Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשמתי למעלה...באמת שיצאתי אידיוט,לא היה לי באותו רגע את המברג המתאים,לחצתי טיפה יותר מידי ונשבר הפוטנציומטר של הGAIN במגבר בערוץ של הסאב...

מה עושים? אפשר להשיג כזה פוטנציומטר? אפשרי לתקן? מה עלות התיקון?

כעת המגבר עובד אבל רק הערוצים של הרמקולים הקדמיים עובדים.

זה המגבר:

24459550060_large.jpg

JBL 600W,אחלה מגבר לדעתי.. דגם 4000 אני חושב,לא זוכר בדיוק.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

בטח שניתן לתקן. גם אם אין בדיוק אותו פוטנציומטר, אפשר לקחת כל פוטנציומטר DUAL GANG בעל התנגדות מתאימה.

פתח את הקופסה, תצלם את הפוטנציומטר השבור כדי להבין אם זה פוטנציומטר רגיל או משהו מיוחד

כעיקרון עבודה של שעה עם הפסקת קפה

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

IMG_2471.jpg

IMG_2473.jpg

לפוטנציומטר יש 3 חיבורים ללוח,כלומר 3 הלחמות שמחברות אותו ללוח,זה הכל.

מה אתה אומר?

כמו כן,אני צריך המלצה למקום שיוכל לתקן את הנזק הקל הזה,בזול,באיזור המרכז..המגבר הזה גם ככה לא שווה הרבה,עולה 700 חדש,והוא אצלי כבר הרבה שנים.

פורסם

שעה על החלפת פוטנציומטר?! 10 דקות וגם זה הרבה.

כולה פוטנציומטר, אל תתרגש.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

וואלה, באמת נשברו המגעיםלגמרי. לחצת חזק מדיי עד שעקרת אותו.

תשמע, אני לא מהמרכז, אני מאיזור חיפה אז ממני לא תקבל המלצה. אולי מישהו כאן ייתן לך המלצה למעבדה באיזורך.

אבל מה, אתה יכול להביא את הפוטנציומטר הזה לכל חנות אלקטרוניקה ולבקש שייתנו לך משהו בסגנון. אם זאת חנות יקרה להחריד, תשלם מקסימום 70 ש"ח, מינימום, בחנות זולה - 12 או 20 ש"ח. ואז תחליף בעצמך, בסה"כ להלחים 6 מגעים. מעבדה תחייב אותך רק על פתיחה ובדיקה בסביבות 100 ש"ח ומאוד סביר להניח שיותר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

כנראה שזה מה שאני יעשה ידידי,זה 3 מגעים ולא 6 מגעים.

כבר פתחתי את המגבר,הגישה נוחה וההלחמה תהיה פשוטה,כנראה שאני באמת יעשה את זה לבד או אצל חבר שמתעסק בהלחמות אלקטרוניקה (פעם שהיו עושים צ'יפים לפליסטיישן..)

כנראה שאני גם אזמין את החלק מאיביי וזהו,בגלל שכרגע הרכבתי בנוסף למגבר הזה,מגבר מונובלוק זמני שהיה זרוק לי בבית,אז בינתיים הסאב כן מוגבר.

אני רק צריך לדעת איזה פוטנציומטר להזמין בדיוק?

http://www.ebay.com/itm/20K-OHM-Linear-Taper-Rotary-Potentiometer-20KB-B20K-Pot-/250816589546?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a65d56eea#ht_1526wt_905

כזה?

על הפוטנציומטר עצמו שנשבר רשום B20KהתנגדותX2

השאלה היא האם זה זה..

תודה רבה!

פורסם

אוקי,אני מזמין זוג כאלה שיהיה לי אחד ספייר...10 שקל כולל משלוח סך הכל!

http://www.ebay.com/itm/2pcs-B20K-Dual-Stereo-Potentiometer-Pots-Shaft-S-15mm-/170512893343?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b35c459f#ht_2084wt_952

המידות נראות כמעט זהות,הבעיה היא שהמרחק בין הלוחות של הפוטציומטר לא זהה,כלומר רחוקות יותר אחת מהשניה,מקווה שאני אסתדר אם זה..לא אמורה להיות בעיה תכלס...

מה אתם אומרים?

פורסם

דיי, לא לריב, זה פוטנציומטר DUAL GANG, יש 3 רגליים לכל חצי - סה"כ 6 רגליים.

DEVIL

אתה חייב לקנות פוטנציומטר DUAL GANG עם התנגדות של 20 קילואוהם. מה שיש בלינק ראשון לא מתאים.

מה שיש בלינק שני - מתאים. B מסמן אופי התגובה, כלומר קצב השינוי של התנגדות ביחס להזזה של ידית. B - תגובה לינארית, ואלו הכי נפוצים, A - תגובה לוגריתמית - לא מתאים לכיוון של קדם מגבר אלא רק לשליטה בווליום.

וכן, זה באמת עולה 10 ש"ח ב-EBAY

פורסם

עדיין מחכה לחלק.. =]

שאלה שלא קשורה,מישהו יודע אם אפשר לחבר למגבר הזה סאב עם סליל כפול בגישור?

כלומר לרדת ל 2 אום בגישור,ולא בחיבור רגיל.

אפשרי? כי הבנתי שה JBL GTO 75.4 לדוגמא לא יכול לעשות את זה.

תודה!

• תוכן חדש...