Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נשוי + 3 קטנים + סיטרואן קסרה 2000 1.8 אוט' במצב לא מי יודע מה (יש מכות פח די רציניות ב2 הדלתות הימניות, הספידומטר ומד הסל"ד לא עובדים והמזגן בדיוק התקלקל... חוץ מזה כמעט כל הפלסטיקים הארורים שבורים)

עוד קצת פרטים על הרכב:

יד 2, 185K ק"מ, עד שקניתי אותו ב2008 טופל באופן סדיר במוסך יבואן (יש ספר טיפולים), לאחר מכן טופל באופן סדיר במוסכים מורשים (שמרתי את כל הקבלות). 4 צמיגים חדשים, בסוף פברואר עבר טסט + טיפול גדול.

בזמן האחרון יש הרבה תקלות ברכב - כל כמה חודשים תיקון של מאות ואלפי שקלים, ואנחנו חושבים להחליף אותו...

אני מניח שאתם ערים לחוסר הסחירות המוחלטת של הרכב הנ"ל, ויחד עם 'התוספות המיוחדות' שיש לרכב שלי אני בספק אם אוכל למכור אותו ביד 2, וגם זה יהיה תמורת אלפים בודדים.

אין בנמצא יותר מדי כסף למקדמה - הכיוון הוא לטרייד אין כלשהו + תוספת של כמה אלפים בודדים מצידנו (כך שסכום המקדמה הכולל יהיה באזור 10K), והיתרה בתשלומים של כ600-800 ש"ח בחודש - עבור משפחתית כמה שיותר חדשה, אמינה וסחירה (לאו דווקא לפי הסדר הזה).

לאור זאת, האופציה של ליסינג מימוני נשמעת די קורצת, בייחוד כזו של רכב יד ראשונה (=לא חדש לחלוטין ולכן יותר זול).

חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שיש הצעות עם מקדמה של 4500 ש"ח (או יותר כמובן).

נראה שהיתרון בשיטה זו הוא קבלת רכב יחסית חדש עם מקדמה לא מטורפת ותשלומים יחסית נוחים.

החיסרון כידוע - הסכם כובל עם חברת הליסינג.

חשוב לציין שאני סטודנט ומצפה להגדלת ההכנסה בעוד 2-3 שנים.

אפשרות נוספת - לקיחת הלוואה מהבנק ורכישת רכב יד 2 מפרטי.

באפשרות זו - קודם כל צריך להפטר איכשהו מהסיטרואן - משימה בלתי אפשרית. בנוסף לא נראה לי שאקח יותר מ20K כיוון שיש לי הלוואה אחרת בבנק, ואז מגוון הרכבים בעל הדרישות הנ"ל מצטמצם משמעותית עד לא קיים (קסרה חדשה יותר לא באה בחשבון - עשיתי את הטעות הזו פעם אחת)

אפשרית שלישית - להמשיך לסחוב את הסיטרואן, לתקן את הדברים הדחופים (מזגן!!!) עד שתפח את נשמתה.

מה אתם אומרים???

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נשמע לי תפור רנו מגאן מהמבצע של היבואן עם האחריות המקיפה וכו'.. תריץ חיפוש פה בפורום רנו מגאן 2 2008 תמצא נושאים עם עשרות עמודים.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מוטב להפטר מהרכב הארור כמה שיותר מהר - גם בהפסד. הרי ממילא אתה שורף מאות שקלים בחודש על תיקונים כך שההפרש יתקזז די מהר.

לגבי רכישת רכב חדש - עוד ועוד ועוד הלואות הן בעיה קשה, כאשר אתה צריך לפרנס משפחה על משכורות חלקיות (הרי לפי התאור אשתך אינה מביא משכורת של מנכ"ל נכבד). להסתמך על שיפור עתידי בהכנסה הוא עניין בעייתי, כיון שכלל לא מובטח לך שאכן תמצא עבודה מכניסה מיד בסיום הלימודים, אלא אם אתה לומד אינסטלציה, אבל את זה לא לומדים באוניברסיטה.

לגבי לקיחת הלואה בבנק או בחברת מימון או בחברת ליסינג - ההבדל היחיד הוא הכותרת בדף החוזה. בסופו של דבר כולם נותנים הלואות כנגד משכון הרכב בריביות פחות או יותר דומות הגזרות מהסיכון שבאי פרעון ההלואה. ואני מניח שאתה נחשב לווה מסוכן יחסית, כלומר ידרשו ממך ריבית גבוהה.

