Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני משרת בבסיס צבאי מסויים אליו אני מגיע כל יום ברכב. לבסיס מספר איזורי חניה, כאשר בחניה הקרובה והנגישה יותר, הבנויה בפורמט חניה-אנכית-מול-חניה-אנכית, יש תופעה מכוערת ביותר: נהגים שמחנים את רכבם באמצע החניה ויוצרים רצף שפשוט לא מאפשר למי שחונה כחוק לצאת מהחניה. הוספתי שרטוט שממחיש את התופעה. התופעה הזאת קיימת בחניות אחרות בבסיס ושם היא לא מפריעה לאף אחד, אבל ספציפית החניה הזו צרה מדי.

יותר משהתופעה מפריעה לי אישית (אני בדרך כלל מסיים מאוחר, כשהחניה כבר די פנויה), מעצבן אותי האגואיזם של החונים והנזק שנגרם הרבה פעמים למכוניות שמנסות לצאת מהחניה ואפילו לכאלה שסתם מנסות לעבור בין החונים באמצע לחונים כחוק ופוגעות בטעות באחד מהם. חשוב לציין שאין באיזור מצוקת חניה, ושקיימת חניית כורכר עצומה עם שפע מקום חניה במרחק של שתי דקות הליכה בדיוק.

יצרתי קשר מספר פעמים עם הגורמים הרלוונטיים בבסיס, שהבטיחו לטפל בבעיה - ואכן הזהירו את הנהגים שיסונדלו אם ימשיכו לחנות שם - אבל אחרי כמה ימים התופעה שוב חזרה.

כרגע אני - וקבוצת חיילים נוספים שמרגישים כמוני - מנסים למצוא פתרונות יצירתיים לבעיה הזו. חשוב לי לציין שאני לא רוצה לגרום לנזק לאף אחד (מה גם שהאיזור מצולם ברובו), אלא בסה"כ להרתיע את החונים שם. עוד צריך לציין שהחניה המדוברת נמצאת פיזית מחוץ לבסיס אבל היא שייכת לו, ולכן לא ניתן לערב משטרה ורשויות מקומיות או לתת קנסות.

אני סומך על המוחות היצירתיים בקארספורום, אז קדימה :lol:

parking.png

פורסם

הכי פשוט- כיפות בטון כאלה שאתם יכולים להציב באמצע החניה- לא מפריע לחונים כחוק, ולא מאפשר לאחרים לחנות. ואם זה בצבא ואתם לא מתכוונים לקנות מכספכם- תגנבו מהצבא. יש מלא בבסיסים.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אם אני מבין על איזה בסיס אתה מדבר, לפני שנתיים היה פחות חניה (לא היה את החניון הגדול בתוך הבסיס) והסתדרנו.

אם זה מפריע לך, תחנה בכורכר. או בשורה הראשונה ששם אין מקום לחנות באמצע.

אתה דורש מחיילים ללכת עוד כמה דקות נניח בגשם ובבוץ של הכורכר (בהנחה שיש שם חנייה בכלל ולא הכול מוצף) כי לך לוקח עוד כמה שניות לצאת מהחנייה?

אם קצת נזהרים, אין סיבה שיגרם נזק לאיזשהו רכב. מספיק מרווח שם.

וגם אם קורה שיש נזק, לרוב זה למי שחנה באמצע (מקבל דפיקות ממי שכרגע יוצא מהחניה) וזה כבר סיכון שהוא לקח על עצמו.

אם אתה בקטע של לשנות, עדיף שתשכנע אותם לבנות את החניון מחדש - פחות ריווח בין השורות ובלי מדרכות באמצע (שבמילא חונים גם עליהן) - רק פסים על הכביש.

זה בקלות יכפיל את כמות הרכבים שיכולים להכנס שם.

פורסם
.

