Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתרים ועיתונים איכותיים בודקים גם מרחק בלימה במהירויות שונות.

במיוחד במכוניות ספורטיביות איכות הבלימה חשובה מאוד.

אבל מה שהציבור יודע להשוות זה א מול ב, כמה כ"ס, איזה נפח "כמה עושה 0 עד 100".

לדעתי עניין תרבותי.

פורסם

לדעתי אתה טועה,כשאתה קונה את הרכב מבחינתך היצרן שהוא שקובע את סוג הצמיגים איכות הבלמים ולכן המרחק עצירה בהתאם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שישנה שחיקה של הצמיגים, ישנה גם שחיקה של המנוע ותיבת ההילוכים.

ההתעלמות מזמן העצירה לא נובעת מעניין של שחיקה אלא מצורך תרבותי שנועד להשוואה, ולכן אם ההתעלמות היתה מהסיבה הנ"ל אז לא היה גם נתון האצה מ-0 ל-100.

אני חושב שזה באמת עניין תרבותי ומדד טוב להערכת הרכב והמנוע.

דניאל.

פורסם

זה לא עניין תרבותי, כי גם בחו"ל מציינים את הנתון הזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה לא עניין תרבותי, כי גם בחו"ל מציינים את הנתון הזה.

בדיוק, היצרן מספק ליבואנים את כל הנתונים, הם אלו שמחליטים מה לפרסם. יש יבואנים בארץ שאפילו את צריכת הדלק לא תמצא אצלם באתר, או את המחיר וכו'. לדעתי, חובה על משרד התחבורה ללקבוע סט של נתונים שהיבואן חייב לפרסם. כיום לדוגמה, חובה לפרסם מדד ירוק, אך אין חובה לפרסם צריכת דלק או מחיר, אינטרוול טיפולים וכו'. אלו נתונים שבחו"ל מאוד קל לקבל וכאן בארץ בלתי אפשרי כמעט.

דרך אגב, בארה"ב וביפן ובעוד כמה מדינות, אסור על היצרן לפרסם נתוני האצה.

פורסם

מה הסיבה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשבועיים הייתי בחיפושים אחר רכב חדש, נכנסתי לאינטרנט לנתונים על כל מיני רכבים, ופשוט בכל מקום היה נתונים על האוטו תוך כמה זמן הוא עושה מ0 ל100.

שהסתכלתי על הנתונים האלה, חשבתי לעצמי, למה לא עושים בדיקה הפוכה? תוך כמה זמן האוטו בולם מ100 ל0? כולם מתפעלים מההאצה של הרכב, אך הייתי שמח גם לראות מה נתוני היצרן לגבי הבלימה שלו, אז כמו שנאמר, היום כל אחד פשוט מנסה להוכיח למי יש יותר גדול לפי דעתי.

אנא ממך, שתף לגבי אילו רכבים בדקת.

אם מדובר על:

עונדה, זיאט, מאזדהיינת, וכדומה- הכל ברור; הנתונים מותאמים עבור הרוכש הפוטנציאלי...:roll:

חוץ מזה.

המדד הזה הוא דיי סטנדרטי לדעתי. ואני גם לא מתפלא שהוא מופיע כשמדובר במדינה שבה המלך הבלתי מעורער הוא מנוע 1600 עם 4 הילוכים. פשוט אין מול מה להשוות נתונים אחרים. אז הנתון הזה אמור (שם של דג) להעיד על איכות המנוע וביצועי הרכב מול חבריו לקבוצה.

אלו היו השנקל שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה האצה? כי גם ככה המהירויות הגבוהות לא מעניינות בגלל המצלמות :lol:

ובנימה יותר רצינית, מה שמעניין אותי לפחות זה הקג"מ ביחס למשקל הרכב, ומתי נכנס הכוח (לדוגמא במנועי טורבו הזמינות של הכוח מטור וחצי 2 ולא מ 3/4 כככה שרצועת הכוח שלי הרבה יותר זמינה ונוחה בלי דרמות)

סיבה נוספת זה כמובן הרבה יותר מרגש לקבל תאוצה מרשימה מאשר סתם לסגור סקאלה (סתם לדוגמא..)

פורסם

כן. בהנחה שהדיסקים והקליפרים מתאימים למשקל הרכב, ושה-ABS עובד כמו שצריך, כושר בלימה הינו 100% צמיגים.

בדיוק כמו שאם כל המכוניות היו מגיעות עם מנועים שמסוגלים לפרפר צמיגים בכל ההילוכים, ההאצה היתה רק פונקציה של הצמיגים ובקרת האחיזה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כושר הבלימה תלוי גם במשקל הרכב,איכות הרפידות.

פורסם

איכות הרפידות נכנס בסעיף הקאליפרים.

ומשקל הרכב לא משפעים על כושר הבלימה, אלא פיזור של משקל על שטח מגע עם הכביש. גם משאית תעצור יותר מהר מ-F1 אם הצמיגים שלה יהיו ברוחב 2 מטר (ובלמים מתאימים וסליקס כמובן).

הפיזיקה לא משתנה בכלל המשקל.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ובלימה קשורה רק לצמיגים?

לא, היא תלויה ב מספר משתנים: מקדם החיכוך הנוכחי של הצמיגים, מקדם החיכוך של המשטח עליו הצמיגים מתגלגלים, התאמת הצמיגים למשטח עצמו (למשל לצמיג סליקס מקדם חיכוך גבוה מאוד באספלט, אבל הוא יהיה גרוע על כביש מושלג או גשום)

היכולת של מערכת הבלימה להגיע לנעילה מלאה של הצמיגים והתלות של ביצועי מערכת הבלימה והצמיגים כפונקציה של הטמפרטורה.

פרמטר נוסף שעלול להשתנות ברכבים משופרים הוא הפרת איזון הבלימה קדימה-אחורה: הגדלת משמעותית של עוצמת הבלמים הקדמיים בלבד, תגרום דווקא להגדלת מרחק הבלימה,

פורסם
פרמטר נוסף שעלול להשתנות ברכבים משופרים הוא הפרת איזון הבלימה קדימה-אחורה: הגדלת משמעותית של עוצמת הבלמים הקדמיים בלבד, תגרום דווקא להגדלת מרחק הבלימה,

נכון רק ברכבים ללא ABS. ברכבים עם ABS, במצב חירום, אתה נועל את כל הגלגלים וה-ABS משחרר גלגלים שננעלים אידובדאלית. בבלימה שלא במצבי חירום, שזה מעל 99% מהבלימות, הפרה של האיזון תגרום "רק" לשחיקה מוגברת של הקדמיים על חשבון שחיקה של האחוריים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...