Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למעשה ב "המלצות חמות על בעלי מקצוע", לא ניתן יהיה לרשום על חוסר שביעות רצון משירות מסויים, כי אז אתה חשוף לתביעה ישירה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה התגובה של ה-shravrav היא ביריונות?

אולי באמת היו בדברים דיבה?

בריונות, משום שהוא לא התקשר ללקוח וביקש שיורידו את השרשור.

לא חיפש להוציא אותו מרוצה ולתקן את הנזק.

לא הסביר את עצמו וביקש להגיע לפשרה.

ישר שלח איום. כמו בריון. בכח.

אתה מוזמן להוציא את השרשור מהנפטלין, לטשטש את הפרטים המזהים ולתת לחברי הפורום לשפוט אם הייתה שם דיבה או לא.

הכותרת שלו הייתה "אינסטלטור XXX - להתרחק כמו מאש". בסה"כ היה שם תיאור של המקרה וחוות דעתו של פותח השרשור.

אנחנו הפורום הכי גדול, בגלל שאנחנו לא פורום "מקצועי".

עניין של ניסוח. התכוונתי שאתם הכי מקצועיים כפורום (עם נסיון, מבנה ברור ורמת דיונים/משמעת יחסית גבוהה).

לא פורום של בעלי מקצוע.

פורסם
אז למעשה ב "המלצות חמות על בעלי מקצוע", לא ניתן יהיה לרשום על חוסר שביעות רצון משירות מסויים, כי אז אתה חשוף לתביעה ישירה,

אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אבל אם נשוא הדברים יירצה לתבוע, הוא ייתבע אותך, לא את הפורום ולא אותי כמנהל. אני לא אומר לך מה לכתוב (רק לדבוק בעובדות ולהתנסח באופן מכובד, כמו שנדרש בכל הודעה בפורום) ואתה תתמודד עם ההשלכות, כמו שאתה מתמודד איתן אם תעמוד בפינת הרחוב ותצעק את הדברים בעצמך.

אתה הרי לא מצפה שהפורום גם יעמיד לך ייצוג משפטי, במקרה ותתבע על דברים שאתה כותב ו/או שבעליו יעמדו כנתבעים במקומך, על דברים שכתבת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חברים יקרים, לא נותר אלא להאשים את העיתונות בהגדלת הקנס מ50 אלף ל300 אלף.

לצערי הרב, בישראל אין כמעט עיתונות חוקרת אמיתית אלא עיתונות ספקולטיבית הבונה תיאוריות שלמות על גבי הפרכות והגיגים.

בנוסף מתנהלים לסירוגין קמפיינים של הכפשות ונסיונות הדחה של כל מי שאינו עומד בקו מחשבתי \ אידיאולוגי עם העיתונאי.

מי שקרא עיתונים לפני שלושה-ארבעה חודשים והיה עד לקמפיין מיוחד, מי שקורא עכשיו עיתון עד לקמפיינים מאוד מיוחדים ומונוטונים מבין על מה אני מדבר.

הדס שטייף: משהו רע קרה לנו, העיתונאים

כתבת הפלילים של גל"צ קובעת כי חוק לשון הרע "שצריך להילחם בו" הגיע כתוצאה מהתנהלות לא תקינה ולא מקצועית של העיתונאים עצמם.

"חוק לשון הרע שעבר אתמול בקריאה ראשונה בכנסת, הוא סטירת הלחי המצלצלת שמגיעה לנו", קובעת שטייף.

קישור: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/229090

פורסם
דרעיש, אל תשגל את הדעת.

I like it when you talk dirty :sissies:

סיכום דברי עו"ד אבי יצחק יכול לשמש אותנו כקו מנחה:

משכך, מן הראוי להקפיד מאד עם המפרסמים שיעמדו לפחות בדרישת תום-הלב במלואה. זו משמעותה, בין היתר, בדיקה יסודית של העובדות בטרם הפרסום, קבלת תגובתו של מי שעלול להיפגע מן הפרסום, אי שימוש בלשון בוטה ופוגענית שלא לצורך והימנעות מלתאר ספקולציות בלתי מוכחות כעובדות של ממש, ...... וזהו המינימום המתחייב מן הצורך להגן על שמו הטוב ועל כבודו של האדם, וכאמור אף זו הגנה פחותה בהרבה מן ההגנה הניתנת לרכושו החומרי של האדם - אל להם לחשוש מתביעות לשון הרע.
ואני מכוון לכך שגם חבר פורום, שאינו כותב כאן תחת כובע של עיתונאי (קרי, אינו נופל תחת הרובריקה של "אמצעי תקשורת") חייב לבצע את המהלכים שלהלן במידה הראויה כדי שלא לחטוא.