כרגע אני - וקבוצת חיילים נוספים שמרגישים כמוני - מנסים למצוא פתרונות יצירתיים לבעיה הזו. חשוב לי לציין שאני לא רוצה לגרום לנזק לאף אחד (מה גם שהאיזור מצולם ברובו), אלא בסה"כ להרתיע את החונים שם. עוד צריך לציין שהחניה המדוברת נמצאת פיזית מחוץ לבסיס אבל היא שייכת לו, ולכן לא ניתן לערב משטרה ורשויות מקומיות או לתת קנסות.

אני סומך על המוחות היצירתיים בקארספורום, אז קדימה :lol:

המשפט המוכחל אינו נכון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הכי פשוט- כיפות בטון כאלה שאתם יכולים להציב באמצע החניה- לא מפריע לחונים כחוק, ולא מאפשר לאחרים לחנות. ואם זה בצבא ואתם לא מתכוונים לקנות מכספכם- תגנבו מהצבא. יש מלא בבסיסים.

חשבתי על זה. בסביבה של החניון מפוזרים המון כאלה (דווקא על מדרכה רחבה שלאף אחד לא מפריע שחונים עליה...). הבעיה היא שלשים כאלה במרכז החניה יפריע לאנשים שיוצאים מהחניה וגם לכאלה שעוברים (אמנם פחות מהרכבים שחונים במרכז, אבל עדיין).

תחנה אתה בחניית הכורכר ותיתן לאחרים לשבור את הראש בחניה הצפופה.

אני עושה את זה בדרך כלל, אבל מפריעה לי העובדה ש-20 נהגים אגואיסטים מכתיבים לכולם איפה לחנות אם הם רוצים לצאת מהחניה בשלום לפני השעה שבע :roll:

אם אני מבין על איזה בסיס אתה מדבר, לפני שנתיים היה פחות חניה (לא היה את החניון הגדול בתוך הבסיס) והסתדרנו.

אם זה מפריע לך, תחנה בכורכר. או בשורה הראשונה ששם אין מקום לחנות באמצע.

אתה דורש מחיילים ללכת עוד כמה דקות נניח בגשם ובבוץ של הכורכר (בהנחה שיש שם חנייה בכלל ולא הכול מוצף) כי לך לוקח עוד כמה שניות לצאת מהחנייה?

אם קצת נזהרים, אין סיבה שיגרם נזק לאיזשהו רכב. מספיק מרווח שם.

וגם אם קורה שיש נזק, לרוב זה למי שחנה באמצע (מקבל דפיקות ממי שכרגע יוצא מהחניה) וזה כבר סיכון שהוא לקח על עצמו.

אם אתה בקטע של לשנות, עדיף שתשכנע אותם לבנות את החניון מחדש - פחות ריווח בין השורות ובלי מדרכות באמצע (שבמילא חונים גם עליהן) - רק פסים על הכביש.

זה בקלות יכפיל את כמות הרכבים שיכולים להכנס שם.

קודם כל, כן, אני מצפה מחיילים ללכת עוד כמה דקות בגשם ובבוץ של הכורכר, כי זה בדיוק מה שאני (חייל, כן?) עושה כשאין חניה חוקית פנויה. לא יודע עד כמה אתה מכיר את חניית הכורכר, אבל היא עברה מקצה שיפורים לאחרונה, והוסיפו לה בור ניקוז גדול ובחלק מהחניה (משום מה לא את כולה...) פיזרו חצץ למניעת שלוליות. אז גם כשיש גשם, בדרך כלל יש כמה שלוליות נקודתיות ולא הכל מוצף. אגב, המצב בחניה החיצונית הסלולה לא יותר טוב בחורף, ויעידו עשרות המכוניות שטובעות בהצפות שקורות כל שנה בגשמים הראשונים :?

