Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ במכירת רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

לראשונה בחיי אני בסיטואציה הזאת של מכירת רכב, נאלצת להיפרד מהיאריס אהובתי.

קראתי קצת בפורומים כאן ונורא חשוב לי לא לצאת שקרנית עם קונים פוטנציאליים ולכן יש לי כמה שאלות, אשמח אם תעזרו לי.

1. מה זאת תאונה?

שאלה פילוסופית, הא? אני יודעת תיאורטית מה זאת תאונה, ואני יודעת שלא היו כאלה, אבל! יש הרבה שריטות על האוטו (מזכרת מחניות בת"א) ואני זוכרת גם שפעם בעלי נפגש קרוב קרוב עם איזה עמוד בכניסה לחניה והיינו צריכים להחליף פנס ולתקן את האזור שלו, ולדעתי גם עירבנו את הביטוח כי זה היה לא מעט כסף וכו'. זה נחשב תאונה?

2. שואלים אותי הרבה בטלפון אם החליפו חלקים באוטו. למה זה חשוב? עכשיו אני פוחדת שאם אני אקח את האוטו לבדיקה יתחילו להגיד שצבעו אותו או החליפו חלקים בפח, אלוהים יודע מה ואז אני מאבדת אמינות.

3. הבנתי שמקובל שלוקחים את האוטו לבדיקה על חשבון הקונה הפוטנציאלי, ואם יש פגיעות בשס"י המוכר משלם על הבדיקה.

שאלתי היא איך משקללים אח"כ את התוצאות של הבדיקה? האם מקובל לקחת "פסק זמן" כדי לבדוק במקום מוסמך את ההשפעה של התוצאות על המחיר שכדאי לבקש? או שאני צריכה מייד לבחור מחיר חדש? (מאיפה אני יודעת?!)

4. אני לא בלחץ עם המכירה של האוטו, אבל נראה שיש ירידה מתונה של המחירים עם הזמן, אז אולי עדיף למכור אותו בקצת פחות כסף אבל לא להיתקע עוד חודשיים עם הסיפור הזה?

5. מכיוון שכבר יש לנו אוטו חדש, וגיסתי שגרה ליידי היא חסרת אוטו, נתתי לה את הישן (שעומד למכירה) שתשתמש בו בינתיים. האם לדעתכם זאת עובדה בעייתית עבור קונה?

תודה על ההתייחסות!

פורסם

אה, ושאלה אחרונה:

אולי כדאי כבר להשקיע את הכמה מאות שקלים ולקחת אותו לבדיקה במכון, כדי שלא יהיו הפתעות ויהיה לי את הזמן לחשוב בשקט על המשמעויות של כל מה שימצאו שם, אם אצטרך?

פורסם

אם תדברי עם הקונה בצורה ישרה

כמו שאת מתארת כאן,

אין שום סיבה שחווית המכירה לא תהיה חויה נעימה.

את הרכב הראשון שלי מכרתי לאדם שהפך לחבר קרוב....

הסירי דאגה מליבך.

רק הערה קטנה:

נסי לברר (בפורום?)

מה מחיר השוק ההוגן של רכב כמו שלך ?

ואל תרדי ממנו, אם תתקלי בקונה שיחשוב

כי יושרך ותמימותך, הינם פירצה למציאת פריאר ....

בהצלחה ! חג שמח !

פורסם

1- כן זאת גם תאונה,בדרך כלל אנשים ששואלים מתכוונים לתאונה עם רכב אחר אך אם מחיר תיקון היה גבוהה והיה צריך לתקן אז כן זאת גם תאונה,אך כדי להוסיף שזאת הייתה תאונה עצמית.

2-בדרך כלל אם מחליפים חלקים זה אומר שהייתה מכה רצינית וזה מרתיע אנשים.

3-אכן הקונה משלם,אם אתה מתחייבת על השאסי ויש פגיעה אז כן את אמורה לשלם כי הבטחת משהו שלא קיים.

אם הקונה עדיין מעוניין נהוג ללכת למוסך ולקבל הצעת מחיר לתיקונים ככה יודעים כמה להוריד.

4-אם המצב של הרכב לא מזהיר אז כן תצטרכי להוריד ממחירו,מחיר מחירון ישלמו רק עם הרכב שמור ועם נתונים טובים.

5-זה אף פעם לא נשמע טוב שאומרים הרכב עכשיו לא אצלי אצל זה וזה.. לקונה זה נשמע שהרכב עובר מיד ליד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תאונה: פגיעה ברכב, גם אם זה רק להחליף פגוש.

תאונת עם פגיעת שסי: תאונה חמורה בה הוענק ירידת ערך על הפגיעה ברכב מטעם הביטוח

תאונת טוטאל לוס - תאונה בה הרכב הנפגע צריך לרדת מהכביש

חשוב לציין במידה ולא הייתה פגיעת שאסי - כי היו תאונות ללא פגיעת שאסי

לא תאונה - שריטה כתוצאה מ:

ילד+מפתח

עשבים

אחר

פורסם

נ.ב.

אם את לא בלחץ מכירה על הרכב אז רק שימי עליו מודעת 'למכירה' ותחכי

צריך הרבה סבלנות... ותחכי עד שתקבלי הצעת מחיר שמתאימה לך

בימנו, אין ערך למחירון כולם קונים במחירי רצפה.

• תוכן חדש...