Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים...

יש לי בעיה קטנה בדהייו סופר רייסר 97 GLX

ההגה הוא הגה כוח... בעיקרון ההגה רועד קשה ולא חוזר.. נגיד אני מסובב את ההגה עד הסוף לשמאלה לצורך העניין עוזב תידיים הוא פשוט ימשיך להסתובב במעגלים.. פשוט נתקע שמאלה וצריך להחזיר אותו עם הידיים מה שלא אמור לקרותת...

מוסך אחד אומר לי מסרק הגה 1300 שקל משיפוץ

מוסך שני הראה לי מוט עקום אמר לי רק המוט וזה שטויות 70 שקל מפירוק

מוסך שלישי אומר לי גם מוט עקום וגם בולמיים קידמיים צריך להחליף את שניהם כי אחד נוזל...

למי אני אמור להאמין...?

פורסם

אבל הוא רשם גם קשה ,הגה קשה ,גומייה קרועה אמורה להקל על ההגה ,לא ?

אולי משהו בחיבור לגלגל בתחתי הבולם ליד הזרוע ,בחיבור הזרוע לגלגל לא תקין ,בכדור הזה שעטוף בגומייה .או שהמסב שם הבולם בחלקו העליון שלו תפוס ,לא יודע בדיוק אבל משהו מאלה לא בסדר .

איך קוראים לכדור הזה שעטוף בשרוול גומי ליד הגלגל ?

פורסם

גם אם כל שלושת המוסכניקים טועים, עדיין הייתי דבק בהמלצתו של המוסכניק השלישי, בהנחה שהוא דובר אמת והמוט אכן עקום והבולם אכן נוזל.

אי אפשר לבודד מקור של בעיה כאשר בסביבה קיימים ליקויים נוספים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שנייה אלעד ,אבל אנחנו רוצים ללמוד מה הסיבה שההגה לא חוזר ,קשה ועוד ,מסכים שהמוסך הוא פתרון ,אבל לשם מה אנשים פונים לכאן? על מנת ללמוד את הסיבות , נכון ?

קובי

פורסם

קרא שוב את מה שכתבתי: יכולות להיות אלף ואחת סיבות לכך, אבל לא תוכל לבודד את האחת שגורמת לכך כל זמן ששאר הרכיבים במערכת ההיגוי אינם במצב תקין לחלוטין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

כאילו אתה רוצה לומר שמכונאי מנוסה לא מסוגל לבודד את הבעיה ? גם אם יש ליקוי אחר שאינו שייך כמו בולם מזיע שמן ?

אם ירימו את הרכב באויר ,לא יצליחו לבודד את הבעייה ?

פורסם

תודה לכולם... האוטו חזר מהמוסך השלישי מוסך מורשה הונדה ממעלות בכל מקרה הוא יישר את המוט והחליף בולמים..

עשיתי סיבוב וההגה עדיין קשה ופשוט מגעיל לנהוג עליו.. עכשיו הוא טיפה חוזר אבל עדיין פשוט מגעיל ממש מגעיל לנהוג עליו..

פורסם
כאילו אתה רוצה לומר שמכונאי מנוסה לא מסוגל לבודד את הבעיה ? גם אם יש ליקוי אחר שאינו שייך כמו בולם מזיע שמן ?

אם ירימו את הרכב באויר ,לא יצליחו לבודד את הבעייה ?

זוגתך היקרה אינה חשה היום בטוב: יש לה חום, היא בנידה וגם יש לה שן מתנדנדת. האם תוכל לדעת מה מבין אלה משפיע על הרגשתה בצורה הכי משמעותית?

לפותח השרשור: בולמי הזעזועים הם רכיב בטיחותי מהמעלה הראשונה. אם הבולם אובחן כמזיע, עשה לעצמך טובה והחליפו. לאחר שעשית את זה, בקש מהמכונאי לבדוק את שאר רכיבי מערכת ההיגוי, ובהנחה שכולם נמצאו תקינים בצע כיוון פרונט.

סביר להניח שזה יפתור לך את הבעיה.

פורסם
זוגתך היקרה אינה חשה היום בטוב: יש לה חום, היא בנידה וגם יש לה שן מתנדנדת. האם תוכל לדעת מה מבין אלה משפיע על הרגשתה בצורה הכי משמעותית?

לפותח השרשור: בולמי הזעזועים הם רכיב בטיחותי מהמעלה הראשונה. אם הבולם אובחן כמזיע, עשה לעצמך טובה והחליפו. לאחר שעשית את זה, בקש מהמכונאי לבדוק את שאר רכיבי מערכת ההיגוי, ובהנחה שכולם נמצאו תקינים בצע כיוון פרונט.

סביר להניח שזה יפתור לך את הבעיה.

הבולמים החולפו היום וגם נעשה כיוון פורנט.. ההגה עדיין קשה ו"מגעיל" ממש לא נוח ואפילו מסוכן...

פורסם

תקשיב בעל הרכב

מומחה לכיוון פרונט והגה מבודד את הבעייה תוך עשר דקות ,מפליאה אותי הגישה בפורום לבעיה כל כך קלה .

הגה שנתפס בצד שמאל ולא חוזר יכול להיות

או תפוחי הפרונט

או מסב הבולם היכן שכריות הגומי ,או מסרק תקול .אולי גם צירייה ,לא יודע ,אני לא מכונאי .

החלפת בולמים ,זה לטובתך ,כעת אתה זקוק למאבחן טוב ,בכדי לא להחליף חלקים ללא צורך .

בהצלחה

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

קצת סדר,גומיה לציריה,גומיה להגה,גומיה לתפו סרן וגומיה לתפוח הגה כול גומיות אבק שתפקידן למנוע חדירת אבק פנימה ובריחת גריז\שמן החוצה ואין להן תפקיד במערכת ההיגוי\מתלה.

מה שאתה מתאר הוא זוויות מתלה לא נכונות,גם כאשר מערכת תגבור ההגה לא תקינה כלל,החזרת ההגה למרכז נגרמת ע"י זווית ההיגוי והמתלה(זוויות הפרונט),הכתובת שלך היא מכון פרונט שיבדוק את זוויות האופנים הקדמים.

לגבי התגבור,אם ההגה קשה לסיבוב גם בעמידה כאשר המנוע מונע,יש צורך לבדוק את המערכת ההידראולית לתקינות ואת המתלים כדי לשלול חלקים תפוסים במתלה כמו מייסב בולם או תפוח סרן.

אורן

• תוכן חדש...