Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמחתי לעזור ושמחתי לראות גם את מלמד מפוייס יותר ,להאמין שתוך שעתיים וחצי סגרנו יחד הכל?

עכשיו הכל בידיים של עופר יאללה ממתינים לספרינט אי שם בארץ הזו.

אני שהייתי מרוחק בשנים האחרונות מוכרח לאמר לרמי שוכטוביץ' ויותר מזה לאלון חלווה לעופר וניר ואהוד (מתנצל אם שכחתי מישהו) שאפו על העקשנות,שאפו על המרורים שאכלתם (אני מבין זאת טוב יותר מכולם), ובהצלחה לכולם

אגב סרוגו? יש לך את ההעתק של המכתב ששלחת בזמנו לערוץ 1 בו אתה מאיים עליהם שתגיש נגדם תלונה אם הם ימשיכו להעסיק אותי בתוכנית ראלי עולמי?

כי בקרוב אולי תתחיל תוכנית נוספת ואני צריך המלצות ,בחייאת הפעם תמליץ?

מירוצי מכוניות

• תגובות 226
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני,

לפחות בכל מה שקשור אליי ולמועדון - אני יכול להגיד,

שאנחנו נשמח מאוד לראות שוב שיתוף פעולה כזה שלך ושל דובי מילר ("האינציקלופדיה העיברית לספורט מוטורי").

הלוואי...

:wink:

אלון

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשורות משמחות: אושרו כללי אירוע לתחום הראלי ספרינט.

בכך הופך המועדון המוטורי הישראלי 2010 למועדון הראשון בתחום רכבי המירוץ שמשלים את כללי האירוע ובימים הקרובים יגיש בקשה רשמית לעריכת אירועים.

התאחדות נהגי המירוצים בישראל השלימה הגשת כללי אירוע גם לתחום הספורט העממי ג'ימקאנה.

אני תקווה שנוכל לשלב באירועי הראלי ספרינט הקרובים שיצאו גם ספורט עממי.

נעדכן בהמשך

אלון

פורסם

שמעתי על כל מיני כוונות.

אני מציע לחכות לפרסום רשמי של הרשות לנהיגה ספורטיבית והתאחדות נהגי המירוצים.

למיטב ידיעתי, כל נושא הספורט העממי בבדיקה כרגע, אבל מבחינת ההתאחדות אין שינוי.

מועדוני הרכב שביקשו לעזוב את ההתאחדות עזבו ומועדון חבר אחר עשה את מה שהם לא עשו במשך זמן רב והגיש כללים.

צריך לחכות בסבלנות. גם נושא זה ייפתר.

חבל לי על התנהלות מועדני הרכב שפרשו, באחד מהם אף הייתי חבר בעבר.

הם בעיקר לא פעלו לטובתם לדעתי.

אבל יודגש, זו זכותם. אי אפשר להחזיק בכוח מי שלא רוצה.

זו דעתי

אלון

פורסם

אז אלון,

בשביל לבאר לאנשים יותר את המערכת המסועפת של הרשיונות.

מה אני כנהג ג'ימקנות ותיק צריך לעשות בשביל להתחרות בג'ימקנה חוקית בישראל?

רשיון? הצטרפות לIRDA? חברות באחד מהמועדונים?

תודה

פורסם
שמעתי על כל מיני כוונות.

אני מציע לחכות לפרסום רשמי של הרשות לנהיגה ספורטיבית והתאחדות נהגי המירוצים.

למיטב ידיעתי, כל נושא הספורט העממי בבדיקה כרגע, אבל מבחינת ההתאחדות אין שינוי.

מועדוני הרכב שביקשו לעזוב את ההתאחדות עזבו ומועדון חבר אחר עשה את מה שהם לא עשו במשך זמן רב והגיש כללים.

צריך לחכות בסבלנות. גם נושא זה ייפתר.

חבל לי על התנהלות מועדני הרכב שפרשו, באחד מהם אף הייתי חבר בעבר.

הם בעיקר לא פעלו לטובתם לדעתי.

אבל יודגש, זו זכותם. אי אפשר להחזיק בכוח מי שלא רוצה.

זו דעתי

אלון

תרגום לאלה שלא בתוך הקלחת של המוכחל

חוץ מזה יופי של חדשות ובוא נקווה רק לטובה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין חובה להיות חבר בשום מועדון. החוק לא מחייב חברות במועדון או התאחדות כלשהי למיטב ידיעתי.

