Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח להתייעץ עמכם בנוגע לרכישת רכב חדש, גיפ למשפחה שהמחיר לא עובר את ה130 אלף ש"ח.

החל משנת 2010- שצריכת הדלק שלו תהיה נמוכה, אמין, אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות שלו.

כמו כן, מה דעתכם על הגיפ החדש של סקודה Yeti יתרונות? חסרונות?

האם יש עוד דגמים של רכבים הדומים לגיפ זה? הכוונה למחיר?

תודה רבה מראש לעונים.

פורסם

אם כבר אזי שקודה יטי הינו קרוס-אובר, אפשר גם לומר ג'יפון ולא מיקרו-ווואן. שקודה רומסטר, כמו ניסאן נוט לדוגמא הינם מיקרו-וואנים.

בסכום הנ"ל ישנם 3 דגמים חדשים בלבד אשר יכולים להיכנס בקטגוריית קרוס-אוברים, והם: שקודה יטי, ניסאן ג'יוק וקאיה סול.

שקודה יטי בעל מנוע 1.2 ליטר טורבו, מספק כ-105 כ"ס ו17.8 קג"מ (פלוס מינוס). משודך לתיבה ידנית או DSG 7 הילוכים.

ניסאן ג'יוק בעל מנוע 1.6 ליטר אוטמוספרי (קרי ללא טורבו), מספק 117 כ"ס 16 קג"מ. משודך לתיבה ידנית או רציפה 6 הילוכים.

קאיה סול בעלת מנוע 1.6 בנזין 126 כ"ס, 16 קג"מ, אוטמוספרי (ללא טורבו), 1.6 טורבו דיזל כ-128כ"ס, 26.5 קג"מ. גרסת בנזין מיובאת רק אוטומטית 4 הילוכים, דיזל יש גם ידני וגם אוטומט 4 הילוכים.

שקודה יטי בעלת הכי הרבה מרחב פנימי ומקום תא מטען, בכביש בינעירוני ממוצע כליטר בנזין ל-12.5 קילומטר עם תיבת DSG.

ניסאן ג'יוק רכב עם הרבה פוזה וסגנון, יותר חסכוני מיטי, כ-14 קילומטר לכל ליטר בנזין בבינעירוני עם תיבה רציפה.

ידניות יהיו חסכוניות יותר.

קאיה סול אין לי ניסיון, אבל עם מנוע דיזל תהיה יותר חסכונית מאשר עם מנוע הבנזין.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

כמה תיקונים, לתיבה רציפה למעשה אין מספר הילוכים מוגדר אבל במצב טיפטרוניק יש כאילו חלוקה להילוכים, אני לא בטוח אם בג'וק קיימת האופציה.

הקיה לדעתי שייכת יותר לסגמנט המיקרווואנים וגם את היטי אפשר בקלות לשייך לשם בגירסת ה-1.2 משום שמלבד עיצוב כאילו שטח הוא בעל הנעה קדמית בלבד וכל שטח שהוא מעבר לשבילים הוא לא בשבילו, למעשה עם הצמיגים הגדולים הרגישים והיקרים של הדגם המאובזר גם שבילים יעשו בעיקר נזקים. הג'וק בגלל הגודל והעיצוב נשאר לדעתי פשוט סופר מיני על הגובה.

והקיה אגב קיבלה מנוע חדש עם הזרקה ישירה ומתיחת פנים קלילה לאחרונה, ההספק עלה ל-140 כ"ס והמומנט ל-17 קג"מ, התיבה גם היא הוחלפה באוטומטית אחרת עם 6 הילוכים.

פורסם

זאת אומרת שמנוע בקאיה זהה לקודם רק ניהול שונה, לא? וזה גם מנוע שמותקן ביונדאי וולוסטר וב-I35, תקנו אותי עם אני טועה.

6 הילוכים בתיבה אכן מבורך יותר מ-4 בתיבה הישנה!

פורסם

אז, בעצם מה אתם מציעים? מה לדעתכם מבין ה3 רכבים שהצעתם עבורי משתלם מבחינות הבאות- אמינות, צריכת דלק, יתרונות גבוהות יותר מה2 האחרים.

