Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי מי שלא יודע להבדיל בין גז לברקס לא צריך להיות על הכביש. זה חוסר מיומנות בסיסית לא טעות חד פעמית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לידיעתך, גם ואולי בעיקר במסלול מירוצים לא מתנהגים כמו בהמות פרימיטיביות.

ההתנהלות שאתה מתאר לא קשורה למסלול מירוצים אלא פשוט לחוסר תרבות מוטורית (או תרבות בכלל).

מה שניסיתי להביע, זה שבמידה ואתה רואה על מסלול מרוצים התפרעויות כאלו ואחרות, אתה עוד איכשהוא מסוגל להבין את הרצון לזכות במקום ראשון (למרות שגם שם יש מקום לתרבות).

אבל לחוות את המקרים שתיארתי כל יום על כביש ציבורי זה כבר הרבה ממעבר ל"לא נעים".

פורסם
ההסבר די פשוט:

מה שאתה יכול להרשות לעצמך לעשות על מסלול, אסור לך לעשות בכביש ציבורי (לא ספיציפית אתה :wink: )

לא פעם ביום אני רואה אנשים נוסעים במהירות 90 בכביש של 60 (אני עצמי מרשה לעצמי לגלוש לעבר 70+, אבל 90?).

לא פעם אני חווה אנשים שחושבים שהזמן שלהם יקר יותר משל אחרים ופשוט מרגישים שמותר להם לעבור נתיבים כ"כ צמוד אליך עד כדי שפשוף, ובסוף אני צריך להאט כדי שלא תהיה תאונה.

כנ"ל לגבי אנשים שנכנסים בתחילת התור כאשר יש פקק כי "לא ראיתי" או "אחי, התבלבלתי" או עוד משפטי חכמה (ואפשר להבדיל בין כאלו שזה באמת קורה להם, כי זה יכול לקרות)

כנ"ל לגבי מתן זכות קדימה (כולם חייבים לעצור כדי שהם יעברו, אבל אם תעיז לעשות להם אותו דבר - דמך בראשך)

במסלול מירוצים שהמטרה היא להגיע ראשון - תרגיש חופשי!

בכביש ציבורי - מי שקשה לו הצורך בסבלנות, פשוט שיוותר על הרישיון!

מה שניסיתי להביע, זה שבמידה ואתה רואה על מסלול מרוצים התפרעויות כאלו ואחרות, אתה עוד איכשהוא מסוגל להבין את הרצון לזכות במקום ראשון (למרות שגם שם יש מקום לתרבות).

אבל לחוות את המקרים שתיארתי כל יום על כביש ציבורי זה כבר הרבה ממעבר ל"לא נעים".

דברים כמו שלך הם בין הסיבות לכך, שאנחנו זוכים לשטויות כמו חוק הספורט המוטורי ואף לאחר שהוא חוקק, לאי יישומו. מסלול המירוצים הוא ממש לא מקום להתפרעות - אדרבא, מי שמתפרע במסלול מירוצים מורד ממנו די מהר. מה שאתה תיארת, כפי שכבר ענו לך, קשור למסלול המירוצים כמו שמיטה להר סיני.

לגבי יתר התגובה הראשונה שלך - אל תשליך מיכולותיך (או חוסרן) על אחרים. לעולם יהיה מי שינהג טוב ממך ופחות טוב ממך, זה לא אומר כלום לגבי מה נכון ומה לא.

חבל שבפורום הזה עדיין יש תגובות כאלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דברים כמו שלך הם בין הסיבות לכך, שאנחנו זוכים לשטויות כמו חוק הספורט המוטורי ואף לאחר שהוא חוקק, לאי יישומו. מסלול המירוצים הוא ממש לא מקום להתפרעות - אדרבא, מי שמתפרע במסלול מירוצים מורד ממנו די מהר. מה שאתה תיארת, כפי שכבר ענו לך, קשור למסלול המירוצים כמו שמיטה להר סיני.

לגבי יתר התגובה הראשונה שלך - אל תשליך מיכולותיך (או חוסרן) על אחרים. לעולם יהיה מי שינהג טוב ממך ופחות טוב ממך, זה לא אומר כלום לגבי מה נכון ומה לא.

חבל שבפורום הזה עדיין יש תגובות כאלה.

איזה תגובות בדיוק?

שיש אנשים שמשתוללים על כביש ציבורי?

זה בסדר מבחינתך? נורמאלי שאנשים נדחפים כמו בהמות?

למה כ"כ מפריע לך? אתה אחד מאלה שתיארתי?

אם אתה רוצה לנהוג מהר / צמוד / כל שאר התיאורים - מקומך הוא לא על כביש ציבורי!

