Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחר הדיונים של רכישת רכב רכב ובדיקה בכל הסוכנויות בארך במכוניות המיני (60K) וגם בסופר מיני(70K) הוחלט ליבדוק את הקליאו שיותר מרשימה מהאחרות, מבחינת הרכב אני קורא המון תגובות טובות ואין תלונות בנושא הזה,

מבחינת הנהיגה וכו' בקרוב יש נסיעת מבחן ונדע מבחינת הרכב איך מתנהג.

אך מה שמפחיד אותי זה השלב אחרי הקניה- ליהיות בעלים של רנו ידנית אצל היבואן קרסו.

בנושא הזה לצערי אני רואה יותר תגובות נגד קרסו מאשר בעד וזה מדאיג אותנו.

רציתי לדעת למי שמכיר באמת איך השירות של קרסו?, אחריות, עלות טיפולים, שירות במוסכים בכלל ושל היבואן בפרט.

האם יש עלי לדעת משהו שעדיף ביגללו להימנע מרכישת הקליאו?

תודה מראש!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

שלום, מצטרף לשאלה.

ביצעתי נסיעת מבחן ובעקרון התרשמתי לטובה. אבל השאלות לעיל מדאיגות עד מאוד.

תודה מראש.

פורסם

לדעתי יש בקניית הרנו הזו הזדמנות מצויינת.

לרכב תמורה נהדרת למחיר , הרבה יתרונות וחסרון בודד , שאינו רלבנטי לכל אחד.

יתרונות : נוחה,בטוחה מאוד, מרוווחת, מכלולים מוכחים , איבזור , אחריות.

חסרון : מנוע לא ממש חזק , בצועים סבירים אך לא מרשימים.

לגבי החשש מאמינות ושירות ע"י קרסו.

גם אני הושפעתי מסיפורים ותדמית מושרשת לגבי קרסו. לאחר שזוגתי רכשה מגאן משומשת ואני אחראי על האחזקה , גיליתי

להפתעתי שמוסך מורשה היבואן הינו מצויין - מקצועי , הוגן , ומחיריו סבירים בהחלט.

נא עיין מחווייה חיובית שהייתה לי איתם השבוע :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412368

פורסם

הייתי לוקח פולו ידנית או יותר זולה את הסיאט איביזה הידנית.

רכבים איכותיים ובגיר ידני בכלל אין לך את החשש מתקלות בכלל.

תבקש נסיעת מבחן ותיראה איך וכמה הרכבים הללו יותר טובים

קובי

:-)

פורסם

היום עשיתי כמה בדיקות + נסיעת מבחן על סקודה פאביה שהייתה המועמד השני ברשימה הקצרה שלי.

להלן השיקולים שכנראה מכריעים בשבילי בנושה הזה:

1. עלות הביטוח - מהבדיקה שלי עולה כי ההפרש בעלויות ביטוח הוא לפחות 600 ש"ח בשנה. אם להוסיף את עלות האיתורן שרוב חברות הביטוח דורשות בשביל פאביה (בסביבות 30 ש"ח * 12 חודשים ועלות האיתורן עצמו), ההפרש גדל עוד.
  2. עלות הטיפולים - גם בהינתן עלות הטיפול זהה, בסקודה (וגם בכל פולקסווגן אחר) תקיפות הטיפולים היא גבוהה יותר. כלומר, עם הקילומטרז' שלי עבור סקודה אצטרך טיפול פעם וחצי בשנה לעומת פעם בשנה עבור רנו.
  3. בטיחות - 5 כוכבים ו-6 כריות בקליאו וכנגד 4 ו-4 בסקודה.
  4. אחריות - 3 שנים לקליאו + שירות "king service" לכל התקופה לעומת שנתיים לסקודה.
  5. התרשמות מהרכב, לגמרה סובייקטיבי - סקודה זריזה יותר, הילוכים נוחים יותר אך בקליאו הסלון איכשהו נתן לי תחושה נוחה יותר.