דרך אגב, יש רכבים שהם יותר גדולים בקטגוריה גיפ (לא גיפון) החל משנת 2009 שעולים בערך 130 אלף ש"ח? והם עונים למה שכתבתי- צריכת דלק, יתרונות, אמינות וכו'..

פורסם
זאת אומרת שמנוע בקאיה זהה לקודם רק ניהול שונה, לא? וזה גם מנוע שמותקן ביונדאי וולוסטר וב-I35, תקנו אותי עם אני טועה.

6 הילוכים בתיבה אכן מבורך יותר מ-4 בתיבה הישנה!

לא, אתה מערבב. המנוע ה-I35 הוא זה הישן מסדרת הגמא שהיה מותקן בסול וגם בפורטה, I30, סיד ועוד. ב-I35 הוא מפיק 132 כ"ס עקב ניהול מנוע שונה במקצת.

המנוע החדש שמותקן בסול ובולוסטר הוא מנוע GDI עם הזרקה ישירה.

נדב ע, בסביבות ה-130 אלף שקלים תוכל למצוא את הקשקאי לדוגמה אבל אני לא מצאתי שהוא מרווח בהרבה מהיטי.

בסביבות המחיר הזאת תוכל לרכוש גם מיניוואנים. נכון שהם פחות נאים מהג'יפונים אבל טויוטה ורסו למשל יהיה מרווח יותר והוא מצוייד ביחידת כוח חסכונית. היו דגמים שהגיעו עם מסילות גג כסופות וחישוקי מגנזיום נאים ונראו הרבה יותר טוב מהדגם הרגיל עם הטאסות.

פורסם

MIKE808 תודה על ההסבר.

קשקאי רכב טוב ואמין אבל חסכוני הוא לא!

לחבר שלי יש אחת דגם 2009, מנוע 2.0 ליטר אוטמוספרי (ללא טורבו), 140 כוח סוס ו-20 קג"מ. בנסיעה משולב רגוע עושה ליטר לכל 10 קילומטרים, בכביש בינעירוני עושה ליטר ל-11 קילומטר, בתוך העיר עושה ליטר ל-8 קילומטר.

קשקאי בעל תיבת הילוכים רציפה עם תפעול טפטרוניק (6 הילוכים).

ישיבה בו גבוהה, נוחות טובה, איכות פלסטיקים בינונית פלוס, יש תא מטען מכובד, בהחלט יכול לספק משפחה ממוצעת.

טיפולים כל 30,000 קילומטרים. טיפול גדול ויקר כל 90,000 קילומטרים, הוא יקר בשל החלפת שמן גיר שעולה מלא כסף וקשה מאוד להשיגו לא אצל יבואן (חבר שלי ניסה לא פעם אחד).

אם אתה קונה את הקשקאי, לדעתי אתה הולך על בטוח. אין לך משהו יוצא דופן או משהו פורץ דרך בדגם זה, אבל מצד שני פשטות מכנית, מנוע שעובד כבר כמה שנים טובות בלי שום בעיות ואמינות הכללית עושים את שלהם. בשל כך הם גם מאוד מבוקשים בתור רכבי יד שנייה!

בהצלחה

פורסם

כשאתה אומר ג'יפ אתה בטח לא מתכוון לרכב שטח 4X4 אלא סתם לתצורה של הג'יפונים העירונים או המיקרוואנים, נכון?! הרי במחיר שאתה מדבר עליו לא תמצא שום רכב חדש בעל מכלולים ויכולת שטח. הג'וק הוא היפה ביותר אבל הוא צפוף מאוד בתוכו. הוא יותר רכב לייף סטייל לנשים וילדות צפוניות.

הסקודה יטי הוא מרווח וחסכוני. מקבל הרבה תגובות וחוות דעת טובות בכל המבחנים בארץ ובעולם. אם אתה מחפש סטייל להתנייד בעיר אז הניסאן בהחלט ימלא את המשימה. אם אתה צריך גם שימושיות אז היטי לוקח בענק.

יטי 1.2 מרווח וחסכוני מאוד. יש עליו תגובות מצוינות בכל הפורומים והמבחנים

• תוכן חדש...