Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את השרשור הפתוח פה של הבחור שגם כן טס, אבל אצלי המצב מעט שונה מאצלו.

אני טס עם החברה (:roll:) ואנחנו נוחתים שם ביום שלישי לקראת 15:00 וחוזרים לארץ ב-28/2.

אני רוצה להתייעץ אתכם בכמה נושאים:

1. המסלול - ההכיוון ההתחלתי שלנו היה להיות יומיים בערך בבנגקוק ולקחת טיסה לפוקט, להישאר בפוקט 4 ימים בערך. מפוקט לקחת מעבורת לקוסמוי. אחרי בערך 5 ימים לקחת מעבורת לקופנגאן, אחרי בערך שבוע לקחת משם מעבורת בחזרה לקוסמוי, משם טיסה לצפון לצ'אנג מאי. להישאר קצת לטיולי ג'יפים וכו' ואז עוד יום-יומיים לקניות בצפון וטיסה לבנגקוק לכמה ימים ובחזרה לארץ.

כשהתחלנו להסתכל על תאריכים, וניסינו לתכנן את זה שנהיה ברוב הסופ"שים באזור של בתי חב"ד, שנעשה את הצפון בסוף, ושלפחות 5 ימים לפני הפול מון נהיה בקופנגאן, התחילו הבעיות.

הפול מון יוצא ב-7 לחודש, התכנון הוא ביום רביעי (1/2/12) לטוס לפוקט + מעבורת לקופנגאן כדי שנספיק לסגור לעצמנו מקום לישון + מעבורת ליציאה מקופנגאן לאחרי הפול מון. משם איך כדאי לנו לסדר את הטיול כדי להיות כמה שפחות בנסיעות ועדיין להתחשב בדגשים שהצבנו לעצמנו (בתי חב"ד בסופ"שים, צפון בסוף וכו')?

אשמח להכוונה בנוגע למסלול, דיי הלכנו לאיבוד...

2. אוכל כשר בתאילנד -

הבנתי שבתי חב"ד יש בבנגקוק, בצ'אנג מאי, בקוסמוי ובפוקט.

בקופנגאן יש מסעדה בשם "הבית הישראלי".

יש את המסעדה של צביקה ברחוב הצ'אוונג בקוסמוי.

עוד מקומות? טיפים בנוגע לכשרות שם?

3. במה עדיף לקחת את הדברים? מזוודה רגילה או מוצ'ילה? (מבחינת נוחות שם...)

אשמח לעוד כל טיפ נוסף שתוכלו לתת לי (דברים שמומלץ לקחת מהארץ וכו').

אבירן.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם שמרתי בתאילנד חודש כרשות, כמה טיפים לכשרות.

*אם אתה טס עם בנגקוק איירוייס, תצהיר שאתה צמחוני, במקום מנה בשרית תקבל קערה של פירות.

*אין לך מה לדאוג מאורז, שם יש להם כלי שהוא נועד רק לבישול אורז, לכן אתה יכול לאכול גם אורז.

*יש לך אפשרות בבית חב"ד לקנות אוכל ארוז לשלושה ימים, במקרה שאעתה במקומות בלי מסעדה כשרה, ויש גם מנות חמות כשרות שאפשקר לקנות בסבן-אילבן (מוצר שיש לו כשרות יסומן ב-OU).

*תתרגל לאכול הרבה פירות.

*אתה תראה הרבה גלידות וחטיפי שוקולד שמוכרים מהארץ, כמו גלידות ושוקולדים, הבעיה היא שיש פחות פיקוח על החלב התאילנדי וזה לא כמו אירופה (המותגים הבינלאומיים כמו קינדר שכשרים בארץ הם גם באירופה), למעשה החלב הכשר שמוכרים בסופרים בתאילנד הוא מגיע מאוסטרליה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בגלל שאתה עם החברה הייתי מצמצם את פוקט ללילה אחד מקסימום 2 , אין לך מה לעשות שם עם חברה. , עדיף שאת הימים האלו תנצלו ותהיו בקו-פיפי ,

בנוסף אין לך מעבורת מפוקט לקוסמוי , יש מעבורת לקראבי - אוטובוס 3 שעות , ועוד מעבורת לסמוי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

איזה עולם מוזר... כשאני טסתי לתאילנד כל מה שעניין אותי איזה טעמים יש לקונדומים. 8)

עכשיו לקטע הרציני.

לא קראתי את השרשור השני, אבל יש לי כמה עצות של אדם לחברו לתת לך.

נהג בנימוס. התאילנדים הם בני אדם כמוני וכמוך, אין סיבה לזלזל בהם כמו שחלק גדול מהישראלים עושה.

תכבדו את המקודם והוא יכבד אתכם.

לא חיבים להיות הכי צעקנים והכי רעשניים, אפשר להנות גם בשקט.

