Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי (מתנה מאמא שלי) וולוו 244 שנת 1981 - עוד 6 חודשים זה יהיה רכב אספנות. קילומטראז' 105,000 (אמיתי!!) יד ראשונה, נהגת אחת.

כבר חצי שנה הוא ישב מתחת לבית, ובחודש אחרון עבר כל מיני תיקונים (המוסכניק שמטפל בו כבר עושה זאות לפחות 10 שנים) עד שהוכרז ככשיר לנסיעה מהשפלה לירושלים. חידשנו את הרשיון, ביטוח והכל, וכבר הוצאנו עליו כ-4000 ש"ח או אפילו קצת יותר.

אתמול לקחתי אותו לנסיעת "מבחן" - אחרי 47 ק"מ התפוצץ איזה צינור, המנוע התחמם תוך דקה שתיים, והאוטו שבק חיים.

חוץ מהבעיה שאני עמדתי בשמש באמצע שומקום בערך שעתיים עד שלא הגיע הגרר :x אומרים לי במוסך שהלך המנוע, ותיקון יעלה לפחות 3000 ש"ח, ואולי 5000.

אז אני שואלת אותכם - מה לעשות? האם שווה לתקן אותו? כמה זה יהיה שווה בעוד חצי שנה? קראתי שאפשר להחליף את המנוע וגיר לדגם חדש יותר - זה אפשרי? זה שווה? בכל מקרה אני צריכה רכב מסויים .....

שנה טובה ותודה לעזרתכם!

דבי

פורסם

שנת 81 למה להוריד לאספנות עוד 6 חודשים ?? יכולת כבר לפני 10 חודשים להוריד אותו לסטאטוס אספנות! (בכל 1/1 אפשר לשנות סטאטוס לאספנות ולא משנה כמה חודשים יש יתרה לחידוש הרשיון ,מסתכלים על השנתון הכללי שהוא 30 שנה ,לדוגמא: הרכב עלה לכביש בתאריך 25/12/1981 אפשר להוריד אותו לאספנות כבר בתאריך ה1/1/2011 ולא צריך לחכות עד ה25/12/2011 )

כיום הטסט שלך הוא לחצי שנה ובאספנות הוא לשנה בעלות של 328 ש" אגרה

לגבי המנוע את יכולה להשיג מנוע ייבוא במחיר זול יותר סדר גודל של 2500-3000 כולל הרכבה אצל "שלמה נאור" ממושב בית נקופה ליד ירושלים , החברה שם נאמנים בעבודה ונותנים אחריות מלאה !

תעשי חיפוש קטן בגוגל כדי לקחת את המ"ס טלפון שלהם

וסתם קחי לך טיפ קטן: תורידי עכשיו את הרכב לסטאטוס אספנות ותבטלי את הביטוח הקיים שלך ותעשי ביטוח חדש שמתאים לרכב אספנות , הביטוח של אספנות זול משמעותית כ-1000 ש"ח חובה + צד ג' (שיהיה לך עוד כמה שקלים יתרה לתיקון המנוע :wink:)

פורסם

ראשית (בהנחה שלא מדובר במודעת מכירה מתחכמת)- תתחדשי.

לגבי רישום כאספנות, אם את מתכוונת להשתמש בו ביומיום ו/או לעבודתך, רצוי מאוד שלא לשנות רישום, כי על רכב אספנות חלות הגבלות שהופכות אותו לפחות שמיש ליומיום.

לגבי כדאיות התיקון והשימוש - כלכלית, בטיחותית, ומבחינת אמינות זה בוודאי יותר יקר ובעייתי מרכב חדש יותר ושתיין פחות, אבל כאן נכנס לשיקול המרכיב הסנטימנטלי. אם לאוטו שמלווה אותך ומשפחתך 30 שנה אין משמעות גדולה עבורך, אני בטוח שימצאו כאן חברי פורום לא מעטים שישמחו לקנות אותו כפי שהוא.

נמרוד

פורסם

מנוע לא אמור למות מהתחממות של דקה או 2. מנוע שובק חיים לא אחרי התחממות רק אחרי שניצלה היטב. מקווה מאוד שהבעיה תתוקן בהקדם ותוכלי לנסוע עם הרכב

פורסם
מנוע לא אמור למות מהתחממות של דקה או 2. מנוע שובק חיים לא אחרי התחממות רק אחרי שניצלה היטב. מקווה מאוד שהבעיה תתוקן בהקדם ותוכלי לנסוע עם הרכב

בזמנו זוגתי איבדה מים בסיירה גיאה

ולא התייחסה כלל למחוג הטמפרטורה

וברמזור היא ראתה שיש עשן אבל היא ייחסה את זה לרכב שעמד לפניה

ועד שהמנוע לא נתקע והותך

היא לא עצרה...:oops:

אולי מקרה דומה...

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
שלום לכולם!

יש לי (מתנה מאמא שלי) וולוו 244 שנת 1981 - עוד 6 חודשים זה יהיה רכב אספנות. קילומטראז' 105,000 (אמיתי!!) יד ראשונה, נהגת אחת.

כבר חצי שנה הוא ישב מתחת לבית, ובחודש אחרון עבר כל מיני תיקונים (המוסכניק שמטפל בו כבר עושה זאות לפחות 10 שנים) עד שהוכרז ככשיר לנסיעה מהשפלה לירושלים. חידשנו את הרשיון, ביטוח והכל, וכבר הוצאנו עליו כ-4000 ש"ח או אפילו קצת יותר.