שנית, לא יודע איזה רכב יש לך, אבל לרוב המכוניות זה בלתי אפשרי לצאת מהחניה כשמישהו חונה באמצע. יש לי חבר שעשה משמרת לילה, יצא בבוקר ורצה לנסוע הביתה וגילה שחסמו אותו בצורה מוחלטת (וכן, ניסו לעזור לו לצאת). הוא קרא לכמה חברים והם פשוט הרימו את הרכב החוסם ושמו אותו במקום אחר. לי באופן אישי יש פורד סיירה - גדולה, מגושמת ובלי הגה כוח - ועבורי זה בלתי אפשרי לצאת מהחניה במצב כזה. לי לא אכפת כל כך ממכות, ולכן מבחינתי לנסוע "עד הבום", אבל יש אנשים שכן אכפת להם מהרכב. שלא נדבר על אנשים שצריכים לפלס את דרכם בין המכוניות והרבה פעמים פשוט נתקעים באחת מהן.

אתה צודק, החניה הזו מתוכננת בצורה די אידיוטית, אבל אין סיכוי שיעשו איתה משהו, בין היתר מכיוון שהיא עומדת לרשות כלל הציבור (ובאי הבנק הסמוך) אבל הבסיס צריך לשלם על השיפוץ... בכל אופן, זה ממש לא מצדיק את התופעה הזו. ואגב, תתפלא, אבל ראיתי כבר כמה פעמים שאנשים חנו באמצע בשורה הראשונה (מעבר לעובדה שצריך להגיע ממש מוקדם כדי למצוא שם חניה).

המשפט המוכחל אינו נכון.

אשמח לשמוע אחרת, כי כך יהיה קל יותר לטפל בבעיה. אני יודע שגם המשטרה הצבאית לא יכולה לעמוד שם, בגלל שזה שטח ששייך לבסיס. האם אפשר ליצור קשר עם העיריה הרלוונטית (השטח סביב שייך לעיריית רמה"ש) ולבקש מהם להתערב?

פורסם

לדעתי הדרך לפתרון צריכה להיות כזו

סימון מקומות החניה האנכיים בקוים , שימת שלט החניה באמצע אסורה , או אפילו בסימון על משטח החניה , ביצוע -באחריות הבסיס,בתיאום עם קצין משטרה , ואחרי שאלה קיימים , לזמן את המשטרה סניף הרצליה שתחלק דוחות. 5דקות לסייר עם קטנוע לא?

אחרי כמה ימים הבעיה תיפתר.

כמה גאונים ככה סוציומטיים :-)

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא ניתן לערב משטרה ורשויות מקומיות או לתת קנסות.

בתוך מחנה תה"ש, ראיתי יותר מפעם שמשטרה כחולה רושמת דוחו"ת לרכבים צבאיים ולרכבים אזרחיים. כדרך שגרה המשטרה היתה נכנסת לבסיס כדי לקצר דרך ולחצות מצד לצד (יש תחנה ממש ליד השער למחנה) ולצאת מהשער השני, כך שלמעשה היו המון הזדמנויות שראיתי רישומי דוחות בעיקר לאלה שלא עצרו בעצור בצמתים עם הכביש שחוצה את המחנה.

פורסם

אתה משרת בגלילות במקרה?

למי שיצא לעבור שם בטוח עלתה המחשבה בזמן קריאת השורות הראשונות.. בדיוק אותו דבר קורה שם.

עזבו את זה, גם אם הצלחתם לצאת מהחניה והגעתם למצב שצריך לנסוע מצד לצד בלתי אפשרי כי בשלב כלשהו תגיעו לרכב צמוד, מה שיוצר מעבר צר מדי... עכשיו תנסו לעשות רוורס ולהתקל בחסימה כזאת גם בכניסה:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

קודם כל, כן, אני מצפה מחיילים ללכת עוד כמה דקות בגשם ובבוץ של הכורכר, כי זה בדיוק מה שאני (חייל, כן?) עושה כשאין חניה חוקית פנויה. לא יודע עד כמה אתה מכיר את חניית הכורכר, אבל היא עברה מקצה שיפורים לאחרונה, והוסיפו לה בור ניקוז גדול ובחלק מהחניה (משום מה לא את כולה...) פיזרו חצץ למניעת שלוליות. אז גם כשיש גשם, בדרך כלל יש כמה שלוליות נקודתיות ולא הכל מוצף.

