Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני כבר מיואש... מחשב נייח מסוג אינטל E5300 עם 4GB זיכרון (2 סלוטים של 2GB כל אחד מסוג קינגסטון), כונן קשיח של 320GB של חברת ווסטרן דיגיטל, לוח אם משולב כ. מסך של ג'יגבהייט ומארז משולב ספק הכי זול שמצאתי בערך ב- 100 ש"ח (הספק הגיע עם המארז), עובד על חלונות XP מקורי וכל זה עובד מ- 2009.

בחצי השנה האחרונה יש תופעות של ריסט, כלומר בעת עבודה על המחשב פתאום המחשב עושה לעצמו ריסט ועולה מחדש באופן אוטומטי. שומעים את ההרד דיסק נכבה ונדלק מחדש בשלב הבוט. אין רעשים או חריקות מהדיסק הקשיח והוא עובד מצויין. אין קבלים מנופחים או נוזלים על הלוח אם, הטמפ' תקינות ונעות בין 20-40 מעלות, כל המאווררים עובדים. המחשב עבר ניקוי אבק, שימון מאווררים וכמו כן בדיקת וירוסים, רוגלות, שגיאות ואיחוי - הבעיה ממשיכה. הריסט מופיע גם בעבודה וגם במנוחה מוחלטת, כלומר המחשב צורך 0% מהמעבד ללא שימוש כלל, המסך בכלל כבוי + שומר מסך, אני בכלל ליד הטלוויזיה ופתאום אני קולט שהמחשב עושה לעצמו ריסט... אין שום תוכנות פועלות ברקע. כלום.

עשיתי בדיקה של הזכרונות, כלומר הוצאתי אחד ועבדתי רק על סלוט אחד - שוב ריסט, החלפתי - שוב ריסט וכ' והבעיה ממשיכה. לא מתקבל מסך כחול כלשהו בשום אופן בשלבי הריסט. אין לי כוח כבר ואני מיואש. מה יכולה להיות הבעיה? תקלה שבאה והולכת הכי קשה לאיתור. אם איזה חלק היה כבר מתקלקל סופית הייתי מאתר אותו מזמן, ומה שמעצבן פה שהמחשב יכול לעשות לעצמו ריסט כל שעתיים ואפילו רק פעם אחת בשבועיים!

תודה מראש,

גיא.

פורסם

קח אותו לבדיקה במעבדה. בעבר נתקלתי בבעיות דומות בכמה מחשבים, בד"כ הבעיה היתה כרטיס מסך תקול, אבל את זה יוכל לבדוק רק טכנאי עם נסיון ומיוד מתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש סיכוי שמדובר בספק כח שבשלב כלשהו לא מחזיק את העומס(תהליכים פנימיים עובדים כל הזמן ואולי משהו בהם גורם לכשל).

פורסם
מארז משולב ספק הכי זול שמצאתי בערך ב- 100 ש"ח (הספק הגיע עם המארז)

אני מהמר על זה.

שימון מאווררים

:shock:

את ההרד דיסק כבר גירזת?

:turn-l:
פורסם

1. ספק כוח תקול (ספק זול + ישן מתקשה לפעמים להחזיק זרם קבוע. ירידה בזרם יכול ל גרום לאיתחול המחשב)

2. כונן קשיח תקול (אומנם נראה לך תקין אבל כדאי להריץ תוכנה יעודית לבדיקת תקינות הכונן)

3. כרטיס/כרטיסי זיכרון תקולים (אומנם נראים לך תקינים אבל כדאי להריץ תוכנה יעודית לבדיקת תקינות הזיכרונות)

4. מעבד מתחמם (יש לך תוכנה שמנטרת את הטמפ' שלו? זו סיבה נפוצה מאוד לבעיות כאלו)

פורסם
1+ מעבד מתחמם, תכנס לביוס ותבדוק את הטמפ' של המעבד,

הבדיקה ב-BIOS היא בעת שהמחשב נח. צריך להשתמש בתוכנות ניטור (לדוגמא everest או hwmonitor או speedfan או אחת מעוד עשרות תוכנות מתאימות.

מארז וספק כח זולים עלולים לעשות את ההבדל בין מחשב שחי 10 שנים בלי תקלות לבן מחשב שצריך החלפת חצי מהרכיבים תוך שנה מרכישתו. מדובר ברכיבים שאנשים לא מבינים את חשיבותם. כנ"ל גם רכיבי הקירור, אם כי לפחות למעבדים כנראה שכיום קירור הסטוק מספקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גיא, החברים כאן ציינו את הסיבות הנפוצות לתקלה כזו, אני מהמר על לוח אם/ספק כוח.

