Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע קניתי פולקסווגן פולו 2003 ידנית 1.4 .

כבר שבוע הבא צריך להעביר את הרכב טסט.

לפני שקניתי את הרכב לקחתי אותו לבדיקה במוסך חאפר. הוא טען שהכל תקין וכבר למחרת התחלתי לשמוע רעש מהחלק הקידמי של הרכש כאשר אני עולה ויורד באמפרים. יש ממש בומים וכמו "ציפצוף" מעצבן כזה.

בעל הרכב הקודם טוען שהוא החליף בולמים לפני שבועיים במוסך לא מורשה. בכל זאת הבנתי שהרעש הזה הוא כן מהבולמים.

השאלה הראשונה שלי והכי חשובה היא האם הרכב עובר טסט? או שהרעש הזה עלול להכשיל אותו? אני רוצה לקחת אותו כבר בימים בקרובים לטסט.

השאלה השניה היא, במידה ואכן הוחלפו הבולמים לפני שבועיים. מדוע יש רעש אם כך? אולי בגלל שהבולמים לא מקוריים?

אשמח לתשובה מהירה! תודה רבה!

• ספונסר פורום
פורסם

בטסט לא בודקים רעשים כך שהרעש עצמו לא יכשיל את הרכב בבדיקה.

אבל צריך להבין שיש סיכוי שהרעש הזה נגרם כתוצאה מחופש או בלאי במתלים של הרכב, ואת זה כן מחפשים במסגרת הטסט.

פורסם

פרט לבולמי הזעזועים, יש עוד סיבות לרעשים במעבר על פסי האטה, למשל:

תושבות מנוע בלויות

גומיות של המשולשים שחוקות

חופש במוטות המייצבים

אתה יכול להיכשל בטסט על כל אחד מהם.

אגב, בולמים שהוחלפו לפני שבועיים נראים חדשים.

אתה יכול פשוט להביט מתחת לרכב ולראות כיצד נראה הבולם.

בנוסף

האם שילמת למוסך החאפר עבור הבדיקה?

האם הבדיקה כללה את מצב המתלה בנסיעה?

האם קיבלת חוות דעת בכתב?

פורסם

כן שילמתי עבור הבדיקה 150 ש"ח.

לא, אין קבלה ואין חוות דעת בכתב.

המוסכניק לקח את הרכב לסיבוב קטן ושהוא חזר הוא אמר שהוא מרגיש בסדר גמור.

כמו כן הוא גם העלה את הרכב על הליפט ובדק אותו מלמטה.

אם היה בעיה בתושבות מנוע, בגומיות, במתלים או במוטות המייצבים המוסכניק היה רואה לא?

מצטער על הבורות זה פשוט הרכב הראשון שאני קונה ואף פעם לא נאלצתי לקחת רכב לטסט, בדיקה, תיקון או כל דבר אחר. כך שאין לי מושג איך נראה\אמור להיראות כל חלק או איפה הוא יושב.

פורסם

דווקא מכיוון שזה הרכב הראשון שקנית, היה רצוי להעזר במכר/שכן/קרוב שיש לו נסיון.

קניית רכב שבוע לפני מועד טסט אינה החלטה טובה. אני מקווה שעובדה זו התבטאה במחיר הקנייה.

האם אתה בחרת את המוסך שבו בוצעה הבדיקה? האם פנית אליו על סמך המלצה של מישהו או שבחרת בו באקראי?

אם זה מוסך מוכר - חזור אליו ובקש בדיקה של הרעש ששמעת (כשאתה נוסע ביחד איתו ברכב).

אם לא, אל תבזבז את זמנך וכספך על מוסך חאפר.

כדאי לך לקבל בפורום המלצה על מוסך פולקסוואגן באזור מגוריך ( אני לא מכיר מוסכי VAG , אבל רבים בפורום משבחים את מוסך רון).

אני ממליץ שתבצע טיפול יישור קו ותיקון תקלות בטיחותיות (אם יש כאלה) לפני שתיגש לטסט.

