Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה לך על הטיפול שעשית לבד, הלוואי עלי לעשות חצי מזה בעצמי.

רק תברר איך קרה כזה דבר, שלא יחזור לך שנית.

אם כמו שאיתמר כתב, בעל הרכב יכול לברר לכאו' בכל מוסך מזדה את הסטוריית הטיפולים.

נ.ב. זה מה שנקרא 'בוצה במנוע' - הבעיה של קורולה 04' - 03' ?

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביררתי היסטוריית טיפולים היום במורשה, ואמרו לי שהרכב הזה טופל רק במוסכים מורשים עד ל 103K ק"מ ולאחר מכן לא חזר למורשים, כרגע הרכב ב131,550ק"מ.

נניח ובמהלך ה 30 אלף הרכב טופל במוסך לא מורשה ומילאו במנוע שמן שלא מתאים, נניח מינראלי 10W40, האם תוך 30 אלף ק"מ יכולה להצטבר כמות ענקית כזו של בוצה?

אפשרות שניה היא שהרכב פשוט לא טופל ולא הוחלף השמן במהלך ה 30אלף ק"מ, אך פחות סביר משום שמסנן האוויר חדש ומקורי והשמן דרך המדיד היה ניראה די נקי.

פורסם

אתה מניח שבזבן שהרכב טופל ב"מורשה" השמן והמסנן הוחלפו, ושהבוצה הצטברה במשך 30K הק"מ האחרונים בלבד.

להזכירך, ניחשתי בה"פ את שם המוסך המורשה בו טופלה המאזדה שלך, שהוא גם במקרה (או שלא) המוסך בו טופלה המאזדה 3 שהזכרתי, גם כן עם בוצה מטורפת אחרי כ-130K ק"מ.

לצערי לא ניתן להוכיח אם היתה רשלנות של המוסך בטיפול, ולכן גם לא אזכיר את שמו, אבל זו אפשרות.

:turn-l:
פורסם

לדעתי גם אם לא החליפו שמן 30 אלף קילומטר, זה לא אמור לגרום למצב הזה.

יש לא מעט רכבים עם מרווח טיפולים סטנדרטי של 30 אלף קילומטר.

נניח ומדובר בדילוג על טיפול אחד, זה לא בריא אבל גם לא מאוד משמעותי.

אני חושב שהצטברות הבוצה החלה עוד הרבה לפני.

פורסם

תשמע כל מה שנרשום כאן לגבי הבוצה תהיה השערה בלבד אין לדעת מה קרה בדיוק ומה גרם לבוצה, הרי הוא טופל במורשה, אין לדעת אם הרשלנות היא של המוסך, כי יש כאן 2-3 אופציות לדעתי הקשורות לשמן.

1. רשלנות של המוסך המורשה שטיפל בשמנים לא מאושרים ע"י היצרן, ועקב אי התאמת השמן הבוצה נוצרה.

2. במהלך ה30אלף הרכב עבר כ 2 טיפולים במוסך לא מורשה ששם השתמשו בשמנים לא מקוריים ומאיכות ירודה מאוד.

3. הרכב לא עבר טיפול במהלך ה 30Kק"מ.

לכל האופציות האלו אפשר לשים כמה סימני שאלה, אופציות 2ו3 מתייחסות רק ל 30אלף ק"מ האחרונים של הרכב, וגם אם הרכב טופל בשמנים לא איכותיים(אופציה2) הרי הוא טופל וזה די זניח איכות השמן בק"מ נמוך כזה(30K), לגבי זה שהרכב לא טופל כלל במהלך ה30K(אופציה 3) גם לא כ"כ סביר משום שהבוצה הייתה בכמות עצומה ודרך המדיד השמן לא היה שחור, אלא בהיר כמו חדש.

וישנם עוד כמה אופציה שלא קשורות כלל לסוג השמן או למרווח הטיפולים, אלא לגורם אחר כמו שהמנוע עבר רתיחה כתוצאה ממאוורר רדיאטור תקול, אך גם פחות סביר כי בבדיקת הרכב לא צויין שהמנוע נפתח (סימני פתיחת ראש מנוע ועיבוד שבבי, עובי הראש*).

פורסם
אתה מניח שבזבן שהרכב טופל ב"מורשה" השמן והמסנן הוחלפו, ושהבוצה הצטברה במשך 30K הק"מ האחרונים בלבד.