אם אתה בכל מקרה מגיע מספיק מוקדם ויש חניה ואז אתה יוצא מספיק מאוחר כשכבר פנוי שם, למה כל העניין הזה מפריע לך?

אף פעם לא חשבתי אפילו לחנות באמצע מחשש שמישהו אולי ידפוק לי את האוטו אבל גם מעולם לא קרה נזק כשחניתי בחנייה המסומנת.

אני גם לא מכיר אף אחד אחר שקרה לאוטו שלו נזק שם (אם מתעלמים מטביעה בגשם עד מצב טוטלוס או השלט הגדול בכניסה שנופל על האוטו - אבל זה כבר לא קשור).

ואם הכורכר בכזה מצב טוב, למה שלא תחנה שם תמיד?

הרי אם היה לך אוטו שממש אכפת לך ממנו, לא היית חונה בחנייה צפופה שמלאה ברכבי ליסינג אם יש חנייה מרווחת דקה משם, נכון?

זה עניין של צודק וחכם - ברור שאתה צודק וכולם צרכים לחנות כחוק וגם אין שום סיבה שתלך יותר אם יש חנייה חוקית קרובה. אבל אם זה גורם לך סבל, תחנה בכורכר וזהו.

שנית, לא יודע איזה רכב יש לך, אבל לרוב המכוניות זה בלתי אפשרי לצאת מהחניה כשמישהו חונה באמצע. יש לי חבר שעשה משמרת לילה, יצא בבוקר ורצה לנסוע הביתה וגילה שחסמו אותו בצורה מוחלטת (וכן, ניסו לעזור לו לצאת). הוא קרא לכמה חברים והם פשוט הרימו את הרכב החוסם ושמו אותו במקום אחר. לי באופן אישי יש פורד סיירה - גדולה, מגושמת ובלי הגה כוח - ועבורי זה בלתי אפשרי לצאת מהחניה במצב כזה. לי לא אכפת כל כך ממכות, ולכן מבחינתי לנסוע "עד הבום", אבל יש אנשים שכן אכפת להם מהרכב. שלא נדבר על אנשים שצריכים לפלס את דרכם בין המכוניות והרבה פעמים פשוט נתקעים באחת מהן.

אל תגזים. מעולם לא קרה לי או לאנשים שנסעתי איתם בזמן שהחניה מלאה, גם לכאלו עם רכבים גדולים, שלא יכלנו לצאת. מקסימום עושים כמה קדימה-אחורה או נעזרים במישהו שיכוון.

בכל מקום עם מצוקת חנייה קורה לפעמים שרכבים חוסמים בטעות. כמו במקרה שרשמת.

פורסם

על מדבקות נייר שמעת? המדבקות האלה שטניות, ואחרי שתיים שלוש כאלה - תאמין לי שלא יחנו. בד"כ לרס"רים יש את זה. פנה לרס"ר המחנה ודרוש ממנו להדביק. מקסימום קנה לך כמה, תדפיס "חנית במקום אסור" או משהו בסגנון ותדביק. מהבאסה הם לא יחנו שם יותר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אתה משרת בגלילות במקרה?

למי שיצא לעבור שם בטוח עלתה המחשבה בזמן קריאת השורות הראשונות.. בדיוק אותו דבר קורה שם.

עזבו את זה, גם אם הצלחתם לצאת מהחניה והגעתם למצב שצריך לנסוע מצד לצד בלתי אפשרי כי בשלב כלשהו תגיעו לרכב צמוד, מה שיוצר מעבר צר מדי... עכשיו תנסו לעשות רוורס ולהתקל בחסימה כזאת גם בכניסה:roll:

אכן מדובר בגלילות ותיארת את המצב היטב.