ממליץ לך להתחיל בנסיון למכור את הרכב הנוכחי ובסיור כתובות בבנק ובחברות המימון והליסינג כדי לקבל מושג על עלויות.

עוד 2 הערות:

1. ב"ליסינג הפרטי" אתה, למעשה, מקבל תשלום חודשי נמוך תמורת התחיבות להשלמת התשלום במנה אחת בעוד 3 שנים, וכלל לא מובטח לך שיהיה לך הסכום הדרוש להשלמת רכישת הרכב או לחידוש העסקה עם רכב נוסף. לעומת זאת בבנק ההלואה לטווח יותר ארוך ואין בעיה של תשלום גדול בסיומה.

2. בטרייד אין תקבל במקרה הטוב ביותר משהו כמו 60% ממחיר המחירון, ויתכן שאף פחות - וזאת בהנחה שבכלל יהיה סוחר שיסתכל על הגרוטאה. לכן בחר בדרך זו רק כמווצא אחרון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי דעתי האישית בלבד: הרכב הזה הוא בור ללא תחתית, תמכור אותו בכמה שיש ועדיף שעה אחת קודם, תרכוש לך משהו יד פרטית אך מפאת הכסף שיש לך זו בעייה! :roll:

תחפש לך רכב יפני.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה על התגובות, אבל האמת שהם לא כל כך קידמו אותי לאחת מהאפשרויות שהזכרתי.

אני אנסה לחדד את ההתלבטות - מה לדעתכם עדיף:

1. לקנות רכב יחסית חדש (מזדה 3\פורד פוקוס\טויוטה קורולה\יונדאי i30 - מודל 2008) במחיר של כ-60000 שח - דרך חברות הליסינג למינהם. (המחירים מתבססים על פי מה שראיתי באינטרנט - אם לדעתכם הם לא ראליים אנא הגיבו)

המקדמה תורכב מהסכום שאקבל תמורת הרכב הנוכחי (נניח 5K) ועוד סכום שאוסיף (כ10K) - סה"כ 15K מקדמה.

לגבי היתרה של כ45K - אני לא יכול להחזיר סכום גבוה מדי כל חודש, ולכן אני רואה 2 אופציות:

- לקחת הלוואה מהבנק (או מימון אחר) לתקופה יחסית ארוכה של כ5 שנים, ואז התשלומים יהיו יחסית אפשריים.

- לעשות ליסינג מימוני על רב יד ראשונה, במקרה הזה מדובר על כ30 חודשים וגם אז התשלומים לא יהיו גבוהים מדי (אני מעריך שיותר נמוכים מהאופציה הראשונה).

2. לנסות למכור את הרכב שלי באופן עצמאי ולקבל משהו כמו 7K (נראה לכם ריאלי??), להוסיף את ה10K שיש לי - עד כאן יש 17K

לקחת הלוואה יחסית קטנה של כ13K - סה"כ יש 30K לקניית רכב יד 2 מפרטי.

בתקציב זה - איזה שנתון אוכל לקנות מהדגמים הבאים: מזדה לנטיס\פורד פוקוס\טויוטה קורולה - או כאלה הדומים להם??

נכוותי קשות מירידת הערך של הסיטרואן שלי, ולכן פרמטר זה חשוב לי במיוחד ברכב הבא.

3. להשאר עם הקסרה עד הסוף (של אחד מאיתנו...) - לתקן את המזגן ולחיות עם התקלות השוטפות עד שהסיטרואן תגמר (או המזומן בחשבון הבנק שלי - מה שיגיע קודם...), ובינתיים לנסות לחסוך לרכב הבא - כך שלכשיגיע ההלוואה הדרושה לרכישתו תהיה קטנה יותר. (אני לא רואה איך אצליח לקנות רכב כלשהו בשנתיים הקרובות ללא הלוואה)

האמת שעשיתי טיפול גדול לפני חודש וחצי, ואני מקווה (בבקשה אלוקים!) שלא אזדקק להכניס את הרכב למוסך בזמן הקרוב (מלבד לצורך תיקון המזגן). מצד שני למדתי שעם סיטרואן כל יום הוא הפתעה חדשה...

מה אתם חושבים???

פורסם

שכחתי לציין - החסרון שאני רואה באופציה 3 היא שאני אוסיף די הרבה כסף (כ25K) - ואשאר עם רכב משנתון נמוך (סביב 2002).

אני לא רוצה להגיע לאותה בעיה שיש לי היום בעוד 2-3 שנים כשארצה להחליף את הרכב הבא.