להזכירך, ניחשתי בה"פ את שם המוסך המורשה בו טופלה המאזדה שלך, שהוא גם במקרה (או שלא) המוסך בו טופלה המאזדה 3 שהזכרתי, גם כן עם בוצה מטורפת אחרי כ-130K ק"מ.

לצערי לא ניתן להוכיח אם היתה רשלנות של המוסך בטיפול, ולכן גם לא אזכיר את שמו, אבל זו אפשרות.

למה לא?

אם שווה לך, תשקיע קצת זמן 'לדוג' כמה אנשים המטפלים שם תקופה ארוכה, זה לא כ"כ קשה, ותבדוק מה קורה אצלם, אח"כ אתה יכול להתקדם עוד קצת - בהשקעה של כמה שקלים, לבדוק איזה שמן מזמינים שם ומה שמים בפועל ברכבים.

לא שאני אומר לך מה לעשות אבל אני שונא [ומי לא] את המוסכים ה********.

אם יש לך אפשרות/זמן לברר - כנראה שלא תפסיד מזה.

פורסם

שימוניק, אני בדעה שלך, אני שונא מוסכים מורשים ומוסכים בכלל, אישית אני מטפל לבד בבית במחיר של הטיפולים של המורשים אני רוכש מסנן מקורי ושמן יותר איכותי באותו מחיר, ולא משלם על עבודה וכל מה שמסביב, לי יותר נוח לטפל בבית והטיפול ברמה הרבה יותר גבוהה בכמה וכמה רמות.

פורסם

יכול להיות שמרווחי הטיפולים לא היו מספיקים, מבחינת זמן ולא רק ק"מ. במיוחד בגלל שאמרת שהרכב היה אצל אדם מבוגר ועבר בירושה, יכול מאוד להיות שהוא בילה הרבה זמן בעמידה. כידוע שמן משומש שעומד תקופות ארוכות מייצר משקעים, חוץ מזה שבזמן האחרון במוסכים מורשי מאזדה שביקרתי, השמן היה מאיכות ממוצעת מינוס (בעיקר של דלק) שלא נדבר על תנאי אחסנה גרועים- משטח עטוף בניילון מחוץ למחסן חוטף את כל השמש. לדעתי הבוצה התחילה עוד הרבה לפני.

פורסם

כל הכבוד על הטיפול היסודי!

רציתי לדעת,כי אני עומד עכשיו לפני קניית רכב יד שנייה האם ישנה דרך לגלות בוצה ללא פתיחת מכסה שסתומים?

פורסם

כדי למנוע את הבעייה של איכות השמן , בדקו בטיפול שמיכל חדש נפתח ולא מיכל בלי פומבה שמילאו במוסך .

אני ראיתי במו עיניי 2 מוסכים שאחרי נעילת השערים ממלאים מיכלי פלסטיק בשמן , מנקים אותם יפה יפה

ומחזירים למחסן .

הלקוח חושב שקבל שמן טוב אבל בפועל קבל שמן זול .

אותו פטנט קיים גם בתחנות דלק שבו המתדלק פותח לכאורה פחית שמן חדשה וממלא ללקוח .

אני באופן אישי עושה בעצמי את הטיפולים אבל מי שלא מבין או לא רוצה , פשוט שיבדוק שמיכל השמן חדש ועם פלומבה .

אז .... שלא יעבדו עליכם .

פורסם

מניסיון עם מנועים במצבים כאלו, אני לא צופה עתיד ורוד למנוע, למרות המקצועיות הגבוהה ביותר פי כמה ממוסכים, שאתה מציג פה...

פורסם
כדי למנוע את הבעייה של איכות השמן , בדקו בטיפול שמיכל חדש נפתח ולא מיכל בלי פומבה שמילאו במוסך .

אני ראיתי במו עיניי 2 מוסכים שאחרי נעילת השערים ממלאים מיכלי פלסטיק בשמן , מנקים אותם יפה יפה

ומחזירים למחסן . על דבר כזה הייתי ניגש לכלבוטק, הם היו קופצים על זה בשני ידיים.

הלקוח חושב שקבל שמן טוב אבל בפועל קבל שמן זול . שמן זול או שמן שרוף...?

