Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי ממליץ לך על המגאן אם השיקול הוא יחס מחיר לשנתון, עולה על האבאו בכל קטגוריה, והפער בין המחירים שהרכבים נסחרים הוא לא גדול.

פורסם

אבא של חברה שלי קנה לה אבאו 2006 עם 70K ק"מ, לפני זה היתה לה אטוס עתיקה.

לאחר שהרכב עבר יישור קו, בחודש הראשון נסרפו לה 2 נורות. אחת מהן נדרפה חודש לאחר מכן.

הרכב עבר 3 פעמים טיימינג ב2 מוסכים מורשים שונים בחודש אחד.

את הכסף שהלך לטיפולים הוא יכל לקחת ולקנות רכב הרבה יותר טוב ואמין.

איכות ההרכבה בתוך הרכב מחורבנת, וכל חודש צץ רעש חדש שלא ברור ממה הוא נובע.

אני כבר מזמן אומר לו שימכור את הרכב כי הוא ימשיך להשקיע עליו וחבל, אבל הוא..."השקעתי כ"כ הרבה, נראה לך שאמכור עכשיו? הרכב 2006, בובה", נראה כמה זמן הוא ימשיך להגיד את זה, וזה אחרי שאני חופר לו שהרכב אנטי בטיחותי.

נכון שנשמע מפתה שנתון גבוה יחסית במחיר מצחיק, אבל תבין לבד למה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

סתם מסקרנות... למה שרכב יעבור 3 פעמים טיימינג בחודש אחד ? לא ממש הבנתי מה קרה שם :/

כמו שזה נראה כרגע אני כנראה אחסוך עוד קצת ואחפש פוקוס שמורה... לגבי קסרות/מגאן, שקלתי בעבר,

ולאחר מחקר פוסטים קודמיםהחלטתי להתרחק מהאופציה הצרפתית.

הבעיה היחידה עם הפוקוס היא צריכת הדלק (לא חסכונית). אבל עושה רושם שאפשר למצוא משהו יפה בסביבות ה 20-25.

פורסם

הייתי באותה דילמה אחרי שגנבו לאשתי מאזדה 323 יפהפיה. לא רציתי להשקיע יותר מדי (סה"כ הרכב עושה כ60 ק"מ בשבוע)

קניתי לה פוקוס 2004 יד שניה ממישהו שאני מכיר אישית ובגלל הק"מ הגבוה (300 אלף עם מנוע וגיר חדשים) שילמתי עליה 16 וחצי אלף שקל עם טסט לשנה

הרכב בטיחותי , נוסע כמו פנתר ואשתי מרוצה עד הגג.

ממליץ בחום.

צריכת הדלק אגב, בתוך העיר היא 1-9 ממוצע.בדוק.

חבר,אתה חופר

פורסם

כמו שזה נראה כרגע אני כנראה אחסוך עוד קצת ואחפש פוקוס שמורה... לגבי קסרות/מגאן, שקלתי בעבר,

ולאחר מחקר פוסטים קודמיםהחלטתי להתרחק מהאופציה הצרפתית.

קסארה ומגאן זה לא אותו אוטו. לא מאותו מפעל. לא באותה דרגת הרכבה\איכות חומרים.

בדיוק כמו שהאקסנט היא בחירה קוריאנית הגיונית ושברולט אביאו לא כ"כ :roll:

פורסם

שורה תחתונה.

מנסיון של כמה אביאו 4-5 דלתות שיש לנו בעבודה ומשמשות רכב למשימות יומיומיות. הרכב לא בטוח, פשוט מאד מאד, פלסטיקה של קינדר מבחינת תחושה. האביאו גם ידועה בבלמים החלשים שבה.

לזכותה יאמר שלפחות אצלנו הרכבים מראים יופי של אמינות, ואילו רכבים שכל נהג מזדמן קורע אותם. אין רשרושים ושברים גם במכוניות של 120 אק"מ. המזגן מקפיא.

שוב, בהנחה שמדובר על מחיר זול מאד, ושנתון סביר, ואם אין לך ציפיות אלא לכלי תחבורה זול ובסיסי שיוביל מנקודה א-ב ויבלה את רוב חייו בעיר, אני לא חושב שהרכב אינו מתקבל על הדעת. לקנות אחד כזה מטופל היטב, ליישר קו עם טיפול טוב וצמיגים חדשים וטובים, ו....להתפלל שלא תעשה חלילה תאונות (אם כי אף אחד לא מבטיח שתצא בלי פגע מתאונה גם אם יש לך ב.מ.וו).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בואו נדייק.

שברולט אוואו סדאן קיבלה כוכב וחצי מתוך חמישה, שברולט אוואו האצ'בק קיבלה 3 כוכבים מתוך חמישה.

גרסת ההאצ'בק קיבלה את אותו הדירוג שקיבלו פג'ו 306, סיטרואן קסארה, סוזוקי אלטו

פורסם
בואו נדייק.

שברולט אוואו סדאן קיבלה כוכב וחצי מתוך חמישה, שברולט אוואו האצ'בק קיבלה 3 כוכבים מתוך חמישה.

גרסת ההאצ'בק קיבלה את אותו הדירוג שקיבלו פג'ו 306, סיטרואן קסארה, סוזוקי אלטו

שכחת רק לדייק עד הסוף ולציין שה 306 והקסארה תוכננו באמצע שנות ה-90 בעוד כאן אנחנו עוסקים ברכב שיוצר כעשור לאחר מכן.