פורסם

אם הסיטרואן שווה כיום סביבות 15K אתה תוכל לקבל סביבות 7-8K עליה, במיוחד אם המזגן לא עובד.

אני ממליץ לך להיכנס לאחת מחברות הליסינג, לקחת לך רכב בן 3 ב-50K ולשלם תשלומים חודשיים וליהנות מרכב אמין.

קודם כל נהל מו"מ איתם, אל תזכיר בכלל טרייד אין. רק אחרי שתסיים להוריד את הכסף, תבקש טרייד אין. תראה מה ההצעה שנותנים לך ואם היא 7K וצפונה, זה בסדר גמור.

לגבי סחירות - תשכח מזה. כל רכב מאבד המון מהמחירון שלו. גם רכבים כמו טויוטה יאריס, שפעם היו יותר בטוחים מאג"ח ממשלתי, לא נמכרים היום במחירון. אפילו SUBARU LOYALE שהגיב כאן קנה טויוטה קורולה, מלכת המחירון, ב-15K מתחת למחירון - ככה שמה שכתוב בחוברת של לוי יצחק זה רק המלצה - ואם המחירון לא ירד מספיק, הקונים כבר יורידו אותך.

הרכבים היחידים שיימכרו במהירות, במחירון ואולי אפילו מעליו - אלה רכבים קטנים וידניים, שכן לאלה יש תמיד ביקוש קשיח.

פורסם
אתה גם יכול לקבל מימון חוץ בנקאי על רכב פרטי ולא מהמגרש...

אני יודע, רשמתי את זה באפשרות 1. (מימון אחר)

לסכומים קטנים יחסית (עד 20-25K) אני לא חושב שאקבל הצעה יותר טובה מהבנק כיוון שאני סטודנט ויש תנאים די טובים להלוואת סטודנטים (P+0.5%)

מצד שני אם המגרש\חברת הליסינג תציע הצעה משתלמת יותר - לא אהסס לקחת.

פורסם

אם הסיטרואן שווה כיום סביבות 15K אתה תוכל לקבל סביבות 7-8K עליה, במיוחד אם המזגן לא עובד.

מחיר מחירון על פי לוח יד 2 - 9200 ש"ח (רק עכשיו בדקתי...)

לגבי סחירות - תשכח מזה. כל רכב מאבד המון מהמחירון שלו. גם רכבים כמו טויוטה יאריס, שפעם היו יותר בטוחים מאג"ח ממשלתי, לא נמכרים היום במחירון. אפילו SUBARU LOYALE שהגיב כאן קנה טויוטה קורולה, מלכת המחירון, ב-15K מתחת למחירון - ככה שמה שכתוב בחוברת של לוי יצחק זה רק המלצה - ואם המחירון לא ירד מספיק, הקונים כבר יורידו אותך.

לפי מה שאתה אומר כדאי לי לקנות שוב סיטרואן קסרה (או C4) - כיוון שהערך של כל המכוניות יורד, ותמורת הכסף שאשלם אוכל לקבל C4 מודל 2006.

אני לא חושב כך - לדעתי אם אקנה שוב סיטרואן, המחיר יחווה נפילה חופשית נוספת ובעוד שנתיים-שלוש אהיה באותו מצב בדיוק.

פורסם

לפי מחירון YAD2:

סיטרואן C4 2006 - עולה 51K.

שנת 2009 - עולה 74K.

סה"כ 23K נפילה ב-3 שנים.

ניקח את מלכת המכירות מאזדה 3:

שנת 2009 - 72K (היא עולה קצת פחות מהסיטרואן, מסתבר).

שנת 2006 - 54K.

סה"כ 18K ירידת ערך.

בפועל ההפרש ביניהן הוא 3000 ש"ח.

כל החישובים האלה, תקפים לרכבים פרטיים, בד"כ רובם המוחלט ליסינג או השכרה ככה שמדובר במחירים נמוכים ב-20 עד 25 אחוז.

לגבי מה כדאי לקנות - זה אתה עושה את החישוב, לא אני. אני פשוט אומר לך שכל הרכבים מאבדים מערכם בצניחה חופשית. הרכב שלך כבר די ישן, בן 12. אתה מדבר על רכישה של רכב בן 3. כדי להגיע למצב שאתה נמצא בו כרגע, צריך להחזיק ברכב 9 שנים, לא שנתיים.

פורסם

העניין הוא שהקסארה לא שווה כיום בסביבות ה15k אלא בסביבות ה10k.