בנוסף, הקליאו של 2012 באה כבר עם רדיו מובנה ושליטה מההגה, כך שגם מבחינת האיבזור קליאו נראה טוב יותר.

אשמח אם אלה מספקים מידע חדש.

פורסם

גם בלי אלו הקליאו היא מכונית טובה יותר. קנה ותהנה. אם לא תהיה מרוצה ממוסכי קרסו תמיד תוכל להחליף למוסך מורשה רגיל. זה לא אוטו מסובך במיוחד שדורש טיפול מיוחד שיש רק ליבואן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במה בדיוק הקליאו טובה יותר? יש לה מנוע חלש יותר, פלסטיקה זולה (שנייה רק לאיביזה באיכותה הנמוכה) וסחירות רעה מאוד.

הפאביה איכותית יותר, האיביזה יפה יותר ואם אפשר לגרד עוד 10, הפולו עדיפה בכל פרמטר.

רנו היו הראשונים לצאת עם רכב סופרמיני במחיר של מיני ועל כך מגיע להם כל הכבוד. אבל זה לא מקרי שהם מכרו מעט מאוד כלים כאלו בעוד שפאביה ואיביזה ניקו מדפים.

בגדול זו מגמה מבורכת ועובדה שעכשיו גם הפולו נכנסה למשחק.

אני לא רואה סיבה להעדיף את הקליאו על אחת מאלו.

פורסם

פאביה פחות בטוחה, פחות מאובזרת, פחות נוחה ובעלת אחריות קצרה יותר. אין שום סיבה רציונלית להצלחה של איביזה ופאביה. פשוט אפקט העדר מצד אחד ועיצוב מגנט צ'חצ'חים מצד שני.

פורסם

סליחה על כך שמתערב שוב בנושא שלא אני פתחתי.

למרות כל השיקולים הרציונליים שהבאתי לעיל, אני עדיין לא בטוח...

שלושה דברים עיקריים מדאיגים אותי׃

1. סחירות הרכב כעבור, נגיד, 4 שנים. האם, רטרוספקטית, יש סיכוי בכלל למכור רכב כזה?

2. הילוכים קצרים - עלול הדבר להוות בעיה בנסיעות פקקי גוש דן.

3. למרות כל האבזור הבטיחותי, הרכב לא מכיל עיגוניי איזופיקס - עד כמה קיבוע מושב ילדים בעזרת חגורה הוא פחות בטיחותי מקיבוע לאיזופיקס?

מודה מראש על כל עצה.

פורסם

תעשה סקירה קצרה ביד 2 ותראה עד כמה מחירה של הקליאו ורנו בכלל ירד כמשומשת תוך מספר שנים.

אז בואו נראה כמה תהיה הקליאו שלך שווה עוד שנתיים שלוש כמשומשת... רמז? לא הרבה!

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא נהגתי בפאביה הידנית אז אני לא יכול להגיב עליה, אך לגבי הקליאו, זו מכונית שמרגישה לא מודרנית בכל הקשור לפלסטיקה, אך המחיר שלה בהחלט מתאים לה ואם זה לא הפריע לך, אז בכלל אין בעיה. הבעיה העיקרית שלי איתה זה רעש המנוע בשיוט שהוא תמיד נשמע גם ב-90-100 קמ"ש. אם הקליאו בעיקר לנסיעות קצרות, זה לא נורא אך למשהו יותר מזה, אותי אישית זה עיצבן.

לגבי מוסכים וכו'? ממש לא הייתי דואג. דווקא המוסכים של רנו מקצועיים לפי מה שפגשתי, אך לא זולים עקרונית (כמובן שתלוי גם בדגם).