אם אתה בכל מקרה מגיע מספיק מוקדם ויש חניה ואז אתה יוצא מספיק מאוחר כשכבר פנוי שם, למה כל העניין הזה מפריע לך?

אף פעם לא חשבתי אפילו לחנות באמצע מחשש שמישהו אולי ידפוק לי את האוטו אבל גם מעולם לא קרה נזק כשחניתי בחנייה המסומנת.

אני גם לא מכיר אף אחד אחר שקרה לאוטו שלו נזק שם (אם מתעלמים מטביעה בגשם עד מצב טוטלוס או השלט הגדול בכניסה שנופל על האוטו - אבל זה כבר לא קשור).

ואם הכורכר בכזה מצב טוב, למה שלא תחנה שם תמיד?

הרי אם היה לך אוטו שממש אכפת לך ממנו, לא היית חונה בחנייה צפופה שמלאה ברכבי ליסינג אם יש חנייה מרווחת דקה משם, נכון?

זה עניין של צודק וחכם - ברור שאתה צודק וכולם צרכים לחנות כחוק וגם אין שום סיבה שתלך יותר אם יש חנייה חוקית קרובה. אבל אם זה גורם לך סבל, תחנה בכורכר וזהו.

אל תגזים. מעולם לא קרה לי או לאנשים שנסעתי איתם בזמן שהחניה מלאה, גם לכאלו עם רכבים גדולים, שלא יכלנו לצאת. מקסימום עושים כמה קדימה-אחורה או נעזרים במישהו שיכוון.

בכל מקום עם מצוקת חנייה קורה לפעמים שרכבים חוסמים בטעות. כמו במקרה שרשמת.

קודם כל, העניין הזה מפריע לי כי כן קורה מצב שאני רוצה לצאת באמצע היום (אפילו כחלק מהתפקיד) והרכב שלי פשוט מושבת. אבל מעבר לזה, זה מפריע לי באופן עקרוני לגמרי - זה פשוט אגואיזם לשמו, וגם אם אף פעם לא הייתי חונה שם, רק לראות את התופעה הזאת מרגיז אותי. ואם אפשר לעשות משהו כדי לפתור את זה, אני ארצה לעשות את זה.

אני אכן חונה בכורכר לרוב, כי אני לא תמיד מגיע מוקדם מספיק כדי שתהיה חניה חוקית מספיקה.

על מדבקות נייר שמעת? המדבקות האלה שטניות, ואחרי שתיים שלוש כאלה - תאמין לי שלא יחנו. בד"כ לרס"רים יש את זה. פנה לרס"ר המחנה ודרוש ממנו להדביק. מקסימום קנה לך כמה, תדפיס "חנית במקום אסור" או משהו בסגנון ותדביק. מהבאסה הם לא יחנו שם יותר.

אכן אחד הפתרונות עליהם חשבתי, רק לא רציתי לעשות מהלך יותר מדי חד צדדי. אני אדבר עם המב"ס לגבי זה. חשבתי גם בשלב הראשון להדפיס מכתב ידידותי ולשים אותו על הרכבים החונים באמצע, למרות שלא באמת נראה לי שזה יעזור.

פורסם

לא יודע מה המדיניות, אבל לפני עשור (וקצת) יכולת עם קצת תחכום לקבל אישור חניה בתוך הבסיס די בקלות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש כמה התחכמויות שאפשר לעשות (ולפעמים עושים ביקורות ועולים עליהן...), אבל בעייתי יותר להשיג אישור חניה לאיזור הרלוונטי לי בבסיס, והחניה הגדולה והחדשה שדובר עליה נורא רחוקה לי. עדיף כבר לחנות בחוץ וזהו.

• תוכן חדש...