אני חושב שכל עוד מקפידים על הרשום לעיל, אין סיבה לדאגה ואדם יכול להביע דעתו ככל שירצה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בריונות, משום שהוא לא התקשר ללקוח וביקש שיורידו את השרשור.

לא חיפש להוציא אותו מרוצה ולתקן את הנזק.

הנזק כבר נגרם. הדיבה באה לפצות על הנזק שנגרם, לא להחזיר את הגלגל אחורה.

אתה מוזמן להוציא את השרשור מהנפטלין, לטשטש את הפרטים המזהים ולתת לחברי הפורום לשפוט אם הייתה שם דיבה או לא.

הכותרת שלו הייתה "אינסטלטור XXX - להתרחק כמו מאש". בסה"כ היה שם תיאור של המקרה וחוות דעתו של פותח השרשור.

אם היתה דיבה או לא, זה תלוי בעובדות ונכונותן, אבל הכותרת לכשעצמה מהווה השמצה.

פורסם

בגדול, אם אדם מקפיד לרשום את הדברים במדוייק, לא נכנס להשמצות והכפשות,

אלא נותן תאור של מהלך הדברים, אף אחד לא יכול לתבוע אותו, לא על דיבה ולא על שמיבה.

הבעיה היא שיש אנשים שחושבים שמותר להם הכל, ונכנסים לאתרים ומשמיצים מקומות או אנשים

אחרים, וחושבים שאין דין ואין דיין. הגיע הזמן שגם את האנשים האלה משהו ירסן.

אני אישית מקפיד לרשום את הדברים בצורה שהיא הקרובה ביותר למציאות, ושכל אחד ישפוט לבד.

לדעתי זה הרבה יותר "חזק" מלרשום מוסך XXX - חולירות, נבלות, רמאים וכד'.

תזכרו שתמיד יש שני צדדים, וכל צד חושב שהוא הצודק.

לגבי התקשורת, לדעתי האישית, אין ספק שבשנים האחרונות הרייטינג והתאווה לסקופים הביאו

אותה לרמות מבזות, שקודם מפרסמים ואח"כ בודקים. הנזק במצב כזה הוא אדיר לאותו אדם

או גוף, והגיע הזמן שהם יבדקו קודם את מה שהם מפרסמים.

שלא יובן לא נכון, אני הראשון שתומך בהעלאת עוולות, חוסר צדק או התנהגות/התנהלות לא ראויה.

אבל התנאי הוא שהדברים יהיו אמיתיים ומבוססים. ולצערי זה לא משהו שקורה היום בתקשורת,

בהרבה מאוד מקרים.

פורסם
בגדול, אם אדם מקפיד לרשום את הדברים במדוייק, לא נכנס להשמצות והכפשות,

אלא נותן תאור של מהלך הדברים, אף אחד לא יכול לתבוע אותו, לא על דיבה ולא על שמיבה.

לתבוע תמיד אפשר. ע"ע Slapp

פורסם
הכותרת לכשעצמה מהווה השמצה.

לדעתך כן, לדעתי לא... ומי קבע שדעתך היא הנכונה?

בדיוק בשביל למנוע שאלות פתוחות כאלה אני מבקש להגדיר את הגבולות מראש ובאופן ברור, ולא לספר לי בדיעבד

שזאת הייתה השמצה ועכשיו אתם מעבירים את הפרטים שלי למוסכניק/אינסטלטור/בעל מסעדה שהולך לתבוע אותי.

תהרוג אותי, לא מבין את הגישה הזאת של ראש קטן ו"אני רק קיר שתולים עליו מודעות". אנחנו כבר לא ב-2002.

פורסם

עניין של ניסוח. התכוונתי שאתם הכי מקצועיים כפורום (עם נסיון, מבנה ברור ורמת דיונים/משמעת יחסית גבוהה).

לא פורום של בעלי מקצוע.

אז מה הנקודה שלך, כי הפורום מסודר ומאורגן, בעליו צריכים לתת ייעוץ משפטי למשתמשים?

זו כיכר העיר, כל זמן שאתה מקלל, מתפרע או מנפנף ב*** לעיני בתולות (או כל הפרה אחרת של הסדר הציבורי), תגיד מה שאתה רוצה. לא תפקידי לנהל אותך, לעזור לך, לתפוס עמדה או כל דבר אחר. הדבר היחיד שנעשה פה זו שמירה על הסדר, בהתאם לכללי הפורום המוגדרים. אמרת משהו שהרגיז מישהו, והוא נקט נגדך צעדים - תסתדר איתו אתה.