צריך רק להוציא רשיון נהיגה ספורטיבית ולבצע השלמה ענפית.

ההתאחדות המרכזת את הענף, היא IRDA.

הכוונה להוציא השלמה ענפית לחבריי המועדונים החברים בחינם - וזה לבד סיבה להתפקד, כמו גם היכולת להשפיע על קבלת ההחלטות.

עבור הרישיון צריכים כמובן לשלם כולם לביה"ס שיבחרו שיכשיר אותם - יש מספר כאלו.

גם כאן - ההתאחדות רואה בעניין זה חשיבות ותדאג להוצאת קורסים לרשיונות לכל הענפים שתחתיה במחיר מסופסד.

כך ניתן יהיה לעשות קורס אחד ואליו לצרף הכשרה ענפית מוכרת של ההתאחדות לשלושת הענפים שתחתיה במחיר סביר.

ההתעקשות של מועדון הספרינט היא שכל גורם שיבחר ע"י ההתאחדות יתחייב להיות הזול בארץ.

IRDA תפעל להוצאת אירועים בהקדם האפשרי. צריך להבין שאנחנו נלחמים במערכת בירוקרטית קשה מאוד.

ישנו ניסיון חדש של הרשות לשים בידה של ממס"י את כל נושא אישור המסלולים והכשרות המרשלים - כמובן בעייתי מאוד מבחינתנו הספורטאים.

"ספק יחיד" ומניעת תחרות - זה אף פעם לא בשורה טובה לציבור.

אבל, לי אישית נמאס להיות "דון קישוט" הלוחם בטחנות רוח - בטח לא לבד. חבריי ב IRDA חשים כמוני.

אם ההתאחדויות האחרות לא יתעוררו - אז כנראה שזה יקרה וחבל.

לגביי הספורט העממי - אין סודות: הועדים של STI ו PSI החליטו לפרוש מההתאחדות חד צדדית והם מנסים לקחת את ההכרה בתחום איתם להתאחדות אחרת (שם ניתנו להם להבנתי הבטחות) - סופו של המהלך - אלוהים יודע.

אבל, ההכרה ניתנה להתאחדות IRDA ובה מועדון ספורט עממי אחר החליט להרים את הכפפה ועשה מה ששני המועדונים הנ"ל לא עשו משך שנתיים (ואין כוונה לקבוע מי אשם, המועדונים, הרשות או מישהו אחר) - ואותו מועדון הגיש כללים בהתאם לבקשת הרשות.

הדבר התאפשר, בין היתר, בסיוע של מועדון הספרינט שכבר סיים עם הגשת הכללים שנדרשו ממנו - ופורסמו זה מכבר.

חבל שגם בספורט העממי החלו מלחמות ועוד יותר חבל שחלק ממובילי המהלכים שם בחרו לשים את IRDA, את מועדון הספרינט ואת החברים האחרים בהתאחדות - כאוייבים.

בשולי הדברים אספר שאפילו אני זכיתי לאיומים אישיים מחלק ממובילי מהלך זה בעמותות הנ"ל.

כבר אמרתי, חבל - אבל זו הייתה החלטתם של חבריי PSI ו STI - וזכותם לעזוב.

סופו של דבר, בעוד מספר שבועות הנושא לדעתי יפתר. אני רוצה להאמין ומקווה, כי הכללים שהוגשו ע"י ההתאחדות יאושרו ולאור העובדה שההתאחדות מחזיקה גם בביטוח לענף, יוכלו לצאת באופן מהיר אירועים. להתאחדות סיכומים עם מספר רשויות מקומיות ועיריות המוכנות לארח ולתרום רבות לאירוע כזה (ג'ימקאנה). אני מקווה שזה יהיה שילוב של אירוע ספרינט עם אירוע ספורט עממי.

אבל אין חובה שזה יהיה כך. מי שיהיה מוכן קודם, חשוב שיוציא אירוע. הספורט חייב להתחיל!

אלון

פורסם

בעניין הרשיונות רק אוסיף עוד דבר:

הרשות היא זו המאשרת למי לבצע הכשרות לרישיון נהיגה ספורטיבית.

