Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מדובר על הבייבי שלי.

406 בציר 97, 1.8 16V ידנית !

הרכב גמע עד כה 130,000 ק"מ.

ביצעתי טיפול לרכב היום וטרחתי גם לצלם את הפלאגים.

אשמח לדעת מה מצב המנוע ומה ניתן לעשות בכדי לשפר/לשמר.

הערות:

1. הרכב לא אוכל גרם מים.

2. מההכרות עם הרכב במשך 4 חודשים, אני נוטה לקבוע כי הרכב נוטה לאבד שמן תחת מאמץ (מאמץ: נסיעה ב 120 קמ"ש וצפונה) - סיבה מספיק טובה לנסוע רגוע...

3. הפלאגים שפורקו היו של דנסו, עכשיו הרכבתי מקוריים של אקוויום.

אשמח לשמוע ממכם לגבי התמונה,

אריאל.

IMG_2465.JPG

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כאשר אני לא מתגרזן עם הרכב ונוסע רגוע, אזי ישנה צריכה סבירה עד אין צריכה בכלל.

אבל כאשר אני נוסע ב 120 קמ"ש או מאיץ בחוזקה - אז חסר לי ליטר תוך שבועיים.

פורסם

שלום רב !

לא ציינת את מספר הקילומטרים שהרכב עבר עם הפלגים הנוכחיים, פרט חשוב כדי לתת אבחון סביר יותר.

אי לכך בגלל שלא ידוע מספר הקילומטר שהפלגים הנוכחין עברו, הייתי אומר ששחיקת האלקטרודה אפסית, פלג מספר 2 מימין ניראה עם אבקת קרבון יתר, ועם סימני תערובצ דלק מעט עניה בגלל בצבע הבהיר של האלקטרודה.

מעבר למצתים מקוריים של אקוויום במקום דנסו , ישפרו את ביצועי הרכב, וימנעו את אבקת הקרבון בארבעת הפלגים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

לא כתבתי את מס' הקילומטרים, כי אני לא בטוח לגבי זה בוודאות.

בעל הרכב הקודם טיפל במוסך לא מורשה ויש מצב שעבדו עליו ולא החליפו לו פלאגים, את הטיפול התקופתי (עם או ללא פלאגים)הוא ביצע לפני 13,000 ק"מ.

אריאל.

פורסם

בסה"כ הכללי נראה בסדר גמור, ישנם סימנים קלים של צריכת שמן בנקודות מסויימות.

סתם הימור שלי: אני מהמר שהפלאגים ששמו לא מתאימים ב 100% לרכב, סביר להניח שלקחו פלאג הכי פשוט של יפאניות נפוצות ודחפו למנוע (לרוב מדובר בפלאג עם מרווח אלקטרודה של 1.1 מ"מ, מה שלא מתאים לרכבים הללו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום.

לא הספקתי לבדוק את המק"ט של ה DENSO שהורכבו ע"מ לאשר את מרווח האלקטרודה.

מה ניתן לעשות בכדי למנוע צריכת שמן בכל מצב ?

אריאל.

פורסם

מה צריכת השמן לקילומטר ,בשבועיים אפשר לנסוע מרחקים שונים.

בדוק אם יש דליפת שמן (אטם ראש, מכסה שסתומים, מחזירי שמן, אגן שמן, וכו')

אם אין דליפת שמן חיצונית שריפת שמן מוגברת יכולה להיות כתוצאה של אטימה לקויה של הטבעות (רינגים) או מן השסתומים.

שריפת שמן תתבטא בעשן אפור מצינור הפליטה.

אחרי שתברר מה הסיבה לצריכת השמן, השאלה תהיה מה עלות התיקון וכמה אתה רוצה להשקיע ברכב ישן.

פורסם
שלום לכולם.

מדובר על הבייבי שלי.

406 בציר 97, 1.8 16V ידנית !

הרכב גמע עד כה 130,000 ק"מ.