יש ספק, אין ספק! אל תעשו שטויות.

בסופו של יום, אתם השגרירים שלנו שם, לא רק מול התאילנדים אלא גם מול הלאומים האחרים שמטיילים בתאילנד.

תאילנד ארץ מדהימה עם אנשים נהדרים. אני לשמחתי מבקשר בה שלוש-ארבע פעמים בשנה.

תהנו

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מצטער שפתחתי עוד תגובה (משום מה העורך לא תמיד עובד לי).

לגבי פוקט.

אם פוקט רק החופים הדרומיים כמו קאתה וקיירון וגם הם יותר מתאימים למשפחות.

אין על פי-פי תוודא שאתה לא סובל ממחלת ים.

אופציות נוספות בסביבה.

1. קראבי - מדהימה (שעתיים נסיעה ברכב) - לא להשאר באוננג אלא להמשיך לריילי ביץ

2. קאו-לק - שעה ברכב צפונית לפוקט, חופים וים משגעים

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לגבי כשרות ענו לך, והאמת שאני לא הכי מבין בזה...

בכל מקרה אין לך בעיה לבקש תמיד במסעדות אוכל צמחוני, והתאילנדים מאוד מבינים את זה,

ואפילו שואלים לגבי ביצים, או רוטב, אם אפשר לשים במנה.

לגבי המסלול, לדעתי אם כבר, וותרו על פוקט, קחו במקום טיסה לקראבי, ומשם תעברו או לקופיפי,

או לדעתי יותר יפה, לריילי ביץ'. יש שם חוף שאין באף מקום אחר.

הייתי נשאר שם 3-4 לילות, ואז טיסה לקוסאמוי, ומשם מעבורת לקופנגן.

מעבורת מפוקט/קראבי תחסל לך יום שלם, שלא לדבר על הטרטור והברדק.

אחרי הפול מון תעברו לקוסמוי, ומשם תמשיכו לצפון או לאן שתרצו.

אני אישית דווקא הייתי עושה הפוך ממך, וקודם נוסע לצפון/טראקים וכד', ואח"כ מגיע לאיים.

אחרי אווירת הסטלבט והכיף של האיים, לדעתי קשה יותר להתרגל לאווירה של טראקים וכד'.

לגבי מזוודות, אין לך בעיה להסתדר איתן. אולי בטיולים לצפון זה קצת יותר קשה,

אבל קשה לי להגיד, כי אני לא אדם של טראקים ואקסטרים...

בגדול, אל תקחו יותר מידי דברים ויותר מידי בגדים. קחו בחשבון שבכל תאילנד תהיו עם

ברמודות וטישרט/חולצה קצרה, וחברה שלך עם שמלות קצרות או בגדי חוף, וכפכפי אצבע.

בכל מקרה נותנים באמצע הטיול את הבגדים לכביסה, משלמים 30 באט לקילו, ומקבלים הכל

ארוז, נקי ועם ריח טוב.

פורסם

בקו סמוי אני ממליץ על פפריקה, יותר טעים מצביקה, בהרבה. צביקה זה כמו מסעדת פועלים במסגר בת"א.

פפריקה נמצא בצ'אוונג, על הדרך הראשית קצת אחרי מסעדת RICE, יש סמטה, קח בה ימינה עד הסוף. צמוד לאחת מסוכנויות הטיולים הישראליות שאני לא זוכר את שמה כרגע.

פורסם

לגבי כשרות אורז: העובדה שהוא מבושל בכלי נפרד לא אומרת שהוא כשר. הבעיה באורז זה החרקים והתולעים.

לגבי כשרויות של גלידות וכו': אם לא מסומן כשרות לא אומר שזה כשר. יש קוי ייצור שונים לאותו המוצר - לאו דווקא כולם כשרים.

פורסם

תודה לכולם! נתתם פה המון טיפים שימושיים!

מישהו יודע איך מסומנים מוצרים כשרים בסופרים שם?

בנוגע למסלול, אנחנו כנראה נוותר על מסיבת הפול מון בקופנגאן ונתחיל את הטיול כמו כולם בצ'יאנג מאי..

פורסם

אני גם אנצל את השרשור,

מישהו עשה את הטיול הזה של טנא בצפון? דיברתם עם נציג ישראלי? זה אמין?

במידה ואני מתכנן לקחת איתי לפטופ, איפה מאכסנים אותו בזמן הטיול (בכל מקום קראתי על מלא גניבות בתאילנד אפילו בשמירת חפצים ואני קצת חושש)? יש להם שירות כזה בטנא לא? אפשר לסמוך עליהם?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

אני עשיתי את הטיול שלהם. הם בסדר גמור. אתה יכול לקחת את הלפטופ איתך בג'יפ ואתה יכול להשאיר אותו בשמירת חפצים ללא חשש.

הבוסים שם הם ישראלים, אין לך מה לדאוג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...