Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה שמן שמים בפאביה tsi 2011? (לא מצאתי בספר רכב) ורעשים שונים.

nabat
שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בדקתי את הרכב אחרי שהוא אצלי חצי שנה וראיתי שחסר לי קצת שמן מנוע...

בדקתי נוזל בלמים ונוזל קירור... יש עוד משהו שאני יכול לבדוק בעצמי ?

2. התחילו להצטבר לי בעיות שבגללן אני צריך ללכת למוסך לטיפול.

אז רציתי לדעת איזה מהם במסגרת האחריות ועל מה אני הולך לבזבז כסף:

א. רעש בבולם זעזועים ימני אחורי (לא כאשר הידית בלם מורמת אלא כשאר אני לוחץ על הברקס ומישהו מתיישב מאחורה או שאני פשוט לוחץ על הברקס אחרי עצירה למשל ברמזור ומשחרר)

ב. נטייה ימינה של הרכב - איזון גלגלים ?

ג. חלון נהג עושה רעשים שהוא מקרטע כאשר מורידים אותו (לא קורה תמיד)

ד. יש רעש של דפיקה מידיי פעם בגיר כשהרכב מעלה הילוך

ה. כשאני עולה על במפר במהירות נמוכה (20~) הגיר מצייר רעש שעוד שנייה הוא הולך להתפרק. זה אופייני ?

ו. הכי מציק - רעשים של מתכת בצד השמאלי קדמי (נשמע שהם באים מאזור הגלגל) כאשר אני בנסיעה איטית/מהירה יחסית של מתכת מתחככת במתכת. מישהו מכיר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי את הרכב אחרי שהוא אצלי חצי שנה וראיתי שחסר לי קצת שמן מנוע...

בדקתי נוזל בלמים ונוזל קירור... יש עוד משהו שאני יכול לבדוק בעצמי ?

2. התחילו להצטבר לי בעיות שבגללן אני צריך ללכת למוסך לטיפול.

אז רציתי לדעת איזה מהם במסגרת האחריות ועל מה אני הולך לבזבז כסף:

א. רעש בבולם זעזועים ימני אחורי (לא כאשר הידית בלם מורמת אלא כשאר אני לוחץ על הברקס ומישהו מתיישב מאחורה או שאני פשוט לוחץ על הברקס אחרי עצירה למשל ברמזור ומשחרר)

ב. נטייה ימינה של הרכב - איזון גלגלים ?

ג. חלון נהג עושה רעשים שהוא מקרטע כאשר מורידים אותו (לא קורה תמיד)

ד. יש רעש של דפיקה מידיי פעם בגיר כשהרכב מעלה הילוך

ה. כשאני עולה על במפר במהירות נמוכה (20~) הגיר מצייר רעש שעוד שנייה הוא הולך להתפרק. זה אופייני ?

ו. הכי מציק - רעשים של מתכת בצד השמאלי קדמי (נשמע שהם באים מאזור הגלגל) כאשר אני בנסיעה איטית/מהירה יחסית של מתכת מתחככת במתכת. מישהו מכיר ?

1. שמן מנוע - 5W30 או 5W40 וסינטטי מלא בלבד. (בארץ ממלאים 5W40. באירופה ממלאים 5W30 וכו').

2. רצוי לקחת למוסך ולבדוק זאת. לחבר הייתה פאביה קומבי ומסיבה לא ברורה גסס בולמ"ז אחורי ימני והוחלף באחריות.

3. אין קשר לאיזון גלגלים (תרגיש רעידות), אתה מתכוון לכיוון פרונט - ועם כבישינו הגרועים - רצוי לכוון מידי שנה לפחות (מניסיוני עם רכב זהה, שעבד קשה).

4. בעיה מוכרת במגעים - ניקוי והכל יחזור לקדמותו. אבק / לכלוך חודר וגורם לרעש מציק וקרטוע לא ברור.

5. רצוי לקחת למוסך ולבדוק זאת, יתכן ומדובר בגסיסה מתקדמת של הקלאצ'ים - כעת מורכבת סדרה עדכנית ועמידה מבעבר.

6. זה הרעש המוכר והידוע של ה-DSG, רק להתמודד עם זה, זה הצליל התקין של תיבת הילוכים המדוברת.

אם הינך מהמרכז, גש למוסך "אוטובדק". זאת עצתי הטובה ביותר - אתה תצא מרוצה והכל יסודר כרצונך :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מחפש שמן איכותי לTSI אני ממליץ על Valvoline SynPower 5W-40, בטיפול הראשון מילאו לי אותו, מאז המנוע מגיב יותר טוב.

אם אתה מחפש מידע וטיפים נוספים בנוגע לאחזקה של הפאביה קרא את הבלוג הזה: http://skoda-fabia-israel.blogspot.com/ יש שם מידע מאוד מועיל.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת שכחתי לשאול איזה שמן מומלץ 8)

אז מאיפה אני קונה את השמן שהמלצת?

או שעדיף לחכות ליום חמישי כשאני אלך למוסך ואבקש מהם למלא לי שמן (בתשלום...)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...