Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, סילחו לי מראש על הסיפר הארוך (הייתי חייב) והכותרת הארוכה (היא מתמצתת בצורה הטובה ביותר את הסיפור הבא):

לפני כשנה אבא שלי קיבל מתנה מחבר- זוג תוכונים קטנים צבעוניים ויפים בתוך כלוב ייעודי לתוכים.

אבא שלי שמח לקחת את התוכונים החמודים מתוך מחשבה שהנכדים שלו ישמחו לקבל חיות חמודות כאלה וכמובן שגם ציוצים מתוקים ובכלל גידול שלהם יהיה רעיון נחמד.

זה התחיל נחמד, האחיינים שלי התלהבו בפעמיים/ שלוש כשהם באו בהתחלה וזה עבר להם מהר מאוד (הלגו והפליימוביל מעניינים יותר :-D )

התוכים המשיכו לצייץ, לקבל אוכל ומים וזהו בגדול.. פה ושם ניקיון של הכלוב ובדיקה שהכל בסדר.

הזמן חלף, הנקבה הטילה ביצה חמודה וכנראה שלא הצליחה לשרוד את ההטלה והיא נפטרה. הזכר נשאר לבדו.

במשך תקופה ארוכה דרשתי מאבא שלי שיחזיר את התוכי הזה לחבר שלו, לכלוב הענק רווי בתוכונים זהים.

אני אישית חושב שהתוכים האלה חייבים להיות בלהקה ענקית כחלק מצורת גידול ותוכי שכזה שנמצא עם פריטים אחדים בלבד בכלוב קטן איננו באמת "נהנה מהחיים".

אבא שלי חשב אחרת והוא אף נקשר לתוכי במהלך התקופה, אך הוסכם לבסוף עם הגעת ימי החורף הקרים שהוא אכן יוחזר.

רצה הגורל וביום שבת השתבשה התוכנית- חתולי רחוב רבים שהו בסביבה המקורה והמוגנת של התוכי בסופ"ש החורפי הגשום שעבר עלינו.

הזמן הרב במכסה מהגשם איפשר להם לתכנן, ולבצע (לא מובן איך עדיין), קפיצה וירטואוזית ממקום גבוה מרוחק עד לכלוב של התוכי.

הכבל שהחזיק את הכלוב קרס כנראה תחת התזוזות של הכלוב (כנראה שהחתולים ניסו כמה זינוקים עד שהצליחו) ותחת משקל החתול שהצליח להתלות עליו- הכלוב צנח לקרקע והתוכי נחבל באופן רציני בכנפו לאחר שכנראה נחבט בכלוב.

אבא שלי שמע את הנפילה ואת צווחת התוכון ורץ החוצה- למזלו של התוכי הכלוב נשאר סגור והחתולים לא יכלו לתפוס אותו.

התוכי נראה חבול, כאוב וסובל.

אבא שלי, מהאסכולה של אלו אשר במצבי לחץ הופך להיות פסימי יתר על המידה כדי להפעיל על עצמו פסיכולוגיה הפוכה של "הכל בסדר", אמר שלדעתו התוכי יתאושש עם הזמן ושזאת רק מכה שטחית.

אני, לא יכלתי ללכת לישון בראש שקט והעניין לא הרגיע אותי.. פחדתי שמא יש לו פגיעה שתגרום לו לסבל כל חייו (הוא לא יכול לספר על זה) או שבכלל הזנחה של זה תגרום להחמרה במצבו.

ביום למחרת איתרתי טלפון של וטרינר מומחה בתחום בעלי הכנף, הייתי מאושר עוד יותר לגלות שהקלינקה הפרטית שלו נמצאת במרחק 10 דקות מהבית שלי.

בבוקר עוד פניתי לחנות של יניב (בגירה) שם המליצה אשתו על אותו הוטרינר.

לקחתי אליו את התוכון בערב, בדיקה מקיפה גילתה שהכנף נשברה וישנה גם סכנת זיהום בגלל שריטה עמוקה שנגרמה באזור הכנף, כנראה מהחבטה בכלוב או מצפורניו של החתול.

החדשות הרעות, בנוסף לעניין השבר והזיהום, הן שאי אפשר לבצע כל טיפול מסוג ניתוח בתוכי משום שהוא חלש והוא לא ישרוד.

החדשות הטובות הן שהשבר מקומי ויש סיכוי טוב מאוד שהעצם תתאחה, עם טיפול נכון וקיבוע הכנף, והתוכי יוכל לחזור בהדרגה לתפקוד מלא.

המחיר לטיפול הזה אגב (תחבושת גבס לכנף של ציפור בגודל כף יד) , הוא שווה ערך לרכישה של 9 תוכונים כאלה בחנות.

החזקתי את התוכי בזהירות והוטרינר חבש וקיבע את העצם השבורה בכנף.

