Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנסיעות הקצרות בהן המנוע לא מספיק לפעול בטמפרטורת העבודה האופטימלית הן מכה שלא כתובה בתורת משה .- כול מנוע מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית לאחר 10-15 דקות של נסיעה לכן ההנחה שלך שזו מכה שלא כתובה שגוייה לחלוטיין.

חבר סקנר וצא לנסיעה של 10 דקות ותגלה מהר מאוד טמפ' שמן המנוע וגם טמפ' שמן הגיר מגיעים לטמפ' עבודה אופטימלית.

יתרה מזאת רכבים המצויידים בתרמוסטט חשמלי המפוקד על-ידי מחשב הרכב מגיעים וגם עובדים בטמפ' אופטימלית רוב הזמן וגם בתלות בעומס המנוע ומצב דוושת התאוצה.

רוב המוסכים מטפלים בסוגיה הזו בקלות ראש ולא באופן יסודי , בדרך כלל הם יוצקים לאגן השמן חומר ממיס פיח ורפש (פלאשינג) , מרוקנים את הנוזל עם המשקעים מאגן השמן מחליפים מסנן שמן וממלאים שמן חדש למנוע ובא לציון גואל. -ממש לא מדוייק, יש מוסכים אשר מבצעים עבודה הרבה יותר מקצועית ואיכותית בהתאם לתוצאות הבדיקה לאחר פירוק אגן שמן מנוע ומכסה שסתומים.

לאחר פרק זמן מסוים , נופל לחץ השמן ופתאום פעולת המנוע מלווה בנקישות !! , רק אז המוסכניק מקבל שכל משמים ומחליט לפרק אגן שמן ואז הוא מגלה כמה משקעים וטינופת דבוקים למסנן הרשת הגס (המשמרת) ורואה שעדיין יש שכבת בוץ באגן למרות הפלאשינג שביצע למנוע (הוא לא יודע שכל המשקעים שבאגן השמן נבעו מהפלאשינג שהמנוע עבר ופשוט הנקוז החוצה של הלכלוכים דרך הפקק של ריקון השמן לא הספיק להוציא החוצה את כל הזבל !).

לפעמים גם במקרה הזה של פירוק אגן השמן כאופציה שנייה ניתן עדיין להציל את המנוע , אך לרוב זה כבר מאוחר מדי .

חובה לפרק אגן שמן ולבצע שטיפה יסודית של בית הארכובה באופן יזום פעם בשנה לכלי רכב שנוסעים נסיעות אורבניות קצרות , טיפול יזום ישמור על חיי המנוע לשנים רבות.- מיותר לחלוטיין.

שיטת הפלאשינג היא יעילה אם אחרי הפלאשינג מפרקים אגן שמן ושוטפים הייטב את בית הארכובה , ללא פירוק האגן תמיד נשארים רוב המשקעים והבוצה באגן השמן ועם פעולת המנוע הבוץ הנותר נשאב וסותם את מסנן הגס של המשאבה וההמשך ידוע.

כנראה ההנחות ייסוד שלך נלקחו ממקרים שבהם הרכבים טופלו בצורה גרועה עד כדי הזנחה.

אני לעולם לא פירקתי אגן שמן כטיפול מקדים בשום רכב שלי או ברכבים שטיפלתי בהם וברוך השם החזיקו 200-350K ללא שום בוצה.

נראה לך שייצרני הרכב היו ממליצים על החלפת שמן מנוע כול 15K במידה והדברים שרשמת נכונים ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דוד יקירי..אני מבין שאתה לא בעל מוסך אחרת נראה אותך מציע ללקוחות שלך שנוסעים בעיר לפרק אגן שמן כל שנה שזה אומר כל טיפול

לא ישארו לך לקוחות מעבר לזה שזה כמו שנכתב ממש לא רלוונטי

פורסם

דוד מנהל מכון לבדיקת רכב בין המקצועיים ביותר בארץ ואמינים שיש.