אני בתור אחד שמוכר(מנסה למכור כבר חודשיים יותר נכון) סיטרואן 1.8 אוטומט כשלך במצב הרבה יותר טוב ממה שתיארת ועם פחות קילומטרים,לא מצליח למכור אותה בסביבות המחיר שציינת.לאור האמור הייתי ממליץ לך לעשות את מה שdrsubaru מציע,ולהכנס לאחת מחברות הליסינג.

למקרה שתהית מדוע איני עושה זאת? התשובה היא מכיוון שאיני לחוץ למכור את הרכב,הוא לא עושה לי יותר מדי בעיות,אז אני אמשוך איתו עד שימצא לו קונה.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

הבעיה שלך היא כפולה: מחד הכנסותיך מוגבלות מאוד, מאידך הקסארה מרוקנת את חשבון הבנק בקצב מסחרר.

ההצעה הטבעית שלי לאנשים במצבך היא לנסות למכור את הרכב, כאשר עד המכירה תעשה בו שימוש מינימלי עד אפסי על מנת למצמם הוצאות שוטפות, בעיקר תיקונים, אבל גם דלק. - ובינתיים להתבסס על תח"צ. מאידך - עם 3 ילדים קצת קשה לעמוד בכך.

תביא בחשבון שבעת החלפת הרכב תסיט את הוצאות התיקונים לתשלום תמורת הרכב המחליף, סה"כ חשבון הבנק יסבול במידה דומה, אבל קצת יותר צפויה. כמובן בתנאי שלא תיפול בפח עם הכב החדש שכמובן עלול לגרור גם הוא הוצאות לא צפויות.

כשאני רואה את פוסט מס' 5 שלך אני פוסל את אפשרות 3, היא בעייתית כיון שמחד אתה ממשיך לשרוף כסף על תיקונים ומאידך זמן על ביקור במוסכים. אם אתה שורף את כספך לפחות עשה זאת עם רכב שאתה נהנה משירותו, כלומר עומד לרשותך לפני הבית ולא במוסך.

הבחירה בין אפשרויות 1 ו-2 צריכה להקבע על ידי תנאי ההלואות המוצעות לך ועל ידי יכולת ההחזר שלך. פנה לכמה גופים הנותנים הלוואות והשווה את התנאים. שים לב שהתנאים אינם רק ריבית אלא גם היקף ההלואה, משך ההחזר (וכנגזר מכך - גובה ההחזר החודשי), הבטוחו, אפשרויות הסדר במקרה של פיגור בתשלום או שניים. חלדעתי המקום הראשון שאליו כדאי לפנות הוא סניף הבנק בו מתנהל חשבונך - שם כנראה יוכלו לסייע לך לבחון את יכולת ההחזר שלך, ובהתאם לכך תוכל לבחור בתנאי ההלואה שתיקח. כמוכן יש לבנק יתרון נוסף - תקופת ההלואה יותר ארוכה, כלומר סכום יותר גדול או החזר חודשי יותר קטן (בד"כ 5 שנים לעומת 3 בהלואה חוץ בנקאית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשתתחיל לשים את ההוצאות שלך על רכב בתוך טבלה, אתה תיבהל מהסכומים שהוצאת.

תאמין לי, לחיות עם רכב בן 4-5 זה לא כמו לחיות עם רכב בן 9-10. ההנאה היא אחרת לגמרי. הרכב משרת אותך ולא נתקע במוסכים וגם לא מעסיק אותך בתחזוקה יזומה כל הזמן.

ברגע שהבנתי את זה, כבר לא באמת איכפת לי לשרוף 500 שקל בחודש על מימון לרכב. העיקר לא לראות איך המוסכניק בונה דופלקס מההוצאות על הרכב.

פורסם

ברגע שהבנתי את זה, כבר לא באמת איכפת לי לשרוף 500 שקל בחודש על מימון לרכב. העיקר לא לראות איך המוסכניק בונה דופלקס מההוצאות על הרכב.

המוסכניק קונה דופלקס-אם הוא בונה אותו הוא כבר קבלן(ולא רק מוסכניק)

אני לא בטוח שלקחת משפחתית ב60 אלף זה הפתרון בשבילך-עדיף תקנה מכונית מיני-יונדאי גטס 2007 ולאנסרים 2007 נמכרים ב30-40 אלף.

אם אתה מביא מעצמך 25 אלף לקחת הלוואה של עוד 15 אלף הרבה יותר קל מאשר להימרח עם מימון ל5 שנים.

וכשתרוויח מספיק כסף תשתרג למשפחתית גדולה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...