Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

ברצוני לשאול שאלה כללית בעניין:

אני יודע שכאשר רצועת הטיימינג ממוקמת נכון על פי הסימונים בוכנה 1 ו-4 ממוקמות בנקודה מתה עליונה. מה שמעניין אותי לדעת איזה מהבוכנות נימצאת במצב של עבודה (דחיסה) ואיזה מהם במצב של פליטה?

תודה.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שמדובר בדבר סטנדרטי לכל הרכבים. יכול להיות שגם בכלל יהיה סדר הצתה שונה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני חושב אבל לא בטוח שבכל הרכבים כאשר הטיימינג מדוייק בוכנות 1 ו-4 יהיו למעלה. השאלה על איזה מהלך בוכנה נמצא כל אחד מהם? אני יכול לבדוק זאת ע"י לחץ אויר קל לשני הצלינדרים הנ"ל ואז פשוט לראות באיזה מהם יש בריחה לכיוון האגזוז אבל אשמח אם מישהו ייתן לי תשובה חד משמעית לעיניין.

פורסם

דרך השסתומים, הבוכנה שבה שסתום\שסתומי פליטה פתוח\פתוחים היא במצב פליטה, והבוכנה שבה כל השסתומים סגורים היא במצב דחיסה, או עם יותר חוש דרך המצתים לאחר פרוקם.

פורסם
דרך השסתומים, הבוכנה שבה שסתום\שסתומי פליטה פתוח\פתוחים היא במצב פליטה, והבוכנה שבה כל השסתומים סגורים היא במצב דחיסה, או עם יותר חוש דרך המצתים לאחר פרוקם.

תודה רבה על התגובה יוסי, ברגע שמיכסה שסתומים בחוץ בהחלט לא תהיה בעייה לאבחן זאת אבל לא על מצב שכזה דיברתי. אני מיתכוון למצב בו המיכסה סגור. לדוגמא רכב שבו ניקרע טיימינג ואין מיפגש שסתומים בוכנות וגם אין לי סימוני יצרן על הפולים, אז להביא את הבוכנות הנ"ל לנקודה מתה עליונה אני יודע בלי בעיה אבל באיזה מהלך בוכנה צריך להיות כל אחד מהבוכנות האלה על מנת להניח את הטיימינג נכון? בוכנה 1 על דחיסה ו-4 פליטה או הפוך?

פורסם
תודה רבה על התגובה יוסי, ברגע שמיכסה שסתומים בחוץ בהחלט לא תהיה בעייה לאבחן זאת אבל לא על מצב שכזה דיברתי. אני מיתכוון למצב בו המיכסה סגור. לדוגמא רכב שבו ניקרע טיימינג ואין מיפגש שסתומים בוכנות וגם אין לי סימוני יצרן על הפולים, אז להביא את הבוכנות הנ"ל לנקודה מתה עליונה אני יודע בלי בעיה אבל באיזה מהלך בוכנה צריך להיות כל אחד מהבוכנות האלה על מנת להניח את הטיימינג נכון? בוכנה 1 על דחיסה ו-4 פליטה או הפוך?

אתה חייב להניח את הטיימינג על פי סימני יצרן הרכב ו"פ הוראותיו.

אם אין סימני יצרן, אם אין אז חייב להיות נעילות טיימינג ובמקרה זה בטוח שיהיה מפגש שסתום בוכנה.

פורסם

אני מניח שיש נקודות שאמורות להשתלב גם בגל הזיזים וגם בגל הארכובה, בכל מקרה יש הוראות יצרן כיצד לבצע זאת, ולא כדאי להסתבך בדבר מסוג זה אם לא יודעים בדיוק כיצד לעשות זאת.

פורסם
ערב טוב.

ברצוני לשאול שאלה כללית בעניין:

אני יודע שכאשר רצועת הטיימינג ממוקמת נכון על פי הסימונים בוכנה 1 ו-4 ממוקמות בנקודה מתה עליונה. מה שמעניין אותי לדעת איזה מהבוכנות נימצאת במצב של עבודה (דחיסה) ואיזה מהם במצב של פליטה?

תודה.

כאשר סימני טיימינג מכוונים (כלומר סימנים על הפוליס' עומדים מול הסימנים על הבלוק/ראש/מכסה טיימינג), בוכנות 1 ו 4 נמצאות בנקודה מתה עליונה.

בוכנה 1 נמצאת בסוף תהליך הדחיסה, ובוכנה 4 נמצאת בסוף תהליך הפליטה.

פורסם
כאשר סימני טיימינג מכוונים (כלומר סימנים על הפוליס' עומדים מול הסימנים על הבלוק/ראש/מכסה טיימינג), בוכנות 1 ו 4 נמצאות בנקודה מתה עליונה.

בוכנה 1 נמצאת בסוף תהליך הדחיסה, ובוכנה 4 נמצאת בסוף תהליך הפליטה.

תודה רבה על התשובה בוקי.

פורסם

כמובן שזה מתייחס למנוע 4 צילינדרים בשורה סטנדרטי, עם סדר הצתה 1-3-4-2, שזה הסדר ברוב המנועים.

פורסם

כאשר הסימונים ממוקמים ע"פ הוראות יצרן תוכל להבחין בחפיפת שסתומים בצילינדר 4, שסתום פליטה לקראת סגירה ושסתום יניקה יחל להיפתח (סוף פליטה תחילת יניקה). כך תוכל בוודאות לדעת את מיקום הבוכנות.

• תוכן חדש...