Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום שייתעניינו בנושא הזה.

אשמח לקבל תגובות בנושא ממכונאים וסתם אנשים סקרנים,

ראיתי ביוטיוב שאנשים (בעיקר מאמריקה) משפרים את צריכת הדלק שלהם ע"י אלקטרוליזה והכנסת התוצר אל תוך כניסת האוויר למנוע, במילים יותר פשוטות פירוק מים ע"י פלוס ומינוס לגזים היוצרים אותם הידרוג'ן ואוקסיג'ן (H2O - מיימן וחמצן) שני גזים דליקים ביותר

בניתי כזו קופסא שמפרקת מים, ואכן התוצאה הרצוייה התקבלה, אני נוסע בהונדה סיוויק 96' שאמורים לעשות איתה 11.7 ק"מ לליטר אבל אני עושה בערך 14 ק"מ לליטר ואני חושב שאפשר גם יותר אם אבנה את הקופסה קצת יותר טוב.

עכשיו השאלה שלי היא כזו, ראיתי אנשים מאמריקה שמחברים את תוצר ה"קופסא" ישירות לגשר האינג'קטורים במקום דלק, מה שבעצם מבטל את התלות בדלק.

מי לא יישמח לזה?

זה נשמע לכם הגיוני? ואם כן זה עד כדי כך פשוט?

פורסם

דיברו על נושא מימן פעמים רבות - פירוק מימן צורך יותר אנרגייה ממה שאותו מימן שמתקבל מפיק, אחרת כבר מזמן היה פרפטום מובילה. יותר חסכוני להוסיף דוושות עזר או חלון בתחתית הרכב בשיטת פלינסטונס או יותר פשוט לעבור לרכב חסכוני יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם זה לא היה בר ביצוע לא היו מעלים אנשים שהצליחו לעשות זאת סרטונים ליו טיוב, האנרגיה שאתה משקיע היא 12 וולט מהמצבר\אלטרנטור.... וכדי לא לבזבז סתם חשמל (ומים :) אני אישית חיברתי את הREM דרך מפסק שכאשר אני סתם עומד ורוצה לשמוע מוזיקה זה לא שותה לי את המצבר....

פורסם

נושא מעניין מאוד וכבר קראתי עליו בעבר, אשמח מאוד לדעת איך בנית דבר כזה? כלומר גם איך בנית וגם איך חיברת לרכב והכול.

בוא תעשה פרוייקט ותעלה תמונות והכול על מנת שכולנו נהנה מזה :-)

פורסם
אם זה לא היה בר ביצוע לא היו מעלים אנשים שהצליחו לעשות זאת סרטונים ליו טיוב, האנרגיה שאתה משקיע היא 12 וולט מהמצבר\אלטרנטור.... וכדי לא לבזבז סתם חשמל (ומים :) אני אישית חיברתי את הREM דרך מפסק שכאשר אני סתם עומד ורוצה לשמוע מוזיקה זה לא שותה לי את המצבר....

אתה מאמין לכל מה שמעלים ליוטיוב? כי אני ראיתי בנאדם הולך על מים גם ביוטיוב..

האנרגיה היא לא 12 וולט, זה המתח, מה שאתה משקיע זה זרם שנצרך מהאלטרנטור, וזה בתורו מגדיל את השדה המגנטי ויוצר עומס מכני על המנוע, בתור אחד שהתעסק עם זה הרבה ובנה המון, אבל המון אבי-טיפוס, אני יכול לתת לך טיפ קטן, מקסימום מימן מיוצר במתח של 2 וולט בין הלוחיות מתכת (בין כל לוחית לזו שלידה), זה לא רק לחבר 12 וולט וזהו, אתה יכול ככה להעלות את צריכת הדלק לך ולא להוריד, השאר מתבזבז על חום, שים את היד על הקופסה שבנית אחרי שעה של עבודה ותראה.

וכדאי שתעשה מדידה נוספת לצריכת הדלק והיא חייבת להיות באותם תנאים בדיוק, עם חיבור הקופסה ובלעדיה.

מנוע רגיל יכול ליסוע על מימן בלבד אבל בשביל לעשות את זה אתה צריך המון מימן שיאוחסן במיכל תחת לחץ (בדיוק כמו הנעה בגז) , אין סיכוי שמנוע ייצר באותו רגע את האנרגיה שהוא צריך ע"מ לפעול..

