Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הסלילי LOW PASS שלי הופרדו מהקרוסים על מנת להפריד את ההגברה בין הוופר לטוויטר, ואתמול שמתי לב שהסליל/ים מצפצפים בתדר קבוע של כ1KHZ.

שניהם נמצאים בבגז' בתוך 2 קופסאת פרספקס קטנות, למישהו יש מושג מדוע? האם זה קריטי?

תודה רבה

פורסם

אתה יכול להסביר את זה בצורה קצת יותר מפורטת?

הסליל עצמו מוציא קול?

איך מדדת שזה ב1K הרץ?

יותר פרטים בבקשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום

אם אלו סלילים עם ליבת ברזל, סלילים יכולים "לשיר" ועוד איך.

ההסבר הוא דיי פשוט. כשסליל "נטען" הליבה מתמגנטת וכשסליל נפרק, ליבה צריכה להשתחרר ממיגנוט. אבל זה בתיאוריה. במציאות תמיד יש מצב שיישאר קצת שדה מגנטי בליבה ואז כשעובר זרם משתנה בליפופי הסליל, נוצר בהם שדה מגנטי הפוך לזה שיש בליבה והליפופים זזים קצת, חלקיק מילימטר. התזוזה הזאת הוא הציפצוף המתואר

יש כמה דרכים לטפל בזה. השיטה המהירה - להטביע את הליפופים בדבק 3 שניות. לא הכי טוב, כי אחרי זמן מה הדבר ישתחרר והתופעה תחזור על עצמה.

שיטה שניה לטיפול היא להטביע את הליפופים בשעווה חמה של נר. מחזיק הרבה יותר זמן.

שיטה שלישית - ללפף מחדש

התופעה יכולה לקרות גם בסליל אוויר אם כי חלש יותר

נזק שיכול להיווצר - לא ממש. אולי אחרי עשר שנים הבידוד יתקלף וייווצר קצר אבל הסיכוי לזה נמוך.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הסליל עצמו מוציא רעש, לא מדדתי 1KHZ אמרתי את זה רק כדי שתבינו באיזה ציפצוף מדובר פחות או יותר.

בכל מקרה, עם הידע שיש לי בחשמל (הרב יחסית) מה שבובי הסביר נשמע לי מאד הגיוני.

BOBBY, הציפצוף לא מפריע לי, השאלה אם זה משפיע על תדר החיתוך של הרמקול?

כמו שכתבתי, הסלילים יושבים בבגאז' ורק אתמול שמתי לב לתופעה (שלא הייתה קיימת בהתחלה), כל עוד אין השפעה על תדר החיתוך זה לא מפריע לי.

פורסם

BOBBY צודק בהחלט.

לגבי התדר חיתוך, לא, זה לא משפיע. מכיוון שהסליל נשאר אותו סליל.

אם תשנה לו צורה (לכפף) או תחליף אותו אזי כמובן ישתנה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

כעיקרון, הציפצוף כן יכול לגרום לשינוי ערך ההשראות של הסליל, אבל השינוי הוא ממש זניח.השינוי נגרם כתוצאה של תזוזת הליפופים וכתוצאה שינוי של השראות הדדית של ליפוף אחד על השני. כלומר כן יהיה שינוי של נקודת חיתוך אבל בעשיריות אם לא מאיות של אחוז. כלומר יהיה שינוי של 0.5HZ או 1HZ. לא נראה לי שמישהו ישמע את זה.

הבעיה עם הציפצוף היא שהתופעה הולכת וגדלה עם הזמן, אבל שוב, הסיכוי לנזק הוא נמוך.

אותי אישית השירה בציבור הזאת מאוד מעצבנת. אבל זה כבר עניין אישי.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני לא שאלתי את זה כי אני מתפלא - אני שאלתי את זה כי לא יצא לי להחשף לתופעה הזאת ואני בונה בעצמי קרוסים פסיביים.

סה"כ מכונת ההקלטה הראשונה בעולם, אם אני זוכר נכון זו עוד אחת ההמצאות של תומס א.אדיסון - היתה מבוססת על גליל, שזה בעצם גם סוג של סליל כשחושבים על זה - בגלל זה שאלתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, זה שלא שמעת את "שירת הסלילים" אומר שהשתמשת בסלילים להספק גבוה ממה שצריך. או שהליפופים ישבו ממש חזק במקום שלהם. ובנוסף למה שכתבתי לגבי הסיבות לציפצוף, יש עוד כמה סיבות מכניות ופיזיות שאני בטוח שאני לא זוכר את כולן. הציפצוף החזק ביותר ששמעתי בסליל היה במגבר מנורות ישן של גיטרת בס. שם, הסליל שרד כמה וכמה תיקונים ונסיונות ליפוף מחדש והוא היה מצפצף בתלות בעומס. הזוי לחלוטין.

אם כבר אוף-טופ, אז המערכת הראשונה של אדיסון הייתה מכאנית לחלוטין עם גליל מצופה שעווה. ואין כ"כ קשר בין נגן של אדיסון לבין התופעה המתוארת.

פורסם

הבנתי לגבי מה גורם לסליל לצפצף.

לגבי המכונה של אדיסון - לא אמרתי שהיא היתה חשמלית, אני זוכר שהיתה לה מנואלה.

הסלילים שאני משתמש בהם אכן גדולים מהרגיל בקרוסאוברים "מסחריים" בתחום האודיו לרכב והם עם ליבת אוויר ולא ליבת ברזל.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב, שמח שצדקתי לגבי הגודל של סלילים. וגם נכון שבסלילים עם ליבת אוויר נדיר מאוד לשמוע ציפצוף שכזה. :-)

פורסם

לא רק זה - אני מבין ממך שהצפוף הזה נובע מחיכוך של תנועה מכאנית של הסליל הודות לעומס שהוא עומד בו וגם זה כנראה חיכוך של מתכת הסליל בליבת הברזל.

בנוסף לזה בסלילים שאני מזמין הליפוף של הסליל עטוף ומודבק היטב בכמה ליפופים של נייר דבק מסוג כלשהוא.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש מצב לקבל את שם היצרן? אתר? תודה.

נראה לי, חברה רצינית

פורסם

דווקא אני משתמש לרוב בסלילים די פשוטים של חברת מדיסאונד עצמה

יש להם גם סלילים של GOERTZ שהם "עצבניים" ביותר.

www.madisound.com

אני משתדל בד"כ להשתמש בסלילים שנתון הAWG (עובי) שלהם הוא קרוב ככל הניתן לחיווט של הרמקולים - אמנם גודל הקרוס הוא עצום לעומת הגודל שהייתי מקבל לו הייתי לוקח רכיבים קטנים יותר, אבל ההתנגדות שלהם למעגל אמורה להיות קטנה יותר ובכך גם ההשפעה על נקודות החיתוך. והתוצאות עד היום, מאוד טובות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...