Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כלב זה כלב ולא משנה מה המעטפת החיצונית שלו. לא מבין את האנשים שקונים כלב.

עדיף לאמץ כלב, מי שמוכן, כי הסיכוי של הגור הגזעי למצוא בית גם אם אתה לא תאמץ אותו גדול יותר מכלב בכלביה/עמותה.

פורסם

אני לא יודע מה יקרה מחר, אבל אני כן מאמין שאף פעם לא אקנה כלב גזעי מהרבעה מוכרת/מאושרת. יחד עם זאת, אני עדיין יכול להבין את אלו שרוכשים כלב גזעי עם תעודות. אני לא כ"כ מוכן לקבל זאת, אבל עדיין מסוגל להבין.

ישנם אנשים שמחפשים אופי/מבנה/יופי מסויים וכו"...אני קורא לזה "הנדסה גנטית לפי הטעם האישי".

רק המחשבה על כך שאפשר לאמץ כלב שלא ייקפא בחורף באיזה כלוב מסריח או לקיחת כלב מהרחוב, שלא יודעים מה זו שמיכה חמה, לא תיתן לי לרכוש כלב גזעי.

פורסם
כל כלב זה כלב ולא משנה מה המעטפת החיצונית שלו. לא מבין את האנשים שקונים כלב.

מה שכתוב במשפט הראשון פשוט לא נכון, עובדתית.

יש לגזעים תכונות התנהגות דומיננטיות מובחנות, לא רק הבדלים פיסיולוגים וצורניים.

אני חושב שאם כבר לקנות גזעי, אז באמת מסיבות רציניות, כשיודעים בדיוק למה בוחרים דווקא את הגזע הזה (כאמור, יש סיבות טובות מאוד), כי מי שרק רוצה בן לוויה שיאהב אותו, כל כלב ימלא את התפקיד הזה.

יש גם סיבות אחרות.

למשל, כלב גזעי (שנקנה ממגדל אחראי), הוא כלב שחייו התחילו באופן נכון, בילה מספיק זמן עם אימו ועם השגר וזכה לחברות נכונה בגורות, מה שחוסך בעיות התנהגות בעתיד. מניסיוני גם הרבה יותר קל כשמגדלים כלב מגורות (קל למנוע בעיות התנהגות בעתיד, לא קל לגדל גורים...). כל כלב מאומץ שהיה לי, בא עם איזה "תיק" כזה או אחר או בעיית התנהגות שהיה צריך להתמודד איתה.

כל זה לא אומר שאם קונים גור גזעי, אז אוטומטית מקבלים כלב עם התנהגות רצויה. כנ"ל לגבי גורים, זה לא מספיק לגדל כלב מגורות, עדיין צריך להשקיע בשלב (הקשה) הזה בגידול נכון. גם נכון שרב בעיות ההתנהגות הן פתירות (גם מניסיון), אבל עדיין, זה אחרת לגדל כלב בוגר.

בכל מקרה, אם בבריטניה 75% מהכלבים גזעיים, בארץ מדובר באחוזים בודדים (גזעי=עם תעודות), כך שבכל מקרה מדובר בשוליים של גידול הכלבים בארץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...