ליאור

פורסם

ליאור -

בדקתי צריכת דלק של לפני והיא עומדת על 11.8

מאידך צריכת דלק של אחרי עומדת על 14 בממוצע (פעם 13.7 פעם 12.5 ואפילו 15.8)....

m.l אני יעלה תמונות בהמשך אם כי קח בחשבון שמה שבניתי לא הטופ שבטופ, למרות שאני מתכנן לשדרג אותו ואולי גם יהיו תוצאות בהתאם....

פורסם

לא קריטי אם זה הטופ שבטופ, רק תמונות ואם אפשר הסבר מפורט, הנושא הזה מעניין אותי מאוד. ואני בטוח שגם אחרים. ראיתי כמה סרטונים וזה דיי מעניין.

לאיפה זה מתחבר לך במנוע? למצערת? סעפת? (בקיצור תן הסבר מפורט :-) :-) )

פורסם

אהלן חברים

תמונות אני יעלה בהמשך...

קודם כל אני אתן לכם הסבר מפורט

איך בעצם נוצר הבזבוז דלק??

למנוע יש חיישן שבודק את האוויר שנכנס, אם האוויר "מלוכלך" אז המנוע משליך את כמות הדלק שהייתה מיועדת לאוויר הזה דרך צינור הפליטה,

מה שאנחנו בעצם עושים זה מפרקים מים למימן וחמצן (מימן שהוא גז דליק, חמצן - מעודד בעירה) ככה הרכב מפיק יותר כוח ולא מבזבז דלק ואפילו חוסך דלק בכך שהגז מימן הוא דליק ונפיץ בפני עצמו, המנוע גם מנקה את עצמו מפני שאנחנו כאילו מכניסים מים למנוע בצורת קיטור ככה גם השמן מנוע נשאר נקי יותר לזמן ממושך יותר...

המערכת שאותה בונים היא קופסת פלסטיק אטומה עדיף שקופה שנראה את מפלס המים גם שלה אנחנו מכניסים שני מוליכים (עדיף מאלומיניום כמו למשל תבנית חד פעמית שחותכים אותה לגודל הרצוי) עדיף לבנות אותה ולהריץ אותה קודם מחוץ לאוטו ולהזהר עם סיגריות או נרות כי מדובר פה בגז מימן זה לא צחוק, אחרי שבדקנו "על יבש" שהכל עובד כמו שצריך מחברים לצמה של הרכב (אני אישית לא לקחתי פלוס קבוע אלא חיברתי אל הREM דרך מפסק, כך שאם אני רוצה לעמוד באוטו ולשמוע מוזיקה המערכת הזו לא תשתה לי את המצבר) וממלאים את הקופסה במים בסופו של דבר מה שעושים הוא מחברים את הצינורית של הגז אל כניסת האוויר למנוע, האוטו נהיה פשוט מכונית מרוץ לאחר מכן

רק שימו לב לא כל הרכבים מותאמים לעבודה כזו אינטנסיבית של המנוע לכן עדיף שתשימו לב יותר לחום המנוע ותבדקו בתדירות גבוהה יותר מים ברדיאטור.

מקווה שיעבוד לכם ואשמח לשמוע אם הצלחתם או לא

עד אז,

טוסו בבטחה :)

פורסם

אתה יודע מה זה חוק שימור האנרגיה?

מה זה פרפטאום מובילה ?

ברור לך שזה בלתי אפשרי בפיזיקה הידועה למדע כיום ?

חסכת דלק כי פסיכולוגית לחצת פחות, זה הכל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אהלן חברים

תמונות אני יעלה בהמשך...

קודם כל אני אתן לכם הסבר מפורט

איך בעצם נוצר הבזבוז דלק??

למנוע יש חיישן שבודק את האוויר שנכנס, אם האוויר "מלוכלך" אז המנוע משליך את כמות הדלק שהייתה מיועדת לאוויר הזה דרך צינור הפליטה,

מה שאנחנו בעצם עושים זה מפרקים מים למימן וחמצן (מימן שהוא גז דליק, חמצן - מעודד בעירה) ככה הרכב מפיק יותר כוח ולא מבזבז דלק ואפילו חוסך דלק בכך שהגז מימן הוא דליק ונפיץ בפני עצמו, המנוע גם מנקה את עצמו מפני שאנחנו כאילו מכניסים מים למנוע בצורת קיטור ככה גם השמן מנוע נשאר נקי יותר לזמן ממושך יותר...