עם הניסיון והידע שיש לו תסמכו עליו, לגבי זה שהוא אמר לפרק אגן שמן כל שנה זה הגזמה לדעתי, הרי בממוצע עושים בשנה 2 עד 3 טיפולים לרכב מקסימום, כך שלפרק אגן כל 3 החלפות שמן זה מוגזם לדעתי אך לא מזיק מידי פעם לנקות.

למי שלא יודע דוד מהותיקים בארץ ומומחה לגירים אוטומטיים, עבדתי במכון גירים מול המכון של דוד בגירים האוטומטיים תקופה קצרה.

למכון של דוד בכל יום יש עשרות מכוניות בלי עין הרע, והוא רואה בכל יום כמעט את כל סוגי הרכבים והתקלות שבודק במכון, אז הוא מכיר כל בעיה ובעיה מקרוב.

פורסם
דוד מנהל מכון לבדיקת רכב בין המקצועיים ביותר בארץ ואמינים שיש.

עם הניסיון והידע שיש לו תסמכו עליו, לגבי זה שהוא אמר לפרק אגן שמן כל שנה זה הגזמה לדעתי, הרי בממוצע עושים בשנה 2 עד 3 טיפולים לרכב מקסימום, כך שלפרק אגן כל 3 החלפות שמן זה מוגזם לדעתי אך לא מזיק מידי פעם לנקות.

מי עושה 2-3 טיפולים בשנה ? או בשביל מה לבצע 2-3 טיפולים לשנה ?

למי שלא יודע דוד מהותיקים בארץ ומומחה לגירים אוטומטיים, עבדתי במכון גירים מול המכון של דוד בגירים האוטומטיים תקופה קצרה.

למכון של דוד בכל יום יש עשרות מכוניות בלי עין הרע, והוא רואה בכל יום כמעט את כל סוגי הרכבים והתקלות שבודק במכון, אז הוא מכיר כל בעיה ובעיה מקרוב.

גם רופא משפחה רואה עשרות מקרים של חולים בצהבת זיהומית מחלה עלולה לגרום לאיבוד הכבד אבל הוא לא מציע לכול אחד לבצע חיסון כול 3-5 שנים.

עם כול הכבוד לדוד לצערי ההנחות הייסוד שלו וגם המסקנות וההמלצות שגויות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק צודק

דוד הוא לא בעל המקצוע היחיד פה שיש לו נסיון רב וכאחד כזה אני יכול להגיד בביטחון כי המסקנה המקצועית של דוד לא נכונה

אין מה לפרק אגן שמן באופן יזום כל שנה וגם לא כל שלוש שנים ולא משנה מה תנאי הנסיעה של הרכב

פורסם

במדינות עם תודעת צרכנות נשכנית ושופטים שפוסקים פיצויים בסכומים שגומרים חברות , כמו ארה"ב למשל, עם ראלף ניידרים ועוד מחפשי סיבות לתבוע ספקים כפרנסה, לא היו מזהירים נוסעי נסיעות יומיות קצרות מהדרוש להגיע לטמפ' עבודה נורמלית מבוצה בספר הרכב ואולי מגבילים אחריות ? אני חושב שהיו. יותר נראה לי שצריך להקפיד על ההוראות לגבי טיב וסוג השמן ,פילטרים (גם לאויר יש השפעה) וההחלפות - אם נוסעים בתנאים קשים - להחליף יותר - וזה נאמר בכל ספר. אפילו לא מוזכר פלאשינג.

פורסם

הגזמתי עם הטיפולים בשנה, עושים טיפול אחד או שניים, תלוי כמה נוסעים ברכב שנתית.

אני בעד לפרק אגן שמן ולהתיץ שהרשתית לא סתומה חלקית אבל בטח שלא כל שנה או שנתיים, לדעתי כדאי לפרק אגן שמן ומכסה שסתומים אחת ל 90Kק"מ זה עוד סביר וכדאי.

