Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים הייתי בחיפושים אחר רכב חדש, נכנסתי לאינטרנט לנתונים על כל מיני רכבים, ופשוט בכל מקום היה נתונים על האוטו תוך כמה זמן הוא עושה מ0 ל100.

שהסתכלתי על הנתונים האלה, חשבתי לעצמי, למה לא עושים בדיקה הפוכה? תוך כמה זמן האוטו בולם מ100 ל0? כולם מתפעלים מההאצה של הרכב, אך הייתי שמח גם לראות מה נתוני היצרן לגבי הבלימה שלו, אז כמו שנאמר, היום כל אחד פשוט מנסה להוכיח למי יש יותר גדול לפי דעתי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כי זה (סוג של) מדד לעד כמה המנוע חזק, ביחס למשקל הרכב. אם יציגו לך טרנזיט (דוגמא) אבל יגידו לך שהיא עושה 0-100 ב6 שניות, תוכל להסיק מזה משהו על הכוח של המנוע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני יותר אוהב את הנתון של 80-100, מדד שחשוב לצורך עקיפה.

נתון הבלימה חשוב מאוד, אך יש כאן יותר מדיי משתנים שיכולים להשפיע. סוג הדרך, סוג ומידת השחיקה של הצמיגים ועוד.

וקשה להאמין שמישהו יתבע יצרן על סטיה במוצהר על זמן האצה, אך כל אחד שיעשה תאונה יטען אבל היצרן אמר שהרכב בולם תוך... לכן אף יצרן שפוי לא יתחייב בנתון כל שהוא.

פורסם

Keyser זה לא ממש מדד מלא לכוח מנוע. קטרפילר די9 בכלל לא מאיץ עד 100, אבל בכיף שלו יכול לגרור שני טנקים בשטח או לדחוף 50 טון (זה לא אותו דבר כמו לגרור 50 טון שנמצאים על גלגלים).

רכבים עם מנועי דיזל לעיתים לא הכי מהירים במיאוץ הקלאסי והספק מנוע לא הכי מרשים, אבל יש להם הרבה מומנט שנותן יתרון בצבירת מהירות בעלייה ובשיוט. 0 ל100 זה בעיקר מעניין ילדים שרוצים להאכיל רכבים אחרים אבק בתאוצה מהמקום. אין לזה שום שימוש פרקטי. הנתון שתמיד חסר לי והוא הכי פרקטי זה גרף הספק מומנט, ככה אפשר ליראות איזה מנוע גמיש ואיזה לא.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש דברים נוספים שאין עליהם מידע והם חשובים ללקוח הפרטי , עלויות אחזקה וכו'

מאגרת רישוי , ביטוח , ועלויות טיפול ותיקון

פורסם

קודם כל, קטרפילר לא קשור לנושא הדיון. מי שבמודע הולך לקנות קטרפילר, יסתכל על דברים אחרים (גודל הכף, כושר גרירה וכד'). ברכבים פרטיים, 0-100 הוא מדד לא רע לכוח המנוע. אמנם הוא לא המדד שלפיו קונים רכב, אבל הוא מאפשר להבין נושאים כמו 'כ"ס' ו-'מומנט' בקלות (אמנם לא בדיוק רב, אבל זה מספיק בשביל רוב האנשים)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני זוכר היטב שבמגזין טורבו, אי שם בשנות ה 80' המוקדמות, בשלב מסויים הפסיקה להופיע טבלת נתוני הביצועים, בדיוק מהסיבות שציינת.

לא תמיד מעיד נתון האצה מ 0-100 על רמת ביצועים גבוהה; הוא כן מעיד על הספק מנוע גבוה או נכון יותר יחס משקל הספק.

תאוצות הביניים נקבעות על ידי שילוב של מומנט גבוה, חלוקת הילוכים נכונה ויחס העברה סופי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הוא מאפשר להבין נושאים כמו 'כ"ס' ו-'מומנט' בקלות (אמנם לא בדיוק רב, אבל זה מספיק בשביל רוב האנשים)

מנוע דיזל לעיתים קרובות עולה בטורים לאט יותר מבנזין, אבל יש לו יותר מומנט. כלומר נניח יש לך רכב בנזין שמאיץ תוך 9 שניות 0 ל100 והדיזל המקביל מאיץ תוך 12 שניות אבל יש לו יותר מומנט, סביר להניח שבעלייה יהיה לו יתרון משמעותי: כוח מנוע זמין במיידי ולא צריך לקרוע את המנוע כדי לעלות מהירות במהירויות ביניים.

יש עוד דברים שמשפעים על התאוצה, זה גיר ואופן שהוא מתפקד ועוד גורמים. לכן אני מאמין ש0 ל100 לא מדד לאן שרכב יתנהג בנסיעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני יותר אוהב את הנתון של 80-100, מדד שחשוב לצורך עקיפה.

נתון הבלימה חשוב מאוד, אך יש כאן יותר מדיי משתנים שיכולים להשפיע. סוג הדרך, סוג ומידת השחיקה של הצמיגים ועוד.

וקשה להאמין שמישהו יתבע יצרן על סטיה במוצהר על זמן האצה, אך כל אחד שיעשה תאונה יטען אבל היצרן אמר שהרכב בולם תוך... לכן אף יצרן שפוי לא יתחייב בנתון כל שהוא.

אתה צודק. הפרמטר שהכי משפיע הוא מידת השחיקה של הצמיגים. אני פעם הייתי על סף תאונה של 100% כשהרכב מלפני בלם בפתאומיות, ולא שמרתי מספיק מרחק. במקרה שבוע לפני זה החלפתי צמיגים והבלימה היתה פשוט מדהימה... כנגד כל הסיכויים לא נכנסתי ברכב לפני.

פורסם

דווקא נתוני בלימה הייתי מוסיף,אף פעם לא חשבתי על זה אבל רעיון טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני חושב שיש מקום לפירוט של מרחקי עצירה, אבל אני רוצה להזכיר שגם לנתוני המנוע (בעיקר עקומת המומנט או נתוני המנוע בתאוצות ביניים) יש חשיבות פרקטית ואפילו בטיחותית. מנוע גמיש מאפשר עקיפה בטוחה יותר או השתלבות חלקה יותר בתנועה מהירה, וכן חמיקה מסכנות מאחור ועוד.

כמובן שלצורך זה חשובה עקומת המומנט עצמה (לא נתון הקג"מ לבדו) ובעיקר יכולת המנוע לטפס מסל"ד בינוני לגבוה - ולא תאוצה מאפס למאה. אבל מה לעשות ש"שבשתא כיון דעל - על."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כי הבלימה פחות קשורה ליצרן, אלא יותר לסוג הצמיגים, מידת שחיקתם, כנ"ל לגבי הבלמים.

אותו דבר בידיוק ניתן להגיד על האצה

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...