ספק כוח הוא רכיב אוניברסלי שקל להשיג אחד כזה לצורכי בדיקה ולכן הייתי מתחיל ממנו - גם בשל קלות ההחלפה וגם בשל היותו אחד החשודים הראשיים (אם לא הראשי לאור המחיר הרכישה הזול מידי ...).

פורסם

שמת לב למספרים המשונים במדידות המתחים בצילום המסך שצרפת - 16 וולט למתח 12V?

4 וולט למתח 5V?

דבר ראשון, תחליף ספק.

:turn-l:
פורסם

כמו רב המגיבים כאן אני גם חושב שמדובר בספק כח תקול, אתה יכול לפרק אותו ולפתוח ולראות בעצמך עדויות לקבלים נפוחים ולוח אלקטרוני אשר החליף צבעים מהתחממות.. אם אתה מהאזור אתה מוזמן לקפוץ אלי לחנות לבדיקה חינם.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
מארז משולב ספק הכי זול שמצאתי בערך ב- 100 ש"ח

סתם הערה - רעש שמוציא משהו כזה משנת 2009, היה כבר גורם למוח שלי לעשות ריסטים.

אתה שומע רעשי חריקה/דפיקה מכיוון הספק? הוא מוציא אוויר? ניקית אבק?

לגבי הערה של לגרז מאווררים - עוזר, לא להרבה זמן, כי ככה הם צוברים עוד יותר אבק.

אחרי כמה ניקיונות עדיף להשקיע 30-50 ש"ח למאוורר 8 ס"מ איכותי, ולקנות חדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שמת לב למספרים המשונים במדידות המתחים בצילום המסך שצרפת - 16 וולט למתח 12V?

4 וולט למתח 5V?

דבר ראשון, תחליף ספק.

לא יודע מה זה, פעם היה רשום שם 12V. בביוס אני חושב שהיה רשום 12V...

כמו רב המגיבים כאן אני גם חושב שמדובר בספק כח תקול, אתה יכול לפרק אותו ולפתוח ולראות בעצמך עדויות לקבלים נפוחים ולוח אלקטרוני אשר החליף צבעים מהתחממות.. אם אתה מהאזור אתה מוזמן לקפוץ אלי לחנות לבדיקה חינם.

ארז.

אני לא מחיפה אבל יכול לנסוע. יש לך שם חנות מחשבים? כמה זמן אורכת הבדיקה? זה מחשב שמשמש ללימודים... אם מדובר בספק תקול, כמה עולה אצלך ספק טוב?

פורסם

בדיקה יכולה להמשך כמה דקות עד ... יותר מכמה דקות.

דבר ראשון זו בדיקה ויזואלית - פירוק רכיבים בדיקת סימנים לתקלה כולל פירוק הספק ופתיחתו כמו שהצעתי.

אם לא מתגלה דבר מעלה את המחשב ובודק לסימנים לתקלות תוכנה, תתפלא כמה דברים מערכת ההפעלה רושמת.. ממש תיעוד מלא של כל מה שקורה בה בכל זמן נתון.

אם לא רואה סימן לכך אז מתעמק בבדיקת חומרה - רכיבי זכרון, כרטיסים, כוננים ושאר ירקות.

במידה וחלק באחריות תקול כמו לוח אם/זכרון אז כמובן שעליך לפנות לחנות ממנה רכשת כדי לטפל ברכיב במסגרת האחריות.

על ספק כח גנרי יש אחריות של שנה-שנתיים תלוי בסוג ואיכות הספק.

ספק כח מה"טובים" אבל מהזולים שבחבורה הוא הENERMAX TOMAHAWK II 450 לדוגמא אשר עולה כ240 ש"ח ובעל אחריות יצרן של 5 שנים.

יש גם ספקים מאד יקרים ואיכותיים מאד אך לפי מפרט המחשב שברשותך והצרכים שלך אין צורך בספקי כח איכותיים במיוחד.

ספק כח גנרי 500W עם מאוורר 12 ס"מ, אחריות 18 חודש נמכר אצלי ב125 ש"ח, המחירים כוללים מע"מ והרכבה במחשב.

אתה יכול כמובן לפנות לכל חנות באזורך לטיפול בתקלה, יש לך אצלי הזמנה פתוחה :).

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...