קיבלתי גם מספר מזרקים ליצירת אנטיביוטיקה שתימנע זיהום בשריטה.

בעוד 3 שבועות אני והתוכי נחזור לוטרינר, שם תורד ממנו התחבושת המקבעת ומכאן ואלך התוכי יתחיל בעצמו מסע שיקום עם סיכויים גבוהים מאוד להחזיר לעצמו את יכולת התעופה ושאר הדברים שהיה עלול לאבד.

הפתיע לטובה רוח הלחימה שלו- הוא לא מפסיק ללמוד את המצב החדש והוא משתדל לנוע ולהגיע למקומות בכלוב גם ללא הכנפיים, עם הרבה חוסן.

התוכי הזה יקבל חיים טובים הרבה יותר בכלוב גדול מלא בתוכונים מסוגו. ההסתגלות שלו והשיקום שלו יהיו טובים הרבה יותר בחברת חברים זהים.

הכלוב שיש ברשותי קטן מאוד- שם יהיה לו קשה מאוד ללמוד לעוף שוב או בכלל להפעיל את האיברים ששוקמו, שלא לדבר על היותו בודד בכלוב קטן.

התוכי נשאר אצלי בטיפול ל-3 השבועות הקרובים, עד שיגמור את טיפול האנטיביוטיקה ויוסר ממנו הקיבוע בכנף.

לאחר מכן, אשמח למסור אותו חמוד ובריא לכלוב גדול ורחב עם תוכים מסוגו, להמשך חיים טובים יותר וכמובן ע"מ לתת לא את האפשרות לשקם את עצמו ולעוף.

אז אנא ממכם, אם אתם מחזיקים כפנאי כלוב גדול עם תוכונים כאלה (או קוקטייל, זה תוכי שמסתדר איתו נהדר) או אם אתם מכירים מישהו שמגדל כאלה..ומוכן לקבל אליו תוכון נוסף משגע בצבעיו ופייטר בנשמתו, אנא צרו איתי קשר (נייד, סמס או ה"פ) .

התוכי נמצא בזכרון יעקב.

אני מגיע פעמיים בשבוע גם לת"א.

תודה רבה והמשך שבוע טוב לכולם.

0524437383

אמיר

IMG_0550.jpg

IMG_0551.jpg

IMG_0554.jpg

IMG_0555.jpg

פורסם

אני לא מחזיק בתוכונים (או בקטע של ציפורים באופן כללי) אבל כל הכבוד לך. הלוואי שהיו עוד הרבה אנשים כמוך עם כבוד לחיות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

כל הכבוד על הנחישות (שלך ושל התוכי),

אתה מוזמן ליצור איתי קשר כשתמסור אותו. יש לי בית חם בשבילו (מושב, כ-10 כלובים עם כ-20 סוגי תוכים ושאר עופות).

:mm_yeah:

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

הפעם אני אוותר, כלב + דגים (חתולי רחוב בגינה זה נחשב?) זה מספיק גן חיות בשבילי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצאתי לנכון לעדכן את מי שהתעניין והציע לעזור ובכלל...אז:

לאחר 3 שבועות של "גיבוס" הכנף וטיפול אנטיביוטיקה יומיומי, חזרתי עם התוכי לוטרינר לבדיקה ולהסרת התחבושת.

הטיפול לצערי (ולצערו של הוטרניר) לא עזר ובמהלך הסרת התחבושת התנתקה לה מהגוף הכנף, יחד עם התחבושת.

מסתבר שהתפתח נמק בכנף ולא היה לה סיכוי להחלים.

הכנף ירדה כאמור ובסופו של דבר נשארנו עם תוכי שיותר שמח מהעובדה שהוא לא צריך לסחוב את התחבושת הזאת מאשר מאוכזב שאין לו כנף והוא למעשה ישאר "נכה" לכל החיים.

הוא אמנם כבר לא יעוף מרחקים, אבל עם שארית קטנה מהכנף שנשרה והרבה שמחת חיים וכוח רצון הוא החלים, חזר לצייץ, להתרוצץ בשמחה בכלוב ובאופן מפתיע הוא אפילו מרחף לו קצת בתוך הכלוב.

כיוון שהגלד לא החלים לגמרי והיתה סכנה שתיווצר דלקת, השארתי אותו אצלי לעוד שבועיים נוספים שכללו שוב טיפול אנטיביוטיקה יומיומי.

הגלד הבריא, התוכי מבסוט- לא ממש מייחס חשיבות למגבלה החדשה שלו והשבוע גם נמצא לו בית חם עם המון תוכים מסוגו אצל חבר של אבא שלי שאפילו פוגש אותו אחת לכמה ימים ומדווח לי על ההסתגלות שהצליחה.. :-D

אז הסוף הוא סוף טוב והתוכי (ואני) מוסר תודה למי שהציע עבורו בית/כלוב חם.

:wink:

• תוכן חדש...