המערכת שאותה בונים היא קופסת פלסטיק אטומה עדיף שקופה שנראה את מפלס המים גם שלה אנחנו מכניסים שני מוליכים (עדיף מאלומיניום כמו למשל תבנית חד פעמית שחותכים אותה לגודל הרצוי) עדיף לבנות אותה ולהריץ אותה קודם מחוץ לאוטו ולהזהר עם סיגריות או נרות כי מדובר פה בגז מימן זה לא צחוק, אחרי שבדקנו "על יבש" שהכל עובד כמו שצריך מחברים לצמה של הרכב (אני אישית לא לקחתי פלוס קבוע אלא חיברתי אל הREM דרך מפסק, כך שאם אני רוצה לעמוד באוטו ולשמוע מוזיקה המערכת הזו לא תשתה לי את המצבר) וממלאים את הקופסה במים בסופו של דבר מה שעושים הוא מחברים את הצינורית של הגז אל כניסת האוויר למנוע, האוטו נהיה פשוט מכונית מרוץ לאחר מכן

רק שימו לב לא כל הרכבים מותאמים לעבודה כזו אינטנסיבית של המנוע לכן עדיף שתשימו לב יותר לחום המנוע ותבדקו בתדירות גבוהה יותר מים ברדיאטור.

מקווה שיעבוד לכם ואשמח לשמוע אם הצלחתם או לא

עד אז,

טוסו בבטחה :)

עד התגובה הזו עוד ניסיתי להסביר לך איך עובד אלטרנטור ומה העומס שהוא מפעיל על המנוע ולמה זה לא אפשרי ברמות שאתה מתאר.

אבל אחרי התגובה הזו אני מבין שאתה פשוט לא יודע מה אתה עושה וקצת משלה את עצמך עם התוצאות..

אתה מדבר על 20-25% חיסכון בדלק ורכב שהופך למכונית מירוץ.. פששש, ואת כל זה גילית ביוטיוב ויצרני הרכב עדיין לא יודעים?? ענק!!!

אתה מתרגם דברים ששמעת ביוטיוב ולא באמת מבין אותם..

מנוע לא "משליך" שום דלק לצינור הפליטה, יש דלק שלא נשרף כראוי, למנוע מודרני יש חיישן כמות אויר בדיוק בשביל לדעת כמה דלק להזרים ע"מ לייצר תערובת הכי קרובה לאופטימלית, יצרני רכב משקיעים מיליוני דולרים כדי לשפר ולנצל את הדלק כראוי ואתה הצלחת להתעלות עליהם בעזרת קופסת פלסטיק וחמגשית טבולה במים, לא רוצה לנפץ לך את האשליה אבל אתה גורם יותר נזק מתועלת למנוע שלך ולאלטרנטור במיוחד, כמה זרם אתה צורך? איזה אלקטרוליט הוספת למים ע"מ לשפר את המוליכות,? וחייב להוסיף אחרת אתה צורך זרם כפול ביחס לייצור המימן ממים רגילים...אתה מבין שכל יצרן רכב היה קונה ממך את הרעיון במיליונים אם הוא היה עובד כמו שאתה מתאר..???

ושוב, אני לא אומר שלא אפשרי להוסיף מימן לאויר הנכנס למנוע, אבל לא תצליח לייצר כמות מספקת ע"מ לשפר ברמות האלו שאתה מתאר.. אני מכיר את ההתלהבות הזו וגם לי היה אותה כשהתחלתי להתעסק עם זה, ואני עוד בניתי מערכות עם חלקים מותאמים בחיתוך לייזר מכל מיני מתכות אקזוטיות , אלומיניום , נרוסטה, כל מה שאתה יכול לחשוב עליו, חשמל ואלקטרוניקה זה הפרנסה שלי ב-15 שנים אחרונות, ומה שאתה מתאר לא אפשרי בוודאות!!

אני עדיין משתעשע בכל מיני וריאציות ומכיר כמעט את כל הסרטונים שקיימים בנושא, ואני יכול לצלם סרטון בעצמי של מנוע שעובד עם זה, אתה יכול באמת לדעת אם אני חוסך או מבזבז דלק?

"לא כל הרכבים מותאמים לעבודה כזו אינטנסיבית של המנוע".. בוא שים את הרכב שלך על דינמומטר עם המערכת עובדת ובלעדיה ותראה לנו הבדל כזה עצום בעבודת המנוע.. מעניין שאף אחד עוד לא הצליח באמת להוכיח את זה..

כמה זמן בכלל אתה נוסע ככה?

שורה תחתונה, אין אחד בפורום שלא יהיה מוכן לשלם לך עכשיו 1000 ש"ח אם אתה יכול להבטיח חיסכון כזה בדלק ואני הראשון!! לא צריך שייסע יותר מהר.. מעוניין?