יש מנועים שהיווצרות הבוצה בהם גבוהה יתכן כתוצאה מכשל בהנדסת המנוע או לסוג שמן לא מתאים כמו בקורולה 2003 שמנועים רבים שבקו מבוצה שהצטברה בהם.

למשל בלאנטיס שלי אחרי 200Kק"מ עשיתי אוברול למנוע ולא היה אפילו רבע גרם של בוצה, הכל תלוי באחזקת הרכב ובאיכות השמנים בעיקר אני תמיד הקדמתי את הטיפולים כל כ7Kק"מ החלפת שמן ומסנן מקורי ועובדה שלא נוצרה בוצה אחרי 200,000 ק"מ.

ולא זילזלתי באף אחד, יש כאן בפורום מקצוענים לא פחות מדוד.

פורסם

גם זה מיותר

אני רואה הרבה רכבים במוסך עם קילומטרז גבוה יותר בלי שום בעיות של בוצה

אני מניח שיש רכבים מסויימים שאולי בהם כדאי לעשות זאת כמו טויוטה ומאזדה

פורסם
גם זה מיותר

אני רואה הרבה רכבים במוסך עם קילומטרז גבוה יותר בלי שום בעיות של בוצה

אני מניח שיש רכבים מסויימים שאולי בהם כדאי לעשות זאת כמו טויוטה ומאזדה

באו נסכם את העניין שבמונעים שיש חשד להיווצרות בוצה כמו טויטה, לגבי מאזדה המקרה שלי במאזדה 6 הוא לדעתי נדיר, משום שלא שמעתי על בעיה כזו ברכבי מאזדה בכלל, וגם בפורום אם תשימו לב אין אשכולות על רכבי מאזדה עם בעיית בוצה, וגם מחיפושים ברשת על בעיה זו אין הרבה תוצאות בכלל לכן זה נדיר, חלק ממנועים בקבוצת VAG שאם רון יגיב פה ויפרט איזה רכבים מהקבוצה סובלים(אני בטוח שיש כי בכמה אשכולות רון רשם שיש כמה מנועים שסובלים מכך והוא טיפל בהם במוסך) מבעיית בוצה.

אז נסכם שברכבים שהיווצרות בוצה שכיח בהם מומלץ לפרק ולבדוק.

פורסם
באו נסכם את העניין שבמונעים שיש חשד להיווצרות בוצה כמו טויטה, לגבי מאזדה המקרה שלי במאזדה 6 הוא לדעתי נדיר, משום שלא שמעתי על בעיה כזו ברכבי מאזדה בכלל, וגם בפורום אם תשימו לב אין אשכולות על רכבי מאזדה עם בעיית בוצה, וגם מחיפושים ברשת על בעיה זו אין הרבה תוצאות בכלל לכן זה נדיר, חלק ממנועים בקבוצת VAG שאם רון יגיב פה ויפרט איזה רכבים מהקבוצה סובלים(אני בטוח שיש כי בכמה אשכולות רון רשם שיש כמה מנועים שסובלים מכך והוא טיפל בהם במוסך) מבעיית בוצה.

אז נסכם שברכבים שהיווצרות בוצה שכיח בהם מומלץ לפרק ולבדוק.

בעבר צ'מפיון השתמשו בשמן חצי סינטטי במקום בסינטטי מלא וזה גרם להצטברות בוצה ברכבי VAG - יודע מנסיון אצלי בפאסאט

שעברה טיפול לניקוי בוצה במוסך רון (יש תמונות): http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=361361

לדעתי כל רכב שיוזנח בטיפולים שותפים וישתמשו בשמנים לא מתאימים ולא איכותיים - יסבול מבוצה במנוע.