בעניין זה חטאה לדעתי הרשות ואפשרה בשקט בשקט לגורם אחד לבצע הכשרות לספורט עממי שבלא שהכללים לפיהם מבוצעת ההכשרה הינם נחלת הכלל. כך ניתן יתרון (פסול בעיניי) לגוף אחד. יתרון שעומד להתבטל עכשיו עם הגשת הכללים ע"י התאחדות IRDA.

למיטב הבנתי מי שאושר להכשרות הללו (כרגע כאמור ביחידות) היא חברה אחת שמי שמוביל אותה הוא נווטו לשעבר של היועץ שמאשר את הכללים ברשות. למיטב ראייתי - גם אם זה כשר, זה לא מריח טוב. אני מניח שלרשות לא תהיה ברירה והיא תאשר בקרוב מאוד עוד גופים להכשרה.

כששאלתי את מנהל הרשות מדוע ניתנה ההסמכה רק לגוף אחד, הוא טען בפניי כי גוף זה לא מעוניין לפרסם את הכללים שכתב, כי זה קניינו הפרטי. ייתכן וזה נכון - אך הרשות לא הייתה חייבת לאשר לו להעביר הכשרות לבד.

התאחדות IRDA מנגד, מאפשרת לכל גורם לקבל את הכללים שנכתבו על ידה וכך נפתח השוק לתחרות - זו בעיניי טובת הספורטאים.

מוזר שיש מי ששיתפו פעולה עם מהלך כזה של "ספק יחיד" - ולכן גם לא ברורה לי התנהלות חברי STI ו PSI בעניין.

ככל שמתבצעות היום הכשרות לענפים המרוכזים ב IRDA עם כללים ש IRDA לא מכירה ו/או אישרה עלול הדבר להוביל לפערים בהכשרה.

אני חושב שהרשות צריכה לחייב כל מי שמגיש לה כללים והיא מאשרת הכשרה לפיהם - לפרסמם.

אני מאמין שככל שיפתח "השוק" לתחרות - המחירים יירדו. ראוי בעיניי שיירדו.

אלון

נ.ב.

היות ולאחרונה החלו לרדוף אותי באופן אישי ואני מניח שגם עקב דברים אלו אני עלול "לחטוף" איומים חדשים, אני מסייג עצמי מראש ואומר - אלו הדברים למיטב הבנתי, איך שאני רואה אותם. אני ממליץ לכל אחד לברר את הדברים בעצמו ולגבש בעצמו את החלטותיו. ככל שיש טעות במה שכתבתי - אני מזמין כל אחד לתקנם.

אלון

פורסם

אלון תבדוק בבקשה מי מוליך מהלכים בהתאחדות מסויימת כמנכ"ל מסויים שהוא גם אותו אחד שרמזת שהוא הנווט של אותו אחד שעובד ברשות ואז התמונה תתבהר לך יותר בכל הקשור למה שהזכרת קודם.

ובכל הקשור למה שהזכרת עוד בנושא הכשרות שניתנות לגורם מסויים כבעל סמכא? הכל אינו נכון באף מקום אחר בעולם בכל מה שקשור למירוצים מקומיים.

אין שום הכשרות למאשרי מסלולים לא במבחנים,לא בקורסים,לא באישורים ולא ברשיונות,הכל המצאה ישראלית שתכליתה אחת

כסת"ח (אגב טפשי לחלוטין) ואיך עוד לשפר עמדות ולגרום להוצאת כספים .

בבקשה אני מזמין את כל מי שמפקפק במה שכתבתי לבדוק בכל התאחדות בעולם המערבי. (ראלי וראלי ספרינט)

רק שימו לב איזו בירוקרטיה מפלצתית,ניירת,אגרות,קורסים,בחינות,יא אלוהים ,כולה ספורט אתם קולטים? כמה עשרות בודדות של מכוניות מתחילת המאה ה21 שעומדות 12 שנים עליהם בונים אימפריה של נושאי תפקידים שמבינים בספורט הזה כמו שאני מבין בבינה מלאכותית.

מירוצי מכוניות

פורסם

אלון

תודה על ההסברים

אין ספק שאנשים מפנטזים פה על פוטנציאל כלכלי של פורמולה 1 במינימום אם צריך לאיים על מישהו באופן אישי.

נותר רק לקוות שהשחיתות לא תהיה קרובה לזה של הכדורגל דיינו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תעשה חשבון:

600-700 ש"ח להכשרה. יש להערכתי אלפי נהגי ספורט עממי שירצו להוציא רשיון בתקופה הקרובה.