וזה אכן מה שהרכב הזה - רכב מיושן שמרגיש ונוסע כמו רכב מעשור אחד קודם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
דייהו בתחפושת של שברולט... תבין לבד:wink:

ראשית, אני חושב שהחזרה הזאת על המנטרה של "דייהו בתחפושת" נעדרת אמת בסיסית ומעידה על חוסר בקיאות בתעשיית הרכב העולמית. GM לא סתם השתלטה על דייהו, היא קנתה אותה והפכה אותה לחלק ממנה,

תוך החלת כל שיטות העבודה והסטנדרטים הנהוגים אצלה.

מלבד זאת, דייהו זכורות לי כמכוניות עם גימור שאולי פחות ממושלם, אך בעלות עמידות ואמינות מעולה.

דייהו נובירה, למשל, שאקזמפלרים רבים שלה כבר עברו את ה-200,000 ק"מ עדיין מפגינה נוכחות מכובדת על כבישי ארצנו.

לגבי השנתון הגבוה,

שנתון גבוה הוא תמיד יתרון, במיוחד בתנאים הקשים שיש בארץ,

הן מבחינת האקלים (חלקי גומי ייטו להתייבש ולהיסדק, מה שיביא לפעולה לקויה של הרכב עד כדי תקלות יקרות לתיקון)

והן מבחינת התשתית (כבישים קשים ומגוון סגנונות נהיגה שנדרשים מהנהג בכל יום אשר מביאים לבלאי מואץ).

האבאו כשלעצמה מהשנתונים המוקדמים (2005-2006) אינה מצטיינת ביחס למתחרותיה לקטגוריה בשום תחום,

אך כרכב משומש (ואמין) בתקציב מוגבל של עד 20,000 ש"ח היא מהווה אופציה ראויה שצריך לשקול.

גיא משברולט

פורסם

daewoo-kalos-01.jpg

זאת דייהו קאלוס. מזכיר לך משהו?

בכל מקרה זה תמיד היה יצרן נחות יותר מאחיו הקוריאנים קיה ויונדאי.

בכל פעם שהם מוציאים רכב, הוא תמיד נחות מהמתחרים ותמיד זולל יותר דלק. גם לא היית רואה כ"כ הרבה כאלה אם לא היו דוחפים אותם לליסינג בכמויות היסטריות ואח"כ מוכרים במחירי זנות לשוק הפרטי, שם המחירון מתרסק עוד יותר.

בלי קשר - אם הבחירה היא בין רכב משנות ה-90 ובין האביאו, אני בוחר באביאו.

פורסם
ראשית, אני חושב שהחזרה הזאת על המנטרה של "דייהו בתחפושת" נעדרת אמת בסיסית ומעידה על חוסר בקיאות בתעשיית הרכב העולמית. GM לא סתם השתלטה על דייהו, היא קנתה אותה והפכה אותה לחלק ממנה,

תוך החלת כל שיטות העבודה והסטנדרטים הנהוגים אצלה.

מלבד זאת, דייהו זכורות לי כמכוניות עם גימור שאולי פחות ממושלם, אך בעלות עמידות ואמינות מעולה.

דייהו נובירה, למשל, שאקזמפלרים רבים שלה כבר עברו את ה-200,000 ק"מ עדיין מפגינה נוכחות מכובדת על כבישי ארצנו.

לגבי השנתון הגבוה,

שנתון גבוה הוא תמיד יתרון, במיוחד בתנאים הקשים שיש בארץ,

הן מבחינת האקלים (חלקי גומי ייטו להתייבש ולהיסדק, מה שיביא לפעולה לקויה של הרכב עד כדי תקלות יקרות לתיקון)

והן מבחינת התשתית (כבישים קשים ומגוון סגנונות נהיגה שנדרשים מהנהג בכל יום אשר מביאים לבלאי מואץ).

האבאו כשלעצמה מהשנתונים המוקדמים (2005-2006) אינה מצטיינת ביחס למתחרותיה לקטגוריה בשום תחום,

אך כרכב משומש (ואמין) בתקציב מוגבל של עד 20,000 ש"ח היא מהווה אופציה ראויה שצריך לשקול.

גיא משברולט

רגע, אז לשברלוט אבאו אין שום קשר לדייהו קלוס?

פורסם
שכחת רק לדייק עד הסוף ולציין שה 306 והקסארה תוכננו באמצע שנות ה-90 בעוד כאן אנחנו עוסקים ברכב שיוצר כעשור לאחר מכן.

וזה אכן מה שהרכב הזה - רכב מיושן שמרגיש ונוסע כמו רכב מעשור אחד קודם.

בסדר אז מה לגבי פיאט פנדה, שעדיין נמכרת פה כחדשה, או אלפא 147 ?

אני לא אוהד של המותג, אבל בעיני הרכב לא נורא כפי שעושים ממנו.

אני חושב שיש עליהם מסויים על המותג הזה וזה לא תמיד בצדק.

בכל מקרה, מכיוון שהרכב נסחר במחירים של 306 וקסארה מהשנים האחרונות שלהן, ההשוואה ראויה.

פורסם

בדוק כאן.

בטבלה מימין מפורטים כל שמותיו של האבירו ברחבי העולם - מדייהו דרך סוזוקי ועד פונטיאק

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...