Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתכלתי וחיפשתי לא הצלחתי למצוא, את הגיר עצמו אני רואה, שהוא נמצא ליד המנוע ונמשך עד לגלגל השמאלי, בכל אופן, אני רוצה לבדוק את המפלס שמן גיר.

איפה נמצא המפלס, אני בטוח שהוא אמור להיות גלוי לעין כמו המפלס שמן מנוע, ואיך בודקים נכון?

מנוע דולק ולשלב להילוך D?

הגיר הוא DSG6

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קיים מדיד סטנדרטי לבדיקת מפלס שמן הגיר כמו ברכבים בעבר. עלייך לעלות את הרכב על ליפט ולפרק את את הבורג המשושה בתחתית אגן השמן שמצוייד בצינורית לבדיקת המפלס.

השמן חייב להיות בטמפ' של בין 35-45 מעלות צלזיוס בזמן הבדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

קשה לי לתת לך הסבר מדוייק בשלב זה מכיוון שבחלק מהתיבות קיימים שני פקקים. אחד לריקון שמן התיבה והשני לבדיקה, בחלק אחר של הרכבים קיים רק פקק אחד שממלא את שתי התפקידים.

צלם את תחתית התיבה ואוכל לתת לך הסבר יותר מדוייק.

פורסם
הסתכלתי וחיפשתי לא הצלחתי למצוא, את הגיר עצמו אני רואה, שהוא נמצא ליד המנוע ונמשך עד לגלגל השמאלי, בכל אופן, אני רוצה לבדוק את המפלס שמן גיר.

איפה נמצא המפלס, אני בטוח שהוא אמור להיות גלוי לעין כמו המפלס שמן מנוע, ואיך בודקים נכון?

מנוע דולק ולשלב להילוך D?

הגיר הוא DSG6

לעולם אל תשאיר מנוע פועל , גיר בהילוך ותצא מהאוטו לבדוק שמן גיר .

פורסם

* נמחק ציטוט מיותר.

חשבתי בכיוון שישאר בנאדם באוטו עם לחיצה על ברקס, אבל גיליתי שבכלל צריך להרים את הרכב עם ליפט.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
קשה לי לתת לך הסבר מדוייק בשלב זה מכיוון שבחלק מהתיבות קיימים שני פקקים. אחד לריקון שמן התיבה והשני לבדיקה, בחלק אחר של הרכבים קיים רק פקק אחד שממלא את שתי התפקידים.

צלם את תחתית התיבה ואוכל לתת לך הסבר יותר מדוייק.

איך פקק אחד ממלא את שני התפקידים ?

פורסם

הפטנט די דומה לאופן בדיקה והחלפת שמן בתיבה מסוג 01M ראה תמונה מצורפת.

אם מפרקים גם את הבורג+הצינורית אתה מרוקן את כול תכולת התיבה.

untitled.JPG

פורסם

ממלאים שמן בעזרת צינורית שמצד אחד מתחברת לפתח הריקון/מילוי/בדיקה ובצידה השני מחברים את מיכל השמן.

הפתח באגן השמן משמש גם למילוי וריקון וגם בדיקה (הגרמנים חוסכים בחורים...).

מחזיקים את מיכל השמן גבוה ובעזרת כוח הגרביטציה השמן עובר מהמיכל לתיבה.

לאחר מילוי של כ-5.5 ליטר סוגרים את פקק המילוי ומניעים את הרכב וממתינים שטמפ' השמן תגיע ל-35-45 מעלות צלזיוס ובודקים ששמן מטפטף מפתח הבדיקה.

כפי שכתבת השמן עובר את גובה השנורקל ולכן הוא נוזל מפתח המילוי. אם לא ממלאים עוד שמן.

מצורפת תמונה של הציוד.

N34-10510.png

פורסם

בדגמים הראשונים של התיבה אכן היה פתח נוסף לריקון/מילוי אבל בשלב מאוחר יותר הייצרן ביטל את הפתח הנוסף.

לתיכנון הזה יש יתרונות רבים ומעט חסרונות לפי דעתי.

לא קיימת הנחיית ייצרן לבדוק שמן גיר כחלק מטיפול תקופתי אלא החלפה לאחר 60K לכן זה משחרר את הנהג מבדיקה שיגרתית של שמן גיר כול 10K או פחות מזה.

אני בעיקרון בודק אצלי ברכב כול 15K גם שמן גיר.

פורסם

* נמחק ציטוט מיותר.

אני גם הבנתי שמחליפים שמן גיר לאחר 60K.

הרכב שלי עבר כבר 76K.

ובמוסך בהתחלה בכלל אמרו שאין צורך להחליף שמן גיר במכוניות האלו.

ופתאום לא מזמן שביקרתי במוסך אמרו לי כן צריך להחליף.

מה הם עושים ממני צחוק?

וזכור לי ששאלתי עוד בטיפול 45K

אם להחליף או לא.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

תמיד הייתה הנחייה להחליף שמן גיר+מסנן בתיבה מסוג DSG המותקנת ברכבך.

כנראה המוסך או המכונאי שדיברת איתו לא היה לו שום מושג לגבי הנחיות הייצרן לגבי התיבה הזו.

• תוכן חדש...