Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קניתי פיג'ו 205, בידיעה שאני אצטרך לעשות לה ראש מנוע. הרכב נקנה 2000 ש"ח מתחת למחירון, בגלל זה.

עכשיו לעניין :

הרכב נוסע בסדר גמור (173,000 ק"מ - מנוע מקורי), לא מתחמם ולא טוחן שמן. הבעיה היחידה שלו, שיש לו קומפרסייה נמוכה מאחת הבוכנות (50), כל השאר 150. אחד מהשסתומים לא עובד טוב, הוא משמיע תקתוקים חזקים. כתוצאה מכך, הרכב לא סוחב כ"כ טוב, אוכל דלק, ומד הלחץ שמן (BAR) לא עובר את ה - 2 . הלכתי לאבחון אצל מכונאי והוא אמר לי בהתחלה שלא לגעת בזה עד שיקרה משהו, ובינתיים הכנסתי אותו לטיפול (יישור קו). בסוף הטיפול, המכונאי בדק קומפרסייה וראה שהיא מאוד נמוכה, וגם המנוע מאוד מזייף, וגם הריח את הדלק. הוא הציע לי לעשות ראש מנוע, כדי שזה לא יגרר למנוע שלם, שאת זה בוודאות אני לא צריך לעשות (לא מעשן + לא מתחמם כמו שנאמר כבר), והוא אמר שכל הבעיות שלי יפתרו (סחיבה, תקתוקים, דלק, מנוע יעבוד יפה, לחץ נורמאלי).

השאלה שלי היא כזאת: (בעצם יש לי כמה שאלות)

1)האם לאחר השיפוץ הנ"ל, המד לחץ (BAR) יעלה לפחות ל-5-6 ?

2)מה בעצם מחליפים שעושים ראש מנוע? (חלקים, מילוי אלומיניום)?

3)כמה זה אמור לעלות ל CTI ?

4)האם יורגש שיפור ניכר בתגובת הרכב?

5)האם יצאתי פראייר שקניתי את הרכב? ברגע שאני אסיים עם היישור קו, ייצא כאילו קניתי אותו ב - 2000 ש"ח מעל המחירון - אבל עם צמיגים חדשים ששמתי (DUNLOP), בולמים קדמיים חדשים, ראש מנוע, קוסמטיקה פנימית, דוד אחורי פתוח - כל הדברים הנ"ל אני עשיתי.

יש לציין שהאוטו נקנה עם טסט לשנה, בולמי קוני צהובים (נשארו עכשיו רק מאחורה), גג במצב מעולה, מצב פנימי כמעט מושלם (דשבורד שלם), אזעקה, קודן, הכל באוטו עובד.

בקיצור, קניתי אותו ב -25K והשקעתי עליו עוד 4K, והמחירון שלו הוא 27K.

מה אתם אומרים ? (אלה שבאמת קראו עד הסוף :crazyeye: )

*בהזדמנות נכניס תמונות כדי שתראו ת'כלב הזה.

IDO.G

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

בגדול שיפוץ ראש מלא צריך לברר בדיוק , כי אתה צריך חוץ מישור ראש גם לבדוק את כל השסטומים אז תברר מול המוסכניק שלך כמה זה יעלה ובדיוק מה מחליפים ומה משפצים.

ישור הראש זה חלק מתהליך השיפוץ.

עכשיו בא נעבור על השאלות

1. לחץ השמן אמור ליהיות כשהמנוע מונע קר בסיביבות ה4 בסרק ולעלות בלחיצות ( רמז לא מומלץ.) אחרי שהאוטו מתחמם הוא יורד לאיזור השתיים בסרק ועולה כל פעם שהמנוע מתאמץ מן הסתם. הוא לא אמור ליהיות קבוע באמצע.

2. התיחסתי לזה בראש ההודעה.

3. אין לי מושג וזה גם תלוי מה זה כולל , הכי טוב תביא הצעה ואנשים יתנו לך דעות ( אנשים שעשו את זה / מהתחום ) או שתבקש מאנשים גם חוות דעת כי אני יודע שיש פה בן אדם אחד או שניים שעושים בדיוק עבודות כאלו. מה שכן אתה צריך לשקול אם כבר המנוע פתוח לראות מה עוד דורש החלפה , רינגים לדוגמא אם הם על סף תחילת נזילה שווה לך לפרק ולהחליף כדי למנוע מצב של עוד פעם לפתוח ראש.

4. בהחלט , כל העבודה של המנוע תשתנה , האוטו יעבוד עגול ויחזרו לו כמה סוסים טובים שאבדו לו בשלבים אילו ואחרים.

5. סובייקטיבי לגמרי

אם אתה מרוצה זה הכי חשוב

אתה נוהג באותו והוא שלך לא אנשים אחרים

שיהיה לך בהצלחה

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שלום.

אין קשר בין הסיבות שציינת.

גם אם תרכיב ראש מנוע חדש זה לא יפתור את בעית לחץ השמן.

אין קשר בינהם. את לחץ השמן צריך לבדוק בעזרת שעון חיצוני

מקצועי ולא להסתמך על שעון הרכב. כמו כן זו הבדיקה הראשונה

שחייבים לבצע, מכיוון שאם לחץ השמן לא תקין אז המנוע חייב תיקון

יסודי יותר.

אין קשר בין הרעשים מהשסתומים לזיוף המנוע.

עוד לא נולד פזו' כמו שלך שיחזיק המנוע 170.000 ק"מ בלי

רינגים. מנועים מסוג זה מתחילים לצרוך שמן אחרי 100.000 ק"מ

ובדרך כלל עושים להם רינגים/לאגרים.

