Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום יצרתי קשר עם אחד שמעוניין למכור סובארו ליאונה 83 ("פשע").

כהגדרתו, הרכב יד שלישית. עבר 190K ק"מ. ישנו טסט ל-3 חודשים. מנוע 1600 (עבר "השתלה" אצל הבעלים הקודמים)

אשמח לקבל ממי שמבין "טיפים" בנוגע לדברים שניתן לבדוק בפן המכאני בו במקום.

עד עכשיו עשיתי רשימה חלקית (שמיד אפרסם אותה) של דברים שאני אבדוק בו-במקום.

בדיקה חיצונית

1) חלודה (היכן להתמקד? האם ישנם מקומות שהם "ממארים"? ובכך עדיף שלא להתקרב לרכב?)

2) מצב תקינות החגורות. (במידה ולא יהיו האם ניתן להתקין חגורות במושב האחורי? - זה פן שדי ישפיע על הרכישה)

3) מצב הצמיגים (למרות שאני אחליף אותם מיד אחרי הרכישה. לא אכפת לי איך הם נראים)

4) המצב של תא הנוסעים - הזנחה באיזור זה משמעותה האופי של הבעלים.

5) מנעולים תקינים מחוץ ובפנים הרכב.

- במידה וישנה חלודה, אבל בפינות שוליות ברכב - האם "שווה" בכלל להשקיע בתיקון אצל פחח?. כי ממה שאני יודע - הסובארו האלה לא מחלידות כמו אלפא 33 אבל לא חסר להן בתחום הזה.

חלק מכאני:

6) התאמת מס' שלדה ומנוע למצוין ברישיון הרכב. (היכן ניתן למצוא את שני המספרים הנ"ל?)

7) בדיקה שתאמת האם נפח המנוע ברכב תואם את המצוין ברישיון הרכב (מישהו יודע את המספר המדויק? הרי זה אף פעם לא בדיוק "1600 סמ"ק".

8 ) מצב הבלמים (למרות שגם אותם אני אחליף במידה ואקנה את הרכב).

9) מצב הגיר (הרכב אוטומטי) - האם הגירים של סובארו עושים בעיות כלשהם אחרי 21 שנה על הכביש?

----

- (בחלק הזה אני אשמח לקבל טיפים או עוד דברים שאפשר לבדוק בו במקום לפני שאני אקח אותו למוסך. חבל לי לזרוק כסף על רכב שסובל מהזנחה מכאנית.

- כמו כן אשמח לקבל שמות של מוסך/ים באיזור ת"א שיוכלו לבדוק את הרכב באופן שאיננו "חאפרי" ובסכום שלא "יקרע" לי את הכיס.

- היכן ניתן לבדוק האם הרכב לא משועבד או שחייב אגרות למינהם שיכולים להעיב עלי במידה וארכוש אותה?

בקצרה, אשמח לקבל כל טיפ שימנע ממני ליפול בפח.

כבר ישבתי באופן מסודר עם אבא שלי על ההוצאות. הוא לא התלהב אבל הבין את הצורך שלי ברכב לשנה הבאה. גם אם זה אומר לנהוג על נבלה. :wink:

תודה מראש לכל מי שיעזור ויענה :!:

(במידה וחלק מכם יגיד "מה אתה צריך רכב? רק לפני שבועים הוצאת רישיון!" - נא להמנע ממילים אלה. אני מעדיף לרכוש את הרכב עכשיו ולעשות את "יישור הקו" לאט לאט בלי לחץ של זמן. אבא שלי גם תומך בדעה הזו. תודה)

פורסם

כל מה שאני יכול לעזור זה בלהגיד, כמו כל סובארו, למטה, כנפיים קדמיות, נוטות "להתעופף" מן השלדה, זה אומר, אוכלות חלודה עם השנים ומתפוררות.

וכמו כל רכב, גומיות חלונות, מתייבש, מחליד.

ויש לי שאלה:

מה התקציב שלך ?

ולאיזה מטרה אתה צריך את הרכב ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
ויש לי שאלה:

מה התקציב שלך ?

ולאיזה מטרה אתה צריך את הרכב ?

תודה.

לגבי הקדמיות אני מכיר את התופעה. לגבי הגומיות - גם כן.

התקציב? 6000 עם סטייה ל7000 ש"ח בשנה (לא כולל הוצאות דלק)

אני צריך רכב אמין, שיכול לחיות על מי ברז. ממש לא אכפת לי כמה הוא עושה 0-100 או כמה כ"ס יש לו.

אני פשוט מסיים ללמוד בשעות מטורפות, לא 13:00 או 14:00 כמו שנהוג בבתי ספר רגילים. אלה לא השעות האידאליות לתפוס אוטובוס - כי עד שאני מגיע מגיע הבייתה אני צריך לחשוב כבר על יום המחרת).

פורסם

עם הסכום הזה, הייתי שואף לג'סטי 86 או 87

רכב עדיף בהרבה על הפשע לפי דעתי ונסיוני האישי.

מה אתה אומר ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לדעתי תקנה את הסובארו, רכב אמין בדר"כ (לפחות הדיאל החדשות יותר).

ויפאני זה תמיד טוב. לך עליו ושיהיה בהצלחה.

אי אפשר לקנות רכב מיושן ולצפות ליותר מדיי.

רכב שיגיע מנקודה א' לנקודה ב' מבלי להתפרק בדרך - לזה אתה צריך לשאוף ולצערי רק את זה אתה תוכל להשיג.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

לאמא שלי יש סובארו ליאונה GL שנת 91 מנוע 1600 אני יודע שהיא יחסית חדשה למה שאתה שאלת אבל אני יכול לומר לך את הבעיות שיש לה, בתא המטען מתחת לשטיחים יש חלודה , כמו שאמרו לפני הגומיות מסביב לחלונות מתיבשות ונקרעות...במנוע עצמו אני יודע שהוא אמין מאוד...מתקלקל פעם ב..והחלקים זולים מאוד...

אני במקומך היית קונה את הרכב..אני מאוד אוהב אותו...והנסיעה בו חלקה מאוד..

אבל לפני הקנייה תבדוק את הציריה של ההגה ואת הבלמים.. :lol::lol::lol: בהצלחה

אין כמו סובארו !!!

• תוכן חדש...