החוסר שיש לי בגדול זה חוסר סבלנות לכל הנדחפים למיניהם שאתה רואה שנדחפים בתחילת התור או חייבים "לחתוך" נתיבים ונהגים אחרים כי ללא זה הם לא מרגישים שהם נוהגים. (ואל תגיד לי שאין כאלו או שלא ראית כאלו)

מצד שני, מה אתה מצפה שיהיה על מסלול מירוצים?

אנשים יריבו על מי יגיע אחרון?

סוג הנהיגה המתאימה למסלול (ששם יש תחרות) לא מתאימה לכביש ציבורי (ששם אנשים רוצים להגיע בביטחה ממקום אחד למשנהו)

יש חוקים בכביש לא כדי שאנשים יעברו עליהם, אלא בשביל לשמור על סדר ויש בכל החוקים יש היגיון.

וחובה על כל הנהגים לציית להם, גם אם זה לא נראה להם.

פורסם

אתה כנראה לא מבין דבר וחצי במרוצים ובחוקים. אסור לחסום רכב עוקף וחובה לפנות את הדרך לרכב מהיר יותר (דגל כחול).

http://en.wikipedia.org/wiki/Racing_flags#Instruction_flags

אם אנשים היו נוהגים כמו במרוצים אז מצבנו היה הרבה יותר טוב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נדב, נהיגת מירוצים אינה "השתוללות" אלא ספורט מסודר עם חוקים ועם רוח ספורטיבית, הגינות ועוד ערכים חיוביים לנהיגת כביש - החוקים נוקשים וכל סטיה קלה מהם גוררת ענישה חמורה. הנהגים הם ספורטאים אחראיים שתמיד נוהגים כשהם בכושר, לעולם לא נוהגים מעבר ליכולתם וליכולת המכונית וגם תפעול הרכב אינה גס ואגרסיבי אלא עדין, מדויק, זורם וחלק - וכל אלו דברים חיוביים לנהיגת כביש.

חלק מהתקווה של הנפשות הפועלות בתחום הספורט המוטורי בישראל היא שהעיסוק בספורט מוטורי או אף עצם הצפיה בו, ישפרו את תרבות הנהיגה בישראל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דוגמא (ושאלה תוך כדי):

כאשר יש רכב מוביל ומאחוריו רכב במהירות זהה / כמעט זהה

הרכב המוביל יכול לסטות מעט ימינה / שמאלה על מנת לחסום עקיפה?

(לא רכב מהיר יותר שמגיע, אלא שניים אחד אחרי השני)

פורסם

לנהג המוביל בתחילת המירוץ מותר לבצע חסימה אחת. מעבר לכך - אסור! כמו כן, רכב שיושב קדימה ופנימה לקראת הסיבוב (לצורך עקיפה) - יש לאפשר לו להיכנס ולעבור.

פורסם
לנהג המוביל בתחילת המירוץ מותר לבצע חסימה אחת. מעבר לכך - אסור! כמו כן, רכב שיושב קדימה ופנימה לקראת הסיבוב (לצורך עקיפה) - יש לאפשר לו להיכנס ולעבור.

עכשיו דמיין לכל נהג בכביש היה מותר לבצע חסימה אחת כשאתה מנסה לעקוף.

זו ממש לא הדרך לנהיגה בכביש ציבורי, אבל זה קורה המון כי אנשים נוהגים עם הכבוד שלהם (עקפת או אתה מנסה לעקוף, ואיזה דביל נעלב מזה ומחליט "להחזיר" לך או לא לאפשר לך לעקוף)

לא אמרתי שאין תרבות נהיגה במסלול, אבל צורת הנהיגה היא ממש שונה.

אין לך שופטים שמסתכלים כל הזמן כדי להניף דגל והנהג שעבר עבירה מורחק או מקבל עונש.

ומשטרת התנועה בארץ לא עושה את תפקידה כמו שהיינו רוצים.

אני מסכים עם כולכם שהלוואי ובכביש היתה תרבות כלשהיא, אבל כרגע לפחות, המצב על הכביש הרבה יותר גרוע.

פורסם

רבים הקדימו אותי, אבל בגדול אני מקווה שהבנת שצורת הנהיגה על מסלול המירוצים הכי רחוקה שאפשר מהשתוללות. אדרבא - כל נסיעה שאינה חלקה עולה בזמן וכל התפרעות עולה בעונש. אחד הכללים המובילים הוא In order to finish first, first you have to finish. תחשוב על זה, השתוללות לא בדיוק הולכת עם זה יד ביד.

לגבי אותה חסימה שמותר לבצע במירוץ - אין המדובר בחסימה פראית, אלא בבחירת קו אליו אותו חוסם צריך לדבוק בהמשך הפניה. אסור לזגזג בישורת, או לעשות כל דבר אליו רמזת. אני לא יודע מתי התחרית, בכל מסגרת שהיא, על כל מסלול שהוא, אבל אני מאד מקווה שכשאתה עולה על מסלול אתה לא משתולל ואם כן - שאני לא אהיה על המסלול באותו הזמן.