אותו פטנט קיים גם בתחנות דלק שבו המתדלק פותח לכאורה פחית שמן חדשה וממלא ללקוח .

אני באופן אישי עושה בעצמי את הטיפולים אבל מי שלא מבין או לא רוצה , פשוט שיבדוק שמיכל השמן חדש ועם פלומבה .

אז .... שלא יעבדו עליכם. לא שייך 'לעמוד לפועל על הראש', הם לא נותנים ובצדק. מה שכן - מוסך שיש לי חשש הכי קטן שצריך לבדוק אותו, פשוט להתרחק ממנו, ולספר לחבר'ה על החשש..

הערותיי למעלה בצבע אדום

פורסם

דניאל, מבלי לפגוע בכבוד המוסכים, היום קשה למצוא מוסכים שמשקיעים בטיפול ברכב, אני רושם את הדברים מניסיון עבדתי במוסכים, ואני עובד במכון לגירים אוטומטיים, בקרוב אני עוזב שם ומחפש מקום אחר, במוסך יעשו הכל כדי שירוץ מהר מהר מהר, הם לא ישבו על רכב יום שלם כדי לנקות לו בוצה בצורה ייסודית, אולי אחוז קטן מהמוסכים המקצועיים כמו רון כן יעשו זאת, אבל השאר יחפשו את הדרך הכי קצרה ומהירה לטפל בבעיה, הרי הרכב לא יבלה יום שלם וישבית להם ליפט לרכב הבא.

בבית יש לי את כל הזמן הפנוי שלי לעבוד על הרכב אני יכול לעבוד קצת, לנוח מעט לחכות שכל השמן יצא עד הטיפה האחרונה, כל הכלי עבודה שלי נמצאים איתי, מה שבמוסך זה רק עצבים חסר לי בארגז איזה כלי לך תחפש אותו בין כל העובדים ועד שתמצא תחכה עד שהוא יסיים איתו למרות שכל עובד יש את העגלה שלו, אבל ברגע שלמישהו נשבר כלי כלשהו או הולך לאיבוד הוא לוקח העובד שלידו ואני לא צריך לספר לך את זה, וזה קיים גם במוסכים הכי מקצועיים שקיימים, אבל זה לא קשור לנושא עכשיו.

אני מאוד מקווה שלאחר הניקוי שהמנוע עבר שלא יצוצו בעיות כתוצאה מכך כמו צריכת שמן גבוהה.

יוסי- לפי הסטוריית הטיפולים הם בוצעו בזמן הנכון ובק"מ הנכון, כקגע אין לי שמץ איך הבוצה הצטברה בכמות כזו.

לזה ששאל איך ניתן לבדוק לפני קניית הרכב אז לא ניתן לבדוק ב100 אחוז, כי הבדיקה נעשית דרך פתיחת פקק מילוי השמן וזריקת מבט, כמו שעשו אצלי ואצל כולם בבדיקה וכמו שאני עשיתי לפני הבדיקה במכון, היה ממש ממש מעט בוצה שכבה דקה שלא ניראה רציני, אז מבלי לפרק מכסה שסתומים לא תדעו מה מסתתר בדיוק מתחת, לי חיכתה הפתעה ענקית בשניה שהמכסה ירד מהראש.

בדקו שהרכב עבר טיפולים בזמן ויש חשבוניות עם ציון תאריך וק"מ של הטיפול שבוצע.

פורסם

עדכון:

עכשיו הנעתי את הרכב ונורת לחץ השמן לקח לה קצת יותר זמן מהרגיל כ2 שניות לאחר ההתנעה(המנוע היה חם), מיד הבנתי שמשהו לא בסדר כי אז היא הייתה מתכבת תוך כדי סטרטר, פירקתי את מסנן השמן שהוחלף אתמול, טבלתי אותו בסולר כדי לבדוק אם הבעיה בו והוא אכן סתום יצא ממנו פיח כמו קפה.

כמה החלפות של שמן אני יצטרך לבצע כדי להיפטר מכל הפיח הזה? לפרק עוד הפעם אגן שמן ולנקות את הרשת?

מאתמול בלילה עד היום וכבר המסנן נסתם וצבע השמן התכהה, רוקנתי גם אותו זה היה שמן פשוט מאוד וזול כדי שיעשה את השטיפה של שאריות הפלאש והסולר שהיו במנוע.

• תוכן חדש...