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

במכוניות אשר מבצעות נסיעות קצרות כמו מהבית לסופר או מהבית לבית הספר או לעבודה ובחזרה , להן המלצתי לפרק אגן שמן אחת לשנה וכו, כאשר לנסיעות ארוכות נוסעים עם הרכב השני שהוא בדרך כלל חדיש יותר ומרווח יותר.

ההיווצרות והדבקות הרפש לדפנות המתכתיות בבית הארכובה היא מהירה בגלל שינויי הטמפרטורות בתדירות גבוהה "סע דומם סע דומם", הדבר דומה להיווצרות ולהצטברות אבנית בקומקום שבו מרתיחים מים משך שנה שלמה יום יום מספר ופעמים ביום , שטיפה בברז בלבד לא תסיר את האבנית אלא ניקוי בעזרת סכין גירוד תסיר את האבנית מדפנות הקומקום.

מגיעות אלינו למכון הבדיקה מכוניות מהקטגוריה הזו ובהן הרפש ממש "עולה על גדותיו".

מובן שרכב הנוסע לפחות פעם אחת בחודש מחוץ לעיר (לפחות 100 ק"מ) הדטרגנטים בשמן עושים את מלאכתם כנדרש ופעולת החמצון של השמן מואטת "ומתכווצת" על ציר הזמן.

זכורה לי מכונית יונדאי I20 של רופא בבית החולים בבאר שבע שרק אשתו נוסעת עליה להסעת הילדים וכדומה , נסיעות בעיר בלבד, מכונית זו הגיעה כמועמדת למכירה , פתחתי את מכסה מילוי השמן וכרום של רפש חסם לחלוטין את הפתח במכסה השסתומים , משכתי את מדיד השמן והוא היה מכוסה בשכבת בוץ מוצקה הדבוקה חזק למדיד , כמות השמן הייתה במינימום. מד הדרך הצביע על 27000 ק"מ , הרכב נגרר מהמכון (בהמלצתי) למוסך יונדאי בעיר, שם בצעו פירוק אגן שמן וכל המתבקש לניקוי יסודי של הרפש. הרכב חזר אלי להמשך בדיקה ולצערי במנוע נשמעו נקישות ורעשים המצביעים על חופשים ומרווחים גדולים בחלקים הנעים של המנוע. הווה אומר שהטיפול שעבר לא סייע להצלת המנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אין לי מושג מאין ליקטת את המידע הזה.

השמן יכול להיות בתוך המנוע מבלי להניע אותו כלל,רק יחליפו שמן מידי פעם וזהו, לא תהיה בוצה!

הבעיה שקשורה לשמן במקרה של נסיעות מאוד קצרות היא זיהום ודילול שמן המנוע עקב תערובת עשירה, בעירה לא מושלמת ומרווח לא מושלם של בוכנה לצילינדר, יחד עם זאת מדובר על רמות זיהום מאוד נמוכות במנוע תקין ובמיוחד במנועים מודרנים וכל מה שצריך זה להקפיד על החלפת שמן במרווחים יותר תכופים (אם הוראת היצרן דורשת שנה במצב רגיל אז הרצוי, ברכב הנוסע נסיעות קצרות מאוד, להחליף כל חצי שנה). בטח שלא צריך להוריד אגן שמן מנוע כל שנה.

בעיה נוספת היא אופי נסיעה הגורם לפיוח תא השריפה ותפיסת טבעות בוכנה ומכאן לתצרוכת שמן גבוהה, מפלס שמן נמוך וזיהום שמן מאוד מהיר שגורם לבוצה ובסופו של דבר לבוצה.

אז למה אתה רואה הרבה מנועים במצב כזה אצלך במכון? להערכתי זה קשור לאקלים באיזור ב"ש (אבק ועומס חום גבוה) שמתאים לתדירות טיפולים תכופה יותר במיוחד שמן מנוע ומסנן אויר, אבל את בעלי הרכבים זה לא מעניין והם מתחזיקים את רכבם לפי מפרט נסיעה רגיל.

