Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ - פיג'ו 206 X-Line,1400 אוט'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל המשכימים,

רציתי להיוועץ עמכם בנוגע לרכב מסוג פיג'ו 206 שמצאתי. הרכב יד ראשונה עם 46,000 ק''מ, אוט' (לדאבוני), רמת גימור X-LINE. הרכב קוסמטית במצב לא הכי טוב שיש מבחוץ-כולל שפשופים מכות קלות בכל מיני מקומות (כולל 2 פגיעות פח במכסה מנוע).

המוכרת ביקשה 36,000 ש"ח וטוענת שלפי מחירון יד 2 המחיר הנו 37,500. סיכמתי איתה על 30,500. הרכב קרץ לי עקב הק"מ הנמוך. לרכב יש צמיגים די חדשים, מצבר חדש. טיפול וטסט צריך לעשות בחודש ספטמבר. טיימינג נעשה לפני שנתיים בערך (לא סיפור רציני). יש לציין שהרכב עבר בדיקה דרך טויוטה עקב טרייד-אין שהמוכר רצה לבצע והבדיקה יצאה תקינה, לכן ככה"נ אוותר על הבדיקה לאחר שאראה את טופס הבדיקה ושבאמת הכל תקין. יש לציין שהרכב בלי אזעקה וקודן ולא כולל שום תוספות.

כמה שאלות לי אליכם:

1) כשחישבתי את מחיר המחירון של הרכב דרך יצחק לוי (לא באמת מחשיבים את יד 2) יצא לי- 30,500. משום מה המחיר לא חושב לי כאוטומט ורשום לי שאני צריך להוסיף 11% מידני לאוטומט (לא ברור לי למה המחירון לא מחשב ישר לאוטומט, אבל ניחא), חישבתי ויצא לי 33,855 ויחד עם השקלול יצא לי 36,855. כאמור, המחיר שנסגר הוא 30,500. האם לדעתכם הגיוני לתת סכום כזה עבור הרכב בהתחשב שהשוק שלו ברצפה (ואני עוקב כבר כמה חודשים טובים), ומספר מכות קלות/שפשופים די גדול ובלי שום מערכת מיגון ברכב.

2) האם ניתן להסתמך על הבדיקה שנעשתה דרך טויוטה לפני כשבועיים? ולמה חשוב לשים לב למה שיצא בבדיקה ברכב מסוג זה.

3) עוד משהו שאני צריך לשים לב אליו לפני הקנייה?

תודה רבה והמשך יום טוב.

פורסם

אני מניחה שהתכוונת לפיג'ו 206 אוטומט, מודל 2006

המחירון הוא 35.500 ש"ח.

כך שהפחתה של 5000 ש"ח זו הנחה סבירה יחסית למצבו הטכני הטוב לכאורה של הרכב והקילומטראז' הנמוך.

אני אישית פחות מחבבת את הגיר האוטומטי של ה206, מה שמוביל לעניין הבדיקה העצמאית - רצוי שתעשה כזו ותיווכח כמה שנות/חודשי חסד נותרו לגיר, ואז תיקח החלטה.

ענת

אוויס

פורסם
אני מניחה שהתכוונת לפיג'ו 206 אוטומט, מודל 2006

המחירון הוא 35.500 ש"ח.

כך שהפחתה של 5000 ש"ח זו הנחה סבירה יחסית למצבו הטכני הטוב לכאורה של הרכב והקילומטראז' הנמוך.

אני אישית פחות מחבבת את הגיר האוטומטי של ה206, מה שמוביל לעניין הבדיקה העצמאית - רצוי שתעשה כזו ותיווכח כמה שנות/חודשי חסד נותרו לגיר, ואז תיקח החלטה.

ענת

אוויס

נכון, שנת 2006

הרכב עבר 45,000 ק''מ שזה הרבה מתחת לממוצע השנתי, אז אני מעריך שנשאר לגיר עוד הרבה שנים.

לגבי המחירון: הייתי בטוח שאין הבדל רציני בין יד 2 ליצחק לוי אבל שמתי לב שהמחיר ביצחק לוי לאחר הוספה של 11% על אוטומט=33,855. עם שקלול ק''מ=36,855. ככה שההבדל בין המחירונים די רציני לרכב הזה.

פורסם

הרכב עבר 45,000 ק''מ שזה הרבה מתחת לממוצע השנתי, אז אני מעריך שנשאר לגיר עוד הרבה שנים.

הערכה לא מדוייקת. הגירים האלה הרבה יותר בריאים כשנוסעים בהם בנסיעה רציפה ובינעירונית, והחיים שלהם מתקצרים מאוד בנסיעות קצרות ועירוניות איטיות, כך שק"מ נמוך זה לאו דוקא יתרון. אם אין לך מניעה לגיר ידני, עדיף להמשיך לחפש ידני. אם בכל זאת אוטומט, אז עדיף כזה שמשודך למנוע 1600, ולא 1400.

ואם בכל זאת תרצה לבדוק את האקזמפלר שמצאת, אז בדיקה במכון גירים תיתן אינפורמציה טובה בהרבה לגבי הגיר מאשר בדיקה רגילה (שלדעתי אין ממש סיבה לעשות במצב הנוכחי של הדברים).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
הערכה לא מדוייקת. הגירים האלה הרבה יותר בריאים כשנוסעים בהם בנסיעה רציפה ובינעירונית, והחיים שלהם מתקצרים מאוד בנסיעות קצרות ועירוניות איטיות, כך שק"מ נמוך זה לאו דוקא יתרון. אם אין לך מניעה לגיר ידני, עדיף להמשיך לחפש ידני. אם בכל זאת אוטומט, אז עדיף כזה שמשודך למנוע 1600, ולא 1400.

