Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייהטסו שרייד קלאסיק 97 ויש לי בעיה של אכילת שמן, ברמה של כל חודשיים-שלוש גלון, בדקתי ואין נזילות.

כרגע אני ממלא 10W40 חצי סינטטי ואמרו לי שאם אני אחליף ל15W40 המנוע יאכל פחות שמן. מה אתם אומרים זה יכול לעזור?

אגב חיפשתי 15W40 חצי סינטטי ולא מצאתי, רק מינרלי ולפי חיפוש שעשיתי בפורום הבנתי שבאמת אין 15W40 חצי סינטטי מכאן בעצם ההתלבטות שלי אם להחליף שמן, כדאי לי להחליף לשמן מינרלי במידה ובאמת אין חצי סינטטי? או שעדיף שימשיך ל"אכול" שמן אבל ישמור על המנוע טוב יותר?

תודה רבה!

פורסם

תחליף ללא חשש,יאכל פחות שמן וההגנה למנוע לא תהיה פחותה בהרבה.

לפי אכילת השמן שאתה מתאר,המנוע כבר מזמן לא במיטבו,אז ממה אתה חושש?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אושרי תודה!

לגבי השמן זה נכון אבל שאין 15W40 חצי סינטטי?

ומה לגבי תוסף שיכפר על העובדה שמדובר בשמן מינרלי?

לפי מה שראיתי מתגובות בפורום ממליצים להימנע מתוספים גם אם מדובר במינרלי לא מומלץ?

פורסם

השמן הלא סינטטי יותר זול כך שתוכל למלא את אגן השמן בפחות כסף

בעבר הרחוק היתה לי מיצובישי גאלאנט 92 היתה לי בעיה כמו להרבה דגמים כאלה שרפת שמן בשסתומים ואז שמתי שמן 10W40 עם תוסף של LM ג'ריקאן אפור ואני חושב שלתוסף קוראים SO2 או משהו בסיגנון והשמן עשה פלאים לרכב

הוא נהיה יותר שקט והשרפת שמן ירדה ב-50% לפחות

תנסה אולי שווה

פורסם
ברמה של כל חודשיים-שלוש גלון, בדקתי ואין נזילות.
צריכת שמן בודקים בהתאם לקילומטר ולא לתקופת זמן. עשה חישוב שוב והפעם X קילומטר שווה X כמות שמן.

כרגע אני ממלא 10W40 חצי סינטטי ואמרו לי שאם אני אחליף ל15W40 המנוע יאכל פחות שמן. מה אתם אומרים זה יכול לעזור?
בניגוד לבני אדם תרופות סבתא למכונה זה לא הכי בריא. אם על פי יצרן עליך להשתמש בצמיגות של 10W40 אז הישאר שם. במידה וצריכת השמן שלך במנוע חריגה עליך לאתר את הגורם.

לפי חיפוש שעשיתי בפורום הבנתי שבאמת אין 15W40 חצי סינטטי
טעות, יש אפילו 15W40 סינתטי מלא. בקיצור לצמיגות השמן אין קשר לבסיסו.

כעת, תצטרך לשתף אותנו במידע יותר תורם למציאת הבעיה. תתחיל מזה שתחשב צריכת שמן כנדרש (לדוגמה: "על כל 1000 קילומטר שהרכב עובר עלי למלא חצי ליטר שמן"). בנוסף, בדוק אם מערכת הפליטה אצלך ברכב אוהבת לעשן, במידה וכן בדוק מה צבע העשן אשר נפלט ואף באיזה מצבים זה קורה (האצה, סרק, מנוע קר/חם וכד'). גם אל תשכח להזכיר לכולנו כמה קילומטרים עבר הרכב ואם יש לרכב היסטוריה של התחממות מנוע, החלפת חלקי מנוע, החלפת מנוע וכן הלאה.

• תוכן חדש...