בכל אופן דעתי היא כי ראייתך די סובייקטיבית כי אתה לא באמת יודע כיצד תוחזק הכלי ומה עבר עליו בדיוק (אולי התחמם, אולי שכחו טיפול, אולי שמו שמן מנוע זול, אולי שכחו להחליף מסנן אויר תקופה ארוכה וכולי).

פורסם

מובן שרכב הנוסע לפחות פעם אחת בחודש מחוץ לעיר (לפחות 100 ק"מ) הדטרגנטים בשמן עושים את מלאכתם כנדרש ופעולת החמצון של השמן מואטת "ומתכווצת" על ציר הזמן.

זכורה לי מכונית יונדאי I20 של רופא בבית החולים בבאר שבע שרק אשתו נוסעת עליה להסעת הילדים וכדומה , נסיעות בעיר בלבד, מכונית זו הגיעה כמועמדת למכירה , פתחתי את מכסה מילוי השמן וכרום של רפש חסם לחלוטין את הפתח במכסה השסתומים , משכתי את מדיד השמן והוא היה מכוסה בשכבת בוץ מוצקה הדבוקה חזק למדיד , כמות השמן הייתה במינימום. מד הדרך הצביע על 27000 ק"מ , הרכב נגרר מהמכון (בהמלצתי) למוסך יונדאי בעיר, שם בצעו פירוק אגן שמן וכל המתבקש לניקוי יסודי של הרפש. הרכב חזר אלי להמשך בדיקה ולצערי במנוע נשמעו נקישות ורעשים המצביעים על חופשים ומרווחים גדולים בחלקים הנעים של המנוע. הווה אומר שהטיפול שעבר לא סייע להצלת המנוע.

לצערנו הרב (או לשמחתנו, תלוי איך מסתכלים על זה) אנשים לא מקפידים לבדוק שמן מנוע גם ברכבים חדשים, בגלל שהם חדשים (הסברה אומרת בגלל שהרכב חדש הוא לא אמור לצרוך שמן).

בזמן שעבדתי במוסך, הייתי נתקל על בסיס יומי באנשים עם רכבים חדשים שגמאו 12-13 אלף קילומטר ונורת לחץ שמן דולקת לסרוגין עקב מפלס שמן נמוך מאוד (חוסר של 1.5 ליטר שמן ברוב המקרים). רובם, כמובן, היו מופתעים שהרכב החדש שלהם צורך שמן.

אל תתפלא אם אותו רופא בדק שמן מנוע בפעם הראשונה כמה דקות לפני שהוא פרסם את הודעת המכירה לרכב של אישתו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אנוכי כתבתי על מכוניות שייעודם לנסוע בתוך העיר , תאמינו לי שיש כאלה כמעט בכל משפחה שיש שני כלי רכב ויותר , היווצרות הבוצה היא תוצאה של בעירה הדלק לא מושלמת וחדירת גזים חצי שרופים דרך מרווחי הטבעות , מרווחי הבוכנה והצילינדר , הרכב הכימי של הגזים הלא מאוזנים כימית יוצרים ראקציות עם השמן , חשיפה מתמשכת של השמן לתוצרי השריפה האלה לאורך זמן גורמים כמובן לבוצה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר

הגאלאנט אצלנו כבר 4 שנים נוסעת מספר פעמים ביום נסיעות מאוד קצרות, לא יותר מ 10 ק"מ כל כיוון. עם הפסקות של כמה שעות.

ואין שום זכר לנושא של בוצה.

דברו על דברים מוכחים ובדוקים, שאנשים לא יתחילו לעשות נסיעה פעם בשבוע לצפון\לדרום כדי שלא תהיה להם בוצה.

יכול להיות שתאורתית זה נכון, בתכלס זה לא קורה.

מנועים שמגיעים למצב הזה זה פשוט מנועים מוזנחים, ומנוע מוזנח זה רכב מוזנח.

בהצלחה

• תוכן חדש...