Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיאט איביזה SDI 1.9 שנת 2003. הרכב נמצא ברשותי משנת 2007 ומגלה אמינות מופלאה (טפו טפו טפו). יש לרכב כ 300K ק"מ.

ברכב מבוצע טיפול אחת ל 10K בו מוחלפים מסנן שמן, אויר, וסולר ונמזג שמן מסוג

Turbo Motor

SUPER 15W-40

שמצויין לגביו באתר של חברת דלק/דלקול כי הוא "עונה למפרטים" הבאים:

ACEA A3, A2, B4, B3, , E3

MAN 3275

VOLVO VDS-2

API CG-4/CF-4/CF/SJ

MB 228.3 )אישור מקורי(

MB 229.1

MACK EO-L

VW 505

MTU Type 2

השמן הזה הומלץ לי מאוד ע"י מוסך גדול ומקצועי בחיפה המתמחה ברכבי הדיזל של WV על נגזרותיהם ומשמש כמוסך בעיקר למוניות.

בעקבות קריאת הת'רד המפחיד "רפש ובוצה בבית הארכובה" חשבתי לנסות ולעבור לשמן סינטטי מלא שכן ההגיון שלי אומר שעדיף לי להשקיע עוד כמה עשרות ש"ח בגלון שמן טוב במקום להתעסק בטיפולי מנוע יקרים, ניקיי בוצה ושאר רעות חולות שבאות במקביל.

נשאלת השאלה: האם מישהו יודע להמליץ לי על שמן סינטתי מלא לרכב שברשותי? מה הצמיגות הדרושה? האם יש סינטתי מלא בצמיגות 15W-40 ?

אודה מאוד לממליצים שלא יסתפקו בהפרחת שמות של שמנים וחברות אלא יפנו אותי למקור מהימן בו ניתן לראות איזה שמן מתאים לסוג המנוע.

ועוד משהו - אשמח לשמוע דעות ורעיונות מכולם אבל אני מבקש שהמלצות כגון "תשתמש בשמן X של חברת Y" תינתנה רק ע"י מי שיש לו ניסיון וידע ממשיים בתחום.

הרבה תודה !

פורסם

לדעתי לא כדאי לעבור לשמן סינטטי מלא במנוע עם קילומטרז' כזה.

מעבר לשמן סינטטי עשוי לגרום לנזילות ולבעיות לחץ שמן.

במרווח החלפה של 10.000 קילומטר אתה יכל להישאר עם חצי סינטטי.

פורסם

+1

תישאר עם שמן חצי סינטטי.

אין שמן סינטטי מלא בצמיגות הזאת - הוא יהיה יותר דליל.

מנוע SDI ללא טורבו אמין ביותר, היה לי פולו כזאת במשך 5 שנים - רכב פשוט וללא תקלות או מחלות (בטח לא היווצרות בוצה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אין שמן סינטטי מלא בצמיגות הזאת - הוא יהיה יותר דליל.

ראשית מחילה מפותח השרשור על סטייה קלה מהנושא אך הרגשתי צורך מיוחד להגיב על שורה אחת שכתב הבחור לפניי. אני משתמש בשמן עם צמיגות של 15W40 סינתטי מלא מבית רויאל פרפל.

פורסם

יש לך אולי אפשרות לצרף לינק למוצר שנקרא RP FULLY SYNTHETIC OIL 15-40?

(לא מה שרשום באתרים שמוכרים את השמן, אלא על האריזה עצמה)

בכל מיקרה, השמן הזה מצויין ומתאים לרכב המדובר.

עריכה:

מצאתי בעצמי - מה שנשאר, זה להפנות את השואל למקום שממנו ניתן לקנות את השמן הזה (במידה והוא יחליט לעבור לשמן המדובר) ולרשום גם את המחיר שלו (בערך).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מצאתי בעצמי - מה שנשאר, זה להפנות את השואל למקום שממנו ניתן לקנות את השמן הזה (במידה והוא יחליט לעבור לשמן המדובר) ולרשום גם את המחיר שלו (בערך).

ניתן להזמין את השמן המדובר מהיבואן בארץ לאור הנדסה, השמן מגיע באריזה של קווארט אחד (בערך ליטר) במחיר של 49 שקלים לאריזה.

קישור למוצר באתר היבואן: http://www.laoreng.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=188

קישור למוצר באתר היצרן: http://www.royalpurple.com/motor-oil-sn-sae.html

vladclar, כל שמני המנוע מבית רויאל פרפל (על כל טווחי הצמיגות) הנם סינתטיים לחלוטין, וזה גם אחד הדברים הבולטים שמבדילים את החברה המודברת משאר חברות השמנים המוכרות לרובנו.

פורסם

החלטתי להשאר עם השמן המקורי Turbo Motor SUPER 15W-40. בהחלפה אני אסתכל על השמן שיוצא מהקרטר בצורה קפדנית ואראה אם יוצאת בוצה או כל דבר אחר שלא אמור לצאת. המדיד של השמן נבדק והוא נקי לחלוטין וכך גם מכסה פתח מילוי השמן במנוע.

במחיר של החלפת שמן אחת בנוזל הקסמים הסגול המלכותי שהוצע כאן למעלה, אני מחליף שמן כמעט 4 פעמים בשמן הרגיל. לפיכך החלטתי באופן חגיגי לקצר את המרווחים בין ההחלפות ב 15%-20% ל כ 8K ק"מ בין החלפה להחלפה.

קצת off topic אבל מעניין לדעת על עלויות האחזקה של הרכב הזה:

פילטר אויר + פילטר סולר + פילטר שמן + מיכל שמן של 5 ליטר Turbo Motor SUPER + שתי צלחות בלימה קידמיות (הנוכחיות התעוותו קצת בגלל התלהבות יתר בירידות מבית אורן:) ), הכל חליפי אבל מתוצרת טובה (לא סיני). סה"כ 375 ש"ח.

נחמד ודיי חסכוני...

• תוכן חדש...