Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מתלבט איזה רכב לקנות,

פלואנס (הדגם המאובזר) במנוע 1600\2000

או פוקוס סטיישן TITANIUM.

הרכב צריך להכיל בעתיד 3 כיסאות לילדים.

השאלה היא אם הפוקוס החדשה מספיק רחבה על מנת להכיל 3 כיסאות (בפורום ראיתי שהחשיבו את הדגם הישן כרחב)

השאלה השנייה היא האם ישנם הבדלים מבחינת נוחות נסיעה בין הפלואנס ל פוקוס

ושאלה אחרונה -

כמה חשוב שלפלואנס יהיה מנוע 2000 - בהנחה ופחות קריטי לי שהאוטו יאיץ מהר- האם יש השפעות נוספות על נוחות נסיעה וכו?

תודה

רונן

פורסם

לא רשמת את כמות הנסיעות השנתית.

אם היא גבוהה - תיקח ברצינות את פלואנס דיזל.

אם היא נמוכה, והתקציב מאפשר רכישת פלואנס 2000 סמ"ק, תיקח את רנו עם מנוע יותר גדול- ה 1600 עגלה רצינית.

אגב, הדגם היותר חזק של פלואנס מגיע עם גיר אחר ושונה לגמרי מאשר פלואנס 1600 - גיר רציף יפני , כמו בניסן קשקאי.

שני הרכבים נוחים מאוד, פלואנס יותר מרווח.

צריך לבדוק פיזית, איך מושבי הבטיחות נכנסים לשני הרכבים. ממש להגיע לאולם התצוגה עם כיסאות ואולי גם עגלה (ולנסות להכניס אותה לבגאז').

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני גם התלבטתי בין שתיהן (אצלי הקריטריונים היו קודם כל נוחות, אח"כ תא מטען ובהמשך עלויות אחזקה, אבזור וכל השאר).

בחרתי בפלואנס 2 ליטר מאובזרת מכמה סיבות:

1. הפוקוס היתה צפופה לי. צרה באיזור הרגליים מקדימה ומאחור בכלל לא נשאר מקום לרגליים אם הנהג בגובה ממוצע פלוס. הפלואנס מרווחת ונוחה משמעותית.

2. לא אהבתי את הגיר בפוקוס. בנהיגה רגועה ובנהיגה אגרסיבית הוא מתנהג טוב אבל בנהיגה קצת נמרצת הוא הססן ולוקח לו כמה החלפות עד שהוא בוחר את ההילוך המתאים.

לגבי נפח המנוע, נכון שה 2 ליטר יקרה יותר לרכישה אבל כבר בטיפול טיימינג הראשון ההפרש יתקזז כמעט במלואו. ב 2 ליטר זו שרשרת וב 1.6 זה אותו טיימינג יקר של המגאן הקודמת.

לגבי דיזל אם ידני אז בוודאי שדיזל אבל אם אוטומט קח בחשבון שמדובר בגיר חדש לגמרי. אף אחד לא יודע כמה הוא ישרוד (וזו גם הסיבה שלא הלכתי על הדיזל).

3. הפוקוס יותר חזקה אבל הפלואנס חיה בסל"ד יותר נמוך כך שביום יום היא מגיבה יותר טוב לנהג הממוצע.

4. תא המטען בפוקוס קטן משמעותית. אפילו גרסת הסטיישן מתהדרת בתא מטען ממוצע למשפחתחית. לי היה חשוב אורך תא המטען בגלל סוג הדברים שאני לפעמים לוקח איתי (מוטות ודברים שגורשים שטח רצפה) ובפלואנס אתה יכול לישון בנוחות בתא המטען.

5. הקונסולה המרכזית בדגם הטיטניום פשוט אסון. השחור המבריק הזה אולי יפה (עניין של טעם) אבל בזויות מסוימות של השמש הוא פשוט מסנוור.

6. מרווח טיפולים כפול בפלואנס וגיר עם עמידות מוכחת לעומת הפוקוס שהגיר שלה חדש ואף אחד לא יכול לנבא את אורך החיים ועלות השיפוץ שלו.

לרעת הפלואנס:

1. צריכת דלק גבוהה בכ 10% מהפוקוס (לפי נתוני מחשבי הדרך של שתיהן. הפוקוס שבה בדקתי היא 2 ליטר עם 4200 ק"מ והפלואנס שלי אחרי 3 ימים עם 350 ק"מ).

2. מערכת שמע קצת מתוסבכת ועם צליל פחות טוב משל הפוקוס.

3. תא הכפפות מרגיש מפלסטיק זול ולא ברמה של שאר האוטו (אבל הוא מקורר שזה יתרון לא קטן).

4.אין אפשרות לאחד את שני הצדדים של בקרת האקלים. כל צד מתכוון רק באופן עצמאי.

5. העיצוב החיצוני של הפוקוס הרבה יותר מוצלח (עניין של טעם אבל מאמין שהרוב המכריע של האוכלוסייה יסכימו איתי).

הפלואנס אצלי מעט מאוד זמן אבל בינתיים אני מאוד שלם עם הבחירה. היא גם יותר זולה משמעותית מהפוקוס (במחירי הקנייה. לא במחירונים הרשמיים). שים לב שאין BLUETOOTH בכל הרכבין המאובזרים. אם תחליט להזמין וודא שיש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...