לדעתי המנוע שלך חלש ודורש או שיפוץ מלא או החלפה.

כלכלית לא שווה להשקיע במנוע אבל מתוך נסיון אין למצוא

מנועים כאלה מיבוא ותאלץ לשפץ את שלך.

הכי חשוב שמי שיגע במנוע מוטב תבדוק טוב טוב שהוא מכיר

את המנוע אחרת הוא יסדוק את גוף המנוע בזמן חיזוק ברגי הראש.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אז עוד פעם אני שואל: מה בדיוק מחליפים כשפותחים את הראש מנוע? אין דברים קבועים? למשל רינגים, שסתומים, אטמים...

אני רוצה לדעת, כדי לשאול את המכונאי אם הוא עושה לי את זה, וגם שייתן לי אחריות.

ולגבי הזיוף מהמנוע - בלי קשר לרשרוש של השסתום, אחת מהבוכנות עובדת בלחץ חלש מאוד, אין כמעט קומפרסייה, לכן כתוצאה מכך המנוע מזייף, וזה דיי הגיוני.

לפי מה שהבנתי מהמכונאי, אז הוא שולח את הראש למילוי (מה שנרקב מהמים), מחליף את כל השמונה שסתומים, מחליף אטמים, ואטם ראש. יש עוד משהו שהוא צריך לעשות שם?

בבקשה תענו זריז כי הוא התחיל לעבוד עליו, ואני רוצה להודיע לו.

IDO.G

IDO.G

פורסם

ראשית קרא בעיון את הסבריו של בני. ל וזה יחסוך לך הרבה שאלות!

ולשאלתך כל הזמן אתה מדבר על ראש מנוע ושסתומים ובבינהם אתה אתה מזכיר

רינגים טבעות ובכן בשיפוץ ראש בלבד אין נוגעים בטבעות!

וחובה ורצוי לפי דברי בני.ל להחליף טבעות ומסבים לטלטל ולגל הארכובה!

שיפוץ ראש בלבד ישפר את הדחיסה בחלק העליון של המנוע אך יעמיס

על החלק התחתון והדחיסה תברח לאגן השמן!

לכן דרוש שיפוץ ראש מלא:החלפת שסתומים שרופים ליטושםישור ומלוי ראש

וחריטת צילנדרים והחלפת טבעות ומסבים.

שים לב לאזהרתו של בני.ל לגבי חיזוק ראש מנוע..

בהצלחה

צביקה קרבורטור

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

האוטו היום יצא מהמוסך, לאחר שעשו לו שם ראש מנוע+בולמים קדמיים+כיוון פרונט.

מבחינתי, האוטו נוסע אותו הדבר, אבל המנוע נשמע אחרת (אין יותר תקתוקים), הוא נשמע יותר עגול. לגבי המד BAR - כנראה שהחיישן לא כל-כך טוב, לכן הוא מראה שהלחץ הוא 2. מבדיקה שנערכה במוסך באמצעות שעון לחץ חיצוני, נמצא שהלחץ גבוה יותר ממה שמראה השעון באוטו. אני צריך להחזיר את האוטו למוסך לאחר 1,000 ק"מ לחיזוק הראש ותיאום מנוע. בעקרון אני מרוצה, אך לא מסופק, בגלל שציפיתי שהאוטו ייתן קצת יותר בראש. כשאמרתי למכונאי שהאוטו נוסע אותו דבר, אז הוא אמר לי "בוא,שב לידי ואני אנהג". כשבאמת הוא נהג באוטו היה נראה כאילו הוא טס, תוך כמה שניות היינו במאה.

אז מה אתם אומרים? האוטו אמור לנסוע יותר טוב לאחר ראש מנוע?

IDO.G

IDO.G

פורסם

מה זה בוא שב אני ינהג????

מה זה מתקן בסופרלנד???

אתה הנהג ואתה אמור להרגיש שינויי בהתנהגות..

תלך למכונאי אמיתי עם רקע במכוניות האלה...

פורסם

הבן-אדם מבין אחושילינג בזה. הוא רצה להראות לי איך האוטו נוסע, בגלל זה הוא נהג. כשהגעתי לשם, ישר באתי בדיעה שלילית, לכן אולי לא הרגשתי שינוי, אבל מקודם עשיתי סיבוב והאוטו נוסע נחמד יותר.

IDO.G

IDO.G

פורסם
עד 4000 סל"ד האוטו שלך עגלה.

מעל 4000 - עגלה חזקה.

למה התכוון המשורר?

רזמל - למה התכוונת?

IDO.G

IDO.G

פורסם

מעל 4000 - עגלה חזקה.

למה התכוון המשורר?

רזמל - למה התכוונת?

IDO.G

אני חושב שהמשורר (MR. RAZMEL) התכוון לזה שהרכב שלך לא חזק בסל"ד נמוך, אלא בעיקר בסל"ד גבוה, כלומר, מעל 4,000 סל"ד.

Back to the original - NC again.

פורסם

מעל 4000 - עגלה חזקה.

למה התכוון המשורר?

רזמל - למה התכוונת?

IDO.G

אני חושב שהמשורר (MR. RAZMEL) התכוון לזה שהרכב שלך לא חזק בסל"ד נמוך, אלא בעיקר בסל"ד גבוה, כלומר, מעל 4,000 סל"ד.

ועל סמך מה הוא הסיק את זה?

IDO.G

פורסם

מעל 4000 - עגלה חזקה.

למה התכוון המשורר?

רזמל - למה התכוונת?

IDO.G

ועל סמך מה הוא הסיק את זה?

על סמך זה שיש לו 205 GTI כנראה?...

Honda XR250L 1995

Honda Civic coupe 1995

• תוכן חדש...