אתמול לקחתי אותו לנסיעת "מבחן" - אחרי 47 ק"מ התפוצץ איזה צינור, המנוע התחמם תוך דקה שתיים, והאוטו שבק חיים.

חוץ מהבעיה שאני עמדתי בשמש באמצע שומקום בערך שעתיים עד שלא הגיע הגרר :x אומרים לי במוסך שהלך המנוע, ותיקון יעלה לפחות 3000 ש"ח, ואולי 5000.

אז אני שואלת אותכם - מה לעשות? האם שווה לתקן אותו? כמה זה יהיה שווה בעוד חצי שנה? קראתי שאפשר להחליף את המנוע וגיר לדגם חדש יותר - זה אפשרי? זה שווה? בכל מקרה אני צריכה רכב מסויים .....

שנה טובה ותודה לעזרתכם!

דבי

האם אמא שלך מפתח תקווה?

כי יש בפתח תקווה גברת מבוגרת שאני מכיר אם רכב שעונה בדיוק לתיאור שלך.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
בזמנו זוגתי איבדה מים בסיירה גיאה

ולא התייחסה כלל למחוג הטמפרטורה

וברמזור היא ראתה שיש עשן אבל היא ייחסה את זה לרכב שעמד לפניה

ועד שהמנוע לא נתקע והותך

היא לא עצרה...:oops:

אולי מקרה דומה...

אז אני רואה שאני לא לבד....

:shock:

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

זה מנוע בלוק ברזל עמיד יותר לא?

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

וואוו, איזה תגובות מהירות, תודה רבה לכולכם !!

ראשית תשובה לנמרוד - לא, זו לא מודעת מכירה מתוחכמת - אינני מעוניינת למכור את הרכב אם שווה לי יותר לתקן ולהשתמש.

אתה יכול לפרט קצת יותר את המגבלות על שימוש יום יומי של רכה אספנות? זה יכול לעזור לי להחליט מה לעשות.

צביקוש - יש סבירות גבוהה שאנחנו מדברים על אותו רכב :-)

וחבר'ה - בואו לא נתחיל עם הנושא של נהגות, יש לי מלאאאאאי סיפורים על איך בעלי נוהג :lol: :lol: :lol:

תודה שוב לכולכם.

פורסם
תתפלאו שלא רק נשים הם כאלה. עובד שלי הצליח להרוס 2 מנועים בשבועים רנו קנגו .כמובן שהוא לא עובד יותר

מה הוא עשה לאוטו שהוא הרס 2 מנועים בשבועיים!?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
וואוו, איזה תגובות מהירות, תודה רבה לכולכם !!

ראשית תשובה לנמרוד - לא, זו לא מודעת מכירה מתוחכמת - אינני מעוניינת למכור את הרכב אם שווה לי יותר לתקן ולהשתמש.

אתה יכול לפרט קצת יותר את המגבלות על שימוש יום יומי של רכה אספנות? זה יכול לעזור לי להחליט מה לעשות.

צביקוש - יש סבירות גבוהה שאנחנו מדברים על אותו רכב :-)

וחבר'ה - בואו לא נתחיל עם הנושא של נהגות, יש לי מלאאאאאי סיפורים על איך בעלי נוהג :lol: :lol: :lol:

תודה שוב לכולכם.

אם שפת האם של אמך היא אנגלית אנחנו אכן מדברים על אותו רכב.

הרכב היה מאד שמור כשהיה אצלה (צבע לבן\שנהב). וחנה כל חייו מתחת לבנין בחניה מקורה אם איני טועה.

בזמנו אף סבתא שלי שהיא חברה טובה של אימך... שאלה אותה אם היא רוצה לתת לי את הרכב אז היא ענתה שהיא מורישה את הרכב למשפחה ...(הצטערתי אבל לפחות הרכב יישמר בידיים טובות).

מקווה שבאמת תשמרו על הרכב שלה.

אשמח לראות תמונות שלו בימים אלה . אם בכל זאת תרצי למסור אותו למישהו שאוהב את הרכב ומכיר אותו אשמח תמיד לשמוע..

רכב נהדר

מקווה שתהני ממנו כמה שאפשר

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

דבי שלום רב !

במידה ואת מתקשה במציאת מנוע, ומעונינת ביבוא מנוע מהולנד, צרי איתי קשר לא מחייב בהודעה פרטית או בטלפון הרשום בחתימה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אם שפת האם של אמך היא אנגלית אנחנו אכן מדברים על אותו רכב.

הרכב היה מאד שמור כשהיה אצלה (צבע לבן\שנהב). וחנה כל חייו מתחת לבנין בחניה מקורה אם איני טועה.

בזמנו אף סבתא שלי שהיא חברה טובה של אימך... שאלה אותה אם היא רוצה לתת לי את הרכב אז היא ענתה שהיא מורישה את הרכב למשפחה ...(הצטערתי אבל לפחות הרכב יישמר בידיים טובות).

מקווה שבאמת תשמרו על הרכב שלה.

אשמח לראות תמונות שלו בימים אלה . אם בכל זאת תרצי למסור אותו למישהו שאוהב את הרכב ומכיר אותו אשמח תמיד לשמוע..

רכב נהדר

מקווה שתהני ממנו כמה שאפשר

אכן אנחנו מדברים על אותו רכב :-)

והוא חנה מתחת לבניין שמור על יום ראשון, כך שנראה ושמור פחות או יותר כמו שאתה זוכר !!!

שלחתי לך הודעה בנידון.

בברכה

דבי

• תוכן חדש...