ואם בכל זאת תרצה לבדוק את האקזמפלר שמצאת, אז בדיקה במכון גירים תיתן אינפורמציה טובה בהרבה לגבי הגיר מאשר בדיקה רגילה (שלדעתי אין ממש סיבה לעשות במצב הנוכחי של הדברים).

נהגתי על הרבה רכבים כיוון שעבדתי באחת מהחברות השכרה/ליסינג בארץ ומאד אהבתי את הנוחות של הרכבים הצרפתיים (שעד לפני שנהגתי עליהם היה לי את אותן סטיגמות בנוגע לרכבים צרפתיים).

העסקה נפלה בסופו של דבר בשל חוסר רצון של המוכר להתפשר עוד קצת. עשיתי נסיעה על הרכב והוא רעד לי טיפה בתחילת הנסיעה, מה שגם יצא היה קצת ליקויים (לגיטימי, לא?) בבדיקה של טויוטה כמו: רעשים מהמנוע, שסתומים. את מערכת הבלמים היה רשום שצריך לבדוק (לא מבצעים זאת בבדיקה?).

כמה את היית משלמת על רכב כזה?

השוק באמת במצב גרוע והלוואי שאמצא 1600 ידנית עם ק''מ נמוך אבל זה פשוט לא קורה בינתיים.

פורסם

כמה את היית משלמת על רכב כזה?

אפס שקלים. לא מוציאה כסף על 206 אוטומטית :)

אבל באופן כללי, המחיר שסיכמת עליו נשמע לי בסדר גמור.

כמו שניתן לראות מהחתימה שלי, לא צריך לשכנע אותי בדבר נוחות של רכבים צרפתיים, אז אני לא מתווכחת בכלל עם הבחירה שלך, רק עם הבחירה באוטומט ועוד להוסיף חטא על פשע- עם מנוע 1400. קשה לחוות דיעה על הבדיקה בלי לראות את כל הפרטים שבטופס, אבל אם לא התחברת לרכב אז זה לא רלוונטי בכל מקרה.

אגב, גם 1400 ידני זה אחלה :wink:

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אפס שקלים. לא מוציאה כסף על 206 אוטומטית :)

אבל באופן כללי, המחיר שסיכמת עליו נשמע לי בסדר גמור.

כמו שניתן לראות מהחתימה שלי, לא צריך לשכנע אותי בדבר נוחות של רכבים צרפתיים, אז אני לא מתווכחת בכלל עם הבחירה שלך, רק עם הבחירה באוטומט ועוד להוסיף חטא על פשע- עם מנוע 1400. קשה לחוות דיעה על הבדיקה בלי לראות את כל הפרטים שבטופס, אבל אם לא התחברת לרכב אז זה לא רלוונטי בכל מקרה.

אגב, גם 1400 ידני זה אחלה :wink:

אקווה שאמצא אחת שמורה.. 1600 ידני. האמת שגם ה-1400 אוטומט הפתיעה אותי יחסית לטובה.

מה שכן ההיצע של ה-206 הרבה יותר גדול משל פולו למשל.

פורסם

הי.

נראה לי אתה יכול למצוא עסקה יותר טובה, פגיעות במכסה מנוע ?

מה גורם לזה,

בתור אחד שמנסה למכור רכב דומה רק חדש יותר, המחירון חלש ואתה תמצא עסקה טובה יותר.

בהצלחה.

איך שהזמן טס.

:-D אלפא רומיאו 146 1996

פיגו 206 2007

פורד פוקוס 2012

פורסם
הי.

נראה לי אתה יכול למצוא עסקה יותר טובה, פגיעות במכסה מנוע ?

מה גורם לזה,

בתור אחד שמנסה למכור רכב דומה רק חדש יותר, המחירון חלש ואתה תמצא עסקה טובה יותר.

בהצלחה.

מין פגיעה עמוקה כזו על המכסה מנוע שלא ניתן/לא כדאי לתקן, לפי מיטב הבנתי.

שמתי לב שהמחירון שלהן חלש בהשוואה לפולו כמו שאמרתי.

אם אני אגיד לך שהעסקה נפלה על 500 ש''ח, תאמין? כיוון שהמוכרת לא רצתה להתפשר קצת עקב הליקויים. ההפסד כולו שלה בסופו של דבר. כשעזבתי היא אמרה שהיא הייתה נותנת כבר לטרייד-אין שהציע לה 28,000. לך תבין אנשים היום.

פורסם

צודק.

עשיתי אותה טעות

סירבתי לפני חודש למחיר מסויים 5K מתחת למחירון.

עכשיו השלמתי שהמכירה תעשה במחיר של הקונה.

שלא תבין אותי, הרכב בסדר אין תקלות, פשוט רציתי רכב יותר גדול לפינוק,

שוק יד שניה של הקונים היום, המוכרים חייבים להתפקח.

בהצלחה,

איך שהזמן טס.

:-D אלפא רומיאו 146 1996

פיגו 206 2007

פורד פוקוס 2012

• תוכן חדש...