למה זו צריכה להיות בעיה שלי?

מה אתה רוצה לקבל מעבר לזה, ייעוץ משפטי?

גיבוי משפטי?

לא מספיק שקיבלת פלטפורמה מצויינת לדיונים, אתה גם רוצה שיספקו לך שירותים?

אנחנו לא מעסיקים מחלקה משפטית, אין כאן "תשובה מקצועית" לתהיות שלך.

לא הבנתי לאן אתה חותר...

בדיוק בשביל למנוע שאלות פתוחות כאלה אני מבקש להגדיר את הגבולות מראש ובאופן ברור, ולא לספר לי בדיעבד שזאת הייתה השמצה ועכשיו אתם מעבירים את הפרטים שלי למוסכניק/אינסטלטור/בעל מסעדה שהולך לתבוע אותי.

מה גורם לך לחשוב שלי יש הפרטים שלך?

ולמה אתה חושב שאני צריך להיות נתבע במקומך, על דברים שאתה פירסמת?

כן, כאן זה רק לוח מודעות.

אם אתה מחפש שירותי פורום מתקדמים, כולל גב משפטי, אתה מוזמן להכין לי תוכנית עסקית, ונשקול.

בינתיים, אתה אחראי למה שאתה כותב.

פורסם

אין שום בעיה בחוק לשון הרע.

ברגע שאתה מוכיח טענת "אמת דיברתי" לא יכולים לעשות לך כלום.

הבעיה נובעת מעניין של "פגיעה במוניטין עסקי" שאינה נשללת ישירות ברגע שדחית טענת לשון הרע.

כאן כבר באמת יש מקום לפרשנויות ועורכי דין ממולחים יכולים לזמבר לך את הצורה אפילו אם תוכיח שאתה צודק.

פורסם

ברשותכם אני רק שאלה,

נגיד ואמרתי על חברת סלולר שהם גנבים ושקרנים.

הם באים למנהלים של הפורום כדי לקבל את הפרטים שלי.

אני לא חושב שהמנהלים מחוייבים עפ"י חוק למסור להם את הפרטים שלי, אלא אם יש לחברת הסלולר צו של בית משפט.

אם המנהלים פחדים הם ימסרו גם בלי שום צו למרות שהם יכולים לסרב.

אני צודק? אם כן, "כמה קל" להפיק צו בית משפט?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לא הבנתי לאן אתה חותר...

אני מתעייף מלדון איתך בדברים האלה, נימת הדיבור שלך אגרסיבית שלא לצורך ולא ברור לי למה.

אבל למען טובת הכלל, אני אנסה פעם אחרונה להסביר.

אני לא שואל מה נשתנה בפורום עקב החוק החדש, אז לא צריך לשלוח אותי ללינקים שרומזים על בורותי.

אני אומר שאם כבר עדכנו את החוק, זאת הזדמנות טובה להבין מה נחשב לשון הרע או השמצה ומה לא.

לצורך העניין, אני מבקש הסבר מבעל לוח המודעות לגבי הפונט וגודל האותיות שבהן מותר לי להשתמש.

כללי הפורום הרגילים לא מכסים זאת, ואנו רואים מקרים שבהם אנשים מעידים מנסיונם ונחשפים לתביעות.

בקצב הזה, לא רחוק היום שבו נכתוב ביקורת על עסק, והבעלים יבוא אליכם לבקש את כתובת ה-IP שלנו.

אני מחפש להבין אם חלה עליכם החובה לתת את הפרטים האלה או לא, ומה בכלל העמדה שלכם בנושא.

האם אכפת לכם? האם אתם מגינים על חברי הפורום וזכותם להתבטא? האם על הZין שלכם הכל וכל אחד

שיסתדר באופן עצמאי?

עד עכשיו לא ראיתי שום תשובה עניינית, למעט כמה מילים מישה. נציג ההנהלה עסוק בעיקר בלהאשים את

החברים ולהגיד "עזבו אותי באמאש'כם" ברמה של שיחה במכולת השכונתית. מה שאני מחפש זה לא חילופי

האשמות והטלת אחריות, אלא הבהרה רשמית של היכן בעלי הפורום (והחברה הציבורית) עומדים בנושא זה.

דיסקליימר, במילים אחרות.

• תוכן חדש...