פורסם

מבדיקה שעשיתי על הרנו קליאו 1.2 (שקלתי קניה, ירדתי מזה כי אני לא יודע אם הרכב יעמוד פה סתם כשאני בצבא או שאני אסע עליו, אם תהיה אפשרות הרכב הזה ישקל בחיוב במקביל לריו החדשה),

הרכב נחמד מאוד, נוחות הנסיעה הגבוהה היא יתרון, אבל זה משהו נפוץ בכל צרפתית, הביצועים סבירים, הגיר נעים לשימוש (בi10 למשל היה לי מעצבן), הרכב שקט יחסית בעיר, לא נסעתי מחוץ לעיר ולכן לא אחווה דעה, יש אבזור לא רע בכלל - כולל קרוז קונטרול, מגביל מהירות, מערכת מקורית עם שליטה מההגה (תוספת בדגם החדש אגב, לא היה בדגם הישן), וציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

בסך הכול גם הטיפולים לא צריכים להיות יקרים, מבירור שעשיתי, טיפול בסיסי עולה כ400₪ במוסך המורשה של היבואן, לא יקר, זה בערך המחיר שהוריי שילמו על הטויוטה ואני הייתי משלם על הגטס שלי...

אלא ש... מצד שני אני פוחד מהשוק של רנו, אז כן, אני יודע שאם אני אתחזק את הרכב כמו שצריך ולא אקרע אותו, אני אהנה ממנו כל רגע, אבל מה עם המכירה? בהנחה שארצה אחריי 3-4 שנים להתקדם לרכב, מה יש לי למכור? אפילו שיש לי התחייבות מקרסו טרייד אין למחירון, אני תקוע עם רכב שיש לו מחיר שוק די נמוך, ותמיד בטרייד אין מוציאים על מה להוריד בבדיקה...

הריי הסטיגמות הממוצעות של מר ישראלי גם דופקות את המכירה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תיראה אם אתה הולך להחזיק אותו בערך 4 שנים,נכון אי אפשר לדעת מה יהיה ,גם מי חשב לפני גם שנים שאנשים יקנו רכבים קטנים פשוטים וידניים? מי חשב בכלל שיבואנים,חלקם יביאו לארץ משפחתית ידנית?

היום לא מאט אנשים הפסידו הרבה כסף בגלל מבצעים שונים,דעה שלי אם אתה אוהב את הקליאו,קנה אותה,תהנה ממנה אותם 4 שנים ואז תמכור,אי אפשר לדעת מה יהיה השוק עוד 4 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

2. הילוכים קצרים - עלול הדבר להוות בעיה בנסיעות פקקי גוש דן.

3. למרות כל האבזור הבטיחותי, הרכב לא מכיל עיגוניי איזופיקס - עד כמה קיבוע מושב ילדים בעזרת חגורה הוא פחות בטיחותי מקיבוע לאיזופיקס? .

1. איך בדיוק הילוכים קצרים מהווים בעיה בנסיעה בפקקי גוש דן?

2. האם אתה בטוח? בקליאו שלי בת 12 שנה יש עיגוני איזופיקס ב 4 עמדות (חוץ ממושב הנהג), ובחדשה אין? נשמע לא סביר בכלל.

פורסם
תעשה סקירה קצרה ביד 2 ותראה עד כמה מחירה של הקליאו ורנו בכלל ירד כמשומשת תוך מספר שנים.

אז בואו נראה כמה תהיה הקליאו שלך שווה עוד שנתיים שלוש כמשומשת... רמז? לא הרבה!

וכך גם האיביזה, המזדה 3, הסיריון, הC3, הB4, ה307, הגטס, האקסנט, הגולף, וכן הלאה.

זה מצב השוק היום. וזה כולל רכבים "מצוינים" ששומרים על מחירון ותקועים בלוח שבועות ארוכים כי אף אחד לא מוכן לשלם את מחיר המחירון, ולבסוף הם נמכרים במחירים נמוכים בהרבה מהמחירון.

לכן השיקול הזה הוא משני לדעתי. הרכב מתאים לך? התמורה הכללית שלו, העלות שלו, ובמכלול השכלולים שעשית יש יותר + מ -, קנה ותהנה.

רכב זו "המנייה" הכי גרועה בעולם- היא תמיד יורדת.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...