נ.ב

אל תיקח את הדברים אישית נגדך, לא זו הכוונה!

פורסם

אוקיי אני מבין מה שאתה אומר ליאור, ונכון זה באמת נראה כאילו אני "רוצח" את האלטרנטור, זרם לא יצא לי לבדוק אבל אני אבדוק עכשיו כשאתה באמת מעלה את הנושא

תחפש על STANLY MEYER הוא הבן אדם שייצר מכונית שנוסעת על מים בשנת 75' יום לאחר שמכר את הרעיונות שלטו לממשל הוא הורעל.... כי לממשלות יש אינטרס להמשיך לגבות מאיתנו מיסים על הדלק שזה קצת מקומם (בטח תסכים איתי על זה)

אליבבה - מה זה פרפטאום מובילה? ואיך בדיוק חוק שימור האנרגיה לא מתקיים כאן??

פורסם

את סיפורי הקונספירציות גם אני מכיר , שמעתי וקראתי, וברור לכולם שכל עוד יש נפט שאפשר להרויח ממנו המון, להתעשר ולשלוט, אף אחד לא באמת מעוניין למצוא פתרון אחר אמיתי, אני יודע גם על מהנדס/מדען שאמור היום להיות בן 70-75 אם הוא עוד חי בכלל שמצא דרך להאיץ את תהליך הרקבון של זבל ולייצר ממנו סוג של נפט שניתן לזקק ולהפוך לדלק מעין דרך קיצור למיליוני שנים שלוקח לנפט להיווצר.. שמעת על זה? אני מניח שלא ולא רק אתה..

אם היו משקיעים את המשאבים הנכונים בייצור סוללות שיחזיקו יותר זמן ב-30 שנה (קצת יותר אולי) שעברו מאז המצאת המכונית החשמלית הראשונה, כולנו היינו נוסעים במכוניות חשמליות, שגם להן דרך אגב יש לא מעט חסרונות.

אתה אכן רוצח את האלטרנטור שלך ומקצר את חייו במידה ואתה צורך ממנו המון זרם, שאתה לא באמת יכול לדעת ללא מדידה כמה זרם המתקן צורך..

זה שהמתקן מוציא בועות והן גם מתפוצצות זה אחלה :) וזה כיף בשביל הניסוי, אבל העומס המכני שהאלטרנטור יוצר יגרום לכך שתאלץ ללחוץ חזק יותר על דוושת הדלק ע"מ להגיע לסל"ד ולמהירות שאתה רוצה , מה שיגרום לבזבוז דלק ולא לחיסכון..

רוצה להוריד את הזרם? תוסיף חצי כפית סודה לשתיה למים שאתה מכניס ותערבב..

אם אין לך מד זרם לא תוכל לדעת במדוייק את כמות הזרם אבל אחרי הרבה ניסיונות אני יכול כבר לדעת ע"י הכנסת הצינורית לכוס מים ולפי קצב הבועות אם הגזמתי בסודה לשתיה :)

לפני שאתה הורס לך את האלטרנטור במקרה הטוב או גורם נזק אחר במקרה הפחות טוב (הדבר הזה עלול להתפוצץ בזמן עבודה) תשיג לך מד זרם ישר ותמדוד את העומס על האלטרנטור..

רוצה להמשיך להתעסק בזה? בכיף, אחרי אינספור נסיונות אני יכול לתת לך עוד הרבה טיפים, אני סה"כ מנסה לצנן את ההתלהבות שלך לפני שתגרום נזק למנוע.. הטיפ הכי גדול, אל תצפה לחיסכון של 50% כמו שרואים בסרטונים.. אם תגיע ל-10% זה יהיה מצויין..

יום טוב

ליאור

פורסם
אבל העומס המכני שהאלטרנטור יוצר יגרום לכך שתאלץ ללחוץ חזק יותר על דוושת הדלק ע"מ להגיע לסל"ד ולמהירות שאתה רוצה

את האמת ליאור ועם יד על הלב, בלי שום קשר ל"קופסא" הזו- עוד לא הכרתי רכב כ"כ רגיש כמו ההונדה ואני בכלל פוחד ללחוץ על הגז כי האוטו הזה טס.....תבין אני עברתי להונדה אחרי שהיה לי שרייד שנת 93 אז הרגשתי כאילו אני נוהג בלקסוס.... ואני אמדוד את הזרם יותר מאוחר עם FLUKE...

• תוכן חדש...