"מתנה לחבר" ועוד.... - מחזור לא רע.

תוסיף לזה אגו - שתמיד "עוזר" לתדלוק עימותים...

בקיצור - לא סתם אני מבקש לפרוש מהתפקיד אליו התנדבתי בשנתיים האחרונות. סיימתי את שהתחייבתי ואני אכן מקווה שמישהו ימשיך את הדרך במקומי.

בקרוב אסיפה כללית של המועדון הישראלי המוטורי 2010. פרטים בפורום ההתאחדות.

אדאג לקישור גם כאן.

אלון

פורסם

אני מוצא לנכון לחדד את הנקודה ולהבהיר את מה שדרוש הבהרה.

מיקי יוחאי, המשמש כמנכ"ל התאחדות הראלי, כתב כללים לתחום ה-"ג'ימיקאנה".כך נמסר על ידי הרשות.

את הכללים כתב מיקי יוחאי במסגרת היותו "גוף הכשרה" (באמצעות חברת "קרוס קאנטרי") כמשמעותו בחוק. גם זאת נמסר על ידי הרשות.

מסיבה זו הרשות אינה מחייבת את מיקי יוחאי (לעניין זה, חברת קרוס קאונטרי) לפרסם את הכללים כך שיהיו נגישים לכולם, כפי שנדרשות לעשות כן ההתאחדויות המוכרות. שכן, לשיטת הרשות מדובר במסמכים פנימיים של גוף עסקי ואין חובה על פי חוק לדרוש ממנו להציגם.

יובל מלמד אישר למיקי יוחאי את הכללים ובהתאם אישרה הרשות לחברת קרוס קאונטרי, בהיותו "גוף הכשרה" מוכר, להעביר קורס להוצאת רישיון נהיגה ספורטיבית בתחום ה- "ג'ימיקאנה". גם זאת נמסר על ידי הרשות.

אלא מאי, מבקש רישיון הנהיגה צריך לעבור השתלמות ענפית (כך על פי הנחיות משרד הספורט והרשות לנהיגה ספורטיבית, המפורסמות באתר הרשות) בהתאם לכללי הנהיגה הספורטיבית, כמשמעותם בחוק, החלים על תחום הנהיגה הספורטיבית בתחום הנהיגה המבוקש.

ומה החוק אומר? סעיף 5(א)(1) קובע שהכללים הם אלה עליהם החליטה ההתאחדות ושאישרה הרשות. אומנם, סעיף 5(א)(2) מתיר למועדון מסוים להכין כללים - ולא דרך התאחדות - ובלבד שכללים אלה לא יסתרו את הכללים הבינלאומיים המוכרים והכללים עליהם החליטה ההתאחדות.

במקרה שלנו, הכללים אושרו - וכך גם הקורס - ל"גוף הכשרה" ולא להתאחדות או למועדון ספציפי.

בינתיים - התאחדות נהגי המרוצים הגישה כללים בתחום הנהיגה "ג'ימיקאנה".

אני לא מביע דעה על הכללים שהוכנו על ידי מיקי יוחאי - שיכול להיות שהם מצוינים, הן משום שאני לא בקי מקצועית בתחום והן משום שלא ראיתי את הכללים.

יובהר. אין לי ולו טענה אחת כלפי מיקי יוחאי או לחברת קרוס קאונטרי - בתפקידה כגוף הכשרה.

מה עתיד לקרות כעת?

1. יפעילו לחץ על הרשות לשנות את ההנחיות לגבי מתן רישיון נהיגה ספורטיבית (רטרואקטיבית).

2. יהיה מי שיטען כי הכללים הם בעצם לא של קרוס קאונטרי כ"גוף הכשרה" אלא הוגשו על ידי מועדון ספציפי (אלא שעדיין קיימת הבעייתיות שהתאחדות נהגי המרוצים הגישה כללים בתחום זה, וצריך לראות שאין סתירה בין הכללים), אלא שברור שקיימת בעייתיות מסוימת לטעון כיום כי מועדון בתחום הנהיגה "ג'ימיקאנה" ערך את הכללים ולא חברת קרוס קאונטרי.

3. גורמים שונים יבקשו להוציא את ההכרה בתחום ה"ג'ימיקאנה" מידי התאחדות נהגי המרוצים ולהעבירה להתאחדות הראלי.

בפועל, הפעילו, כרגע, את אופציה 3.

ניר

• תוכן חדש...