הכוונה שלי הייתה לא בעד השתוללות, אלא נגד ייחוס אוטומטי של השתוללות למירוצים. זה מה שעשית (ואל תתחסד ותסתתר מאחורי ססמאות) וזה פסול.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איזה תגובות בדיוק?

שיש אנשים שמשתוללים על כביש ציבורי?

זה בסדר מבחינתך? נורמאלי שאנשים נדחפים כמו בהמות?

למה כ"כ מפריע לך? אתה אחד מאלה שתיארתי?

אם אתה רוצה לנהוג מהר / צמוד / כל שאר התיאורים - מקומך הוא לא על כביש ציבורי!

החוסר שיש לי בגדול זה חוסר סבלנות לכל הנדחפים למיניהם שאתה רואה שנדחפים בתחילת התור או חייבים "לחתוך" נתיבים ונהגים אחרים כי ללא זה הם לא מרגישים שהם נוהגים. (ואל תגיד לי שאין כאלו או שלא ראית כאלו)

מצד שני, מה אתה מצפה שיהיה על מסלול מירוצים?

אנשים יריבו על מי יגיע אחרון?

סוג הנהיגה המתאימה למסלול (ששם יש תחרות) לא מתאימה לכביש ציבורי (ששם אנשים רוצים להגיע בביטחה ממקום אחד למשנהו)

יש חוקים בכביש לא כדי שאנשים יעברו עליהם, אלא בשביל לשמור על סדר ויש בכל החוקים יש היגיון.

וחובה על כל הנהגים לציית להם, גם אם זה לא נראה להם.

יכול להיות פשוט שהוא שייך לקבוצת המתפרעים ולכן הוא מתקשה להבין אותך.

פורסם

ייתכן, אבל אני מוחזק בעיניך (ולו רק מרושם הקריאה) כאחד המשתוללים? אין שום קשר בין ספורט מוטורי לבין השתוללות, נהפוכו! את זה יודע כל ילד שנוהג בקארט וכל חובב שצופה במירוצים. ספורט מוטורי יוצר תרבות נהיגה!

פורסם
ייתכן, אבל אני מוחזק בעיניך (ולו רק מרושם הקריאה) כאחד המשתוללים? אין שום קשר בין ספורט מוטורי לבין השתוללות, נהפוכו! את זה יודע כל ילד שנוהג בקארט וכל חובב שצופה במירוצים. ספורט מוטורי יוצר תרבות נהיגה!

אתה ורומן בעיניי לא מהמשתוללים.

אני פשוט לא מכיר אתכם מספיק ואני לא יכול לשפוט אתכם סתם מהאוויר (חוצמזה שאין לי כ"כ זכות לשפוט אתכם...)

מבחינתי אין נהג לא טוב סתם כי הוא נראה "חשוד", אבל ברגע שהוא יתחיל לעשות שטויות על הכביש... (אני לפחות אתרחק ממנו)

אין לי מושג אם ספורט מוטורי יגרום לאנשים ללמוד תרבות נהיגה או לא (אני מניח שחלק כן וחלק זה עלול לגרום לטריגר הפוך)

אבל אני בעד שיתחילו ללמד בארץ איך לנהוג ולא איך לעבור טסט.

ואני בעד שחלק מלימוד הנהיגה (כחובה) יהיה גם לפחות קורס אחד בנהיגה מתקדמת כלשהי (אני עשיתי קורסים ברכיבה מתקדמת ביוזמתי לאחר הוצאת רישיון)

בסופו של דבר, אני עדיין אופטימי...

אני מקווה שאנשים יתחילו להיות קצת יותר איכפתיים בכביש (ומכאן - זהירים, מתורבתים וכו')

פורסם

תסלחו לי, אבל רק אצל נשים זה קורה, לא שאני שובניסט,

פשוט אחת האקסיות גמרה לי גיר בגלל שלא ידעה להסתדר עם דוושות,

אותה אקסית כיסחה לאמא שלה את האימפרזה טוטאלוס בגלל שהתבלבלה בדוושות,

(חראם על העמוד תאורה שאכל את המכה)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
יכול להיות פשוט שהוא שייך לקבוצת המתפרעים ולכן הוא מתקשה להבין אותך.

מה שאני מתקשה להבין זה שטויות והתחסדות. דווקא bigfoot7375nadav, כך לפחות נראה, הבין למה התכוונתי, או לכל הפחות אני מקווה. אתה, מאידך, מלבה את האש באמירה סתמית ופוגענית.

שוב - אין כל קשר בין מסלול מירוצים והשתוללות וכל ביטוי דומה לא רק חוטא לאמת אלא מרחיק מאתנו כל סיכוי לספורט מוטורי אמיתי בישראל. אותך, כפי שנראה מתגובותיך, מעניינת הערצה עיוורת ל"אור ירוק".

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...