ביצעתי טיפול לרכב היום וטרחתי גם לצלם את הפלאגים.

אשמח לדעת מה מצב המנוע ומה ניתן לעשות בכדי לשפר/לשמר.

הערות:

1. הרכב לא אוכל גרם מים.

2. מההכרות עם הרכב במשך 4 חודשים, אני נוטה לקבוע כי הרכב נוטה לאבד שמן תחת מאמץ (מאמץ: נסיעה ב 120 קמ"ש וצפונה) - סיבה מספיק טובה לנסוע רגוע...

3. הפלאגים שפורקו היו של דנסו, עכשיו הרכבתי מקוריים של אקוויום.

אשמח לשמוע ממכם לגבי התמונה,

אריאל.

בציר לא משהו בשנתון הזה, תהנה בכל התיקונים שיהיו לך

פורסם

לא צריך להגזים - אבל מצד שני אני גם קצת מסכים איתך: המודל הטוב ביותר והיפה ביותר של ה 406 הוא הדור השני. מכונית מעולה, אמינה, איכותית ונוחה בטירוף (הנ"ל מתייחס למנוע 2.0 בלבד ולא ל 1.8.).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבי, זו לא חוכמה - לפי התמונה בפרופיל שלך, אתה מתנהל ביפנומטית ואין מה להשוות עם אמינות.

ההיסטוריה של הרכב כפי שביררתי אותה במוסך מורשה (טופל עד 2010) לא כללה אי אלו תקלות - אלא טיפולים לפי הספר.

אצלי הייתה תקלה במשאבת הגה הכח וזאת להבנתי תקלה נדירה יחסית בכל סוג רכב מכל שהוא.

חמסה חמסה, טפו טפו, הכל בסדר - גם אם זה אומר לנסוע רגוע וככה להימנע מאכילת שמן.

דעתי האישית: אני לא רואה סיבה ממשית למה להשקיע בתיקון בסדר גודל של 1500 ש"ח ברכב ישן כזה.

אריאל.

פורסם
ל

א צריך להגזים - אבל מצד שני אני גם קצת מסכים איתך: המודל הטוב ביותר והיפה ביותר של ה 406 הוא הדור השני. מכונית מעולה, אמינה, איכותית ונוחה בטירוף (הנ"ל מתייחס למנוע 2.0 בלבד ולא ל 1.8.).

איציק

איציק, מסכים עם כל מילה שאמרת - לא מצאתי בלוחות המכירה דור שני מנוע בנזין (אני יודע שיש בארץ)

לגבי מנוע 2.0 ידנית, למיטב ידיעתי - לא קיים בארץ.

פורסם

לגבי מחזירי השמן, ב406 99' 1.8 אוטומט, החלפתי ב210KKM בערך (אולי קצת יותר).

ביגמק, משאבת הגה אכן נדיר שמחליפים, שוב פעם, אצלי לא נגעו בחיים במערכות ההיגוי או הקירור ב406 (למעט מאווררים שנפגעו מפגיעה בשועל שקפץ לכביש.) בלי עין הרע.

אבישאול, ליסוע עם גב תפוס אבל מכונית אמינה זאת לא חוכמה.

ו280KKM הייתה יכול להעביר באחלה 406 שתנעים לך את הזמן ותתמוך לך בגב, בתמורה לעוד כמה גרושים.

406 עם גיר ידני זאת אגדה. אם רק היו מקבלים שכל ומחזירים אותה לפס יצור.

אצלי המכלול הכי בעייתי זה הגיר האוטומט, אבל עדיין משפצים ונהנים מרכב מנהלים מרווח בעל רמה גבוהה מאוד!

לגבי הפלאגים, אני שם רק מה שהיצרן ממליץ, הם זולים, ואין סיבה לחסוך. (או שהמוסך שם ברכב חברה זולה ולא מתאימה, מבלי שהבעלים ישים לב.)

• תוכן חדש...