרת שהיא טועה ומציעה מנה נוספת ללא תשלום , ואז מגיע האחראי משמרת ואומר שאי אפשר ואפשר להגדיל את המשקה (אלכוהולי) בתשלום הרגיל (וזה לפני שידברתי על השירות והאוכל) אז ממש לא מגיע פה טיפ.

אותי מעצבן שמסתכלים על טיפ כעל דבר מובן מאליו

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

טיפ ניהיה דבר מובן מאליו וכל שמוק קטן שעושה את העבודה שלו ואפילו לא כמו שצריך,חושב שמגיע לו טיפים מפה ועד שוויץ.

טיפ מגיע לנותן שירות שעושה עבודה טובה,אם הלקוח מרוצה מהשירות ומעוניין להשאיר טיפ מה טוב,אם לא...לא.

אני לא בליין גדול בכלל,ואם כן אז בדר״כ רק פאבים שקטים,אבל בפעמים הבודדות שהייתי במועדון מוכר וגדול מאוד מירושלים נגעלתי מהדרך שבה גובים טיפ בלי להשאיר ללקוח ברירה בכלל!

מוזיקה חזקה,צפוף,3-4 ברים עמוסים באנשים שרוצים לשתות,הדרך היחידה לתקשר עם הברמנית או הברמן זה בשפת הסימנים,בירה עולה 25 שקל,הברמנית קיבלה שטר של 50,את העודף היא מחזירה בהמון מטבעות כשבכל יד היא מחזיקה בערך חצי מהסכום בכף יד פתוחה,שאתה מושיט יד לקחת את העודף היא פשוט מושיטה לך את היד ״שבחרת״ עם העודף,ואת היד השניה סוגרת בחיוך כאילו שזה בהסכמה,מסתובבת ועוברת לשתיין הבא בחסות הרעש והבלגן!WTF?!

לא מדובר על מקרה בודד אלא שיטת עבודה מגעילה.

פורסם

בפעם הבאה נופף עם שטר של מאתיים וחיוך מפתה... כשהיא/הוא יביאו את הבירה,תיתן להם את הסכום המדוייק מהעודף שהשארת מבעוד מועד בכיס הקדמי.

פורסם
אין לי ניסיון בתחום אז אני שואל כאן, לנערת ליווי, ניתנים טיפ?

כן, אם אתה מרגיש שהיחסים האלו הולכים לאנשהו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...