Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש להבין על איכויות קבצי מוסיקה במערכת.

masimo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש ברשותי ALPINE 117RI ומה שממש מסקרן אותי זה ההבדלים באיכויות שמע בין קובץ לקובץ

MP3 ל-WMA

128 - 320 KBPS

אני שומע דרך נגן האייפוד שמחובר למערכת.

איזה קובץ הכי כדאי לי לשמוע ואפילו יותר חשוב מה אתם שומעים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית לא יורד מ 320 kb/s אבל בחירה שלך בלבד מה לשמוע,אם 128 מספק אותך ,אז מי יכול להגיד לך לא לשמוע

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים קבצים של 320 יכולים להשמע יותר גרוע מ128.

הקבצים עם האיכות הכי טובה לדעתי היא VBR.

HU: Pioneer AVH-P8450BT Amp: Rockford R300.4

Rear: JBL GT5963 Front: Focal 165vb

Sub: Hertz es250

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים קבצים של 320 יכולים להשמע יותר גרוע מ128.

הקבצים עם האיכות הכי טובה לדעתי היא VBR.

מזה קבצי VBR סלח לי על הבורות , ואני לא חושב שהמערכת שלי קוראת אותם או שכן :\ ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכוונה היא לאיכות VBR לא קובץ כזה, הקובץ הוא עדיין MP3

אם אתם משתמשים בwinamp אז ניתן לזהות שזה באיכות VBR לפי זה שהמספר קילובית לשניה לא קבוע וכל פעם קופץ מ320 אל 192 או פחות ובחזרה ככה במשך כל השיר.

הסבר פה - http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_bit_rate

HU: Pioneer AVH-P8450BT Amp: Rockford R300.4

Rear: JBL GT5963 Front: Focal 165vb

Sub: Hertz es250

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו כן אפשר להוריד קבצים של flac,wave ולקודד אותם לmp3. יש הרבה תוכנות שעושות את הפעולה. אם אתה משתמש ב- ipod אז בטח אתה יכול להישתמש בקבצי alac שitunes תומכת. אתה תקבל איכות יותר טובה מmp3 ו wma. רק שקבצים פי כמה יותר כבדים ולא תוכל לשים הרבה שירים באיפוד. אבל תקבל איכות יותר טובה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להורדת קבצים באיכות 320KB פשוט תריץ חיפוש בגוגל עם שם המלא של שיר ותכתוב בסוף 320KB,זה ימצא לך כמעט בכל שיר קישורים להורדה ישירה באיכות הנ"ל.

בהצלחה.

Scan Speak

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין כזה דבר קובץ 320 ש"טוב יותר" מ 128 , זה לא הגיוני היות ומדובר בתדירות דגימה.

אם כבר אפשר להאשים את איכות המוזיקה בכללי בימינו , כל הטראש מיינסטרים הוא באיכות זבל כי האנשים הגדולים בתעשיה הבינו ובצדק שלאנשים שמקשיבים לריהאנה או לליידי גאגא לא כל כך אכפת מהאיכות ולכן הם לא יעבדו על השיר באולפן יקר עם ציוד מטורף.

FLAC ו WAV זה אותו דבר בדיוק. הסיכויים שתבחין בין 320 ל FLAC בסביבת רכב אפילו עם רכיבים מאוד איכותיים הם אפסיים , גם בגלל איכות המעבדים ביחידות הראש שלרוב הן דראק , גם בגלל סביבת הרכב שגורמת לך להפריד את הטוויטרים מהמידבאסים והמידבאסים לרוב מנגנים אל הרגליים , ככה שאתה לא שומע תדרי מיד כמו שצריך וגם בגלל כל ההחזרים בסביבת הרכב , רכב במונחים של סביבה אקוסטית הוא כמו הגיהינום.

מה שכן , אתה יכול להבחין בדיוק של ה ATTACK וה DECAY ( מצטער אין לי מושג בעיברית ) של באס אם יש לך רכיבים מאוד איכותיים. לרוב זה מאוד לא משמעותי , אתה תשמע אולי הבדל אבל לא כזה שתדע להגיד מה טוב יותר במבחן עיוור.

עם אוזניות אולפן יקרות ומעבד סאונד יקר יחסית בחדר שקט אני מצליח להבדיל שינויים מינוריים מאוד בין איכות WAV בגודל של 150 מגה לטראק של מוזיקה אלקטרונית של 10 דקות ביחס לאותו טראק באיכות 320 בגודל של 15 מגה , בעיקר לחישות ופרטים מאוד חלשים , את זה כנראה כל אחד יהיה מסוגל לעשות אם הוא ידע למה להקשיב ולהצליח 9 מתוך 10 פעמים להגיד מה זה מה. בסביבת רכב ? אני בספק.

עריכה: אתה משתמש ב IPOD ? שכח מאיכות , אין טעם.

לא לקח את התרופות שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עריכה: אתה משתמש ב IPOD ? שכח מאיכות , אין טעם.

שמע , אתה גוזר את הדין שלי אם ככה ... אני משתדל לשים רק קבצי 320 באייפוד ולא פחות , מה

האופציה השניה שלי לשיפור איכות אם ככה ?

זה או אייפוד , או דיסקים או דיסק און קיי , ואני גם לא יודע איזה קבצים מעבר ל-WMA ו-MP3 אני יכול

לשים ב-HU שלי , אני לא חושב שאני יכול להשמיע FLAC או OGG , וד"א אני יכול לעשות המרה

של FLAC ל- MP3 בלי להרוס אותו יותר מדי ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם לא יודע איזה קבצים מעבר ל-WMA ו-MP3 אני יכול

לשים ב-HU שלי

117 תומך ב-MP3 WMA CDA מדיסק ומאיפוד אפשר להשתמש ב ALAC אם אני לא טועה, ALAC זה Apple Lossless כמו FLAC רק של אפל. לפי דעתי עדיף לשמוע MP3 של 320 BIT ולא להשתגע.

ד"א אני יכול לעשות המרה

של FLAC ל- MP3 בלי להרוס אותו יותר מדי

FLAC בדרך כלל מקודד על 1000 BIT וMP3 על 320 .

אז בכל מקרא זה "הורס" אותו, אם אתה רוצה לנסות לשפר את האיכות אז תנסה את ALAC , אני אישית נסיתי על CDA-117 מארה"ב ולא הרגשתי הבדל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

117

FLAC בדרך כלל מקודד על 1000 BIT וMP3 על 320 .

אז בכל מקרא זה "הורס" אותו, אם אתה רוצה לנסות לשפר את האיכות אז תנסה את ALAC , אני אישית נסיתי על CDA-117 מארה"ב ולא הרגשתי הבדל.

יש אופציה להמיר ל-ALAC ? או שמורידים ישירות ככה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...