בדוק האם יש למוכר קבלות המתעדות ביצוע טיפול טיימינג? אם לא ידוע מתי בוצע החלפת רצועת טיימינג - רצוי לבצע זאת ללא דיחוי. זה לא זול, אבל הנזק שעלול להיגרם אם תיקרע רצועה הוא יקר יותר.

פורסם

המוסכניק הזה הוא מישהו שדוד שלי מטפל אצלו ברכב ועוד כמה בני משפחה. הם מכירים אותו כבר שנים והם אמרו לי ללכת אליו.

בקשר לרצועת טיימינג אני אבדוק בקבלות שהשאירו ברכב.

אני גר בירשולים. האם יש לכם מקום מומלץ וזול לבדיקות ותיקונים?

אגב כמה בערך יעלה לי טיפול של יישור קו?

ומהו המחיר בערך של רצועת טיימינג?

פורסם
כן שילמתי עבור הבדיקה 150 ש"ח.

לא, אין קבלה ואין חוות דעת בכתב.

המוסכניק לקח את הרכב לסיבוב קטן ושהוא חזר הוא אמר שהוא מרגיש בסדר גמור.

כמו כן הוא גם העלה את הרכב על הליפט ובדק אותו מלמטה.

אם היה בעיה בתושבות מנוע, בגומיות, במתלים או במוטות המייצבים המוסכניק היה רואה לא?

מצטער על הבורות זה פשוט הרכב הראשון שאני קונה ואף פעם לא נאלצתי לקחת רכב לטסט, בדיקה, תיקון או כל דבר אחר. כך שאין לי מושג איך נראה\אמור להיראות כל חלק או איפה הוא יושב.

ממתי בדיקה עולה 150 שקל??

בדיקה רגילה עולה לפחות 350 -500 ויש לך אחכ טופס שמראה לך את כל מה שתקין ברכב ומה שלא תקין ברכב.

המלצה שלי תקח את הרכב שוב לבדיקה הפעם במכון יותר רציני ואז תדע את כל הבעיות וגם תשאל את הבוחן על הרעשים.

פורסם

NNN11 , תקרא את כל ההודעות - הוא כבר קנה את הרכב. מה אתה שולח אותו למכון בדיקה!

מכיוון שזה מוסך המוכר למשפחה, חזור אליו שיבדוק את הרעש.

גש לטסט ורק לאחריו תקן את הליקויים שיימצאו.

את יישור הקו אתה יכול לבצע גם אחרי הטסט, בכל מוסך שתבחר.

חפש את הקבלות ושוחח עם המוכר. חשוב לדעת מתי בוצע טיימינג ברכב מהשנתון הזה.

פורסם

הבדיקה עלתה 150 ש"ח מ2 סיבות.

1) ללא קבלה ומוסך לא מורשה.

2) הוא כביכול הוריד מחיר בגלל שהוא מכיר מצוין את דוד שלי.

פורסם
NNN11 , תקרא את כל ההודעות - הוא כבר קנה את הרכב. מה אתה שולח אותו למכון בדיקה!

מכיוון שזה מוסך המוכר למשפחה, חזור אליו שיבדוק את הרעש.

גש לטסט ורק לאחריו תקן את הליקויים שיימצאו.

את יישור הקו אתה יכול לבצע גם אחרי הטסט, בכל מוסך שתבחר.

חפש את הקבלות ושוחח עם המוכר. חשוב לדעת מתי בוצע טיימינג ברכב מהשנתון הזה.

אוקיי.

אז לקחת לטסט ואחרכך במידה שחלילה נכשלתי לעבוד על הליקויים?

או קודם לחפש מישהו שיבדוק לי את הרכב לפני הטסט?

פורסם

מכיוון שאין לך זמן רב , קודם גש לטסט.

אם יהיו ממצאים חמורים שלא התגלו בבדיקת המוסך לפני שבוע - חזור למוסך בו נבדק הרכב ועמת אותו עם הבעיות.

בכל מקרה יהיה רצוי לעשות לרכב "יישור קו" שברובו לא קשור לתקלות הנבדקות ברישוי שנתי.

• תוכן חדש...